Helsingfors stadsstyrelses sektion för reform av social- och hälsovården samt räddningsväsendet fick en översikt över lednings- och samordningsstrukturen för främjande av välfärd och hälsa

Sektionen sammanträdde den 7 april. Under mötet antecknades en översikt över lednings- och samordningsstrukturen för främjande av välfärd och hälsa.

Sektionen sammanträdde den 7 april. Under mötet antecknades en översikt över lednings- och samordningsstrukturen för främjande av välfärd och hälsa.

I och med lagstiftningsändringarna som social- och hälsovårdsreformen för med sig har nya uppgifter föreskrivits för arbetet för främjande av välfärd och hälsa, vilket kan göra det nödvändigt att ändra befintliga uppgifter och styrningsstrukturer för främjande av välfärd och hälsa.

Under 2022 bedöms eventuella förändringsbehov i lednings- och samordningsstrukturen för främjande av välfärd och hälsa. Samtidigt bereds genomförandet av de nya uppgifterna.

Alla beslut av stadsstyrelsens sektion för reform av social- och hälsovården samt räddningsväsendet kan läsas på sidan med beslutsmeddelanden (på finska). Beslutsmeddelandet kan läsas tills protokollet publiceras. Sektionens protokoll kan läsas här (på finska).

Sektionen för reform av social- och hälsovården samt räddningsväsendet har som uppgift att styra genomförandet av reformen, förmedla förtroendevaldas synpunkter till beredningen och lägga fram behövliga beslutsförslag för stadsstyrelsen. Sektionen har bildats för en begränsad tid och fungerar fram till 31.12.2022.