Yhteystiedot
Apulaisrehtori
Anne Heinonen
+358 9 310 72234
anne.heinonen@edu.hel.fi
Apulaisrehtori
Pirita Talikka
+358 9 310 82027
pirita.talikka@edu.hel.fi
Hallintoassistentti
Heli Niemi
+358 9 310 80671
toimistopalvelut.kankarepuiston.peruskoulu@hel.fi
Rehtori
Jane Majanen
+358 9 310 82022
jane.majanen@hel.fi
Lukuvuosi 2025-2026
Kielten opetus
Tarjolla sali
Kankarepuiston peruskoulu on yhtenäinen peruskoulu, jossa opiskelevat 1.-9. luokat. Kankarepuiston peruskoulu sijaitsee Helsingin Jakomäessä. Koulumme on lähikoulu Jakomäen, Alppikylän ja Suurmetsän alueen lapsille. Oppilaita koulussamme on noin 550.
Toiminta-ajatuksemme on "Aikaa yhdessä kasvamiseen ja oppimiseen".
Opetuksen painopisteenä on kokonaisvaltainen hyvinvointi ja oppilaiden tunne- ja vuorovaikutustaitojen kehittäminen. Koulussamme opiskellaan tunne- ja vuorovaikutustaitoja tavoitteellisesti jokaisella eri vuosiluokalla aina ensimmäisestä luokasta yhdeksänteen luokkaan asti. Tunnetaidot, hyvinvointitaidot ja mielenterveystaidot korostuvat kaikessa opetuksessa läpileikkaavina teemoina.
Kankarepuiston peruskoulu toimii Jakomäen sydän -palvelurakennuksessa, jossa toimivat myös Jakomäen nuorisotalo, leikkipuisto ja varhaiskasvatusyksikkö. Rakennus on otettu käyttöön syksyllä 2020. Käytössämme ovat uudet, muuntuvat ja joustavat opetustilat, jotka mahdollistavat monipuoliset opetus- ja opiskelumenetelmät.
Koulumme lähellä on Helsingille ainutlaatuista lähiluontoa - Slåttmossenin suo ja luonnonsuojelualue löytyy kivenheiton päästä. Jakomäen kirjasto palvelee koulumme oppilaita päivittäin.
Tutustu koulumme arkeen:Kankarepuiston peruskoulun Instagram-tili(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Meidän koulu
Kankarepuiston peruskoulu järjestää aamupäivätoimintaa 1.-2. -luokan oppilaille niinä päivinä, kun lapsen koulu alkaa myöhemmin kuin klo 8.30. Toimintaan voi osallistua myös 3.-4. luokkien erityisen tuen oppilaita. Koulumme aamupäivätoimintaan voi osallistua ennen oppituntien alkua klo 8.30-10.00 välisenä aikana. Aamupäivätoiminnassa ei tarjota aamupalaa ja se on maksutonta. Aamupäivätoiminnassa on vapaata leikkiä ja yhdessä tekemistä kavereiden kanssa sovitusti sisällä tai ulkona ohjaajan seurassa. Aamupäivätoiminnan tilana toimii koulukirjasto sekä koulun piha-alue. Ohjaajina toimivat koulunkäynninohjaajat. Aamupäivätoimintaan voi ilmoittautua Wilmassa täyttämällä hakemuksen "Aamupäivätoimintaan ilmoittautuminen kevät 2024".
Valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta on laadittu Helsingin oma kuntakohtainen opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä koulukohtaiset opetussuunnitelmat. Opetusta meidän koulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.
Toiminta-ajatuksemme on Aikaa yhdessä kasvamiseen ja oppimiseen.
Opetuksen painopisteenä on kokonaisvaltainen hyvinvointi ja oppilaiden tunne- ja vuorovaikutustaitojen kehittäminen. Koulussamme opiskellaan tunne- ja vuorovaikutustaitoja tavoitteellisesti jokaisella eri vuosiluokalla aina ensimmäisestä luokasta yhdeksänteen luokkaan asti. Tunnetaidot, hyvinvointitaidot ja mielenterveystaidot korostuvat kaikessa opetuksessa läpileikkaavina teemoina.
Lukuvuonna 2023–2024 Kankarepuiston peruskoulussa opiskellaan tunne- ja vuorovaikutustaitoja 1 vuosiviikkotunti luokilla 1–6. Luokilla 7–9 tunne- ja vuorovaikutustaitoja painotetaan osana opetusta. Tunnit ovat osa lukujärjestysten mukaisten oppiaineiden opetusta.
Jokaisella alakoulun luokalla on oma luokanopettaja, joka opettaa pääosan tunneista. Koulussamme toteutetaan samanaikaisopetusta. Yhdessä oman opettajan kanssa usein työskentelee erityisopettaja, suomi toisena kielenä -opettaja, koulunkäynninohjaaja, monikielinen ohjaaja tai kouluvalmentaja. Myös oppilashuollon palvelut ovat tukemassa oppilasta oppimispolulla meidän koulussamme.
Oppilaiden koulunkäyntiä, tunne- ja vuorovaikutustaitoja sekä kodin ja koulun yhteistyötä ovat opettajien ja koulunkäynninohjaajien lisäksi edistämässä venäjän ja arabiankieliset monikieliset ohjaajat, kouluvalmentaja, koulukuraattori ja terveydenhoitaja.
Oppilaat saavat tarvittaessa koulun jälkeen tukiopetusta. Oppitunneilla tukea voi saada oman opettajan lisäksi S2-opettajilta ja erityisopettajilta joko omassa ryhmässä tai pienryhmässä. Koulussamme toimii myös läksykerho, jossa oppilaat voivat aikuisen ohjaamina tehdä kotitehtäviä ja valmistautua esimerkiksi kokeisiin. Yläluokilla toimii tämän lisäksi STOPPI-toiminta, jonne opettajat ohjaavat tuen tarpeessa olevia oppilaita. Vuosittain jokainen oppilas osallistuu vähintään kahteen ilmiöoppimisen jaksoon, jolloin oppiaineita opiskellaan ilmiölähtöisesti. Ilmiöiden aiheet vaihtelevat ja oppilaat pääsevät itse vaikuttamaan ilmiöiden aiheisiin. Ilmiöoppimisessa painopisteenä on myös kokonaisvaltainen hyvinvointi ja koulumme toiminta-ajatus.
Vuosittain jokainen oppilas osallistuu vähintään kahteen ilmiöoppimisen jaksoon, jolloin oppiaineita opiskellaan ilmiölähtöisesti. Ilmiöiden aiheet vaihtelevat ja oppilaat pääsevät itse vaikuttamaan ilmiöiden aiheisiin.
Koulussamme 7.–9. luokilla opiskellaan kahdessa jaksossa, jossa lukujärjestys vaihtuu syys- ja kevätlukukautena. Oppitunteja on keskimäärin 30 viikossa. Kaikille yhteisiä oppiaineita on vähintään 78 viikkotuntia ja valinnaisaineita vähintään 12 viikkotuntia vuodessa.
Oppilaat saavat koulusta käyttöönsä maksuttomat oppikirjat ja muun oppimateriaalin, jonka koulumme itse valitsee. Koulussamme oppilaat opiskelevat lähes kaikissa oppiaineissa siten, että oppilaalla on käytössään yhtenä työvälineenä oppikirja. Sekä ala- että yläkoulun kieltenopetuksessa jokaisella oppilaalla on käytössään oma oppikirja- ja työkirja. Painettujen oppikirjojen lisäksi käytetään digimateriaaleja eri oppiaineissa. Koulussamme 7.-9. luokilla oppilaille tarjotaan opiskelukäyttöön kannettavat tietokoneet.
Kankarepuiston peruskoulun päivärakenne
- 8.30-10.00 2 oppituntia
- 10.00-10.15 välitunti
- 10.15-12.00 2 oppituntia ja lounas
- 12.00-12.30 välitunti
- 12.30-14.00 2 oppituntia
- 14.00-14.15 välitunti
- 14.15-15.45 2 oppituntia
Työelämäpainotteinen opetus (TEPPO)
Kankarepuiston peruskoulussa järjestetään 8.-luokkalaisille työelämäpainotteista opetusta (TEPPO).
TEPPO-opetukseen osallistuvat oppilaat valitsevat Työelämää! -valinnaisaineen ja tekevät lukuvuoden aikana useita työharjoittelujaksoja itse hakemillaan työpaikoilla. Työelämää! -valinnaisaineessa tutustutaan eri ammatteihin ja harjoitellaan työelämässä tarvittavia taitoja työelämäohjaajan tukemana.
TEPPO-toimintaan haetaan keväisin valinnaisaineita valittaessa, mutta mahdollisuuksien mukaan ryhmään voi päästä myös lukuvuoden aikana.
Lisätietoa: Sami Seppilä, sami.seppila@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kieliohjelma
Kaikki oppilaat aloittavat ensimmäisen A-kielen opiskelun 1. luokalla. Ensimmäisellä luokalla Kankarepuiston peruskoulussa tarjotaan A -kielenä englantia, jonka opiskelun kaikki 1. luokan oppilaat aloittavat. Englantia opiskellaan kaksi tuntia viikossa. A-kieli on oppilaalle pakollinen kieli.
