Stadin ammatti- ja aikuisopiston Roihupellon kampuksen toteuttaja valittu – rakennustyöt alkavat kesällä

Stadin ammatti- ja aikuisopiston Roihupellon kampuksen toteuttajaksi on valittu Lujatalo Oy. Rakennustyöt alkavat kesällä, valmista vuoden 2025 lopussa.
Havainnekuva kolmekerroksisesta oppilaitoksesta. Kuva: Verstas Arkkitehdit

Roihupeltoon 4500 opiskelijalle rakennettavan kampuksen tarjouskilpailu on ratkennut. Yli vuoden kestäneen neuvottelumenettelyn ja suunnittelukilpailun jälkeen palveluntuottajaksi on valittu Lujatalo Oy, joka vastaa oppilaitoksen suunnittelusta, rakentamisesta ja 20 vuoden ylläpidosta.

Holkkitielle nouseva kampus kokoaa saman katon alle kuudessa eri toimipisteessä toimivat tilat, jotka eivät enää riitä kasvavalle joukolle opiskelijoita eivätkä vastaa nykyaikaisen opetuksen tarpeisiin. Uudet modernit opetustilat mahdollistavat uudenlaisen yhteistyön eri tutkintoja opiskelevien kesken. Tilat on mitoitettu 3000 lähiopetuksessa olevalle opiskelijalle, ja 44 000 bruttoneliömetrin suuruinen rakennus on Helsingin suurimpia talonrakennushankkeita lähivuosien aikana.

Kampukselle muuttavat opetusalat

Rakennuksen palvelutuottajaksi valittu Lujatalo toteuttaa hankkeen elinkaariurakkamuodolla. Suunnittelun ja rakentamisen lisäksi Lujatalo vastaa oppilaitoksen ylläpidosta 20 vuoden ajan, ja vastaa kohteen luovutuskuntovaatimusten täyttymisestä. Lujatalon tarjous oli tarjouksessa määriteltyjen kriteerien perusteella hinta-laatusuhteeltaan paras. 

Uudesta kampuksesta tulee Helsingin viides elinkaarimallilla toteutettava oppilaitos. Elinkaarihankkeilla on keskeinen rooli Helsingin toimitilastrategiassa, sillä toteutusmuoto tarjoaa turvallisemman investoinnin, varmuutta budjetointiin ja luotettavan ylläpidon.

Havainnekuva sisätiloista. Kuva: Verstas Arkkitehdit

Kampus rakennetaan resurssiviisaasti. Sen hiilijalanjälki tulee olemaan vähintään 10 prosenttia pienempi kuin vertailulaskelman. Rakennuksen E-luku on 64 kWh/m2. Kohteeseen tulee muun muassa Suomen kolmanneksi suurin maalämpövoimala.

Elinkaarisopimukset allekirjoitetaan 28.3.2022 ja sen jälkeen käynnistyvät käyttäjätyöpajat, rakennuslupa- ja toteutussuunnittelu sekä esirakentamistyöt. Rakennustyöt alkavat purkutöillä kesällä 2022 ja tilat valmistuvat joulukuussa 2025 siten, että kampus voidaan ottaa käyttöön vuoden 2026 alussa.

Lisätiedot

Uutinen 13.12.2021: Stadin ammatti- ja aikuisopistolle 4500 opiskelijan kampus Roihupeltoon