Professori, näyttelijä Elina Knihtilä: ”Vapaasta taidekentästä on pidettävä huolta” – lue lisää tuoreesta asukaslehdestä

Professori, näyttelijä Elina Knihtilä kertoo ajatuksiaan Helsingistä ja kannustaa menemään teatteriin. Asukaslehdessä on tietoa päättäjistä ja palveluistakin.
Elina Knihtilä ei kavahda marraskuun harmautta, vaan ui avannossa ja tuulettaa ajatuksiaan rannoilla.

Näyttelijäntaiteen professori, näyttelijä Elina Knihtilä ottaa marraskuun harmaudesta kaiken irti ja muun muassa harrastaa avantouintia. Hän kannustaa kaikkia teatteriin: ”Siellä saa olla läsnä kaiken etäolemisen jälkeen. Teatteriin voi oman fiiliksen mukaan mennä oppimaan ihmisenä olemisesta tai viihtymään.” Lue Helsinki-mitalilla palkitun Knihtilän ajatuksia kotikaupungistaan ja sen teatteritilanteesta tänään ilmestyvästä Helsingin kaupungin asukaslehdestä.

Helsinki-lehti antaa vinkkejä talvipäivien iloksi katutaidekohteista maksuttomiin tapahtumiin asti. Mitä jos kokeilisit itsellesi tuntemattomia uimahalleja – niitä kun riittää historiallisesta Yrjönkadusta infrapunasaunoineen juuri remontoituun Itäkeskukseen vesiliukumäkineen ja virtuaalivesijumppineen? Myös uudistettu Viikin kirjasto vehreine sisäpuutarhoineen tarjoaa oivat puitteet rentoutumiseen. Kotona lukemiseen saavat vinkkejä kaikenikäiset räätälöidysti ja maksutta lukuvalmentajilta, joita työskentelee eri puolilla kaupunkia. Yksi heistä, kirjastovirkailija Laura Aaltonen, kertoo työstään.

Entä tunnetko Helsingin nykyiset päättäjät? Tiedätkö esimerkiksi pormestarin liikkuvan vapaa-ajallaankin eri puolilla Helsinkiä? Asukaslehti esittelee keskeisimmät päättäjät, samoin kaupungin strategian ja talousarvion.

Lehdestä näet, mitkä asukkaiden ehdottamista uudistuksista olivat suosituimpia kaupungin osallistuvan budjetoinnin OmaStadin äänestyksessä, ja miten pääset seuraamaan asioiden etenemistä. Saat myös tietoa sote-uudistuksesta ja palveluista. Muun muassa Seniori-info palvelee iäkkäiden lisäksi heidän kanssaan tekemisissä oleviakin. Iäkkäästä voi esimeriksi tehdä huoli-ilmoituksen, jos huomaa hänellä olevan pulmia arjessa pärjäämisessä.

Asukaslehden avulla kurkistetaan myös Suomenlinnan vuosisatojen takaisiin tapahtumiin ja nykysaarelaisten elämään. Helsingin on kiittäminen merilinnoitusta pääkaupunkiasemastaan, mutta myös Unesco-kohteestaan.

Helsinki-lehti jaetaan tänään koteihin, mutta sen voi lukea myös osoitteesta julkaisut.hel.fi/helsinki-lehti(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Kuva: Kimmo Brandt