Vapaaehtoisen A-kielen opiskelu aloitetaan 3. luokalta. Kankarepuiston peruskoulussa vapaaehtoisena A-kielenä tarjotaan ranskaa tai ruotsia. Vapaaehtoisessa A-kielessä saavutetaan 6. luokan loppuun mennessä sama taso kuin pakollisessa A-kielessä.
Luokilla 7.–9. opiskellaan vähintään kahta kieltä. Jos oppilas ei ole aiemmin aloittanut ruotsin kielen opiskelua, hän aloittaa sen kuudennella luokalla (B-kieli). Oppilas voi aloittaa valinnaisaineena 8. luokalla vapaaehtoisen B-kielen.
- 1. luokalta alkava vieras kieli (A1): englanti
- 3. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (A2): ranska, ruotsi
- 6. luokalta alkava toinen kotimainen kieli (B1): ruotsi
- 8. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (B2): ranska, saksa
Kankarepuiston peruskoulussa opetettavat kielet lukuvuodesta 2024-2025 alkaen:
A1 (1. lk. alkava) englanti, ranska, saksa
A2 (3. lk. alkava) englanti, ruotsi
B1 (6. lk. alkava) ruotsi
B2 (8. lk. alkava) saksa, ranska, italia
Koulussamme järjestetään omien kotikielten opetusta
Kankarepuiston peruskoulussa tarjotaan lukuvuonna 2023-2024 seuraavien kotikielten opetusta: venäjä, viro, somali ja arabia.
Omien äidinkielten opetuspäivä on torstai.
venäjä, opettaja Ilona Spelman
klo 12.00-13.30 1.-2. lk
klo 13.30-15.00 2.-3. lk
klo 15.00-16.30 4.-5. lk
klo 16.30-18.00 6.-9. lk
somali, opettaja Hassan Nur
klo 13.15-14.45 1.-4. lk
klo 15.00-16.30 5.-9. lk
viro, opettaja Annika Kuuse
klo 16.15-17.45 1.-9. lk
arabia, opettaja Sanaa Kadi
klo 15.30-17.00 1.-9. lk
Mikäli kotikieltänne ei opeteta Kankarepuistossa, sitä saatetaan opettaa jollakin toisella koululla. Voitte tiedustella lukujärjestystä ja opetustietoja oman äidinkielen opetukseen luokanopettajalta/-valvojalta. Koululta on mahdollista saada matkalippuavustus kulkemiseen omille äidinkielten tunneille, mikäli ne järjestetään jollain toisella koululla.
Lisätietoja oman äidinkielen opetuksesta saatte suoraan kotikielten opettajilta, jotka tavoitatte Wilman kautta. Jos opetus menee päällekkäin oppilaan muun opetuksen kanssa, olkaa yhteydessä luokanopettajaan/-valvojaan.
Opettajat hakevat oppilaat ulko-ovilta oppituntien alkaessa.
Urhea-toiminta
Mitä Urhea-toiminta tarkoittaa Kankarepuistossa?
Kankarepuiston peruskoulu on liikuntalähikoulu, joka aloittaa yhteistyön pääkaupunkiseudun urheiluakatemian, Urhean, kanssa lukuvuonna 2024-2025. Yhteistyön tarkoituksena on mahdollistaa urheilusta innostuneelle nuorelle laadukas arki koulu-seura-koti-yhteistyöllä. Urheilevalle nuorelle tarjotaan urheiluharrastusta tukevia Kasva urheilijaksi -valinnaisopintoja ja mahdollistetaan osallistuminen Urhean koordinoimiin harjoituksiin.
Miten oppilaat valitaan Urhea-oppilaiksi?
Urhea-liikuntaluokalla opiskelevat oppilaat valitaan kuudennen luokan keväällä. Erillistä valintakoetta ei ole, vaan oppilas hakee Urhea-oppilaaksi Wilman kautta välitetyn hakuohjeen mukaan. Kirjallisen hakemuksen jälkeen oppilaille järjestetään kokeilutreenit koululla.
Kenelle Urhea-toiminta on suunnattu ja mitä se sisältää?
Toiminta on tarkoitettu tavoitteellisesta urheilusta innostuneille nuorille, joilla on halu osallistua innokkaasti liikunnanopettajan vetämälle Kasva urheilijaksi -valinnaisliikuntakurssille sekä osallistua säännöllisesti koulupäivän yhteydessä oleviin harjoituksiin. Toiminta on osallistujalle maksutonta.
Toiminnan sisältö
o Kasva urheilijaksi -valinnaisaine työjärjestyksen mukaisesti liikunnanopettajan vetämänä.
o Tiistaiaamuna harjoittelumahdollisuus ennen koulupäivän alkua omalla koululla tai Urhean treeneissä lähialueella.
o Keskiviikkoiltapäivänä osallistuminen oman seuran harjoitukseen tai Urhean koordinoimaan harjoitteluun.
Lisätietoja Urhean yläkoulutoiminnasta sekä sisällöistä löydät pääkaupunkiseudun urheiluakatemian verkkosivuilta.
o Yleistietoa Urhean yläkoulutoiminnasta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
o Helsingin Urhea-yläkoulut(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
o Urhean koordinoimat avoimet harjoitukset Helsingissä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Hakijat sitoutuvat ilmoittautuessaan Urhean urheilijasopimuksen pelisääntöihin.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Haku Urhea-toimintaan ja lisätietoa
Tiedote ja hakulomake Urhea-toimintaan tulee näkyviin Wilman “lomakkeet”-osioon.
Hakeutuminen Urhea-luokalle syksyksi 2024 tehdään maalis-huhtikuussa 2024.
Tästä koulun omille sivuille: Kankarepuiston peruskoulu | Helsingin kaupunki
Yhteystiedot:
Kankarepuiston peruskoulun apulaisrehtori Anne Heinonen: 0931072234, anne.heinonen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Urhea-idrottsklassen
Grundskolan Kankarepuiston peruskoulu är en närskola som är inriktad på motion och idrott. Skolan inleder samarbete med Huvudstadsregionens idrottsakademi, Urhea, läsåret 2024–2025. Syftet med samarbetet är att ge unga som är intresserade av idrott möjlighet till en högklassig vardag genom samarbete mellan skolan, föreningen och hemmet. Unga idrottare erbjuds frivilliga studier som stöder idrottshobbyn och möjliggör deltagandet i träningar som samordnas av Urhea.
Hur väljs eleverna till Urhea-elever?
Eleverna som studerar i Urhea-idrottsklassen väljs på våren då eleverna går i åk 6. Det finns inget separat urvalsprov, utan eleven ansöker till Urhea-elev enligt den ansökningsanvisning som förmedlats via Wilma. Efter skriftlig ansökan blir eleverna testade vid träningar på skolan.
Till vem riktas Urhea-verksamheten och vad innehåller den?
Verksamheten är avsedd för unga som är intresserade av målinriktad idrott och som ivrigt vill delta i den valbara idrottskursen Väx till idrottare, som leds av idrottsläraren. Eleven bör även regelbundet delta i träningar som ordnas i samband med skoldagen. Verksamheten är avgiftsfri för deltagaren.
Verksamhetens innehåll
o Det valbara ämnet Väx till idrottare i enlighet med läseordningen under ledning av idrottsläraren.
o Möjlighet till träning på tisdag mornar innan skoldagen börjar i den egna skolan eller på Urheas träningar i närområdet.
o Deltagande i den egna föreningens träning på onsdag eftermiddagar eller i en träning som samordnas av Urhea.
Mer information om Urheas högstadieverksamhet och innehåll finns på Huvudstadsregionens idrottsakademis webbplats.
o Allmän information om Urheas högstadieverksamhet(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
o Helsingfors Urhea-högstadier(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
o Öppna träningar i Helsingfors samordnade av Urhea(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
o
Vid anmälan förbinder sig de sökande till spelreglerna för Urheas idrottaravtal.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Ansökan till Urhea-verksamheten och mer information
Meddelandet och ansökningsblanketten för Urhea-verksamheten syns i Wilma under ”blanketter”.
Ansökan till Urhea-klassen hösten 2024 görs i mars–april 2024.
Till skolans egen webbplats här: Grundskolan Kankarepuiston peruskoulu | Helsingfors stad
Kontaktuppgifter:
Kankarepuiston peruskoulu, biträdande rektor Anne Heinonen: 09 310 7223 4, anne.heinonen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Urhea Programme
Kankarepuisto Comprehensive School is a local school with a physical education programme starting cooperation with the Metropolitan Sports Academy, Urhea, in the 2024–2025 school year. The purpose of the cooperation is to enable quality daily life for young people excited about sports through cooperation between their club, home and school. In the programme, young athletes are offered the Kasva urheilijaksi (Grow into an Athlete) optional subject supporting their sports hobby as well as the opportunity to participate in training sessions coordinated by Urhea.
How are pupils selected for the Urhea programme?
Pupil selections for the Urhea physical education programme are made in the spring of grade six. There is no separate aptitude test. Instead, pupils apply for the Urhea programme according to the instructions provided in Wilma. After the written application has been submitted, trial practice is arranged for the pupils at the school.
To whom is the Urhea programme aimed for, and what does it contain?
The programme is intended for young people excited about goal-oriented sports with the desire and motivation to participate in the Kasva urheilijaksi optional course led by the physical education teacher and regular practice sessions in connection with school days. The programme is free of charge.
