Stadsstyrelsen godkände för sin del 2021 års bokslut

Stadsstyrelsen godkände för sin del Helsingfors stads bokslut för 2021 vid sitt sammanträde den 28 mars.
Jätkäsaari ilmasta kuvattuna.

Stadsstyrelsen godkände för sin del Helsingfors stads bokslut för 2021 vid sitt sammanträde den 28 mars. Enligt bokslutet fortsatte stadens omkostnader öka kraftigt och investeringsnivån förblev hög. Kassaflödet från verksamheten och investeringar visade därför ett underskott på 90 miljoner euro. Räkenskapsperiodens resultat var 350 miljoner euro, vilket var nästan 150 miljoner svagare än föregående år.

Läs mer här.

Ändring i behandlingen av ledamöternas motioner till fullmäktige

En ändring i behandlingen av stadsfullmäktigeledamöternas motioner går vidare till fullmäktige. Stadsstyrelsen föreslår att stadsfullmäktige ska godkänna denna ändring i stadens förvaltningsstadga.

Syftet med ändringen är att förenkla motionsprocessen på så sätt att svaren ges av dem som har den bästa sakkunskapen och är behöriga att vidta de föreslagna åtgärderna.

Utlåtande av stadsstyrelsen om utkast till ändring av ungdomslagen

Stadsstyrelsen gav ett utlåtande till undervisnings- och kulturministeriet om ett utkast till ändring av ungdomslagen. Helsingfors stad stöder i huvudsak utkastet till regeringsproposition om ändring av ungdomslagen och ändringen av den tillhörande statsrådsförordningen.

Lagändringen ska bland annat bidra till att etablera Finlandsmodellen för hobbyverksamhet som en permanent verksamhetsmodell i kommunerna och på så sätt främja grundskoleelevernas möjlighet att ha en avgiftsfri hobby som de tycker om. Efter lagändringen ska verksamheten finansieras med statsunderstöd i stället för projektfinansiering.

Stadsstyrelsens alla beslut kan läsas på sidan med beslutsmeddelanden. Beslutsmeddelandet är tillgängligt tills protokollet publiceras. Stadsstyrelsens protokoll kan läsas här.

Bild: Helsinki Partners / Kari Ylitalo