I västra delen av Havshamnen planeras en park och en kafépaviljong

I Eira, västra delen av Havshamnen planerar staden en park och en byggplats för en paviljong. Berätta din åsikt om utvecklingen av området senast den 13 september.
Ilmakuva Eiran ja Hernesaaren ranta-alueesta.
Bild: Tietoa Finland Oy

I västra delen av Havshamnen inleder staden detaljplanering som syftar till anläggande av en ny park samt byggande av en paviljongbyggnad för invånarnas rekreation i området. I byggnaden kan finnas till exempel ett kafé och det är möjligt att tillbringa tid inomhus eller på terrassen vid havslandskapet.

För närvarande är området ett öppen gräsfält med undantag av det parkeringsområde i södra delen som på vintrar används för förvaring av båtar. Området omges av trädrader.

Avsikten är att bevara träden i området och områdets särdrag. Områdets östra del bevaras även som ett öppen parkområde så att den viktiga gatuaxel på Skepparegatan som slutar med havsutsikten bevaras. Avsikten är att också bevara den parkallé som löper genom området. Parkeringsplatserna och möjligheterna att förvara båtar på vintern tas ur bruk enligt planen.

Till stöd för projektet har staden utarbetat referensplaner som illustrerar möjligheter som i framtiden kunde ingå i den nya detaljplanen. Du kan kommentera planerna i tjänsten Säg din åsikt(Länk leder till extern tjänst) fram till 13.9. I enkäten utreder staden Helsingforsbornas åsikter och önskemål om utvecklingen av området och samlar in även idéer för det maritima Helsingfors framtid.

Du kan även delta i en terrängpromenad med planeraren på måndagen 2.9.2024 kl. 17.00–18.30. Promenaden är öppen för alla. Träffplatsen är Havsstranden 9 på planeringsområdet.

Referensplaner illustrerar möjligheter som i framtiden kunde ingå i den nya detaljplanen. Bild: Helsingin kaupunki
Referensplaner illustrerar möjligheter som i framtiden kunde ingå i den nya detaljplanen. Bild: Helsingin kaupunki
Havainnekuva paviljongista.
Bild: Helsingin kaupunki
Havainnekuva paviljongista.
Bild: Helsingin kaupunki