Stadin futiskesä alkaa – UEFA Super Cup -pokaali on nähtävillä Helsingin kesän jalkapallotapahtumissa

UEFA Super Cupin pokaali on mahdollista nähdä kesän aikana juniorijalkapalloturnauksissa ympäri Helsinkiä.
Jalkapalloilevia nuoria. Kuva: Stadi Cupin kuvapankki

Kansainvälisen jalkapalloyleisön katse keskittyy ensi elokuussa Helsinkiin, kun UEFA Super Cupin voittaja ratkaistaan Olympiastadionilla 10. elokuuta. Ottelussa kohtaavat toisensa hallitsevat Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajat eli Real Madrid Espanjasta ja Eintracht Frankfurt Saksasta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun eurooppalaisen seurajalkapallokilpailun finaali pelataan Suomessa.

UEFA Super Cupin pokaali on mahdollista nähdä kesän aikana juniorijalkapalloturnauksissa ympäri Helsinkiä. Ensimmäisen kerran pokaali on näytillä Stadi Cupissa, joka pelataan jälleen kesäkuun alussa 8.–12.6. Helsingissä. Kyseessä on Euroopan suurin tyttöjen ja naisten jalkapalloturnaus. Turnauksen aikana pokaalin on nähtävillä perjantaina 10. kesäkuuta klo 9–17 Käpylän liikuntapuistossa.

Toisen kerran pokaali on nähtävillä Helsinki Cupissa 11.–16.7. Helsinki Cup kasvaa jälleen parin koronakesän suppeampana pelatun turnauksen jälkeen isosti kansainväliseksi jalkapalloturnaukseksi, sillä mukana on yli 1600 joukkuetta ympäri maailmaa. Turnauksen aikana pokaalin voi nähdä keskiviikkona 13. heinäkuuta ja torstaina 14. heinäkuuta Käpylässä Helsinki Cupin Love the Ball Center -alueella.

Lisäksi pokaalin voi nähdä vielä ennen ottelua elokuussa myös UEFA Super Cupin Fan Zonella Kansalaistorilla tiistaina 9. elokuuta ja keskiviikkona 10. elokuuta.

UEFA Super Cupissa kohtaavat hallitsevat Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajat

UEFA Super Cup pelattiin ensimmäisen kerran vuonna 1972. Ottelu pelattiin vuosia aina perinteisesti Monacossa, mutta vuodesta 2013 alkaen sen isäntäkaupunki on vaihtunut vuosittain. Hallitseva UEFA Super Cup voittaja on lontoolainen Chelsea.

Ottelun lipunmyynti alkaa kesäkuussa. Siitä tiedotetaan erikseen.