Munkkiniemen ja Munkkivuoren asukkaita kutsutaan pormestarin asukasiltaan 10. lokakuuta

Pormestarin asukasilta järjestetään Munkkiniemen yhteiskoulussa torstaina 10. lokakuuta kello 18.30–20. Pormestari Juhana Vartiaisen isännöimän keskustelutilaisuuden voi katsoa myös suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalta.
Asukkaat voivat kysyä pormestarin asukasillan aikana kaupungin asiantuntijoilta omaan asuinalueeseensa liittyviä kysymyksiä. Kuva: Beatrice Bucht.
Asukkaat voivat kysyä pormestarin asukasillan aikana kaupungin asiantuntijoilta omaan asuinalueeseensa liittyviä kysymyksiä. Kuva: Beatrice Bucht.

Munkkiniemen ja Munkkivuoren asukkaat ovat tervetulleita keskustelemaan ajankohtaisista asioista Munkkiniemen yhteiskoululle (Laajalahdentie 21). Toinen mahdollisuus on osallistua tilaisuuteen verkossa Helsinki-kanavalla, jolloin tilaisuuteen voi lähettää kysymyksiä viestiseinän kautta.

– Järjestämme pormestarin asukasillan, jonne ovat tervetulleita Munkkiniemen ja Munkkivuoren asukkaat. On mukava kuulla, mikä alueilla juuri tänä syksynä kiinnostaa, sanoo pormestari Juhana Vartiainen

Ennen keskusteluosuuden alkamista avataan kello 17.30 alkaen Munkkiniemen yhteiskoulussa pop up -tori. Torilla on mahdollisuus keskustella Munkkiniemen ja Munkkivuoren asioista kaupungin asiantuntijoiden ja alueen muiden toimijoiden kanssa kello 18.30 saakka. Munkkiniemen yhteiskoulun 9 E-luokka järjestää kahvituksen, jonka tuotot käytetään saman luokan leirikoulumatkan järjestämiseen toukokuussa 2025. 

KerroKantasi-kyselyn(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) avulla voi lähettää tilaisuuden järjestäjille ajatuksia ja ideoita Munkkiniemen ja Munkkivuoren kehittämiseksi. Kysely sulkeutuu 3. lokakuuta kello 23.59. 

Kaksikieliset kutsut lähetetään alueen koteihin noin kaksi viikkoa ennen pormestarin asukasiltaa. 

Pormestarin asukasiltojen perinne on pitkä

Kaupunginjohtaja Teuvo Auran aloitteesta ryhdyttiin 1970-luvun puolivälissä järjestämään Helsinki-tunteja, joiden aikana asiantuntijat vastasivat asukkaiden ja toimittajien esittämiin kysymyksiin. 

Asukasillat ovat yhä edelleen keskustelutilaisuuksia, joissa asukkaiden on mahdollista kysyä kaupungin toimialaan liittyvistä asioista suoraan pormestarilta ja kaupungin asiantuntijoilta. 

– Pormestarin asukasiltojen malli on helsinkiläinen erikoisuus, jota vaalimme. Minulle tällaiset avoimet asukkaiden ja ylimmän johdon väliset kohtaamiset ovat työni parasta antia, kertoo tilaisuuksista vastaava vuorovaikutusasiantuntija Jarkko Laaksonen.
 
Kaupunki siirtyi pormestarimalliin kesäkuussa 2017, jolloin tilaisuuden nimeksi päätettiin antaa pormestarin asukasilta. Pormestarin asukasillat vakiintuivat silloin kaksiosaisiksi, illan aloittavaan pop up -toritilaisuuteen ja sitä seuraavaan keskusteluosuuteen.

Pormestarin asukasilta järjestetään 3–4 kertaa vuodessa tietyn kaupunginosan tai alueen asukkaille. Keskustelua käydään alueen asukkaiden esille tuomista aiheista.

Yhteistyökumppaneina järjestelyissä ovat kaupunginosan asukasyhdistykset ja muut yleishyödylliset toimijat.

Sinua voisi kiinnostaa