Pyöräilyviikko polkaistaan käyntiin lauantaina

Pyöräilyviikon tapahtumilla 5.-13. syyskuuta kannustetaan jatkamaan pyöräilyinnostusta ympäri vuoden.
Pyöräilijöitä kadulla ja pyöräviikon logo.

Pyöräilyviikon teemana on tänä vuonna pyöräilyn ilo. Pyöräilyviikon tapahtumilla 5.-13. syyskuuta kannustetaan jatkamaan pyöräilyinnostusta ympäri vuoden. Tapahtumaviikko auttaa löytämään polkemisen ilon ja hyödyt myös syys- ja talvikeleillä. Luvassa on mm. ohjattuja pyöräretkiä, pyörien koristelutyöpaja ja infrasuunnistusta.

Tutustu Pyöräilyviikon koko ohjelmaan osoitteessa: hepo.fi/pyorailyviikko(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Pääkaupunkiseudun Pyöräilyviikon kaikki tapahtumat ovat maksuttomia ja niihin ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -tasoiset pyöräilijät sekä pyöräilystä kiinnostuneet. Et tarvitse omaa pyörää, vaan mukaan pääset vaikka kaupunkipyörällä tai virtuaalisesti. Viikolla arvotaan Stefan Lindforsin suunnittelema Tunturi Poni -polkupyörä ja pienempiä palkintoja sekä tarjotaan tietoa ja iloa niin kokeneille, vasta-alkaneille kuin uudelleen aloittaneille pyöräilijöille. 

Poimintoja Pyöräilyviikon ohjelmasta:

1. Infrasuunnistus omassa aikataulussa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla

Tänä vuonna Pyöräilyviikolla nostetaan esille pääkaupunkiseudulla viime vuosina tehtyjä pyöräliikenneinfran parannuksia sekä joukkoliikenteen ja pyöräilyn yhdistämistä helpottavia ratkaisuja Infrasuunnistus-nimisellä tapahtumalla.

Infrasuunnistus on uusi kaupunkiseikkailuun inspiroiva tapahtuma, joka tutustuttaa osallistujat pääkaupunkiseudun kaupunkien, HSL:n sekä pyöräilyaktiivien valitsemiin uusiin pyöräliikennettä edistäviin ratkaisuihin. Osallistua voi täysin oman aikataulun mukaan omalla pyörällä tai vaikka kaupunkipyörällä. Infrasuunnistus käynnistyy lauantaina 5.9. ja osallistumisohjeet löytyvät osoitteesta hepo.fi/pyorailyviikko(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

2. Liikennetietoutta ja katuajokoulutusta

Pyöräilyviikolla voit osallistua verkossa tietovisaan uudesta tieliikennelaista. Helsingin keskustassa järjestetään myös katuajokoulutus. Koulutuksessa ja kaikissa muissakin Pyöräilyviikon tapahtumissa jaetaan Pyöräliiton ja Traficomin tuottamaa Pyöräilijän liikennesäännöt -opasta. 

3. Karnevaali-ilottelua pyöränkoristelutyöpajassa

Mukana ohjelmassa on myös karnevaali-ilottelua, jotta tunnelma ei mene liian vakavaksi. Tule Kansalaistorille koko perheen Pyörrätys-pyöränkoristelutyöpajaan 6.9. klo 12-14 tai koristele pyöräsi kierrätysmateriaaleilla tee-se-itse-videon ohjeilla ja jaa siten pyöräilyn ilosanomaa omatoimisesti teemaviikon aikana.

Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin Polkupyöräilijät ry (HePo). Viikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien, HSL:n sekä muiden pyöräalan toimijoiden kanssa. Tapahtumassa ovat mukana myös HePon vapaaehtoiset. 

Pyöräilyviikon ohjelmakokonaisuus on toteutettu sellaiseksi, että siihen voi osallistua turvallisesti. Pop-up-tapahtumat järjestetään ulkotiloissa.