Tekstiviesti 55-64-vuotiaille sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluville helsinkiläisille

Helsingin sosiaali- ja terveystoimi lähettää tiistaina 23.2. tekstiviestin noin 6 000 henkilölle.
Puhelin ja tekstiviestipuhekupla, jonka lähettäjänä HKI SOTE.

Helsingin sosiaali- ja terveystoimi lähettää tekstiviestin sairautensa tai tilansa vuoksi vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti alttiille 55–64-vuotiaille helsinkiläisille.

Tekstiviesti lähetetään vuosina 1957–66 syntyneille, jotka ovat sosiaali- ja terveystoimen asiakkaana terveytensä vuoksi. Tekstiviesti lähetetään huomenna tiistaina.

Tekstiviestissä kerrotaan, että henkilö kuuluu sosiaali- ja terveystoimen tietojen mukaan nyt rokotettavien ryhmään ja häntä kehotetaan katsomaan ajanvarausohjeet osoitteesta koronarokotus.hel.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Tekstiviestin lähettäjätiedoissa lukee HKI SOTE.

Henkilöä pyydetään myös tarkistamaan, että kuuluu nyt rokotettavaan ryhmään. Jos henkilö saa tekstiviestin, mutta ei katso kuuluvansa riskiryhmään, hänen ei tarvitse tehdä mitään ja voi jäädä odottamaan ikäryhmänsä mukaista rokotusvuoroa myöhemmin tänä vuonna.

Tekstiviesti lähtee äidinkielen mukaan joko suomeksi tai ruotsiksi. Henkilöt, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi, saavat tekstiviestin suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tekstiviesti lähtee vajaalle 6 000 henkilölle. Kaikkia nyt sairautensa vuoksi rokotusvuorossa olevia tekstiviesti ei tavoita, sillä osalla on hoitosuhde työterveyshuollossa tai erikoissairaanhoidossa. Myös joiltakin terveytensä vuoksi sosiaali- ja terveystoimen asiakkaana olevalta puuttuu puhelinnumerotiedot. Tämän vuoksi koronavirusrokotuksista kerrotaan myös muun muassa lehti-ilmoituksilla. Koronarokotus.hel.fi-osoitteeseen on koottu tietoa sairautensa vuoksi riskiryhmään kuulumisesta.

Henkilöiden poiminnassa on hyödynnetty terveyshyötyarviota, joka on digitaalinen työkalu. Se hyödyntää potilastietojärjestelmän tietoa ja tieteelliseen näyttöön perustuvaa päättelyä. Terveyshyötyarvion avulla väestön terveydentilaa arvioidaan ryhmittelemällä ja suodattamalla joukkoa potilaskertomustietojen perusteella. Terveyshyötyarvio-hanke on yksi Helsingin kaupungin digitaalisista kärkihankkeista.

Uutista muokattu 23.2. niin, että kerrotaan, mitä tehdä, jos saa tekstiviestin mutta ei mielestään kuulu riskiryhmään.