Terveysteknologian suurtapahtuma HIMSS Europe esittelee Helsingissä terveysalan innovaatioita

Terveydenhuollon ja terveysteknologian suurtapahtuma HIMSS European Health Conference & Exhibition järjestetään 14.–16. kesäkuuta Helsingin Messukeskuksessa.
Terveysteknologian suurtapahtuma HIMSS alkaa. Kuva: Ard Jongsma

Terveydenhuollon ja terveysteknologian suurtapahtuma HIMSS European Health Conference & Exhibition järjestetään 14.–16. kesäkuuta Helsingin Messukeskuksessa. Alan johtava kongressi Euroopassa esittelee maailman parhaat digitaalisen terveyden innovaatiot ja yhdistää niitä kehittävät yritykset, asiantuntijat ja päättäjät. Tapahtumassa on mittava, yli 120 asiantuntijaluentoa sisältävä ohjelma.

Helsinkiin saapuu noin 2000 terveysalan vaikuttajaa, terveysteknologian asiantuntijaa ja ajatusjohtajaa. Kongressi järjestetään Helsingissä nyt toista kertaa.

Luentojen, paneelien ja workshopien ohella osallistujille näytetään myös käytännössä suomalaista terveysteknolgiaosaamista järjestämällä vierailuja kiinnostaviin kohteisiin, kuten esimerkiksi Helsinki XR Centeriin, Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskukseen ja Metropolia Ammattikorkeakoulun uuteen simulaatiosairaalaan.

”Helsinki on erinomainen paikka tämän kongressin järjestämiseen, sillä meillä on innovatiivinen maine, kansainvälisesti ylivoimaista huippututkimusta alalla sekä ainutlaatuinen verkosto kokeiluille. Tavoittelemmekin Helsingissä merkittävää terveysalan osaamisen ja siihen perustuvan yritystoiminnan kasvua”, sanoo Helsingin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva ja toivottaa kansainväliset vieraat tervetulleiksi kongressiin.

Suomi on terveysteknologian edelläkävijä ja se näkyy ohjelmassa

Tapahtuman näyttelyalueelle rakentuu Suomi Paviljonki, jossa esittäytyy noin 70 suomalaisyritystä. Suomi Paviljongin lavaohjelma tuo laajasti esiin Suomen edelläkävijyyttä digitaalisen muutoksen kiihdyttäjänä. Erityisesti neljä globaalisti kiinnostavaa teemaa korostuvat: terveysdatan hyödyntäminen, aktiivisen ikääntymisen tukeminen, älykkäiden, asiakas- ja hoitoprosessikeskeisten sairaaloiden rakentaminen sekä pandemioista riippumaton terveellinen elämä.

Suomi Paviljongin lavalla käytännön esimerkkejä jakavat muun muassa Apotti, Reaktor, BeeHealthy, Terveystalo, BCB Medical, Predicell ja Duodecim.

Kongressi järjestetään HIMSS-organisaation ja suomalaisten yhteistyökumppanien yhteistyöllä. Pääyhteistyökumppaneina tapahtumassa toimivat Sitra, Business Finland ja Helsingin kaupunki. Lisäksi useat ministeriöt, järjestöt ja kaupungit tukevat tapahtumaa.

Tarkemmat tapahtumatiedot löytyvät tämän linkin takaa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Tapahtuma on englanninkielinen.

HIMSS22 Europe
Kongressin järjestävä HIMSS eli Healthcare Information and
Management Systems Society on riippumaton globaali ajatusjohtajaorganisaatio.
Yhteisökeskeisen lähestymistavan kautta HIMSS tarjoaa näkemyksiä, koulutusta ja
inspiroivia tapahtumia terveydenhuollon kaikille sidosryhmille. HIMSS22 Europe
-tapahtuma käsittelee eurooppalaisten terveydenhuollon järjestelmien uudistusta
kuuden teeman kautta. Teemat ovat digiturvallisuus ja -kypsyys, tekoäly,
henkilöstön kehittäminen, digitaalinen julkinen terveys, potilaskeskeisyys ja
hoitoketjut.