Programme content
o The Kasva urheilijaksi optional subject taught by the physical education teacher according to the course agenda.
o Option to practice on Tuesday morning before school starts at the pupil’s own school or at Urhea practice nearby.
o Participation in practice organised by the pupil’s own club or coordinated by Urhea on Wednesday afternoons.
Further information on the Urhea programme and its content in lower secondary schools is available on the Metropolitan Sports Academy Urhea website (in Finnish).
o Lower secondary Urhea schools in Helsinki (in Finnish)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
o
By applying, applicants commit to adhering by the Urhea athlete contract rules (in Finnish).(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Applying to the Urhea programme and further information
A bulletin and application form for the Urhea programme will be posted in the forms (lomakkeet) section in Wilma.
Pupils must apply for the Urhea programme starting in autumn 2024 in March-April 2024.
Click here to visit the school website: Kankarepuisto Comprehensive School | City of Helsinki
Contact information:
Kankarepuisto Comprehensive School Deputy Principal Anne Heinonen: +358 9 3107 2234, anne.heinonen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Средняя общеобразовательная школа Канкарепуйсто – это районная школа, где предоставляется возможность для занятий спортом в рамках начала сотрудничества со Спортивной академией Urhea в 2024-2025 учебном году. Цель сотрудничества – предоставить возможность молодым людям, увлекающимся спортом, наилучшим образом наладить повседневную жизнь благодаря сотрудничеству школы, спортивной секции и дома. Молодому спортсмену будут предложены факультативные занятия «Вырасти спортсменом» в поддержку его спортивной деятельности, а также возможность участвовать в тренировках, координируемых академией Urhea.
Как происходит отбор учеников в спортивные классы, сотрудничающие с академией Urhea?
Отбор учеников в спортивный класс Urhea осуществляется в течение весеннего полугодия шестого класса. Отдельный вступительный экзамен не проводится, вместо этого для поступления в спортивный класс Urhea ученику следует подать заявку в соответствии с инструкциями, размещенными в Wilma. После подачи учеником письменной заявки он будет приглашен на пробную тренировку в школу.
Для кого предназначен спортивный класс Urhea, и что включает учеба?
Спортивный класс предназначен для молодых людей, которые целенаправленно занимаются тем, или иным видом спорта и хотят принимать активное участие в факультативном курсе физических тренировок «Вырасти спортсменом», под руководством учителя физкультуры, а также в регулярных тренировках в течение учебного дня. Обучение в спортивном классе организовано на бесплатной основе.
Содержание обучения
o Факультативный курс «Вырасти спортсменом» (Kasva urheilijaksi) под руководством учителя физкультуры в соответствии с учебным расписанием.
o Утром по вторникам возможность провести тренировку до начала учебного дня в своей школе или посетить тренировку академии Urhea недалеко от нее.
o По средам во второй половине дня возможность посетить тренировку в своей спортивной секции или сделать тренировку по координации академии Urhea.
Дополнительная информация о сотрудничестве академии Urhea со старшими классами школ вы найдете на сайте Спортивной академии Хельсинки.
o Открытые тренировки в Хельсинки под координацией академии Urhea(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
o
При подаче заявки ученик обязуется соблюдать Правила, предусмотренные договором между спортсменом и академией Urhea.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Подача заявок на обучение в спортивном классе Urhea и дополнительная информация
Информационное сообщение и бланк заявки на обучение в спортивном классе Urhea будут размещены на сервисе Wilma, в разделе «анкеты» (lomakkeet).
Заявки на поступление в спортивные классы Urhea с осеннего полугодия 2024 г. принимаются с марта по апрель 2024 г.
Нажмите здесь для перехода на сайт школы: Средняя общеобразовательная школа | Муниципалитет Хельсинки
Контактная информация:
Заместитель директора средней общеобразовательной школы Канкарепуйсто Анне Хейнонен: 0931072234, anne.heinonen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Dugsiga hoose-dhexe ee Kankarepuisto waa dugsiga xaafadda ee jimicsiga, kaas oo wadashaqeyn la billaabaya akademiyada isboortiga soonaha caasimadda, Urhea sannad-dugsiyeedka 2024-2025. Ujeedada wadashaqeyntu waa in dhallinyarada xiisaynaysa isboortiga loo suurageliyo nololmaalmeed tayo leh oo lagu samaynayo wadashaeynta dugsiga-naadiga-guriga. Da'yarka isboortiga ciyaara waxaa loo fidinayaa waxbarashada doorashada ah ee Noqo ciyaartoy oo taageeeysa hiwaayadda isbooritiga waxaana loo suuraglelinayaa ka qaybqaadashada tababarada uu Urhea iskuduwo.
Sidee ayaa ardayda loogu dooranayaa ardaynimada Urhea?
Ardayda wax ku barata fasala jimicsiga ee Urhea waxaa la xulayaa guga fasalka lixaad. Imtixaan gooni ah oo lagu xulanayo ma jiro ee ardayga ayaa si waafaqsan hagitaanka codsiga ee lagu soo gudbiyay Wilmada ku codsanaya ardaynimada Urhea. Codsiga qoraalka ah kaddib ayaa ardayda dugsiga loogu qabanqaabinayaa tababaro tijaabo ah.
Yaa loogu talaggalay waxqabadka Urhea muxuuse ka kooban yahay?
Waxqabadka waxaa loogu talaggalay dhallinyarada si hiigsi leh u xiisaynaysa isboortiga, kuwaas oo raba in ay si niyad ah uga qaybqaadanaya kooraska Kasva Urheilijaksi ee jimicsiga la dooranayo ee uu macallinka jimicsigu wado islamarkaasna si joogto ah uga qaybqaadana tababarada jira inta lagu jiro maalin-dugsiyeedka. Waxqabadku waa u lacag la'aan qofka ka qaybqaadanaya.
Waxa uu waxqabadku ka kooban yahay
o Maaddada la dooran karo ee Kasva Urheilijaksi- ee waafaqsan jadwalka shaqada ee uu qabto macallinka jimicsiga
o Fursad tababar oo subaxda Talaadada ah kahor inta aanay billaaban maalin-dugsiyeedku, taas oo ka jirta dugsiga ardayga ama tababarada Urhea ee xaafadda.
o Ka qaybqaadashada galabta Arbacada ee tababarka kooxdaada ama tababar uu iskuduwayo Urhea.
Macluumaadka dheeraadka ah ee ku saabsan waxqbadka Urhea ee dugsiga dhexe iyo waxyaabaha uu ka kooban yahay waxaad ka heleysaa bogagga shabakadda ee akadeemiyada isbooritiga ee Soonaha caasimadda.
o Macluumaadka guud ee waxqabadka dugsiga dhexe ee Urhea(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
o Dugsiyada dhex ee Urhea ee Helsinki(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
o Tababarada fura ee uu iskuduwayo Urhea ee Helsinki(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
o
Codsadayaashu waxay marka ay isdiiwaangelinayaa qawlqaadanayaan sharciyada ciyaaraha ee hehiiska ciyaartowyga Urhea.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Codsiga waxqabadka Urhea iyo macluumaad dheeraad ah
Wargelinta iyo foomka codsiga ee waxqabadka Urhea wuxuu ka muuqanayaa qaybta "lomakkeet" ee Wilmada.
Codsashada fasalka Urhea ee deyrta 2024 waxaa la samaynayaa Maarso-Abriil 2024.
Halkan ka gal bogagga dugsiga: Dugsiga hoose-dhexe ee Kankarepuisto | magaalada Helsinki
Macluumaadka xiriirka:
Kaaliyaha maamulaha dugsiga hoose-dhexe ee Kankarepuisto Anne Heinonen: 0931072234, anne.heinonen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
التعاون مع الأكاديمية الرياضية لمنطقة العاصمة وضواحيها أورهيا (Urhea) خلال العام الدراسي 2024 - 2025. الهدف من التعاون هو تمكين الشباب المتحمسين لممارسة الرياضة من جعل حياتهم اليومية عالية الجودة من خلال التعاون فيما بين المدرسة والنادي والبيت. نوفّر للشباب الذين يمارسون الرياضة تعليما اختياريا بعنوان "النمو كرياضي" يدعم ممارسة الهواية الرياضية ونجعل من الممكن المشاركة في التدريبات التي تنسقها أورهيا.
كيف يتم اختيار الطلاب ليصبحوا طلابا لدى أورهيا؟
يتم اختيار الطلاب الذين سوف يدرسون في الصف الرياضي أورهيا في ربيع الصف السادس. لا يوجد امتحان قبول منفصل، وإنما يتقدم الطالب بالطلب إلى أورهيا وفقًا لإرشادات الطلب التي تم إرسالها من خلال ڤيلما (Wilma). بعد الطلب المكتوب يتم تنظيم تدريبات تجريبية للطلاب في المدرسة.
لِمَن فعالية أورهيا مُخصصة وماذا تتضمن؟
الفعالية مُخصصة للشباب المتحمسين لممارسة الرياضة الهادفة، والذين لديهم الرغبة في المشاركة بحماس في الدورة الرياضية الاختيارية "النمو كرياضي" التي يُشرف عليها مدرس التربية الرياضية وفي المشاركة بانتظام في التدريبات التي تكون أثناء اليوم الدراسي في المدرسة. الفعالية مجانية للمشاركين فيها.
