OmaStadi-ideat osoittavat: Päiväkotien, leikkipuistojen ja koulun pihojen monipuolistaminen kiinnostaa kaupunkilaisia

Viime lokakuun OmaStadi-ideoista 83 koskee kasvatuksen ja koulutuksen toimialaa. Ideoista 71 eteni jatkokäsittelyyn. Eniten ideoita annettiin päiväkotien, leikki
OmaStadin motto: Unelmien Helsinki tehdään yhdessä.

Kaupunkilaiset ideoivat OmaStadissa viime lokakuussa kaikkiaan 1 463 ideaa, joista OmaStadi-kriteerien perusteella jatkoon pääsi 1 150.

Ideoista 83 koskee kasvatuksen ja koulutuksen toimialaa, ja näistä 71 eteni jatkokäsittelyyn. Ideoiden arvioimiseen osallistui runsaat kaksikymmentä asiantuntijaa toimialalta.

“Ehdottomasti eniten tällä kierroksella jätettiin ideoita päiväkotien, leikkipuistojen ja koulun pihojen monipuolistamisesta. Myös suosituille Käsityö-verstaille ehdotettiin jatkoa. Lisäksi joukosta löytyy erilaisia ideoita, joiden tavoitteena on yhdenvertaisuuden ja suvaitsevuuden edistäminen”, kertoo vuorovaikutusasiantuntija Virve Vakiala kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta.

”Hienoa oli huomata, että mukana oli taas lasten ja nuorten jättämiä ideoita”, Vakiala iloitsee.

OmaStadi on oppijoillekin mainio mahdollisuus oppia vaikuttamista, muistuttavat vuorovaikutusasiantuntijat Erika Myllyniemi (vas.) ja Virve Vakiala. 

Käy muuttamassa OmaStadi-ideasi ehdotukseksi helmikuun loppuun mennessä

Jatkokäsittelyyn valittu OmaStadi-idea pitää käydä avaamassa omastadi.hel.fi-sivustolla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) tai online-työpajoissa (alueraksat) 12.1.–28.2.2021, jotta se voi edetä äänestykseen. Avatuista ideoista syntyy ehdotuksia.

”Jos et käy avaamassa ideaa, se ei voi edetä OmaStadi -äänestykseen. Stadiluotsit toimivat tukena ideoiden ja ehdotusten käsittelyssä ja kehittämisessä”, Virve Vakiala sanoo.

”Kaupungin Stadiluotsit ottavat yhteyttä niihin kouluihin, joista idea on merkitty oppilaskunnan tekemäksi. Stadiluotsit opastavat oppilaskunnan idean jättäjää, miten ideasta tehdään ehdotus ja mitä olisi hyvä vielä tarkentaa. OmaStadi-idean jättäneitä opettajia ja oppijoita on kutsuttu myös online-Raksoille. Heitä onkin jo ilmoittautunut mukavasti tilaisuuksiin ja ehdotusten laatimiseen on tarjolla tukea myös Raksoilla”, toteaa Stadiluotsi Jarkko Laaksonen.

Alue- ja teemaraksa-työpajoissa kehitetään ehdotuksia yhdessä

Ideoista tehdään äänestyskelpoisia ehdotuksia kehittämällä niitä yhdessä alueen muiden asukkaiden ja kaupunginkanslian asiantuntijoiden kanssa verkkotilaisuuksina järjestettävissä alueraksa -työpajoissa 25.1.–4.2.2021.

Alueraksojen jälkeen yhteiskehittäminen jatkuu OmaStadi-sivustolla ja maaliskuussa 22.3.–2.4.2021 järjestettävillä teemaraksoilla, jonne kutsutaan toimialojen asiantuntijat ja kaupunkilaiset. Teemaraksojen tavoitteena on viimeistellä ehdotukset ennen kustannusarvioita ja äänestystä. Ehdotuksia voi muokata 30.4.2021 saakka.

Alue- ja teemaraksoista voit lukea tarkemmin kaupungin uutisesta 

Stadiluotsit auttavat ehdotusten kehittämisessä

Alueiden ehdotuksista ja yhteiskehittämisestä tietävät parhaiten stadiluotsit. Heiltä kaupunkilaiset saavat apua ja tukea ehdotusten kehittämiseen. Stadiluotsien yhteystiedot ja tärkeää tietoa yhteiskehittämisestä löytyy omastadi.hel.fi-sivustolta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Mikä on OmaStadi?

OmaStadi on Helsingin kaupungin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Syksyllä 2020 käynnistyi OmaStadin toinen kierros. Kaupunkilaiset saivat lokakuussa ideoida, mihin kaupunki käyttää 8,8 miljoonaa euroa. Ideoita tuli 1 463 kappaletta. Ideoiden suosituimpia teemoja olivat liikunta ja ulkoilu, puistot ja luonto, rakennettu ympäristö sekä yhteisöllisyys.

Lue lisää:

OmaStadi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Tutustu alueesi idearyhmiin(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Ilmoittautumislinkki alueraksoille(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kaupunginosien stadiluotsit