Koncernsektionen godkände en uppdatering av stadens ägarstrategier

Vid sammanträdet den 13 februari godkände stadsstyrelsens koncernsektion för sin del en uppdatering av dottersammanslutningarnas ägarstrategier och en ägarstrategi för Helen Ab. Det slutliga beslutet om att godkänna strategierna fattas av stadsstyrelsen.
Kaupungintalon aula.
Bild: Sakari Röyskö

I mars–april 2021 godkände stadsstyrelsen ägarstrategier för stadens dottersammanslutningar i enlighet med stadsfullmäktiges koncerndirektiv. Strategierna följer en ny modell. Eftersom den 2021 godkända modellen för ägarstrategier är ny har stadens koncernstyrningsenhet redan identifierat ett ändringsbehov trots att så kort tid har gått. I de flesta dottersammanslutningars ägarstrategier är ändringarna små. Det här är första gången en ägarstrategi godkänns för Helen Ab.

Syftet med dottersammanslutningarnas ägarstrategier är att främja en positiv utveckling av stadens ägarvärde och stödja styrningen av dottersammanslutningarna genom att ge styrelserna och den operativa ledningen en tydlig bild av i vilken riktning staden som ägare vill att verksamheten utvecklas.