Sukupuolten tasa-arvo Helsingissä – tilannekuva strategiamittareiden valossa

Uudessa julkaisussa tarkastellaan sukupuolten välistä tasa-arvoa Helsingissä strategiamittareiden valossa.
Nainen ja mies ovat rantakalliolla meren ääressä.

Tuoreessa julkaisussa sukupuolten välisen tasa-arvon tarkastelu on kytketty kaupunkistrategiaan ja sen seurantamittareihin. Strategiamittareiden lisäksi katsaukseen on koottu laajemminkin sukupuolittain jaoteltuja tilastotietoja kahden teemakokonaisuuden alta, jotka ovat turvallisuus ja turvallisuuden kokemus sekä työ ja koulutus.

Strategiamittareilla havaitut erot sukupuolten välillä ovat monilta osin samansuuntaisia kuin yleisesti vallitsevat käsitykset naisten ja miesten tilanteesta, kuten esimerkiksi naisten heikompi turvallisuuden kokemus ja miesten suurempi huono-osaisuus. Tarkastelussa nousivat esiin myös yläkouluikäisten tyttöjen poikia yleisempi ahdistuneisuuden ja yksinäisyyden kokeminen sekä vähäinen liikunnan määrä. Poikien ja nuorten miesten kohdalla huolta aiheuttavat muun muassa työn ja koulutuksen ulkopuolelle jääminen sekä rikoksilla oirehtiminen.

Strategiamittariston sukupuolittainen tarkastelu toteutettiin nyt ensimmäistä kertaa, mutta jatkossa tilannetta seurataan säännöllisesti.

Lue lisää:

Sukupuolten tasa-arvo Helsingissä – tilannekuva strategiamittareiden valossa (Pdf)


Tiivistelmä

Tilasto- ja tutkimustietoa Helsingistä

Maailman toimivin kaupunki – Helsingin kaupunkistrategia 2017–2021

Valokuva: Shoot Hayley (c) City of Helsinki