Yli 200 liikuntakurssia ja muita liikuttavia tapahtumia ikäihmisille

Helsinki tarjoaa tänä syksynä ikäihmisille runsaasti erilaisia liikkumiseen kannustavia palveluja. Seniorit voivat osallistua muun muassa vesijumppiin, ottaa tanssirytmit haltuun, voimistua yksilöllisellä kunto-ohjelmalla tai kävellä ikätovereiden kanssa kirjastoista lähtevillä yhteiskävelyillä.
Senioreille on tarjolla tänä syksynä yli 200 ohjattua kurssia, jotka on suunniteltu eritasoisille liikkujille.
Senioreille on tarjolla tänä syksynä yli 200 ohjattua kurssia, jotka on suunniteltu eritasoisille liikkujille.

Liikuntakursseille ilmoittautuminen alkaa porrastetusti maanantaina 14.8.2023, ja kurssit käynnistyvät syyskuun alussa. Tarjolla on muun muassa vesijumppia, ryhmäliikuntaa ja kuntosalikursseja. Palvelut ovat edullisia ja yli 64-vuotiaat saavat työikäistenkin kurssitoiminnan tuotteista ja palveluista 50 %:n alennuksen.

Senioreille on tarjolla yli 200 ohjattua kurssia, jotka on suunniteltu eritasoisille liikkujille. Tarkemmat kuvaukset ja ilmoittautumisohjeet löytyvät syksyn liikunta- ja kulttuuripalveluja esittelevästä esitteestä. 

Musiikin ja teatterin ystäville järjestetään paljon ohjelmaa Helsingin kulttuurikeskuksissa. Esityksiä on tarjolla myös päiväsaikaan ja etänä. Iäkkäille suunnatut liikunta- ja kulttuuripalvelut on koottu painettuun esitteeseen, jota on jaossa laajasti eri puolilla Helsinkiä.  

– Toivomme, että ikäihmiset löytävät itselleen mielekästä tekemistä ja seuraa monipuolisten palveluidemme parista. Tarjoamme runsaasti maksutonta ja edullista toimintaa, josta jokainen seniori voi löytää itselleen sopivan tavan liikkua ja liikuttua. Jos lähteminen on vaikeaa, tarjoamme siihen apua muun muassa Liikuntaluurin ja Kulttuurikaveri-toiminnan kautta. Vuorovaikutteista ohjelmaa voi seurata etänä esimerkiksi Lämpiö-alustalla, jotta kaikilla olisi mahdollisuus kulttuuriin ja yhteisiin kokemuksiin, kertoo kulttuurin ja vapaa-ajan viestintä - ja markkinointipäällikkö Essi Eranka.  

Ikäihmisille suunnattu esite on jaossa seuraavissa paikoissa 10.8.2023 alkaen:
 
  • Helsingin kaupungin terveysasemat ja palvelukeskukset 
  • Helsingin kirjastot 
  • Kaupungin suurimmat liikuntapaikat: Töölön kisahalli, Liikuntamylly, Pirkkolan, Itäkeskuksen uimahalli ja Uimastadion 
  • Kulttuurikeskukset: Stoa, Malmitalo, Kanneltalo, Maunula-talo, Vuotalo 
  • Esite on jaossa myös Helsingin Uutisten välissä ke 9.8.