Näin Jätkäsaari rakentuu vuonna 2023: Poimintoja ajankohtaisista urakoista

Jätkäsaaressa aloitetaan tänä vuonna noin 850 asunnon rakentaminen. Asuntorakentamisen painopiste on Melkinlaiturin ja Saukonlaiturin alueilla.
Vuonna 2030 Jätkäsaaren alueella arvioidaan olevan hieman päälle 20 000 asukasta. Kuva: Aamos Kantola
Vuonna 2030 Jätkäsaaren alueella arvioidaan olevan hieman päälle 20 000 asukasta. Kuva: Aamos Kantola

Katuja rakennetaan vuonna 2023 muun muassa Melkinlaiturin ja Saukonkanavan ympäristössä. Helsinki investoi puistoihin, leikkipuistoihin ja liikuntapaikkoihin. Myös Hyväntoivonpuiston eteläosan rakentaminen jatkuu muun muassa istutusten ja penkkien lisäämisellä.

Karibianaukiolle on suunniteltu puistomainen vehreä katuaukio, jonne istutetaan havu- ja lehtipuita. Ranta-alue luonnonkivetään, ja alin rantataso toteutetaan puupintaisena. Rantamuurin korjaustyöt ja katualueen pohjarakennustyöt käynnistetään tänä vuonna ja ne jatkuvat ensi vuonna.

Viimeistelyt tehdään vasta kun ranta-alueen korttelit ovat valmistuneet, näillä näkymin 2020-luvun loppupuolella. Jätkäsaaren katujen lopulliset pinnat ja viimeistely pyritään toteuttamaan aina vaiheittain tonttien valmistumisaikataulun tahdissa.

Uusi silta ja ratikkapysäkkejä valmistumassa

Saukonkanavalla tehdään katujen lisäksi kanavan rakennustöitä, jotka valmistuvat ensi vuoden puolella.  Lisäksi Tahitinkadulla käynnistyy alkukesästä raitiotiehen liittyviä katutöitä, ja ne on tarkoitus saada valmiiksi viimeistään vuoden lopussa. Raitiotieliikenteen on suunniteltu alkavan näillä uusilla pysäkeillä jo loppusyksystä 2023.

Länsisatamankadun ylittävä silta ”Rööriporkkana” on asennettu paikoilleen maaliskuun alussa, ja sen viimeistelyn on tarkoitus olla valmiina vuoden loppupuolella. 

Jätkäsaaressa oli viime vuoden lopussa asukkaita hieman yli 14 000. Asuntoja on tähän mennessä valmistunut 7 235. Vuonna 2030 alueella arvioidaan olevan hieman päälle 20 000 asukasta.