Palvelukeskus Helsinki sai kunnian valmistaa kansainvälisille vieraille muun muassa kouluruokalounaan. Lounaalla oli tarjolla saaristolaiskeittoa kirjolohesta, härkis-makaronilaatikkoa, broilericurrya ja ohrahelmiä, kalapuikkoja tartarkastikkeella ja perunasoseella sekä pinaattiohukaisia puolukkasurvoksen kera. Jälkiruoaksi maisteltiin marjakimaraa ja kauravaahtoa.
- Härkis-makaronilaatikko oli selvästi suosituin lounasvaihtoehto vieraiden joukossa ja sitä nautittiin eniten. Myös broilericurrya kehuttiin kovasti ja ihmeteltiin, miten sitä saa suomalaisesta koulusta, kertoo alueen palveluesimies Minna Nyman.
Suomi toimii Ranskan globaalisti kouluruokailua edistävän kouluruokakoalition puheenjohtajamaana. Suomen kouluruokalähettiläs koalitiossa on ministeri Ville Skinnari.