Rosina Heikelin puiston kunnostus alkaa Meilahdessa

Tukholmankadun ja Haartmaninkadun kulmauksessa sijaitsevan Rosina Heikelin puiston kunnostus alkaa elokuun alussa. Puistossa uusitaan muun muassa kulunutta kasvillisuutta ja kulkureittejä. Töiden aloittamisen yhteydessä kaadetaan muutama huonokuntoinen kuusi sekä marjaomenapensaita.
Karttakuva, johon on merkitty Rosina Heikelin puiston sijainti

Peruskorjauksessa puistokäytävät ja pieni aukio päällystetään mustalla liuskekivellä. Puistoon tulee uusi valaistus ja penkkejä, ja sen kasvillisuus uusitaan. Istutuksissa käytetään muun muassa monipuolisesti maanpeiteperennoja, erikorkuisia lehti- ja havupensaita sekä pensaita ja pikkupuita. Puiston komeat männyt pyritään säilyttämään. Alue rajataan muotoon leikatulla pensasaidalla.

Liuskekivien ja kasvualustan asentamisen vuoksi koko puisto rajataan työmaa-alueeksi, jolloin sen läpi ei voi kulkea. Työmaa voi vaikuttaa jonkin verran myös Tukholmanpuistoon. Työt Rosina Heikelin puistossa valmistuvat arviolta vuoden 2023 loppuun mennessä.

Meilahden sairaalan vieressä sijaitsevan Rosina Heikelin puisto on ollut alun perin Tukholmanpuiston eteläinen osa. Puiston laidalle valmistui aiemmin tänä vuonna uusi raitiotien päätepysäkki ja kääntöpaikka.

Tukholmanpuiston peruskorjaus alkaa myöhemmin syksyllä.

Puisto on nimetty Suomen ensimmäisen naislääkärin, Helsingin piirilääkäri Rosina Heikelin (1842-1929) mukaan.