Yhteystiedot
Koulusihteeri
Kiia Kairamaa
+358 9 310 80786
toimistopalvelut.laajasalon.peruskoulu@hel.fi
Koulusihteeri
Minna Laulajainen
+358 9 310 26033
toimistopalvelut.laajasalon.peruskoulu@hel.fi
Rehtori
Marja Riitta Rautaparta
+358 9 310 80785
marja.rautaparta@hel.fi
Virka-apulaisrehtori
Lilli Härkönen
+358 9 310 32440
lilli.harkonen@hel.fi
Virka-apulaisrehtori
Pia Helminen
+358 9 310 25812
pia.helminen@hel.fi
Lukuvuosi 2025-2026
Kielten opetus
Kaksikielinen opetus
Painotettu opetus
Tarjolla sali
Koulussamme annetaan oppilaslähtöistä laadukasta perusopetusta. Koulumme toimii kahdessa toimipisteessä, joissa on yhteensä noin 1000 oppilasta. Lukuvuonna 2024-2025 koulussamme on yleisopetusluokkien lisäksi neljä pienryhmää.
Koulun painotetun musiikin opetukseen oppilaat valitaan soveltuvuuskokeella 2. ja 6. luokalla vuosittain. Syksystä 2016 alkaen Laajasalon peruskoulussa on ollut mahdollista opiskella liikuntapainotteisesti 7.–9.-luokilla. Vuodesta 2019 alkaen Laajasalon peruskoulussa on ollut myös laajamittaista kaksikielistä (suomi-englanti) opetusta.
Laajasalon alakoulun kanssa samoissa tiloissa toimii myös kaksi esikouluryhmää ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton iltapäiväkerho.
Lentoon Laajikasta — ilo, luovuus, arvostus, ystävyys.
Meidän koulu
Valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta on laadittu Helsingin oma kuntakohtainen opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä koulukohtaiset opetussuunnitelmat. Opetusta meidän koulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.
Ensimmäisellä ja toisella luokalla oppiaineita ei yleensä opiskella erillisinä, vaan niiden sisältöä käsitellään aihekokonaisuuksina. Opetus pyritään tuomaan mahdollisimman lähelle koululaisten arkea.
Alakoulussa jokaisella luokalla on oma opettaja, joka opettaa pääosan tunneista. Yhdessä oman opettajan kanssa voi työskennellä erityisopettaja, maahanmuuttajataustaisten oppilaiden opettaja tai koulunkäyntiavustaja.
7.-9. luokilla osa opiskeltavista oppiaineista voi vaihtua jakson vaihtuessa. Oppitunteja on keskimäärin 30 viikossa.
Yhteisten aineiden lisäksi peruskoulussa opiskellaan ilmiökokonaisuuksia. Niihin paneudutaan eri oppiaineiden tunneilla tai niitä toteutetaan teemoina, projekteina tai osana koulun muuta toimintaa.
Oppilaat saavat koulusta käyttöönsä maksutta oppikirjat ja muun oppimateriaalin, jonka koulu itse valitsee. Lisäksi oppilas voi käyttää huoltajan vastuulla omia digilaitteita opiskeluun.
Koulun painotetun musiikin opetukseen oppilaat valitaan soveltuvuuskokeella 2. ja 6. luokalla vuosittain. Syksystä 2016 alkaen Laajasalon peruskoulussa on ollut mahdollista opiskella liikuntapainotteisesti 7.–9.-luokilla. Vuodesta 2019 alkaen Laajasalon peruskoulussa on ollut myös laajamittaista kaksikielistä (suomi-englanti) opetusta.
Laajasalon alakoulun kanssa samoissa tiloissa toimii myös kaksi esikouluryhmää ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton iltapäiväkerho.
Laajasalon peruskoulun oppilashuollon esittely.
Laajasalon peruskoulun suunnittelussa on pyritty huomioimaan esteetön liikkuminen, minkä vuoksi koulu soveltuu hyvin liikuntarajoitteisille oppilaille.