مضمون الفعالية
o المادة الاختيارية "النمو كرياضي" يُشرف عليها مدرس التربية الرياضية حسب جدول العمل.
o من الممكن التدرب صباح يوم الثلاثاء قبل بدء اليوم الدراسي في المدرسة الخاصة بالطالب أو في المنطقة القريبة لتدريبات أورهيا.
o يوم الأربعاء بعد الظهر المشاركة في التدريبات في النادي الذي تتبع له أو في التدريبات التي تُنسقها أورهيا.
معلومات إضافية عن فعاليات المدرسة الاعدادية لأورهيا وكذلك عن المضامين تجدها على صفحات الإنترنت للأكاديمية الرياضية لمنطقة العاصمة وضواحيها.
o معلومات عامة عن فعالية المدرسة الإعدادية لأورهيا(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
o مدارس أورهيا الإعدادية لهلسنكي(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
o التدريبات المفتوحة التي تُنسقها أورهيا في هلسنكي(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
o
يلتزم مقدمو الطلبات عند تسجيلهم بالضوابط والنظم لاتفاق الرياضي لأورهيا.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
التقدم بطلب أورهيا ومعلومات إضافية
نشرة معلومات وطلب الاستمارة لفعالية أورهيا تظهر في جزئية "الاستمارات lomakkeet" لڤيلما (Wilma).
التقدم بالطلب لصف أورهيا خريف عام 2024 يتم في شهر مارس - أبريل 2024.
من هنا للصفحات الخاصة بالمدرسة: مدرسة كانكاريبويستو للتعليم الأساسي | مدينة هلسنكي
بيانات الاتصال:
نائبة ناظر مدرسة كانكاريبويستو للتعليم الأساسي أنّي هيينونين: 0931072234، anne.heinonen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Viimeisen kouluviikon aikataulu ennen joululomaa
Maanantai 16.12.: lukujärjestysten mukainen koulupäivä
Tiistai 17.12.: klo 8.30-12.00 koko koululla, joulukirkko ja vaihtoehtoinen ohjelma
Keskiviikko 18.12.: klo 9.15-12.00 koko koululla, Lukupäivä
Torstaina 19.12.: lukujärjestyksen mukainen koulupäivä klo 14.00 asti
Perjantaina 20.12.: Joulujuhla, 1. juhla klo 8.30, toinen juhla klo 9.45
Koulu jatkuu tammikuussa 7.1.2025 omien työjärjestysten mukaisesti.
Haluatko sijaisopettajaksi kouluumme?
Opettajan sijaisuuksista kiinnostuneet voivat olla yhteydessä sijaisvastaaviin sähköpostitse osoitteisiin maiju.o.akkanen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) ja asta.koivunen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) .
Kodin ja koulun yhteistyön periaatteet ja toimintatavat on kuvattu jokaisen koulun opetussuunnitelmassa. Siihen kuuluvat mm. vanhempainillat, vanhempainvartit sekä yhteydenpito sähköisen Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta.
Käytännön yhteistyöstä ja toiminnasta sovitaan yhdessä koulun ja huoltajien kanssa. Kodin ja koulun yhteistyö on vastavuoroista. Kouluissa toimii johtokunta ja myös vanhempainyhdistys.
Wilma
Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta huoltajat voivat saada tietoa lastensa opetuksesta, opetusjärjestelyistä ja arvioinnista sekä selvittää poissaoloja. Wilmassa huoltajat saavat koulun lähettämiä tiedotteita ja voivat olla yhteydessä opettajiin ja rehtoriin. Wilmaa käyttävät myös oppilaat ja opiskelijat omien opintojensa seurantaan. Huoltajakohtaiset wilma-tunnukset annetaan syyslukukauden alkaessa siitä koulusta, jossa lapsi on aloittanut.
Opi käyttämään Wilmaa YouTube-videoidemme avulla.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Koulussamme on käytössä kuuden viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite.
Katso koulun lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
1 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen
- Kankarepuiston peruskoulun järjestyssäännöt täsmentävät lakisääteisiä velvollisuuksia, jotka määritellään Suomen laissa, kuten perusopetuslaissa ja –asetuksissa.
- Kankarepuiston peruskoulun järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä.
- Järjestyssääntöjen avulla ohjataan oppilaita muiden huomioimiseen, hyviin tapoihin, hyvään käytökseen ja edistämään turvallista koulupäivää.
- Järjestyssäännöt ovat voimassa kouluaikana. Kouluaikaa ovat oppitunnit, välitunnit, koululounas, opintoretket, leirikoulut ja muu kouluun liittyvä toiminta.
- Järjestyssäännöt ovat voimassa koulualueella, opintoretkien ja leirikoulujen aikana.
2 Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet
Oppilaiden yhdenvertaisuus ja tasa-arvo sekä muut oikeudet
- Oppilaalla on oikeus maksuttomaan perusopetukseen, oikeus yhdenvertaiseen ja tasa-arvoiseen kohteluun, oikeus henkilökohtaiseen vapauteen ja koskemattomuuteen sekä oikeus yksityiselämän suojaan.
- Oppilaat ovat tasavertaisia sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen, kieleen, kulttuuriin tai uskontoon katsomatta.
- Koulussa huomioidaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, kulttuurisesti moninainen ilmapiiri sekä edistetään kulttuurien välistä ymmärrystä.
- Oppilaalla on oikeus saada maksutonta opetusta kaikkina koulun työpäivinä.
- Oppilailla on oikeus vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti.
- Oppilaalla on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön ja muihin lainsäädännössä määriteltyihin etuuksiin ja palveluihin.
- Oppilaalla on oikeus opiskella ilman häirintää, syrjintää, kiusaamista tai väkivallan uhkaa.
Perusopetuslain 7 luvusta löytyvät säännökset oppivelvollisuudesta sekä oppilaan oikeuksista ja velvollisuuksista Perusopetuslaki(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Oppilaan velvollisuudet
- Oppilaalla on velvollisuus osallistua opetukseen, kunnes oppivelvollisuus on suoritettu.
- Oppilaalla on velvollisuus suorittaa koulutyönsä tunnollisesti ja käyttäytyä asiallisesti.
- Oppilaalla on velvollisuus osallistua opetukseen, ellei hänelle ole myönnetty lupaa poissaoloon.
Perusopetuslain 7 luvusta löytyvät säännökset oppivelvollisuudesta sekä oppilaan oikeuksista ja velvollisuuksista Perusopetuslaki(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
3 Turvallisuus, viihtyisyys ja opiskelun esteetön sujuminen
Hyvä käytös
- Oppilas noudattaa hyviä tapoja, annettuja ohjeita ja käyttäytyy asiallisesti.
- Oppilas puuttuu häirintään, syrjintään ja kiusaamiseen ja kertoo siitä aikuiselle.
- Oppilas ottaa toiset huomioon edistämällä ja kunnioittamalla työrauhaa.
- Oppilas pukeutuu tarkoituksenmukaisesti ja turvallisuutta edistäen opetuksessa.
- Oppilas saapuu ajoissa oppitunneille.
Oleskelu ja liikkuminen
- Oppilas viettää välitunnit niille osoitetuilla alueilla.
- Oppilas ei poistu koulun alueelta koulupäivän aikana.
Siisteydestä ja ympäristöstä huolehtiminen
- Oppilaan tulee huolehtia koulun omaisuudesta, oppimateriaaleista ja omista tavaroista sekä kunnioittaa toisten omaisuutta.
- Oppilas ei roskaa eikä vahingoita ympäristöä.
- Oppilas on vahingonkorvausvelvollinen aiheuttamastaan vahingosta.
Turvallisuus
- Oppilas ilmoittaa turvallisuuteen liittyvästä viasta, puutteesta tai esineestä koulualueella koulun henkilökuntaan kuuluvalle.
- Oppilas huolehtii kulkuvälineen sille osoitettuun parkkiin tai säilytystilaan.
- Oppilas noudattaa erillisiä välituntiohjeita välituntisin koulualueella.
- Koulualueella on käytössä valvontakamera.
Tietokoneen, matkapuhelinten ja muiden mobiililaitteiden käyttö
- Puhelimet ja muut mobiililaitteet pidetään opetuksen aikana häiriöttömässä tilassa (äänet/värinä pois päältä) ja poissa näkyvistä esimerkiksi repussa, lokerikossa tai omassa kaapissa. Tämä koskee myös retkiä ja opintokäyntejä.
- Mobiililaitteiden käyttö oppitunneilla on sallittua ainoastaan opettajan ohjeistuksen mukaisesti.
- Mobiililaitteiden käyttöön puututaan välitunneilla, mikäli laitetta käytetään kiusaamis- ja häiritsemistarkoituksessa.
- Toisen ihmisen kuvia, videoita tai hänen laatimiaan viestejä (pikaviestit, sähköpostiviestit, Wilma-viestit tai muut yksityiset viestit) ei saa jakaa eikä julkaista minkään kanavan kautta ilman lupaa.
- Opettajalla tai rehtorilla on oikeus ottaa haltuunsa oppilaalta matkapuhelin, tietokone tai mobiililaite, mikäli laitteen käyttö häiritsee opetusta ja/tai omaa ja muiden oppimista.
