Mitä merkitsee empatia kaupunkiorganisaatiossa? Pormestari Vartiainen vieraana Société Générale -podcastissa

Englanninkielinen podcast on kuunneltavissa muun muassa Spotifyssa ja muilla podcast-alustoilla.
2050 investors podcast

Ranskalaisen Société Générale -pankin podcast ”2050 Investors” seuraa talouden ja markkinoiden megatrendejä ja etsii vastauksia tulevaisuuden haasteisiin. Pormestari Juhana Vartiainen on vieraana tänään 17. maaliskuuta julkaistavassa noin puolen tunnin mittaisessa jaksossa. Englanninkielinen podcast on kuunneltavissa muun muassa Spotifyssa ja muilla podcast-alustoilla.

Pormestari Vartiaisen ja Société Généralen (Head of Economics, Cross-Asset & Quant Research) Kokou Agbo-Blouan keskustelu tarjoaa näkymiä kaupungistumisen tulevaisuuteen ja haasteisiin. Pormestari kertoo ajatuksiaan muun muassa Helsingin älykaupunkiasemasta ja asioista, joissa on tällä saralla vielä parannettavaa. Samalla pohditaan etäännyttääkö teknologia kaupungin asukkaistaan, jääkö tunneäly ja empatia digiratkaisujen varjoon ja muuttuvatko asukkaat pelkäksi dataksi. Älykaupunkikehitykseen tiiviisti liittyen keskustellaan myös ilmastonmuutoksen vastaisesta taistelusta ja Helsingin ilmastotavoitteista.

Käsittelyssä on myös kaupunkielämän laatu ja aikakäsitys – kulkeeko aika Helsingissä nopeammin vai hitaammin kuin muissa kaupungeissa, joissa pormestari on asunut. Samalla käsitellään myös korona-ajan vaikutuksia Helsingin kaupunkielämään ja sitä, millaisena pormestari näkee Helsingin vuonna 2050.

Tallenne on tehty ennen Ukrainassa vallitsevaa
sotatilannetta.

Lisätietoja

2050 Investors Podcast(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (vain englanniksi)

Kuuntele
podcast:
Smart Cities:

Evolution or Creation? (ft. Helsinki

Mayor Juhana Vartiainen)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)