Helsingfors stadsstyrelse gav utlåtande om HRM:s och HRT:s planer för 2023–25 och utkastet till statsrådets förordning som gäller kostnader som orsakas av coronaepidemin

Helsingfors stadsstyrelse beslutade vid sitt sammanträde 29.8 att ge ett utlåtande om de preliminära ekonomi- och verksamhetsplanerna 2023–25 för Helsingforsregi

Stadsstyrelsen gav vid sitt sammanträde 29.8 samkommunen Helsingforsregionens miljötjänster ett utlåtande om HRM:s preliminära ekonomi- och verksamhetsplan 2023–2025, avfallshanteringens och vattenförsörjningens investeringsprogram 2023–2032 samt strategier för avfallshantering och vattenförsörjning 2030.

 

Stadsstyrelsen gav också sitt utlåtande om den preliminära verksamhets- och ekonomiplanen 2023–2025 för samkommunen Helsingforsregionens trafik.

 

Dessutom gav stadsstyrelsen sitt utlåtande till social- och hälsovårdsministeriet om utkastet till statsrådets förordning om statsunderstöd för vissa kostnader som den offentliga social- och hälsovården orsakas 2022 på grund av coronaepidemin.


Förslaget till detaljplaneändring för Jollas vidare till fullmäktige


Stadsstyrelsen beslutade föreslå
stadsfullmäktige att den godkänner detaljplaneändringen för Jollas-området i
Degerö. Detaljplaneändringen gäller en del av fastigheterna vid Tavastvarpsvägen,
Ilvägen och Knysgränd samt området för närrekreation, som ägs av staden.
Ändringen gör det möjligt att kompletteringsbygga på tomterna i området och det
nuvarande området för närrekreation söder om Ilvägen med bostäder som passar in
i den befintliga miljön. Den tryggar också den förbindelse som beskrivs i
planen Metsä- ja puustoinen verkosto (2019) om skogar och trädbestånd i Jollas
på Degerö.

 

Detaljplaneändringen går vidare till beslut i stadsfullmäktige.

 

Stadsstyrelsens alla beslut kan läsas på finska på sidan med beslutsmeddelanden. Beslutsmeddelandet är tillgängligt tills protokollet publiceras. Stadsstyrelsens protokoll kan läsas här (på finska).