Tuntuuko pahalta? Et ole yksin, apua ja tietoa on tarjolla

Nuorten mielenterveys- ja päihdeongelmiin on Helsingissä tarjolla monenlaista apua. Usein varhaisessa vaiheessa löydetty tuki on kaikkein tehokkainta. Kattava palvelu- ja tietopaketti löytyy osoitteesta hel.fi/nuortenmieli.
Tyttö metroasemalla.
Tuntuuko pahalta? -kampanja näkyy marraskuussa esimerkiksi, metrossa, ratikoissa, bussipysäkeillä ja somessa. Kuva: Karun Verma

Nuorten elämään voi liittyä monenlaisia ongelmia. Kotona saattaa olla joskus vaikeaa. Koulussa voi olla kiusaamista, opiskelu ei ehkä suju. Elämään saattaa liittyä yksinäisyyttä, jopa väkivaltaa tai ahdistelua. Mielessä pyörii ikäviä ajatuksia, fiilis on huono.

– Haluamme rohkaista nuoria ottamaan oman elämän haasteet rohkeasti esille. Helsingin kaupunki tarjoaa laajasti palveluja erilaisiin nuorten ongelmiin, kertoo terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

– Ongelmien kanssa ei tarvitse olla yksin, apua ja tietoa on tarjolla, Turpeinen jatkaa.   

Palveluista löytyy helposti ja kattavasti tietoa hel.fi/nuortenmieli-sivulla. Sivuilta löytyy myös hyviä ohjeita, miten omatoimisesti edistää omaa hyvinvointia, jos se tuntuu sopivalta tavalta itselle. Sivuilta löytyy tietoa myös luotettavista chattipalveluista, joissa voi kohdata toisia nuoria ja auttavia aikuisia.   

Tyttöjä Kalasatamassa.
Osoitteessa hel.fi/nuortenmieli löytyy kattavasti tietoa Helsingin palveluista. Kuva: Karun Verma

Helsinki kampanjoi marraskuussa

Helsinki nostaa nuorten hyvinvoinnin näkyvästi esiin marraskuussa. Tuntuuko pahalta -kampanja näkyy 11. marraskuuta alkaen esimerkiksi metroissa, raitiovaunuissa ja bussipysäkeillä, sosiaalisessa mediassa ja kaupungin yksiköissä.

Sinua voisi kiinnostaa