Stansvikin kartanon lähellä kunnostetaan puistoa

Helsingin kaupunki kunnostaa Laajasalossa Onnentemppelinpuistoa, joka on osa Stansvikin kartanopuistoa. Alueelta poistetaan tänä vuonna vesakkoa ja muutama puu.
Onnentemppeli
Onnentemppeli kuvattuna ennen purkutöitä. Kuva: Helsingin kaupunki

Stansvikin kartanon lähistöltä poistetaan marras–joulukuussa vesakkoa ja 2–3 puuta.

Työt ovat osa Onnentemppelinpuiston kunnostamista, jota tehdään vähitellen noin kymmenen vuoden ajan. Tavoitteena on, ettei Onnentemppelinpuisto kasva umpeen ja että se palautuu pikkuhiljaa selkeämmin osaksi ympäröivää kartanopuistoa.

Ensi vuonna Onnentemppelinpuistossa uusitaan vanha ja huonokuntoinen huvimaja, Onnentemppeli. Suurin osa huvimajan purkutöistä on tehty jo aiemmin. Tuleva uudelleenrakennustyö tehdään kaupunginmuseon valvonnassa.

Onnentemppelinpuisto on osa valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä. Puiston kunnostustyöt on suunniteltu niin, että alue säilyy luontoarvoiltaan monimuotoisena ja että vanhoilla puilla säilyy elintilaa. Onnentemppelinpuistoon jää jatkossakin runsaasti puita ja tiheikköjä.

Onnentemppelinpuistossa tehtävät työt pohjautuvat Stansvikin kartanopuiston hoito- ja kehittämissuunnitelmaan, joka valmistui vuonna 2023.

Kartta, johon on merkitty onnentemppelinpuiston sijainti.
Onnentemppelinpuiston sijainti on merkitty kartalle vaaleanpunaisella. Kuva: Helsingin kaupunki