Staden ordnar ett informationsmöte och reserverar telefontider gällande ansökan om verksamhetsunderstöd för kultur

Vårt elektroniska understödssystem har förnyats, och verksamhetsunderstöd för konst och kultur söks för första gången i det nya systemet. För de sökande ordnas ett informationsmöte om ämnet i augusti, och därtill reserverar staden separata telefontider för frågor.
Bildtext: Ett informationsmöten om ansökan om verksamhetsunderstöd för kultur ordnas onsdag 14.8.2024. Bild: Marek Sabogal, N2 Albiino
Bildtext: Ett informationsmöten om ansökan om verksamhetsunderstöd för kultur ordnas onsdag 14.8.2024. Bild: Marek Sabogal, N2 Albiino

Verksamhetsunderstöd för konst och kultur söks för första gången i augusti i den nya e-tjänsten för understöd på avustukset.hel.fi/sv/avustukset. I tjänsten finns stadens alla olika understöd, deras beskrivningar och sökkriterier samt ansökningsformulär.

Ett informationsmöten om ansökan om verksamhetsunderstöd för kultur ordnas onsdag 14.8 kl. 14–15.30. Evenemanget ordnas på distans via Teams, och du behöver inte anmäla sig på förhand. Du hittar en länk till mötet på webbsidan för verksamhetsunderstöd.

Gå till sidan för verksamhetsunderstöd för kultur.(Länk leder till extern tjänst)

På mötet berättar vi om hur man ansöker om understöd med nya ansökningsformulär i den nya e-tjänsten. Du får även information om ändringar i ansöknings- och beslutsprocessen, och du kan ställa frågor till understödsberedare för kultur. Mötet ordnas i huvudsak på finska, men du kan ställa frågor även på svenska och engelska.

Telefontider för understöd kan bokas nu

Du får mer information om ansökan även av understödsberedarna för kultur som har reserverat separata telefontider i sina kalendrar i synnerhet gällande verksamhetsunderstöden och den nya e-tjänsten för understöd. Beredarna är anträffbara per telefon även under övriga tider, men tiderna i fråga är i synnerhet reserverade för frågor som gäller verksamhetsunderstöden.

Se telefontider på kontaktsidan för understöd för kultur(Länk leder till extern tjänst).

Konst- och kulturunderstöd beviljas för konst- och kulturverksamhet i Helsingfors som är öppen för allmänheten. Med understöden stöds verksamhet riktad till Helsingforsbor, som för samman människor kring konst- och kulturinnehåll samt erbjuder möjligheter att mötas eller interagera. Verksamhetsunderstöd är avsedda för verksamhet som pågår hela året och ordnas av sådana aktörer i Helsingfors som är registrerade och vars registrerade verksamhet har pågått under minst ett räkenskapsår.