Stadsfullmäktige beslutade om detaljplanelösningar för Hertonäs, Forsby och Nordsjö

Fullmäktige sammanträdde onsdagen den 31 januari. Vid sammanträdet beslutade fullmäktige om detaljplaneändringar för Nordsjö, Forsby och Hertonäs.
Stadsfullmäktige sammanträder i stadshuset. Bild: Sakari Röyskö
Stadsfullmäktige sammanträder i stadshuset. Bild: Sakari Röyskö

Detaljplaneändringen i Hertonäs gäller två tomter längs Borgbyggarvägen. Detaljplaneändringen innebär att områdena som nu utgör kvartersområde för industri-, lager- och kontorsbyggnader ändras till ett kvartersområde för flervåningshus. 

Detaljplaneändringen i Nordsjö gäller två tomter på Furumogränden i Solvik. Detaljplaneändringen har utarbetats för att kunna komplettera stadsstrukturen i Solvik och bygga mer bostäder som passar till exempel för barnfamiljer i området.

Detaljplaneändringen i Forsby gäller en tomt för byggnader för undervisningsverksamhet och social verksamhet vid Hertig Johans väg 13. Detaljplanelösningen gör det möjligt att bygga en tillbyggnad för skolan och daghemmet och bygga ut daghemmets gårdsområde mot parken norr om tomten. Detaljplanen förbättrar dessutom trafikarrangemangen på tomten och i parken.

Stadsfullmäktige godkände också samarbetsavtalet mellan de tvåspråkiga välfärdsområdena, Helsingfors stad och HUS-sammanslutningen och behandlade dessutom motioner som lämnats in av fullmäktigeledamöter.

Stadsfullmäktiges alla beslut och eventuella omröstningar kan läsas i beslutsmeddelandet (på finska). Beslutsmeddelandet publiceras på webbsidan med stadsstyrelsens handlingar.