Vad innebär empatin i stadsorganisationen? Borgmästare Vartiainen gästar podcasten Société Générale

Du kan lyssna på den engelskspråkiga podcasten bland annat på Spotify och på andra podcastplattformar.
2050 investors podcast

Den franska Société Générale-bankens podcast ”2050 Investors” följer megatrender inom ekonomin och marknaderna och letar efter svar på framtidens utmaningar. Borgmästare Juhana Vartiainen gästar avsnittet som är ungefär en halvtimme lång och som publiceras idag den 17 mars. Du kan lyssna på den engelskspråkiga podcasten bland annat på Spotify och på andra podcastplattformar.

Samtalet mellan borgmästare Vartiainen och Kokou Agbo-Bloua (Head of Economics, Cross-Asset & Quant Research hos Société Générale) erbjuder insikter i urbaniseringens framtid och utmaningar. Borgmästaren berättar bland annat om Helsingfors ställning som smart stad och ärenden som behöver förbättring ur detta perspektiv. Samtidigt övervägs det om teknologin fjärmar staden från sina invånare, om den emotionella intelligensen och empatin överskuggas och om invånarna blir rena data. Samtalet rör också kampen mot klimatförändringen och Helsingfors klimatmål som förknippas starkt med utvecklingen som smart stad.

Det behandlas även stadslivets kvalitet och tidsuppfattning – går tiden snabbare eller långsammare i Helsingfors än i andra städer där borgmästaren har bott. Samtidigt behandlas coronatidens påverkan på stadslivet i Helsingfors och det hurdan borgmästaren ser Helsingfors år 2050.

Inspelningen
har gjorts före kriget i Ukraina.

Mer information

2050 Investors Podcast(Länk leder till extern tjänst) (bara på engelska)

Smart Cities: Evolution or Creation?

(ft. Helsinki Mayor Juhana Vartiainen)(Länk leder till extern tjänst)
(bara på engelska)