Työväenopiston luennot ja tapahtumat jatkuvat normaaliin tapaan

Helsingin työväenopiston luennot ja tapahtumat järjestetään normaalisti ilman osallistujamäärien rajoittamista. Osaa luennoista voi seurata verkossa.
Nainen ottaa valokuvaa jalkopallostadionista.

Lokakuun alusta lähtien Helsingin työväenopiston luennot ja tapahtumat pyörivät normaaliin tapaan ilman rajoituksia. Suosittelemme edelleen kasvomaskien käyttöä opiston tiloissa. Alla muutamia menotärppejä syyspäiviin ja -iltoihin.

Miten jalkapallo ja politiikka liittyvät toisiinsa? Miten poliittiset käänteet vaikuttavat tapahtumiin kentällä? Esa Mäkijärven Jalkapallo ja politiikka -sarja 6. ja 13. lokakuuta vie meidät Espanjaan ja Italiaan. Luennot perustuvat Mäkijärven tietokirjoihin Valkoinen baletti – Kirjoituksia Real Madridista sekä Pyhä peli – Italian jalkapallon tarina.

Valtakunnallisen SeniorSurf-päivän luennoilla rohkaistaan ikääntyneitä tutustumaan digitaalisiin palveluihin. Tutustumme lokakuun ensimmäisen viikon aikana muun muassa arjen tietoturvaan, suosittuihin viestintäsovelluksiin sekä verkossa asiointiin.

Seitsemästä veljeksestä pakolaistarinoihin

Pitkään lavalle pääsyä odottanut Tunneteatteri pääsee vihdoin 7. ja 9. lokakuuta esittämään korona-ajan version Aleksis Kiven Seitsemän veljestä -klassikkoteoksesta. Esityksessä vedetään mutkat suoriksi ja pidetään hauskaa. Näytelmän on ohjannut Hanna Häyhä ja Markku Ihamäki. Tunneteatteri on opiston ja Kehitysvammatuki 57 ry:n yhteinen teatteriproduktio.

Milloin viimeksi kävit Lapinlahden sairaalan alueella? Nyt siihen on tilaisuus! Kävelykierroksemme 11. lokakuuta vie Lapinlahden entisen sairaalan puistoon, jossa kuulemme sen historiasta ja luonnosta. Kierroksen vetää tietokirjailija, luonto-opas Eero Haapanen.

Englanninkielisellä Refugee Stories in Finland -luennolla lokakuun 12. päivä poraudutaan pakolaisuuteen ja keskustellaan pakolaisuuteen johtavista syistä. Keskustelussa mukana kokemusasiantuntija. Tilaisuus järjestetään verkossa ja siihen on ennakkoilmoittautuminen.

Pelikasvatuksesta idän kulttuuripolitiikkaan

Pelikasvatuksen ABC -sarjassa tarkastellaan pelien maailmaa 25. lokakuuta lähtien. Miten peleillä voi opettaa? Mitä on kilpapelaaminen? Luomme katsauksen myös ongelmapelaamisen ennaltaehkäisyyn ja siihen puuttumiseen.

Kiinalaisen elokuvan historiaa -sarjassa tutkitaan kiinalaisen elokuvan suhdetta oman aikansa politiikkaan ja kansainvälisiin elokuvamarkkinoihin. Sarjassa liikutaan 1940-luvulta nykypäivään, taide-elokuvista toimintaleffoihin ja propagandasta romantiikkaan. Luennoitsijana Kiina-asiantuntija, FM Eero Suoranta. Sarja alkaa 26. lokakuuta.

Mitä tarkoitetaan lingua francalla? Millä kielillä on rajat ylittävän liikennekielen status nykypäivänä? Lingua franca – kielet, kaupankäynti ja valta -sarjan ensimmäisellä luennolla 27. lokakuuta pohditaan myös englannin kielen asemaa Euroopassa ja muilla mantereilla.

Sukelluksia Neuvostoliiton kulttuuripolitiikkaan Stalinista Gorbatshoviin kirjallisuuden, musiikin ja elokuvan kautta -luennolla lokakuun 30. päivä kuulemme Neuvostoliiton sodanjälkeisten vuosikymmenten kulttuurielämästä. Kolme mielenkiintoista näkökulmaa. Luennoitsijoina FM Susan Ikonen, VTT Meri Herrala ja FM Mia Öhman.

Osa luennoista välitetään myös verkossa. Suosittelemme tarkistamaan luennon toteutustavan ennen sen alkua.

Kaikki luennot ja tapahtumat ajantasaisine tietoineen löydät ilmonet.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)-palvelusta.

Kuva: Pixabay