Helsingfors ökar resurser för att lösa utmaningarna med löneutbetalningen

Helsingfors stad fokuserar på att lösa utmaningarna med löneutbetalningen. Helsingfors stad har som ett viktigt mål att korrigera lönefelen så snart som möjligt,

Helsingfors stad fokuserar på att lösa utmaningarna med löneutbetalningen. Helsingfors stad har som ett viktigt mål att korrigera lönefelen så snart som möjligt, lösa de utmaningar som är förknippade med användningen av det nya systemet och etablera verksamhetssätten.

Helsingfors har anställt ytterligare arbetskraft inom löneförvaltningen och köpt ytterligare stöd från Sarastia Oy, leverantören för systemet. Helsingfors har dessutom fattat ett direktupphandlingsbeslut i enlighet med upphandlingslagen för att stabilisera och utveckla löneförvaltningsstödet med konsultföretaget Deloitte Consulting Oy. Detta är ett svar på behovet av att få ordning på löneräkningen, som är kritisk och nödvändig för staden och dess personal.

Deloitte har redan tidigare stött Helsingfors stad med införandet av Sarastia, varför företaget har nödvändig kompetens och tillräcklig bakgrundsinformation om situationen och Sarastias S365HR-system.

En annons om direktupphandling publiceras i annonstjänsten för offentliga upphandlingar.

Läs mera:

Helsingfors fortsätter intensifierade åtgärder för att korrigera problemen med löneutbetalningen