En ny Heka seniorobjekt på Svanströmsgränden 5 ska stå klart i slutet av året

I slutet av året får Heka ett nytt seniorobjekt med totalt 77 bostäder i Degerö. Personer över 55 år kan ansöka om seniorbostäderna. Ansökningstiden börjar de 17 september.
Svanströmgränden 5 har 77 seniorbostäder. Huset planeras bli klart den 31 december och ansökningstiden börjar de 17 september. Bild: Heka
Svanströmgränden 5 har 77 seniorbostäder. Huset planeras bli klart den 31 december och ansökningstiden börjar de 17 september. Bild: Heka

I slutet av året får Heka ett nytt seniorobjekt med totalt 77 bostäder i Degerö. Personer över 55 år kan ansöka om seniorbostäderna. Huset planeras bli klart den 31 december.

Du kan ansöka om dessa bostäder från och med den 17 september. Du kan ansöka dessa bostäder genom att välja seniorbostäder son ditt sökkriterium i ansökan. 

Svanströmsgränden 5 har ettor och tvåor på 31–56 m². Huset i 5–8 våningar har två trapphus med hiss och tillgänglig ingång från gården.

Varje lägenhet har en tillgänglig inglasad balkong. Alla bostäder är tillgängliga. Till varje bostad hör ett varmt lösöresförråd i husets lokaler. 

Huset har många lokaler som invånarna använder gemensamt: husbastu, klubbrum, tvättstuga, torkrum, hjälpmedelsförråd samt en del av förrådet för uteredskap finns på markplanet i A-trappan.

Lösöresförråd samt resten av förrådet för uteredskap finns på markplanet i B-trappan.

20 bilplatser har reserverats för husets invånare i en närliggande parkeringsanläggning. Plats för cyklar finns på gården och i ett förråd på markplanet. Djupkärl för avfall finns på tomten intill.

 

Du kanske är intresserad av

Stämningar på innergården 1948,

Omfattande renovering inleds i Arbetarbostadsmuseets byggnad

Publicerad:
Planeringsområdet för Batteribacken. Bild: Helsingin kaupunki

Ge respons om planerna för Batteribacken i Sockenbacka

Publicerad: