UEFA Super Cup pelataan Helsingissä elokuussa – hae nyt otteluun vapaaehtoiseksi

Kansainvälisen jalkapalloyleisön katse keskittyy ensi elokuussa Helsinkiin, kun UEFA Super Cupin voittaja ratkaistaan Olympiastadionilla 10. elokuuta 2022.
Ilmakuva Olympiastadionista. Kuva: Jussi Hellsten

Kansainvälisen jalkapalloyleisön katse keskittyy ensi elokuussa Helsinkiin, kun UEFA Super Cupin voittaja ratkaistaan Olympiastadionilla 10. elokuuta. Ottelussa kohtaavat toisensa jalkapallon Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajat. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun eurooppalaisen seurajalkapallokilpailun finaali pelataan Suomessa. Tapahtuman vapaaehtoishaku on nyt avautunut.

Hae nyt vapaaehtoiseksi UEFA Super Cup -tapahtumaan

UEFA Super Cupin vapaaehtoishaku on alkanut 21. maaliskuuta. Tarjolla on loistava tilaisuus päästä mukaan huippujalkapallotapahtumaan, jollaista ei ole ennen järjestetty Suomessa. Suomen Palloliitto etsii yhteensä 400 vapaaehtoista auttamaan ottelun järjestämisessä. Kaksi viikkoa ennen ottelun alkua ja ottelupäivänä on tarjolla laaja valikoima vapaaehtoistyömahdollisuuksia, joilla on tärkeä rooli tapahtuman onnistumisessa. Tekijöitä etsitään muun muassa asiakaspalveluun, akkreditointeihin, logistiikkaan, kuljetuksiin ja mediatoimintoihin liittyviin tehtäviin. Vapaaehtoiset oppivat uusia taitoja, saavat arvokasta työkokemusta, luovat ystävyyssuhteita ja pääsevät näkemään suurtapahtuman uudesta perspektiivistä.

”Hakijoiden ei tarvitse suinkaan olla lajin parista vaan toivomme kaikkia mukaan. Ideaalitilanteessa meillä olisi mahdollisimman monimuotoinen vapaaehtoisjoukkue, jonka tulemme huomioimaan myös valinnoissa. Haku on kaikille, jotka ovat elokuun alusta matsipäivään käytettävissä riippuen vapaaehtoistehtävästä,” Super Cupin vapaaehtoispäällikkö Silja Ranta Suomen palloliitosta kertoo.

”Seuraamme ja analysoimme hakemuksia sitä mukaa kun niitä tulee, joten kannattaa hakea rohkeasti saman tien! Odotan suurta hakijamäärää, sillä kiinnostusta on ollut jo ennen haun julkaisemista,” Ranta sanoo.

Tehtäviin voi hakea kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt, jonka englannin kielen taito on tehtävään riittävällä tasolla. Tehtäviin voi tutustua ja hakemuksen täyttää tästä linkistä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

UEFA Super Cupissa kohtaavat hallitsevat Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajat

UEFA Super Cup pelataan vuosittain ja siinä kohtaavat edellisen kauden Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajat. Ottelussa pelaavat joukkueet ovat selvillä 28. toukokuuta. Kauden 2021–2022 Eurooppa-liigan voittaja ratkaistaan Sevillassa 18.5. ja Mestarien liigan finaali pelataan Pariisissa 28. toukokuuta.

UEFA Super Cup pelattiin ensimmäisen kerran vuonna 1972. Ottelu pelattiin vuosia aina perinteisesti Monacossa, mutta vuodesta 2013 alkaen sen isäntäkaupunki on vaihtunut vuosittain. Hallitseva UEFA Super Cup voittaja on lontoolainen Chelsea.

Ottelun lipunmyynnistä tiedotetaan myöhemmin.

Uutisen kuva: Helsingin Olympiastadion toimii elokuussa UEFA Super Cupin pelipaikkana. (Jussi Hellsten)