Koncernsektionen antecknade aktuella översikter och behandlade uppföljningsrapporter

Vid sammanträdet den 16 september hörde stadsstyrelsens koncernsektion aktuella översikter från Seure Henkilöstöpalvelut Oy och Fastighets Ab Verksamhetslokalerna i Helsingfors. Koncernsektionen antecknade översikterna.
Kaupungintalon aula.
Bild: Laura Oja

Seure är ett personalservicebolag som verkar i Nyland och av vilket Helsingfors stad äger 56,4 procent. Fastighets Ab Verksamhetslokalerna i Helsingfors har som uppgift att som en del av Helsingfors stadskoncern äga eller med stöd av arrenderätt besitta tomter samt äga de byggnader som ligger eller byggs på dem. Staden är ensam ägare till bolaget.

Dessutom behandlade koncernsektionen sammanslutningsrapporten 2/2024. Sammanslutningsrapporten är en uppföljningsrapport som utarbetas regelbundet och med hjälp av vilket koncernsektionen följer upp verksamheten och lönsamheten i stadens dottersammanslutningar. Koncernsektionen antecknade rapporten.

Dessutom antecknade koncernsektionen en uppföljningsrapport om huvudstadsregionens stora samkommuner som rapporteras gemensamt för januari–juni 2024. Uppföljningsrapporten presenterar verksamheten och lönsamheten hos HRM (Helsingforsregionens miljötjänster) och HRT (Helsingforsregionens trafik).

Alla beslut och eventuella omröstningar från koncernsektionens sammanträde kan läsas i beslutsmeddelandet (på finska). Beslutsmeddelandet finns på webbsidan med koncernsektionens handlingar. Koncernsektionen sammanträder nästa gång den 30 september. 

 

Du kanske är intresserad av