Helsingfors stadsstyrelses sektion för reform av social- och hälsovården samt räddningsväsendet fick en översikt över beredningen av HUS-sammanslutningens budgetram

Sektionen för reform av social- och hälsovården samt räddningsväsendet sammanträdde den 30 maj. Sektionen fick en lägesöversikt om beredningen av HUS budgetram f

Sektionen för reform av social- och hälsovården samt räddningsväsendet sammanträdde den 30 maj. Sektionen fick en lägesöversikt om beredningen av HUS budgetram för 2023 och fattade beslut om höstens sammanträdestider.

Sektionen fick en lägesöversikt om beredningen av HUS-sammanslutningens budgetram för 2023 och antecknade den.

Social- och hälsovårdstjänsterna och räddningsväsendet ska få statlig finansiering med allmän täckning. Den statliga finansieringen ska täcka såväl de tjänster staden har organiseringsansvar för som de tjänster HUS har organiseringsansvar för och producerar för staden i enlighet med organiseringsavtalet. Finansieringen med allmän täckning består av kalkylerad finansiering och en övergångsutjämning. Övergångsutjämningen ska stegvis minska, och från och med 2025 ska servicebehovet beaktas till 80 % i finansieringen. Det här betyder att Helsingfors måste öka produktiviteten både i fråga om den service som organiseras av staden själv och den service som organiseras och produceras av HUS.

Sektionen fattade även beslut om höstens sammanträdestider. På hösten sammanträder sektionen vid följande tidpunkter:

  • 1.9 kl. 8.00
  • 19.9 kl. 8.00
  • 3.10 kl. 17.00
  • 3.11 kl. 8.00
  • 21.11 kl. 17.00
  • 19.12 kl. 17.00

 Alla beslut av stadsstyrelsens sektion för reform av social- och hälsovården samt räddningsväsendet kan läsas på sidan med beslutsmeddelanden (på finska). Beslutsmeddelandet kan läsas tills protokollet publiceras. Sektionens protokoll kan läsas här (på finska).

Sektionen för reform av social- och hälsovården
samt räddningsväsendet har som uppgift att styra genomförandet av reformen,
förmedla förtroendevaldas synpunkter till beredningen och lägga fram behövliga
beslutsförslag för stadsstyrelsen. Sektionen har bildats för en begränsad tid
och fungerar fram till 31.12.2022.