Oppijaportaali Aula käyttöön Helsingin peruskoulujen tietokoneissa tammikuussa

Uusi oppijaportaali Aula on kehitetty tukemaan oppimista ja oppilaiden hyvinvointia.
Havainnekuva Aula-palvelusta

Helsingin kaupungin kouluissa on tammikuussa tullut käyttöön uusi oppijaportaali Aula, joka on kehitetty tukemaan oppimista ja oppilaiden hyvinvointia.

Oppijaportaali Aula toimii perusopetuksessa olevien oppilaiden tietokoneiden aloitussivuna. Aulasta löytyvät linkit tärkeimpiin koulussa päivittäin käytettyihin palveluihin, kuten oppimisympäristöihin. Aulassa on myös nopeasti saatavilla oman koulun oppilashuollon tiedot sekä linkit kouluterveydenhuoltoon, oman koulun kotisivulle, kaupungin kirjastopalveluihin, kouluruokailun lounaslistaan ja kaupungin lasten ja nuorten palveluihin.

Aula-palvelu on helppokäyttöinen ja se helpottaa oppimisessa käytettävien oppimisympäristöjen ja -työkalujen käyttöä. Palvelu parantaa myös oppijoiden hyvinvointia tukevien palveluiden tavoitettavuutta, kun selaimen aloitusnäkymässä on linkit oman koulun oppilashuollon ja kouluterveydenhuollon yhteystietoihin.

Aulasta kolme eri kieliversiota

Aulaan päivittyy joka päivä uusi luonto- tai kulttuuriaiheinen taustakuva. Sivulla on myös tietoturvallinen ja mainokseton, lapsille ja nuorille suunnattu hakupalvelu. Oppilas voi valita sivulla itselleen mieluisat palvelut omiksi suosikeikseen.

Aula-palvelusta on olemassa kolme kieliversiota: suomi, ruotsi ja englanti. Ruotsinkielisissä peruskouluissa sivu on automaattisesti ruotsinkielinen.

Aulasta on kehitetty omat versiot myös lukioita ja ammatillista opetusta varten. Se on suunniteltu toimimaan kaikilla laitteilla. Huoltajat voivat tutustua palveluun lasten kanssa osoitteessa https://aula.edu.hel.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Lisätietoa: ICT-projektipäällikkö Karri Mehtälä, karri.mehtala@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), 09 310 88045