Korkeasaareen syntyi kolme amurintiikerin pentua

Sunnuntaiaamuna Korkeasaaren eläintenhoitajat pääsivät todistamaan perheonnea pesäkameran välityksellä: naarastiikeri Sibiri imetti kolmea pentua.
Tiikeri pentujensa kanssa.

Sunnuntaiaamuna Korkeasaaren eläintenhoitajat pääsivät todistamaan perheonnea pesäkameran välityksellä: naarastiikeri Sibiri imetti kolmea yön aikana syntynyttä pentua! Pennut ovat pesäluolassa yhdeksänvuotiaan emonsa hoivissa vielä useita viikkoja. Syntymä oli iloinen uutinen myös lajin suojelulle.

Korkeasaaren tiikerit ovat erittäin uhanalaisia amurintiikereitä, joita on luonnossa noin 500. Ne kuuluvat eurooppalaisten eläintarhojen suojeluohjelmaan, jonka tavoitteena on turvata alalajin tulevaisuus. Korkeasaaren tiikereiltä toivottiin pentuja suojeluohjelmaan ja niiden oli nähty parittelevan toukokuussa. Pentue on tiikeriparin toinen.

Korkeasaaressa vietetään tulevina kahtena perjantaina ja lauantaina Kissojen Yötä, jossa kerätään varoja amurintiikereiden ja amurinleopardien suojeluun. Tiikerinpentujen syntymä on huomioitu tapahtuman suunnittelussa. Tiikereiden pesäluola on hyvin äänieristetty ja emon käyttäytymistä seurataan muun muassa pesäkameran välityksellä.

Lue lisää tiikereiden synnystä Korkeasaaren sivuilta.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kuva: Korkeasaari