Päihteet ja vaaralliset esineet
- Lailla kiellettyjen, vaarallisten tai omaisuuden vahingoittamiseen tarkoitettujen esineiden tai aineiden tuominen kouluun on kiellettyä.
- Kouluun ei tuoda eikä koulupäivän aikana pidetä hallussa sellaista esinettä tai ainetta, jonka hallussapito on muussa laissa kielletty tai jolla voidaan vaarantaa omaa tai toisen turvallisuutta taikka joka erityisesti soveltuu omaisuuden vahingoittamiseen ja jonka hallussapidolle ei ole hyväksyttävää syytä.
Kurinpito
- Rehtori ja opettaja voi käyttää perusopetuslain mukaisia kurinpitokeinoja ja muita seuraamuksia, joita ovat
- 35 § 3 mom. siivousvelvoite
- 35a § kasvatuskeskustelu
- 36 § 1 mom. jälki-istunto
- 36 § 2 mom. oppilaan määrääminen poistumaan
- 36 § 3 mom. oppilaan opetukseen osallistumisen epääminen
- 36 § 4 mom. oppilaan määrääminen tekemään kotitehtäviään
- 36 § 1 mom. kirjallinen varoitus
- 36 § 1 mom. määräaikainen erottaminen.
- Rehtori ja opettaja voi käyttää Perusopetuslain mukaisia turvaamistoimenpiteitä, joita ovat
- 36b § 1 mom. oppilaan poistaminen tilasta
- 36d § esineiden tai aineiden haltuunotto
- 36e § tavaroiden tarkastaminen sekä
- 36b § 2 mom. ja 36 d 2 mom. voimakeinojen käyttäminen.
- Opettajalla on velvollisuus ilmoittaa tietoonsa tulleesta koulussa tai koulumatkalla tapahtuneesta häirinnästä, kiusaamisesta tai väkivallasta niihin syyllistyneen ja niiden kohteena olevan oppilaan huoltajalle tai muulle lailliselle edustajalle.
Perusopetuslain 7 luvusta löytyvät säännökset kurinpidosta Perusopetuslaki(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
4 Järjestyssääntöjen seuranta ja tarkistaminen
- Järjestyssäännöt julkaistaan oppilaille, huoltajille ja henkilökunnalle Wilman pysyvänä tiedotteena.
- Koulun opettajat ja muu henkilökunta valvovat sääntöjen noudattamista ja puuttuvat rikkeisiin.
- Järjestyssääntöjen noudattamista seurataan päivittäin ja se todennetaan Wilma-merkinnöin.
- Järjestyssääntöjä käsitellään säännöllisesti oppilaiden ja koulun henkilökunnan kanssa.
- Johtoryhmä hyväksyy järjestyssääntömuutokset.
Henkilökuntamme yhteystiedot
Kankarepuiston peruskoulu
Käyntiosoite
Jakomäenpolku 6, 00770 Helsinki
Postiosoite
PL 77301, 00099 Helsingin kaupunki
Avoinna koulun työpäivinä kello 8.15-16.00.
Hallintoassistentti
Heli Niemi
puh. 09 310 80671
toimistopalvelut.kankarepuiston.peruskoulu@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Rehtori
Jane Majanen
puh. 09 310 82022
jane.majanen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Apulaisrehtorit
(luokat 6-9) Anne Heinonen
puh. 09 310 72234
anne.heinonen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
(luokat 1-5) Pirita Talikka
puh. 09 310 82027
pirita.talikka@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Johtokunnan puheenjohtaja
Kristiina Sirola
Opettajien työskentelytila
(opettajat ja koulunkäyntiavustajat)
puh. 09 310 80673
Kouluvalmentaja
Koulussamme työskentelee kouluvalmentaja. Kouluvalmentaja kohtaa ja tukee oppilaita koulun arjessa. Kouluvalmentaja on saatavilla kaikille oppilaille pääsääntöisesti koulupäivän yhteydessä. Työskentelyn tavoitteena on tukea myönteistä kouluilmapiiriä ja kouluun kiinnittymistä sekä ennaltaehkäistä poissaoloja.
Stina Väyrynen
stina.e.vayrynen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
puh. 09 3102 5701 / 040 538 1315
Iltapäivätoiminnan vastaava
Eeva Elsinen
puh. 09 310 89205 / 040 334 5825
eeva.elsinen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kohdevastaava
puh. 044 4673563
kankarepuiston.peruskoulu@rtkpalvelu.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Harjoittelijakoodinaattori
Tuomas Rämö
puh. 09 310 80675
tuomas.j.ramo@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
040 3341 522
Harjoittelijakoordinaattori vastaa opettaja- ja koulunkäynninohjaajaharjoittelijoiden vastaanottamisesta Kankarepuiston peruskouluun.
Sijaisvastaavat
Haluatko sijaisopettajaksi kouluumme? Opettajan sijaisuuksista kiinnostuneet voivat olla yhteydessä sijaisvastaaviin sähköpostitse osoitteisiin maiju.o.akkanen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) ja asta.koivunen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kouluravintola
puh. 09 310 82025
Tilavaraukset
Helsingin kaupungin tilavaraukset Varaamo-palvelun kautta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Jakomäen nuorisotalo, puh. 09 310 72 187, jakomaen.nuorisotalo@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Liikuntapaikkavaraukset puh. 09 310 87800, ma, ke, pe klo 8-12 ja ti, to klo 12-16, liikuntapaikkavaraukset@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Opettajainhuone
puh. 09 310 82304
Luokanopettajat
1A Kirsi Lehtosaari
1B Asta Koivunen
1C Julia Rainio
1D Elina Tervonen
2A Suvi Häkli
2B Maiju Akkanen
2C Hibaaq Amin
2D Auri Koivu
3A Katri Vuori
3B Pirita Talikka
3C Salla Laine
4A Mona Mattila
4B Ari Auvinen
4C Matias Alho
4D Mika Kuokkanen
5A Laura Korhonen
5B Asko Santero
5C Antti Katajamäki
5D Reza Heidari
6A Tiina Kuusirati-Haikonen
6B Lauri Hanhela
6C Maarit Dahlberg
Erityisluokanopettajat
1A Kirsi Lehtosaari
2-3E Maarit Salovuori
3-4E Viola Oljemark
5D Reza Heidari
6-7D Niika Malm
7-8E Emma Heikkinen
8-9C Henri Huikuri
Laaja-alaiset erityisopettajat
Erika Chibani
Johanna Gust
Katja Mäkinen
Susa Peltola
Luokanvalvojat
7A Susanna Horstia
7B Pinja Pikkarainen
7C Iris Väyrynen
8A Henna Lind
8B Karoliina Ekberg
8C Katri Virkkala
9A Asfak Rizvi
9B Helena Nurmi
Opettajalistaus ja wilmalyhenne
Ahonen Tommi AhT ortodoksiuskonnon opettaja
Akkanen Maiju AkM 2B, äidinkieli ja kirjallisuus
Alho Matias 4C
Amin Hibaaq AmH 2C
Auvinen Ari AuA 4B
Cheref Idir ChI islam
Chibani Erika erityisopetus
Dahlberg Maarit DaM 6C
Eela Lauri EeL englanti
Ekberg Karoliina EkT ruotsi, englanti 8B
Gust Johanna GuJ laaja-alainen erityisopettaja
Hanhela Lauri HaL 6B
Heidari Reza HeR 5D
Heikkinen Emma HeE erityisluokanopettaja 7-8E
Heikkinen Marja HeM englanti, ranska, kuvataide
Heinonen Anne HeA apulaisrehtori (luokat 6-9), käsityö, kotitalous
Horstia Susanna HoS matematiikka, kemia
Ikäheimonen Leena IkJ suomi toisena kielenä
Kaskelin Marko KaMa tekninen työ
Katajamäki Antti KaA 5C
Keijonen Annastiina KeA suomi toisena kielenä
Kemiläinen Heli KeH kuvataide
Klenberg Heidi KLH kotitalous
Koivu Auri KoA liikunta, terveystieto 2D
Koivunen Asta 1B
Korhonen Laura KoL 5A
Kukkonen Petri KuP historia, yhteiskuntaoppi, uskonto
Kuokkanen Mika KuM 4D
Kuusinen Petra PKU
Kuusirati-Haikonen Tiina KHT 6A
Laine Salla LaS 3C
Lehtosaari Kirsi LeK 1A
Lempivuori Laura LeL buddhalainen uskonto
Lind Henna LiH musiikki
Majanen Jane MaJ rehtori
Mattila Mona MaM 4A
Mäkinen Katja MäK erityisopettaja
Nokelainen Siiri NoS liikunta ja terveystieto
Nurmi Helena NuH ruotsi 9B
Oljemark Viola OlV 3-4E
Peltola Susa PeS laaja-alainen erityisopettaja
Pikkarainen Pinja PiP biologia ja maantieto 7B
Rainio Julia RaJ 1C
Rizvi Asfak RiA matematiikka ja fysiikka 9A
Rämö Tuomas RäT opinto-ohjaus
Salovuori Maarit SaM 2-3E
Santero Asko SaA 5B
Talikka Pirita TaP apulaisrehtori, 3B
Tamminen Anitta TaA, resurssiopettaja
Tervonen Elina TeE 1D
Töytäri Helena TöH laaja-alainen erityisopettaja, suomi toisena kielenä
Vuori Katri VuK 3A
Virkkala Katri ViK äidinkieli ja kirjallisuus 8C
Väyrynen Iris VäyI suomi toisena kielenä 7C
Koulunkäynninohjaajat
Al Badry Dalal 7-8E
Ali Yasmin 8-9C
Al-Mawla Zahra 6-7D sekä yleisopetuksessa 1D, 2B, 4B, 5. lk ruotsi
Ilyas Ala 1A
Junttila Natalia yleisopetus 1C, 1D, 2C, 4A
Pohjalainen Heidi 2-3E
Saade Batoul 3-4E
Saade Kauser 5A
Salmenperä Eeli 6-7D sekä yleisopetuksessa 5C
Singh Bikramjit yleisopetuksessa 3AB, 6C, 7A, 4-6. lk valinnainen
Monikieliset ohjaajat
Fadumo Bulhan
Karina Sabitova (venäjä, englanti)
puh. 040 643 3551 / 09 310 86568
karina.sabitova@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Oppilaanohjaaja
Tuomas Rämö
puh. 09 310 80675, 040 3341 522
tuomas.j.ramo@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kuraattori
Mari Roima
puh. 09 310 71939 / 050 466 9657
mari.roima@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Terveydenhoitaja
Eija Turkulainen
puh. 09 310 76122 / 050 3105 634
Koulupsykologi
Olga Rogatkina
puh. 09 310 71844 / 050 401 3276
sähköposti: olga.rogatkina@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Tutustu, miten kouluissamme opitaan ja toimitaan
Aamu- ja iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastukset
Oppilaille on tarjolla monenlaista vapaaehtoista ohjattua toimintaa ennen ja jälkeen koulupäivän – mielekästä tekemistä ja kivaa yhdessäoloa turvallisessa ympäristössä.
