Uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon suunnittelukilpailun 1. vaihe päättyi – verkkogalleria ehdotuksista julkaistaan 12. syyskuuta

Helsinkiin suunnitteilla olevan uuden valtakunnallisen arkkitehtuuri- ja designmuseon suunnittelukilpailun ensimmäinen vaihe päättyi 29. elokuuta. Verkkogalleria kilpailun ensimmäisen vaiheen ehdotuksista julkaistaan 12. syyskuuta.
Millainen uusi arkkitehtuuri- ja designmuseo rakennetaan Makasiinirantaan? Kuvia suunnittelukilpailun ensimmäisen vaiheen ehdotuksista julkaistaan verkossa 12. syyskuuta. Kuva: Sami Saastamoinen / Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiö
Millainen uusi arkkitehtuuri- ja designmuseo rakennetaan Makasiinirantaan? Kuvia suunnittelukilpailun ensimmäisen vaiheen ehdotuksista julkaistaan verkossa 12. syyskuuta. Kuva: Sami Saastamoinen / Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiö

– Uuden museon suunnittelukilpailun ensimmäinen vaihe päättyi eilen. Kiitämme jo tässä vaiheessa kaikkia kilpailuun osallistuneita. Julkaisemme pääkuvat kaikista ensimmäisen vaiheen arviointiin hyväksytyistä ehdotuksista 12. syyskuuta, kertoo uuden arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiön toimitusjohtaja sekä tuomariston jäsen Kaarina Gould ja jatkaa:

– Tuomariston työ käynnistyy saman tien. Meillä on valtavan hieno ja vastuullinen tehtävä arvioida eri puolilta maailmaa tulleita näkemyksiä siitä, millainen arkkitehtuurin ja muotoilun uusi koti Helsingin Eteläsatamassa voisi olla.

Kilpailun tuomaristo valitsee 3–5 ehdotusta ensimmäisen kilpailuvaiheen perusteella toiseen vaiheeseen joulukuun aikana. Kilpailun tulokset julkistetaan syyskuussa 2025. Hankkeen tavoiteaikataulun mukaan Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhdistävän museon uudisrakennus voisi avautua vuonna 2030.

Suunnittelukilpailun järjestävät Kiinteistö Oy ADM sekä Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiö yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n ja Helsingin kaupungin kanssa. Kilpailun valmisteluun ovat osallistuneet myös Haahtela-kehitys ja museon kansainvälinen strateginen kumppani DVDL.

Lue lisää suunnittelukilpailusta ja sen tuomaristosta uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon sivuilta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)(linkki johtaa ulkoiseen sisältöön).

Suunnittelukilpailun 1. vaiheen verkkogalleria julkistetaan Helsinki Design Weekillä

Verkkogalleria suunnittelukilpailun ensimmäisen vaiheen ehdotuksista julkaistaan osana Helsinki Design Week -muotoilufestivaalia järjestettävässä keskustelutilaisuudessa torstaina 12. syyskuuta kello 16–20 festivaalin päänäyttämöllä osoitteessa Paasivuorenkatu 3.

Kaikille avoimessa ja maksuttomassa tilaisuudessa keskustellaan uudesta museosta ja kuullaan kiinnostavia avauksia museon kansainvälisen neuvonantajaryhmän jäseniltä sekä muilta asiantuntijoilta. Päivä huipentuu New Yorkin modernin taiteen museon (MoMA) arkkitehtuurin ja designin pääkuraattori Paola Antonellin puheenvuoroon museoista muutoksentekijöinä.

Tilaisuuden ohjelmaan ja puhujiin voi tutustua uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon verkkosivuilla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)(linkki johtaa ulkoiseen sisältöön).