Stadsstyrelsen godkände anvisningar om val av invånare till Hekas bostäder

Stadsstyrelsen godkände Helsingfors anvisningar om val av invånare samt principer för valet av hyresgäster i ARA-hyresbostäder och hyresbostäder med räntestöd. I

Stadsstyrelsen godkände Helsingfors anvisningar om val av invånare samt principer för valet av hyresgäster i ARA-hyresbostäder och hyresbostäder med räntestöd. I principerna ingår en klassificering med tre steg på basis av de sökandes situation och hur akut bostadsbehovet är. Dessutom ingår en nedre åldersgräns på 55 år för Hekas seniorbostäder. Syftet med de nya anvisningarna är att bidra till att valet av invånare i bostäderna följer enhetlig praxis.

Stadsstyrelsen godkände principer för intern hyrning av stadens verksamhetslokaler

Stadsstyrelsen godkände principer för fastställande av kapitalhyror vid intern hyrning av stadens verksamhetslokaler. Stadsmiljösektorn hyr ut verksamhetslokaler till stadens tjänster enligt en så kallad intern hyresmodell. Den interna hyresmodellen används för att på ett rättvist sätt och fullt ut rikta lokalkostnaderna på totalkostnaderna för varje tjänst som produceras.

Enligt principerna i det godkända beslutet fastställs verksamhetslokalernas kapitalhyror från och med 1.1.2023. I och med förnyelsen av den interna hyresmodellen motsvarar de hyreshöjningar som orsakas av renoveringar bättre renoveringarnas faktiska livscykelkostnader och uppmuntrar till kostnadseffektiva lokalarrangemang. Detta är i enlighet med stadsstrategin.

Anniina Kitula blir verkställande direktör för affärsverket ekonomiförvaltningstjänsten Talpa

Stadsstyrelsen beslutade att välja ekonomie magister, magister i samhällsvetenskaper Anniina Kitula till vd för affärsverket ekonomiförvaltningstjänsten Talpa för en bestämd tid på sju år. En prövotid på sex månader tillämpas.

Stadsstyrelsen föreslår att ett naturskyddsområde inrättas i Stensböle

Stadsstyrelsen föreslår att Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland inrättar ett naturskyddsområde på bergsområdet i Stensböle friluftspark och fastställer vård- och användningsplanen för området.

Stensböle befästningsbergs naturskyddsområde ligger vid gränsen av stadsdelarna Storskog och Mellungsby i den norra delen av Stensböle friluftspark. Områdets yta är 10,66 hektar. Avsikten med att freda området är att bevara den värdefulla bergs- och ängsväxtligheten. Fredningen tryggar dessutom betydande geologiska värden.

Stadsstyrelsens alla beslut kan läsas på sidan med beslutsmeddelanden (på finska). Beslutsmeddelandet är tillgängligt tills protokollet publiceras. Stadsstyrelsens protokoll kan läsas här (på finska).