Ennen oppitunteja järjestettävä aamupäivätoiminta on maksutonta. Se on tarkoitettu 1.–2.-luokkalaisille sekä 3. ja 4. vuosiluokan erityisen tuen oppilaille.
Järjestämme aamupäivätoimintaa jokaisena koulupäivänä 8.15–9.50. Toimintaa järjestetään sään salliessa ulkona. Voit kysyä lisätietoa koulun aamupäivätoiminnasta rehtorilta.
Lisätietoja koulujen aamupäivätoiminnasta löydät perusopetuksen sivuiltamme.
Perusopetuksen iltapäivätoiminta on maksullista ja suunnattu 1.–2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille.
Lue lisää iltapäivätoiminnasta ja sen maksuista perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme.
Katso kouluamme lähimpänä olevat iltapäivätoimintapaikat.
Voit etsiä alueemme iltapäivätoimintapaikat palvelukartalta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Voit palvelukartalla syöttää kotiosoitteesi sille varattuun kenttään.
Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä Harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme löydät lisätietoa kerho- ja harrastustoiminnasta.
Alla on tietoa meidän koulumme kerhoista ja harrastuksista.
Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Ilmoittautuminen on sitova. Harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.
Koulun kerhotoiminta lukuvuonna 2023-2024
Tulevan lukuvuoden kerhotoiminta päivitetään sivulle koulun alkaessa elokuussa 2023.
Harrastamisen Suomen mallin harrastukset lukuvuonna 2024–2025
Harrastamisen Suomen mallin maksuttomia harrastuksia on tarjolla 3.–9.luokkien oppilaille kaikissa Helsingin peruskouluissa.
Harrastukset on tarkoitettu ensisijaisesti oman koulun oppilaille. Voit valita myös jollakin toisella koululla järjestettävän harrastuksen. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.
Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Harrastusryhmät täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Olet tervetullut tutustumaan harrastukseen ilman ilmoittautumista, jos ryhmässä on tilaa. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä.
Torstaisin
Oksa (3.–6.lk)
Aika: Torstaisin klo 14.15–15.45 (5.9. alkaen)
Paikka: Kuvataideluokka
Tutustutaan erilaisiin taiteellisiin tyylisuuntiin ja kokeillaan erilaisia tekniikoita. Harjoitellaan ihmishahmon, ilmeiden ja kasvojen suunnittelemista erilaisten harjoitusten parissa. Pääset osallistumaan myös leikkimielisiin kilpailuihin, käyttämään omaa mielikuvitusta ja kehittämään luovaa itseilmaisua flow-harjoituksen avulla. Tunneilla käytettävät työvälineet: kynät, puuvärit, tussit, liidut, vesivärit ja muovailumassa.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoa: milla.manualproductions@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Manual Productions Oy / Harrastamisen Suomen malli
Futsal (3.–6.lk)
Aika: Torstaisin klo 14.15–15.15 (5.9. alkaen)
Paikka: Liikuntasali
Viikoittaisilla harrastustunneilla on tarkoitus oppia laji- ja tiimitaitoja, yksilötaitoja unohtamatta. Harrastukset sisältävät toiminnallisia harjoituksia ryhmän motivaation ja harjoittelun ylläpitämiseksi. Futsal on hauskaa, kun pelaat ystävien kanssa!
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoa: fcviikki@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), p. 044 988 0216
Järjestäjä: Viikin urheiluseura / Harrastamisen Suomen malli
Futsal (6.–9.lk)
Aika: Torstaisin klo 15.15–16.15 (5.9. alkaen)
Paikka: Liikuntasali
Viikoittaisilla harrastustunneilla on tarkoitus oppia laji- ja tiimitaitoja, yksilötaitoja unohtamatta. Harrastukset sisältävät toiminnallisia harjoituksia ryhmän motivaation ja harjoittelun ylläpitämiseksi. Futsal on hauskaa, kun pelaat ystävien kanssa!
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoa: fcviikki@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), p. 044 988 0216
Järjestäjä: Viikin urheiluseura / Harrastamisen Suomen malli
Perjantai
Elokuva (3.–6.lk)
Aika: Perjantaisin klo 14.15–15.45 (6.9. alkaen)
Paikka: Luokka 2113
Harrastuksessa tutustaan elokuvan perusteisiin. Opetellaan muun muassa käsikirjoittamista, kuvaamista ja editointia. Tunneilla voidaan katsoa elokuvia opiskellen aihetta niiden kautta.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoa: Arja Tiili p. 050 375 6728, puhelinajat ma, ke ja pe klo 10-12, koordinaattori@breakthefight.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Break the Fight Oy / Harrastamisen Suomen malli
Ruokaharrastus (3.–6.lk)
Aika: Perjantaisin klo 14.15–15.45 (6.9. alkaen)
Paikka: Kotitalousluokka
Ruokaryhmissä suunnitellaan yhdessä ohjaajan kanssa lukukauden ruuat ja niiden valmistaminen. Tutustutaan eri ruokakulttuureihin ja ruokailutapoihin, opitaan käyttämään perusraaka-aineita ruoanlaitossa ja leipomisessa sekä tutustutaan ruuan alkuperään ja elintarvikkeisiin liittyviin merkintöihin.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoa: Laura Ollila, laura.ollila@hnnky.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Helsingin HNNKY / Harrastamisen Suomen malli
Ruokaharrastus (6.–9.lk)
Aika: Perjantaisin klo 15.45-17.15 (6.9. alkaen)
Paikka: Kotitalousluokka
Ruokaryhmissä suunnitellaan yhdessä ohjaajan kanssa lukukauden ruuat ja niiden valmistaminen. Tutustutaan eri ruokakulttuureihin ja ruokailutapoihin, opitaan käyttämään perusraaka-aineita ruoanlaitossa ja leipomisessa sekä tutustutaan ruuan alkuperään ja elintarvikkeisiin liittyviin merkintöihin.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoa: Laura Ollila, laura.ollila@hnnky.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Helsingin HNNKY / Harrastamisen Suomen malli
Helsingin kaupungin tarjoamia maksuttomia harrastuksia löydät myös seuraavilta verkkosivuilta:
- Maksutonta harrasteliikuntaa 3.–6.luokkalaisille: EasySport(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
- Maksutonta harrasteliikuntaa nuorille(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
- Operaatio Pulssi! Maksuttomia harrastuksia, tapahtumia ja retkiä 12–18-vuotiaille: OperaatioPulssi! länsi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), OperaatioPulssi! itä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ja OperaatioPulssi! pohjoinen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
- Nuorten Helsinki(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Kouluun ilmoittautuminen ja hakeminen
Sinua saattaisi kiinnostaa
Koulumme johtokunta
Jokaisessa koulussa toimii johtokunta, joka ohjaa ja kehittää koulun toimintaa. Koulun johtokunta koostuu huoltajien, oppilaiden ja henkilöstön edustajista. Kasvatus- ja koulutuslautakunta valitsee jäsenet neljäksi vuodeksi. Nykyisten johtokuntien toimikausi on 2021-2025. Johtokunta muun muassa hyväksyy vuosittain koulun toimintasuunnitelman.
