Helsingin osastolla Educassa esitellään tällä viikolla helsinkiläisten oppilaitosten ajankohtaista toimintaa ja pedagogiikkaa tulevaisuuden taitojen näkökulmasta.
Osaston omalla lavalla, Oivallusten olohuoneessa, kasvatuksen ja koulutuksen asiantuntijat keskustelevat toivon pedagogiikasta, lukutaidosta, matematiikan opetuksesta eri koulutusasteilla ja kettukavereiden koulupolun alusta. Lauantaina osastolla esiintyy myös Helsingin työväenopiston kuoro BellaCanta.
Viime vuonna suuren suosion saavuttanut Tunnetaitotunneli on uudistunut osaston teemaan sopivaksi Unelmien huoneeksi. Tule ja löydä messukiireiden keskeltä rauhallinen, inspiroiva hetki itsellesi ja unelmillesi!
Osastolla on tavattavissa kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestari, toimialan johtoa, esihenkilöitä ja työntekijöitä kaikista palvelukokonaisuuksista sekä rekrytoinnin asiantuntijoitamme.
Lämpimästi tervetuloa osastolle 6n50! Vi ses på Educa, monter 6n50!
Educa on vuosittainen, Pohjoismaiden johtava kasvatus- ja opetusalan tapahtuma, johon osallistuu liki 16 000 kävijää. Tapahtuma on maksuton. Tänä vuonna Educa järjestetään Messukeskuksessa 24.–25. tammikuuta.
Oivallusten olohuoneen keskusteluohjelma
Perjantai / Fredag
- Kello 11 Toimialajohtajan ja apulaispormestarin Educan avaus (FI)
Mitä kuuluu Helsingin kasvatukseen ja koulutukseen vuoden 2025 kynnyksellä? Haastattelussa kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Satu Järvenkallas sekä apulaispormestari Johanna Laisaari. -
Kello 11:45 Lukutaito varhaiskasvatuksessa / Läsförmåga inom småbarnspedagogik (FI / SV)
FI: Helsingin tavoitteena on olla lukemisen ja lukutaidon pääkaupunki, ja panostamme lukemisen kulttuurin vahvistamiseen jo päiväkodissa. Mitä lukutaidon edistäminen tarkoittaa helsinkiläisessä varhaiskasvatuksessa, ja millaisilla keinoilla ammattilaisemme sitä toteuttavat?Keskustelemassa varhaiskasvatusyksikkö Ahti-Hiekkalinna-Vellamon varhaiskasvatuksen opettajat Johanna Jorasmaa ja Nicole Lindgren sekä Kronohagens förskolan varhaiskasvatuksen opettaja Mercedes Sjöholm. Keskustelun juontaa pedagoginen asiantuntija Johanna Karlsson.
SV: Helsingfors har som mål att vara huvudstaden för läsning och läsförmåga. Vi satsar på att stärka läsandet redan på daghemmet. Men vad innebär främjandet av läsfärdigheter inom småbarnspedagogiken i Helsingfors? Och på vilket sätt jobbar vår personal med att stärka läsförmågan?
I diskussionen deltar lärarna inom småbarnspedagogik Johanna Jorasmaa och Nicole Lindgren från daghemmet Ahti-Hiekkalinna-Vellamo samt Mercedes Sjöholm, lärare inom småbarnspedagogik vid Kronohagens förskola. Diskussionen leds av Johanna Karlsson, pedagogiskt sakkunnig.
-
Kello 13:30 Toivon pedagogiikka (FI)
Helsingin kaupungin toisella asteella rakennamme opiskelijoiden tulevaisuususkoa, hyvinvointia ja resilienssiä toivon pedagogiikalla. Toivon pedagogiikka vastaa Helsingin kaupunkistrategiasta ja Koulutus 2030 -visiosta nouseviin kolmeen merkittävään tarpeeseen: hyvinvoinnin ja terveyden vahvistamiseen, sosiaalisten taitojen ja tunnetaitojen kehittämiseen sekä segregaation ehkäisemiseen.
Keskustelemassa Helsingin lukiokoulutuksen päällikkö Tarja Aro-Kuuskoski ja opiskelijoiden hyvinvointipäällikkö Riina Ståhlberg. Keskustelun vetäjänä toimii Milestonen toimitusjohtaja ja johtajuusvalmentaja Elina Aaltolainen.Keskustelu aiheesta järjestetään myös lauantaina.
- Kello 14:30 Matematiikka – osaaminen jälleen nousuun! (FI)
Matematiikan osaamistaso on laskussa valtakunnallisesti. Miten vahvistamme osaamista Helsingissä opinpolun eri vaiheissa?
Mukana keskustelemassa Stadin AO:n matematiikan opettaja Minna Collanus, myös lukutaitotyöstään tunnettu Keinutien ala-asteen luokanopettaja Johanna Lehtinen sekä Hiidenkiven peruskoulun matematiikan aineenopettaja Emilia Aaltonen. Keskustelun vetää pedagoginen asiantuntija Anna Rossi.
Lauantai
- Kello 10:30 Toivon pedagogiikka (FI)
Helsingin kaupungin toisella asteella rakennamme opiskelijoiden tulevaisuususkoa, hyvinvointia ja resilienssiä toivon pedagogiikalla. Toivon pedagogiikka vastaa Helsingin kaupunkistrategiasta ja Koulutus 2030 -visiosta nouseviin kolmeen merkittävään tarpeeseen: hyvinvoinnin ja terveyden vahvistamiseen, sosiaalisten taitojen ja tunnetaitojen kehittämiseen sekä segregaation ehkäisemiseen.
Keskustelemassa Helsingin lukiokoulutuksen päällikkö Tarja Aro-Kuuskoski ja opiskelijoiden hyvinvointipäällikkö Riina Ståhlberg.
Keskustelu aiheesta järjestetään myös perjantaina. - Kello 11:15 Kestävän tulevaisuuden Ketut lähtivät kouluun (FI)
Helsingin kaupungin kouluissa eka- ja tokaluokkalaiset opiskelevat kestävän tulevaisuuden taitoja jo päiväkodista tuttujen kettuhahmojen avulla. Kokemukset kestävistä toimintatavoista mahdollistavat kasvun aktiivisiksi kansalaisiksi, joilla on valmiudet pyrkiä yhdessä kohti hyvää tulevaisuutta.
Keskustelemassa Kettu-opetusmateriaalien tekemisessä mukana ollut Roihuvuoren peruskoulun luokanopettaja Jasmine Gustafsson, Ympäristökoulu Polun ympäristöasiantuntija Anu Kaila sekä yksi Kettu-tarinoiden kirjoittajista, projektikoordinaattori Ina Saloheimo. - Kello 12:00 Työväenopiston kuoro BellaCanta esiintyy
BellaCanta on kaikkea muuta kuin mitä kuorolaululta odotit! Raikas ja laulun iloa kupliva kuoro laulaa 3–6-äänistä pop-/jazzmusiikkia.
Helsingin työväenopiston toiminta-ajatus on tarjota aikuisille itsensä kehittämisen ja elinikäisen oppimisen mahdollisuuksia. Tervetuloa rentoutumaan messuhälinältä musikaalisen tervehdyksen pariin!