Stadsstyrelsen godkände detaljplaneändringarna för Tali idrottspark och Åggelby

Helsingfors stadsstyrelse godkände vid sitt sammanträde den 15 augusti för sin del detaljplaneändringen för östra delen av Tali idrottspark och för Åggelby
Ilmakuva Talin liikuntapuistosta.

Helsingfors stadsstyrelse godkände vid sitt sammanträde den 15 augusti för sin del detaljplaneändringen för östra delen av Tali idrottspark samt detaljplaneändringarna för Brofogdevägen och Kullatorpsvägen i Åggelby. Dessutom beslutade stadsstyrelsen att reservera ett område för utveckling av ett bostadsprojekt i Östra Böle.

Tali idrottspark är en viktig del av Helsingfors nätverk av grönområden och västra grönkorridor. Genom detaljplaneändringen i parkens östra del omorganiseras vägsträckningar, parkering och tennisplaner. Ändringen gör det möjligt att bygga ut idrottshallarna som verkar i området och att bygga en ny sporthall vid Hoplaksvägen.

I Åggelby möjliggör detaljplaneändringarna kompletteringsbyggande vid goda trafikförbindelser vid Brofogdevägen 9–11 och Kullatorpsvägen 18–20.
Detaljplaneändringarna ska härnäst behandlas i stadsfullmäktige.

Stadsstyrelsen beslutade också att reservera ett område för Bonava Suomi Oy för utveckling av ett bostadsprojekt kring Stationsmästaregatan i Östra Böle. Avsikten är att riva en kontorsbyggnad som finns på tomten och bygga två bostadshus i planreserveringsområdet. Projektet förutsätter en detaljplaneändring.

Stadsstyrelsens alla beslut kan läsas på sidan med beslutsmeddelanden (på finska). Beslutsmeddelandet är tillgängligt tills protokollet publiceras. Stadsstyrelsens protokoll kan läsas här (på finska).

Bild: Helsingfors stad / KopterCam