Mitä uutta Kaakkois-Helsinkiin? Alueen ajankohtaiset suunnitelmat esillä verkkotilaisuudessa 2.3.

Tilaisuudessa kaupungin asiantuntijat kertovat ytimekkäiden esitysten avulla, mitä Kulosaaren, Herttoniemen, Tammisalon, Laajasalon ja Vartiosaaren alueille suun
Havainnekuva Laajasalontien kaupunkibulevardista.

Tilaisuudessa kaupungin asiantuntijat kertovat ytimekkäiden esitysten avulla, mitä Kulosaaren, Herttoniemen, Tammisalon, Laajasalon ja Vartiosaaren alueille suunnitellaan ja rakennetaan. Illan aiheita ovat muun muassa asuminen, liikenne, puistot ja viheralueet.

Laajasalo kasvaa ja kehittyy – missä mennään nyt?

Ilta alkaa Laajasalon osuudella, jossa esiteltävänä ovat muun muassa Kruunuvuoren lähivirkistysalueelle suunniteltavien reittien luonnokset. Reittien tarkoituksena on ohjata kulkemista, säästää kulumiselta arvokasta metsäaluetta ja luonnonsuojelualueita sekä mahdollistaa kulkeminen muun muassa Kruunuvuoren laelle näköalapaikalle.

Laajasalon Sarvaston alueella Iso-Sarvaston merialueen tuntumaan halutaan lisätä veneilyä ja satamaa palvelevia rakennuksia. Sarvaston alueen satama- ja telakkapalveluja uudistetaan, jotta alueesta tulee toimivampi ja samalla vihreämpi. Jollaksentien eteläpuolelle suunnitellaan täydennysrakentamista, ja Sarvastonkaaren varteen suunnitellaan uutta päiväkotia.

Lisäksi kerromme käynnissä olevista rakennushankkeista kuten Kruunusilloista.

Herttoniemen metroaseman kortteli muutoksessa

Herttoniemen osuudessa kuulet esimerkiksi Herttoniemen metroaseman korttelin suunnitelmista. Linnanrakentajantien alueelta esitellään katusuunnitelmia sekä kadun varren uusia asuinkerrostaloja. Kaava mahdollistaa kaupunkirakenteen tiivistämisen ja uusien asuntojen rakentamisen erinomaisten joukkoliikenneyhteyksien äärelle.

Kerromme myös Herttoniemen yritysalueen katutöiden etenemisestä.

Verkkotilaisuudessa voi kommentoida suunnitelmia ja esittää kysymyksiä

Tilaisuudessa voi kommentoida ja esittää kysymyksiä esiteltävistä asioista keskustelupalstalla ja niihin vastataan mahdollisuuksien mukaan. Kysymyksiä on voinut esittää myös etukäteen Kerrokantasi-palvelussa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), ja asiantuntijat pyrkivät ottamaan ne huomioon esityksissään.

Tilaisuuden ohjelman, osallistumisohjeet ja seuraavien tilaisuuksien päivämäärät löytyvät osoitteesta hel.fi/asukastilaisuudet. Tallenteet tilaisuuksista ovat katsottavissa verkkosivulla kolmen kuukauden ajan.

Kuva: Ergobrass Oy / Ramboll Finland Oy