Johtokunnan jäsenet
Sirola Kristiina puheenjohtaja
Saari Aino
Karjalainen Marko
Kukkanen Merja
Pajukoski Mikko
Lukkarinen Melina
Pohjalainen Heidi
Majanen Jane sihteeri
Varajäsenet:
Heinoja Juha
Linnermo Teemu
Fager Hanna
Korhonen Pekka
Pajukoski Maija
Hanhela Lauri
Roima Mari
Kankarepuiston peruskoulu PÖYTÄKIRJA 01/24
Helsingin kaupunki
Johtokunta
Kankarepuiston peruskoulun johtokunnan kokous
Aika Maanantai 25.3.2024 klo 17
Paikka Jakomäen sydämen musiikkiluokka (kouluravintolan viereinen)
Läsnä
Kristiina Sirola jäsen, puheenjohtaja
Aino Saari jäsen, varapuheenjohtaja
Marko Karjalainen jäsen
Merja Kukkanen jäsen
Mikko Pajukoski jäsen
Lauri Hanhela jäsen
Heidi Pohjalainen jäsen
Jane Majanen esittelijä, sihteeri
7A oppilasedustaja
7A oppilasedustaja
1 § Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen.
2 § Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.
3 § Kokouksen järjestäytyminen
Pöytäkirjantarkistajiksi valittiin Lauri Hanhela ja Heidi Pohjalainen.
4 § Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi.
5 § Kielitarjotin
Kankarepuiston peruskoulussa opetettavat kielet lukuvuodesta 2024-2025 alkaen ovat:
A1 (1. lk. alkava) EN, RA, SA
A2 (3. lk. alkava) EN, RU
B1 (6. lk. alkava) RU
B2 (8. lk. alkava) SA, RA, IT
Esitettiin A2-kieleksi (3. lk. alkava) englannin ja ruotsin kielten lisäksi ranskan kieltä.
Esitettiin siis, että Kankarepuiston peruskoulussa opetettavat kielet lukuvuodesta 2025-2026 alkaen ovat:
A1 (1. lk. alkava) EN, RA, SA
A2 (3. lk. alkava) EN, RU, RA
B1 (6. lk. alkava) RU
B2 (8. lk. alkava) SA, RA, IT
Päätös Päätös esityksen mukaan.
Päätöksestä pöytäkirjanote valmistelijalle.
6 § Koulun ja kodin välinen yhteistyöpäivä
Esitettiin, että kodin ja koulun välinen yhteistyöpäivä olisi la 28.9.24 ja sitä vastaava koulukohtainen vapaapäivä olisi pe 2.5.25.
Päätös Päätös esityksen mukaan.
7 § Järjestyssäännöt ja toimintaohjeet
Järjestyssääntöjä ja toimintaohjeita on päivitetty puhelimen käytön osalta.
Päivitetyt järjestyssäännöt olivat kokouskutsun liitteenä.
Päivitetyt järjestyssäännöt ja toimintaohjeet julkaistaan koulun kotisivuilla.
Päätös Johtokunta hyväksyi järjestyssääntö- ja toimintaohjepäivitykset keskustelluin muutoksin, jotka on muokattu pöytäkirjan liitteisiin.
8 § Kankarepuiston peruskoulun vuoden 2024 talousarvion käyttösuunnitelman vahvistaminen
Kasvatus- ja koulutuslautakunta hyväksyi 12.12.2023 §275 kasvatuksen ja koulutuksen toimialan vuoden 2024 tulosbudjetin ja oikeutti toimialajohtajan päättämään käyttötalouden ja investointien kokonaismäärärahojen puitteissa määrärahojen vastuuhenkilöt ja heidän määrärahansa ja tarkistamaan niitä tarvittaessa. Toimialajohtaja päätti 30.1.2024 §9 ja muutospäätöksellä 14.2.2024 §12 toimialan palvelukokonaisuuksien käyttömenojen määrärahat sekä niiden vastuuhenkilöt ajalle 1.1.2024 - 31.12.2024.
Kaupunginhallitus on antanut päätöksellään 12.12.2023 talousarvion noudattamisohjeet. Määrärahojen vastuuhenkilöt ovat vastuussa talousarvion tavoitteiden saavuttamisesta, euromäärien noudattamisesta sekä tuloarvion ja tulojen perinnän toteutumisesta sekä muista tulosbudjetin toteuttamisen edellyttämistä toimenpiteistä ohjeiden mukaisesti. Perusopetusjohtaja on suomenkielisen perusopetuksen määrärahojen vastuuhenkilö. Rehtori on koulun määrärahojen vastuuhenkilö.
Toimialajohtaja päätti 30.1.2024 ja 14.2.2024 palvelukokonaisuuksien ja hallinnon käyttömenojen sekä investointien määrärahat, joiden pohjalta perusopetusjohtaja päätti 29.2.2024 kehyksen talousarviovuodeksi 2024 tulosbudjetin tavoitteiden ja periaatteiden mukaisesti. Tämän perusteella aluepäälliköt ovat päättäneet yksittäisten koulujen kehyksistä.
Esittelijä toteaa, että koulun talousarvion käyttösuunnitelma on valmisteltu myönnetyn kehyksen puitteissa johtokunnan hyväksyttäväksi.
Kankarepuiston peruskoulun osalta budjettikehys on yhteensä 6 697 871 euroa. Käyttösuunnitelma perustuu oppilasmäärän keskiarvoon kevään 2024 osalta ja syksyn ennusteen 2024 osalta, keskiarvolla 600 oppilasta.
Käyttösuunnitelmassa on varattuna määräraha kertaluonteiseen palkitsemiseen, joka on suuruudeltaan 0,955 % henkilöstön säännöllisen työajan palkkasummasta.
Esitys Kankarepuiston peruskoulun johtokunta päättää hyväksyä talousarvion käyttösuunnitelman esittelijän ehdotuksen mukaisesti.
Lisäksi johtokunta päättää, että rehtorilla on oikeus kohdentaa johtokunnan tässä kokouksessa päättämän käyttösuunnitelman määrärahoja tiliryhmien ja toimintoalueiden välillä, jos koulun toiminta sitä vaatii.
Päätös Esityksen mukaan.
9 § Seuraava kokous
Esitys Johtokunta hyväksyy seuraavan kokouksen pidettäväksi maanantaina 20.5.24 klo 17 Jakomäen sydämen musiikkiluokassa.
Päätös Esityksen mukaan.
10 § Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päättää kokouksen klo 17.57.
25.3.2024
________________________ _________________________
Lauri Hanhela Heidi Pohjalainen
pöytäkirjantarkistaja pöytäkirjantarkistaja
_________________________ _________________________
Kristiina Sirola-Korhonen Jane Majanen
puheenjohtaja sihteeri
Pöytäkirja koulun kotisivuille.
Kankarepuiston peruskoulu PÖYTÄKIRJA 02/24
Helsingin kaupunki
Johtokunta
Kankarepuiston peruskoulun johtokunnan kokous
Aika Maanantai 20.5.2024 klo 17
Paikka Jakomäen sydämen musiikkiluokka
Läsnä Kristiina Sirola jäsen, puheenjohtaja
Aino Saari jäsen, varapuheenjohtaja
Hanna Fager varajäsen
Pekka Korhonen varajäsen
Mikko Pajukoski jäsen
Lauri Hanhela jäsen
Heidi Pohjalainen jäsen
Jane Majanen esittelijä, sihteeri
7A oppilasedustaja
7A oppilasedustaja
1 § Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen.
2 § Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.
3 § Kokouksen järjestäytyminen
Pöytäkirjantarkistajiksi valittiin Lauri Hanhela ja Heidi Pohjalainen.
4 § Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi yhden pykälän (§ 7) lisäyksellä.
5 § LAUSUNTOPYYNTÖ KOULUJEN JOHTOKUNNILLE OPETUSSUUNNITELMAN KOHDASTA 9.2 TOISEN KOTIMAISEN JA VIERAIDEN KIELTEN OPISKELUN MAHDOLLISUUDET
Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan kasvatuksen ja koulutuksen toimialalautakunnan jaostojen tehtävänä on päättää perusopetuslain mukaisen opetuksen kunta- ja koulukohtaisesta järjestämisestä ja mitoituksesta.
Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan perusopetusjohtaja pyytää koulun johtokunnalta lausuntoa perusopetuksen kuntakohtaisen opetussuunnitelman muutoksesta kohtaan 9.2. Toisen kotimaisen ja vieraiden kielten opiskelun mahdollisuudet, jossa määritellään muun muassa alkavan kielten uuden opetusryhmän vähimmäisoppilasmäärä.
Nykyinen Helsingin kaupungin opetussuunnitelmakirjaus
9.2. Toisen kotimaisen ja vieraiden kielten opiskelun mahdollisuudet
Helsingin peruskouluissa A1-kielen opetus aloitetaan ensimmäiseltä vuosiluokalta. Valinnaisen A2-kielen opetus aloitetaan viimeistään kolmannelta vuosiluokalta.
Koulukohtaisessa opetussuunnitelmassa päätetään aloittavan kielen vähimmäisoppilasmäärästä 12–15 oppilaan väliltä.
Jokainen peruskoulu tarjoaa englantia A1-kielenä, mutta oppilaan opinto-ohjelmaan ei tarvitse kuulua A-englantia. Jokaisella neljällä alueella on 1–3 yhtenäistä peruskoulua, jotka tarjoavat kuudennelta luokalta alkaen B1-englantia. Nämä koulut päätetään kieliohjelmassa.