Kieliohjelma
- 1. luokalta alkava vieras kieli (A1): englanti, ruotsi
- 3. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (A2): englanti, espanja, ranska, saksa
- 6. luokalta alkava toinen kotimainen kieli (B1): ruotsi
- 8. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (B2): espanja, venäjä
Kaksikielinen opetus Laajasalon peruskoulussa
Lukuvuodesta 2025-2026 alkaen Laajasalon peruskoulussa on kaksikielistä opetusta kaikilla luokka-asteilla 1-9. Luokilla 1-6 kaksikielisessä opetuksessa noin puolet opetuksesta on suomeksi ja puolet englanniksi. Kaksikielisessä opetuksessa oppilas oppii kohdekieltä samalla, kun hän oppii muitakin oppiaineita. Lisäksi kohdekieltä käytetään opetuksen ulkopuolella esimerkiksi ohjeiden antoon ja osana koulun yhteisiä tapahtumia. Luokilla 7-9 noin 25-50% opetuksesta on englannin kielellä.
Laajamittaiseen kaksikieliseen opetukseen ensimmäiselle vuosiluokalle oppilaaksi otettaessa ei käytetä valintakoetta. Jos opetukseen ilmoittautuneita on enemmän kuin aloittavassa ryhmässä on paikkoja, käytetään arvontaa.
7. luokalle haettaessa käytetään soveltuvuuskoetta, johon ilmoittaudutaan normaalin 7. luokalle hakeutumisen yhteydessä.
Muille vuosiluokille otetaan oppilaita, mikäli luokalla on tilaa. Valinnassa käytetään valintakoetta, joka järjestetään vuosittain yleensä elokuun alussa.
Samaa laajamittaista kaksikielistä opetusta tarjoavat koulut käyttävät samaa valintakoetta luokille 2.-9. Jos valintakoetta käytettäessä saman hyväksytyn pistemäärän saaneita on enemmän kuin vapaita paikkoja, käytetään arvontaa.
Lisätietoja kaksikielisestä opetuksesta Laajasalon peruskoulussa: Kaksikielisen opetuksen koordinaattori Tiia Thurén (tiia.thuren@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)).
Bilingual Education at Laajasalo Comprehensive School
From the academic year 2025-202 on, Laajasalo Comprehensive School will offer bilingual education at all grade levels from 1 to 9.
In grades 1-6, approximately half of the instruction in bilingual education will be in Finnish and the other half in English. In bilingual education, students learn the target language while also learning other subjects. Additionally, the target language is used outside of lessons, for example, for giving instructions, and as part of school events. In grades 7-9, about 25-50% of the instruction will be in English.
For the extensive bilingual education program, no entrance exam is used for admission to the first grade. If there are more applicants than available places in the starting group, a lottery will be used.
When applying for the 7th grade, an aptitude test is used. Applying takes place at the same time with the general 7th grade application process.
New students can be admitted to other grade levels if there is space in the class. Selection is based on an entrance exam, which is usually held annually at the beginning of August.
Schools offering the same extensive bilingual education use the same entrance exam for grades 2-9. If there are more applicants with the same passing score than available places, a lottery will be used.
For more information about bilingual education at Laajasalo Comprehensive School, please contact the Bilingual Education Coordinator, Tiia Thurén (tiia.thuren@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)).
Painotettu opetus
Laajasalon peruskoulussa on mahdollisuus opiskella painotetusti kolmannelta luokalta alkaen musiikkia ja 7. luokalta alkaen sekä musiikkia että liikuntaa. Painotetussa opetuksessa olevien oppilaiden kokonaistuntimäärä on sama kuin muilla. Musiikin painotuksessa kaupungin yhteinen soveltuvuuskoe järjestetään toisen ja kuudennen luokan keväällä; liikunnan painotuksen soveltuvuuskoe järjestetään 6. luokan keväällä.
Painotettu musiikki 3.-6. luokilla
Koulussamme voi opiskella painotettua musiikkia 3. luokalta alkaen. Mukaan hakeudutaan 2. luokan keväällä soveltuvuuskokeella.
