Stadsfullmäktige diskuterade skolbarnens säkerhet, beredskap för brist på kunnig personal samt naturens mångfald

Stadsfullmäktige sammanträdde den 1 november. Utöver frågestunden beslutade stadsfullmäktige att välja Juha Jolkkonen till chef för social-, hälsovårds- och räddningssektorn för en period till på sju år.
Stadsfullmäktige. Bild: Sakari Röyskö
Stadsfullmäktige. Bild: Sakari Röyskö

Under frågestunden behandlade stadsfullmäktige tre aktuella frågor.

Nina Suomalainen (Saml) frågade hur man i Helsingfors skolor kan säkerställa en trygg och mobbningsfri miljö för skolbarn. Biträdande borgmästaren för fostrans- och utbildningssektorn Johanna Laisaari (SDP) svarade på frågan.

Ville Jalovaaras (SDP) fråga gällde Helsingfors beredskap för den framtida bristen på kunnig personal. Frågan besvarades av borgmästare Juhana Vartiainen (Saml).

Elina Kauppila (VF) frågade, hur staden främjar stadsstrategins riktlinjer för att inte bygga på områden med värdefull natur och hur främjandet av målen i programmet för att trygga naturens mångfald (LUMO) framskrider. Frågan besvarades av biträdande borgmästaren för stadsmiljösektorn Anni Sinnemäki (Gröna).

Frågestundens diskussion kan ses från och med 2.11 i inspelningen på Helsingforskanalen.

Juha Jolkkonen återvald till sektorchef

Stadsfullmäktige beslutade välja medicine licentiat Juha Jolkkonen till tjänsten som sektorchef i social-, hälsovårds- och räddningssektorn för en bestämt tid på sju år.

Juha Jolkkonens nya tjänsteperiod börjar 20.12.2023. Jolkkonen har varit sektorchef i Helsingfors stads social- och hälsovårdssektor sedan 2016. Under det senaste året har han varit sektorchef i social-, hälsovårds- och räddningssektorn.

Stadsfullmäktiges sammanträden år 2024

Stadsfullmäktige beslutade vid sitt sammanträde om sammanträdestiderna för nästa år. Stadsfullmäktige sammanträder 21 gånger nästa år. Det ordnas fem frågestunder. Stadens bokslut behandlas den 19 juni och budgeten den 27 november.

Alla sammanträdestider finns i förslaget.