Esitetty muutos Helsingin kaupungin opetussuunnitelmaan
9.2. Toisen kotimaisen ja vieraiden kielten opiskelun mahdollisuudet
A1-kielen opetus aloitetaan ensimmäiseltä vuosiluokalta ja B1-kielen opetus kuudennelta vuosiluokalta. Valinnaisen A2-kielen opetus aloitetaan viimeistään kolmannelta vuosiluokalta ja B2-kielen opiskelu viimeistään kahdeksannelta vuosiluokalta.
Uuden aloittavan A1- tai A2-oppimäärän opetusryhmän vähimmäisoppilasmäärä on 15 oppilasta. B2-oppimäärän osalta koulut päättävät vähimmäisoppilasmäärästä 12–15 oppilaan väliltä koulukohtaisessa opetussuunnitelmassa.
Jokaisen koulun kielivalikoimaan kuuluu A1-englanti. Valtakunnallisen opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti sen ei kuitenkaan tarvitse kuulua oppilaan opinto-ohjelmaan. Muilta osin koulukohtainen kielivalikoima määritellään koulun opetussuunnitelmassa.
Perustelut muutokselle
Kaupungin peruskouluissa kielten ryhmien aloituskoko vaihtelee kouluittain. Tavoitteena on yhdenmukaistaa aloituskoko samaksi kaikissa kouluissa. Aloitusryhmän koko tulee olla riittävän suuri, jotta ryhmäkoko ei pienene vuosiluokilla 7- 9 liian pieneksi. Tällä hetkellä osassa kieliryhmiä oppilasmäärän koko on alle 6 ja tämä vie koulun resursseja. Päätösesitys ei vaikuta kielipolkuihin eli missä kouluissa valittu A1 tai A2 kieli jatkuu ylemmillä vuosiluokilla.
Lausunto osoitetaan kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkieliselle jaostolle ja pyydetään lataamaan kansioon 15.6.2024 mennessä. Huomaa seuraavat asiat:
- Kirjoita tiedoston nimeksi koulun nimi
- Lataa lausunto pdf-muodossa
- Älä sisällytä lausuntoon allekirjoituksia
Lisätiedot:
Hanna Välitalo, perusopetuksen aluepäällikkö, puhelin (09) 310 83012, hanna.valitalo@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Esitys Hyväksytään muutosesitys.
Päätös Hyväksyttiin vähimmäisoppilasmääräksi 15 oppilasta.
6 § Lukuvuosikertomuksen hyväksyminen
Esitys Hyväksytään lukuvuosikertomus 2023-2024 johtokunnan opettajajäsenen Lauri Hanhelan esittelystä.
Päätös Hyväksyttiin lukuvuosikertomus.
7§ Leirikoulu
Esitys Hyväksytään tulevan 6A-luokan ryhmäytysleirikoulu Meriharjun luontotalolla Vuosaaressa 19.-20.8.2024 opettaja Tiina Kuusirati-Haikosen suunnitelman mukaisesti.
Päätös Hyväksyttiin leirikoulusuunnitelma.
8 § Seuraava kokous
Esitys Johtokunta hyväksyy seuraavan kokouksen pidettäväksi maanantaina 30.9.24 klo 17 Jakomäen sydämen musiikkiluokassa.
Päätös Hyväksyttiin ehdotettu aika.
9 § Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18.02.
20.5.2024
________________________ _________________________
Lauri Hanhela Heidi Pohjalainen
pöytäkirjantarkistaja pöytäkirjantarkistaja
_________________________ _________________________
Kristiina Sirola-Korhonen Jane Majanen
puheenjohtaja sihteeri
Pöytäkirja koulun kotisivuille.
Kankarepuiston peruskoulu PÖYTÄKIRJA 03/24
Helsingin kaupunki
Johtokunta
Kankarepuiston peruskoulun johtokunnan kokous
Aika Maanantai 30.9.2024 klo 17
Paikka Jakomäen sydämen musiikkiluokka
Läsnä Kristiina Sirola jäsen, puheenjohtaja
Aino Saari jäsen, varapuheenjohtaja
Marko Karjalainen jäsen POISSA -> paikalla varajäsen Hanna Fager
Merja Kukkanen jäsen POISSA
Mikko Pajukoski jäsen
Lauri Hanhela jäsen
Heidi Pohjalainen jäsen
Jane Majanen esittelijä, sihteeri
8A oppilasedustaja
8A oppilasedustaja
1 § Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen.
2 § Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.
3 § Kokouksen järjestäytyminen
Pöytäkirjantarkistajiksi valittiin Lauri Hanhela ja Heidi Pohjalainen.
4 § Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi.
5 § LAUSUNTOPYYNTÖ HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISTEN PERUSKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJOISTA LUKUVUONNA 2025–2026
Perusopetuksessa lukuvuosi alkaa 1. päivänä elokuuta ja päättyy 31. päivänä heinäkuuta. Lukuvuodessa on 190 työpäivää. Lukuvuoden työpäivistä vähennetään muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi sattuva itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä (perusopetuslain 23 §).
Lukuvuonna 2025–2026 loppiainen ja vapunpäivä sattuvat muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi, joten ne vähentävät kaksi työpäivää. Koulutyötä tulee siis tehdä 188 työpäivää.
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala pyytää johtokunnan lausuntoa alla olevista vaihtoehdoista liittyen suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-aikoihin lukuvuonna 2025–2026:
1. vaihtoehto
Työaika alkaa syksyllä 7.8.2025 (to) ja päättyy 20.12.2025 (la).
Syysloma on viikolla 42 eli 13.10.2025 (ma) - 17.10.2025 (pe).
Joululoma on 22.12.2025 (ma) - 6.1.2026 (ti).
Työaika alkaa keväällä 7.1.2026 (ke) ja päättyy 30.5.2026 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 16.2.2026 (ma) - 20.2.2026 (pe).
Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi aikaisemmin elokuussa. Joululoma olisi hieman yli kaksi viikkoa niin, että opiskelu alkaisi loppiaisen jälkeen. Lokakuussa olisi viikon syysloma ja helmikuussa viikon talviloma.
2. vaihtoehto
Työaika alkaa syksyllä 12.8.2025 (ti) ja päättyy 20.12.2025 (la).
Syysloma on viikolla 42 eli 16.10.2025 (to) - 17.10.2025 (pe).
Joululoma on 22.12.2025 (ma) - 6.1.2026 (ti).
Työaika alkaa keväällä 7.1.2026 (ke) ja päättyy 30.5.2026 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 16.2.2026 (ma) - 20.2.2026 (pe).
Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi hieman myöhemmin elokuussa, mutta syysloma olisi kaksi päivää. Muuten sama kuin vaihtoehto 1.
Ennen johtokunnan kokousta asia tulee käsitellä opettajien ja muun henkilökunnan keskuudessa näiden mielipiteen selvittämiseksi. Oppilaskunnalta pyydetään oma lausunto.
Lisäksi perusopetuslain 47 a §:n mukaan opetuksen järjestäjän tulee huolehtia siitä, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä heidän asemaansa liittyvistä asioista. Tämä tarkoittaa, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä edellä olevista vaihtoehdoista esim. äänestämällä.
Sekä suomenkielisille että ruotsinkielisille kouluille on lähetetty lausunnoille samat vaihtoehdot työ- ja loma-ajoiksi.
Asiakirjat toimitetaan kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle Henrik Hirviniemelle sähköisesti osoitteeseen henrik.hirviniemi@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) 4.10.2024 (pe) mennessä.
Henkilöstön esitys vaihtoehto no 1.
Oppilaskunnan esitys vaihtoehto no 1.
Kaikkien oppilaiden esitys vaihtoehto no 1.
Esitys Johtokunta esittää vaihtoehtoa no 1.
Päätös Johtokunta esittää vaihtoehtoa no 1.
6 § Toimintasuunnitelman hyväksyminen
Esitys Hyväksytään toimintasuunnitelma 2024-2025 johtokunnan opettajajäsenen Lauri Hanhelan
esittelystä.
Päätös Johtokunta hyväksyi toimintasuunnitelman.
7 § Leirikoulut
Esitys Hyväksytään esitetyt leirikoulut ryhmille 6B ja 8-9C.
Päätös Johtokunta hyväksyi leirikoulut.
8 § Seuraava kokous
Esitys Johtokunta hyväksyy seuraavan kokouksen pidettäväksi maanantaina 31.3.25 klo 17 Jakomäen
sydämen musiikkiluokassa.
Päätös Johtokunta hyväksyi esitetyn ajan.
9 § Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 17.51.
30.9.2024
________________________ _________________________
Lauri Hanhela Heidi Pohjalainen
pöytäkirjantarkistaja pöytäkirjantarkistaja
_________________________ _________________________
Kristiina Sirola-Korhonen Jane Majanen
puheenjohtaja sihteeri
Pöytäkirja koulun kotisivuille.
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Sijainti
Reitti pääsisäänkäynnille
- Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
- Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
Pääsisäänkäynti
- Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
- Sisäänkäynnin yhteydessä on 1 porrasaskelma.
- Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi avautuu käsin helposti.
- Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.
Sisätilat
- Toimipisteessä on 2 kerrosta.
- Tilassa on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.
- Tilan keskeisillä kulkureiteillä on vähintään 4 porrasaskelmaa, jossa on käsijohteet molemmilla puolilla.
- Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.