Över 200 motionskurser och andra aktiva evenemang för äldre 

Helsingfors erbjuder i höst många olika tjänster för äldre som inspirerar att röra på sig. Seniorer kan bland annat delta i vattengympa, bemästra dansrytmer, träna styrkan med hjälp av individuella konditionsprogram eller gå på promenader som startar vid biblioteken tillsammans med jämnåriga.
Två äldre personer kastar en basketboll.
Helsingfors erbjuder i höst många olika tjänster för äldre. Utbudet omfattar över 200 kurser som planerats för motionärer på olika nivåer.

Anmälan till höstens motionskurser sker stegvis från och med måndagen 14.8.2023. Kurserna startar i början av september. Det finns bland annat vattengympa, gruppträning och gymkurser.  
Tjänsterna och kurserna för över 64-åringar är förmånliga, och de får även 50% rabatt på tjänster och kurser med normalpris. Utbudet omfattar över 200 kurser som planerats för motionärer på olika nivåer. Närmare beskrivningar och anvisningar om anmälan finns i höstens broschyr om motions- och kulturtjänsterna.  
 
För vänner av musik och teater ordnas mycket program i alla Helsingfors kulturhus Föreställningar ordnas även dagtid och online. Motions- och kulturtjänsterna för äldre har sammanställts i en tryckt broschyr som man hittar på många platser i Helsingfors. 
 
– Vi hoppas att seniorerna hittar meningsfulla aktiviteter att delta i och sällskap inom våra mångsidiga tjänster. Vi erbjuder en stor mängd kostnadsfritt och förmånligt program där varje senior kan hitta ett lämpligt sätt att röra på sig och bli berörd. Om du har svårt att ge dig i väg erbjuder vi hjälp med detta bland annat via Motionsluren och Kulturkompisverksamheten. Det interaktiva programmet kan följas på distans exempelvis på plattformen Lämpiö så att alla har möjlighet att ta del av kultur och gemensamma upplevelser, säger kommunikations- och marknadsföringschef Essi Eranka från kultur- och fritidssektorn.   

Du hittar broschyren till äldre på följande ställen:
  • Helsingfors stads hälsostationer och servicecentraler 
  • Helsingfors bibliotek
  • Stadens största idrottsanläggningar: Tölö sporthall, Sportkvarnen, Britas simhall, Östra centrums simhall och Simstadion 
  • Kulturhusen: Stoa, Malms kulturhus, Gamlasgården, Månsasgården, Nordhuset 
  • Broschyren delas också ut mellan Helsingin Uutiset onsdag 9.8.