En ny guidekarta över Helsingfors för 2024 har publicerats

Helsingfors stad har publicerat en uppdaterad upplaga av den traditionella guidekartan över Helsingfors. Kartan visar bland annat markanvändningen, viktiga vägområden, namnbeståndet samt gatunummer.
guidekartan och plan kartbladsserie.
Den nya guidekartan säljs hopvikt tillsammans med en namnförteckning samt som plan kartbladsserie. Bild: Kauko Kyöstiö

På kartan är exempelvis museer, teatrar, kyrkor och badstränder markerade med symboler, och informationen om var de finns kommer till största delen från huvudstadsregionens servicekarta. I kartförstoringen av centrumområdet används ikoner av landmärken som tar lite plats, och som gör det lättare att hitta betydande sevärdheter och byggnader. Man har strävat efter att innehållet och utseendet ska vara tydligt och konsekvent.

Guidekartans skala är 1:20 000. Kartan säljs hopvikt tillsammans med en namnförteckning samt som plan kartbladsserie. Kartan och registret är tvåspråkiga. Den föregående upplagan är från 2022.

Priser, förfrågningar och försäljning

Kartan säljs av stadsmiljösektorns kundtjänst (endast kortbetalning) och i välsorterade bokhandlar.

Priser

  • Guidekarta och förteckning över gatunamn 18,30 €
  • Guidekartbladsserie, plan 12,40€

Betjäningstider och besöksadress sommaren 2024 för stadsmiljösektorns kundtjänst

Aktuella betjäningstider finns på webbsidorna med kundtjänstens kontaktuppgifter.

Gratis kartor finns i Helsingfors karttjänst

Övriga kartor och material som staden producerat är lättast tillgängliga på nätet på kartta.hel.fi.  Där finns bland annat aktuella stom-, fastighets- och guidekartor, planläggningsuppgifter samt historiskt material och flygbilder.

Staden upprättar och säljer olika kartor även som beställningsarbete. Material kan efterfrågas från stadsmätningstjänsterna.