Sibeliuksenpuiston perusparannustyöt alkavat juhannuksen jälkeen

Ensimmäisenä kunnostetaan leikkipuiston alue. Sibelius-monumentin alueella työt käynnistyvät syksyllä turistikauden jälkeen. Puisto on suurimmilta osin käytettävissä koko urakan ajan.
Sibeliuksenpuiston leikkipaikka kunnostetaan.
Kuva: Juha Kivimäki / Ramboll

Töölön Sibeliuksenpuiston länsiosa kunnostetaan vuosien 2023–24 aikana. Urakassa uusitaan muun muassa Sibelius-monumentin ympäristöä, puistokäytäviä ja puiston leikkipaikka. Puistoon tulee myös uusi kuntoilualue ja koira-aitaus pienille koirille.

Työt etenevät vaiheittain ja alueita rajataan työmaa-alueiksi osuus kerrallaan, jotta puisto voidaan pitää mahdollisimman laajasti yleisessä käytössä.

Kunnostustyöt aloitetaan leikkipaikan alueelta kesä-heinäkuun vaihteessa. Tavoitteena on, että leikkipaikka valmistuu syksyn 2023 aikana.

Sibelius-monumentin alueen kunnostus aloitetaan syksyllä turistikauden hiljetessä, ja töitä tehdään syksyn, talven ja kevään aikana. Tavoitteena on, että monumentin alue ja uudet turistibussien pysähdysalueet ovat käytettävissä vuoden 2024 alkukesästä.

Alkutalvesta aloitetaan maanalaisen hiekoitussiilon rakennustyöt. Siilon rakentamisen yhteydessä puistossa tehdään myös louhintaa.

Koira-aitauksen rakennustyöt aloitetaan ja aitaus valmistuu vuoden 2024 aikana.

Erillisenä hankkeenaan on käynnistynyt myös puistossa sijaitsevan, yksityisomistuksessa olevan Pauligin huvilan korjaustyöt. Huvilan kunnostus aiheuttaa työmaaliikennettä puiston eteläosissa.

Puisto viimeistellään syksyn 2024 aikana, lukuun ottamatta Pauligin huvilan välitöntä lähiympäristöä, jossa huvilan korjaustyöt viivästyttävät puiston rakentamista mahdollisesti vuodelle 2025.

Sibeliuksenpuiston peruskorjauksen urakoitsijana toimii VRJ Etelä-Suomi Oy.

Lue lisää puiston kunnostuksesta aiemmasta tiedotteesta.