Parken i närheten av Stansviks gård ska renoveras

Helsingfors stad ska renovera Lyckotempelparken på Degerö som är en del av Stansviks gårds park. I år kommer sly och några träd att tas bort på området.
Lyckotempelparkens gamla och medtagna lusthus, Lyckotemplet.
Lyckotemplet fotograferat före rivning. Bild: Helsingfors stad

I november och december kommer sly och 2–3 träd att tas bort i närheten av Stansviks gård.

Arbetet är en del av renoveringen av Lyckotempelparken, som kommer att genomföras gradvis under en period på ungefär tio år. Målet är att Lyckotempelparken inte ska växa igen utan successivt återgå till att bli en tydligare del av den omgivande Stansviks gårds park.

Nästa år byggs Lyckotempelparkens gamla och medtagna lusthus, Lyckotemplet. Det mesta av arbetet med att riva lusthuset har redan utförts. Det framtida ombyggnadsarbetet kommer att utföras under tillsyn av stadsmuseet.

Lyckotempelparken är en del av en byggd kulturmiljö av riksintresse. Renoveringen av parken har planerats för att bibehålla den biologiska mångfalden i området och bevara livsrum för de gamla träden. Det kommer även i fortsättningen att finnas mycket träd och snår i Lyckotempelparken.

Arbetet som ska utföras i Lyckotempelparken är baserat på vård- och utvecklingsplanen för Stansviks gårds park som färdigställdes 2023.

Lyckotempelparken på kartan
Lyckotempelparken har markerats ut på kartan med rosa. Bild: Helsingfors stad

Du kanske är intresserad av

Kuva kunnostettavasta Stansvikintiestä.

Staden sätter ytan av Stansviksvägen i skick

Publicerad:
Havainnekuvassa vehreä Tukholmanpuisto.

Iståndsättningen av Stockholmsparken börjar

Publicerad: