Helsinki Recovery App – kompass för återhämtning i din ficka

Helsinki Recovery App är en gratis mobilapplikation för arbetsföra Helsingforsbor och deras närstående som behöver många social- och hälsovårdstjänster. Den stöder också yrkesutbildade personer i servicehandledningen och är till nytta för studerande inom branschen.
Det är lätt att ladda ner och använda Helsinki Recovery App.  Bild: Kaisa Halonen
Det är lätt att ladda ner och använda Helsinki Recovery App. Bild: Kaisa Halonen

Vad kan man göra i applikationen?

I applikationen finns information om återhämtning samt hälsa och välbefinnande. Den hänvisar klienterna till lämpliga tjänster och kamratstöd. Applikationen som uppdaterats i slutet av 2023 betjänar i större utsträckning Helsingforsbor som behöver social- och hälsovårdstjänster.

Användaren kan i applikationen välja ett ämne som hen vill ha ändring för eller stöd med. Information finns tillgänglig om både självhjälp och tjänster. Teman i den uppdaterade applikationen är missbruk av berusningsmedel, psykisk hälsa, fysisk hälsa, livssituation och rörlighet.

Med hjälp av applikationen är det enkelt att med sin egen mobiltelefon följa upp framskridandet av återhämtningen genom att använda kalendern eller föra dagbok. I dagboken kan man också spara foton.

– Helsinki Recovery Apps syfte är att öka välbefinnande och delaktighet. Utgångspunkten är att den konfidentiella information som samlats in i applikationen hjälper applikationens användare med att göra val som stöder återhämtningen och sammanjämka tjänsterna, säger Mikko Tamminen, chef för boende-, kris- och missbrukartjänsterna i Helsingfors.

– Man kan använda appen då det passar bäst för en själv.

Ladda ned Recovery App gratis från appbutiken

Du kan ladda ned applikationen gratis till din mobiltelefon från Google Play(Länk leder till extern tjänst) och App Store(Länk leder till extern tjänst). Du hittar applikationen med sökorden Helsinki Recovery. Du kan använda applikationen på finska, svenska eller engelska.

Användningen av appen baserar sig på frivillighet och anonymitet. De identifierbara uppgifter som sparats förblir bara i användarens egen mobiltelefon. Om man vill, kan man förhindra insamlingen av analysdata.

Applikationen har utvecklats i samarbete mellan yrkesutbildade personer och erfarenhetsexperter. Servicetagare har intervjuats för att skapa en sådan applikation som tillgodoser användarnas behov.

Mer information