Maailman ruokaohjelman pääjohtaja ja kouluruokakoalitio tutustuivat kouluruokailuun Helsingissä

Maailman ruokaohjelman WFP:n pääjohtaja David Beasley vieraili 18.10. Suomessa, Jätkäsaaren peruskoulussa järjestetyssä kansainvälisen kouluruokakoalition ministerikokouksessa. Kouluruokakoalition tavoitteena on lisätä kouluruokailun kattavuutta ja resursointia myös kaikkein hauraimmissa maissa. Maailman köyhimmissä maissa asuville lapsille kouluruoka saattaa olla päivän ainoa ateria ja siksi sen tukeminen on keskeisessä asemassa kehittyvien maiden ruokaturvan ja aliravitsemuksen parantamisessa.
Maailman ruokaohjelman pääjohtaja David Beasley, Suomen kouluruokakoalition edustaja Ville Skinnari sekä kansainvälisiä ministeriedustajia kouluruokakoalition kokouksesta nauttimassa koululounasta Jätkäsaaren peruskoulussa. Kuva: Ulkoministeriö

Palvelukeskus Helsinki sai kunnian valmistaa kansainvälisille vieraille muun muassa kouluruokalounaan. Lounaalla oli tarjolla saaristolaiskeittoa kirjolohesta, härkis-makaronilaatikkoa, broilericurrya ja ohrahelmiä, kalapuikkoja tartarkastikkeella ja perunasoseella sekä pinaattiohukaisia puolukkasurvoksen kera. Jälkiruoaksi maisteltiin marjakimaraa ja kauravaahtoa.

- Härkis-makaronilaatikko oli selvästi suosituin lounasvaihtoehto vieraiden joukossa ja sitä nautittiin eniten. Myös broilericurrya kehuttiin kovasti ja ihmeteltiin, miten sitä saa suomalaisesta koulusta, kertoo alueen palveluesimies Minna Nyman.

Suomi toimii Ranskan globaalisti kouluruokailua edistävän kouluruokakoalition puheenjohtajamaana. Suomen kouluruokalähettiläs koalitiossa on ministeri Ville Skinnari.