Musiikkipainotuksessa on musiikkia kolme tuntia viikossa. Tunneilla opiskellaan laulua, soittoa, musiikkitietoa, musiikin historiaa sekä musiikkiliikuntaa. Musiikkipainotuksessa on sama opetussuunnitelma ja painotetussa opetuksessa olevien oppilaiden kokonaistuntimäärä on sama kuin muilla. Vain musiikissa tavoitteet ovat laajemmat.
Jos oppilas haluaa musiikkipainotukseen, hänellä on soveltuvuuskoe 2. tai 6. luokalla. Soveltuvuuskoetta ei tarvitse tehdä yläkoulua varten uudestaan. Soveltuvuuskokeessa oppilas laulaa ja tekee rytmi- ja melodiatehtäviä. Musiikkipainotukseen voi hakea kuka tahansa oppilas. Aiempaa harrastuneisuutta ei vaadita. Mikäli oppilas tulee valituksi painotusopetukseen 3.vuosiluokalla, hän sitoutuu opiskelemaan 3.–6. vuosiluokat painotusainetta. Painotetun musiikin opetusta ei voi siis keskeyttää ennen 6.luokan loppua. Oikeus painotettuun opetukseen jatkuu 9.luokkaan saakka, jos painotusopetukseen on saanut paikan 3.luokalta. 7.vuosiluokalla on myös mahdollisuus siirtyä painotusopetuksesta toiseen tai yleisopetukseen.
Painotettu musiikki 7.-9. luokilla
Yläkoulun painotetussa musiikissa keskitytään yhteismusisointiin ja oppilaan oman muusikkouden kehittämiseen eriyttämällä. Erityinen painotus on musiikin luovassa tuottamisessa, jossa tutustutaan säveltämisen, sanoittamisen ja sovittamisen sekä äänitteen tekemisen perusteisiin. Esiintymiset koulun omissa ja musiikkiluokkien yhteisissä tapahtumissa ovat osa painotetun musiikin opiskelua. Lisäksi yhteistyötä koulun lähialueen toimijoiden ja muiden ulkopuolisten tahojen kanssa toteutetaan mahdollisuuksien mukaan
Painotettu liikunta 7.-9.luokilla
Laajasalon peruskoulun liikuntaluokka kerää yhteen iloisia Fair Play –henkisiä nuoria. Laajasalon peruskoulu mahdollistaa urheilevalle nuorelle urheiluharrastusta tukevaa, monipuolista liikuntaa mm. Kasva Urheilijaksi- yleisvalmennuksen avulla. Liikuntaluokan oppilailla on liikuntaa luokka-asteesta ja valinnaisliikuntatuntien määrästä riippuen 3-9 tuntia viikossa.
Liikunnan pääpaino on monipuolisessa liikunnassa. Erityisesti maila- ja palloilupelit ovat suosittuja, mutta tarjoamme monipuolisesti myös eri perusliikuntamuotoja. Osallistamme ja kannustamme oppilaitamme liikuntatuntien suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin. Koulumme liikuntatilojen lisäksi käytämme lähialueen liikuntapaikkoja: tekonurmikenttää, Laajasalon urheilupuiston jalkapallo-, koripallo- ja tenniskenttiä, Laajasalon palloiluhallia sekä talvisin tekojääkaukaloa. Lisäksi koulun lähimaasto tarjoaa merellistä luontomaisemaa iloon ja virkistykseen. Liikuntatuntien slogan: Ilon kautta!
Lisätietoa yhteistyöstä Pääkaupunkiseudun urhea-akatemian kanssa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).
17.12.2024 Huoltajien etäaamukahvien 11.12.2024 materiaalit: Jengiytymisen ja rikollisuuden ehkäisy perusopetuksessa -päätöskuulumiset
Huoltajien 11.12. pidetyn etäaamukahvien materiaalit on katsottavissa pdf-tiedostona(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).
9.12.2024 Teams-info koulutulokkaiden huoltajille / Teams-info for the guardians of future 1st graders
Teams-infotilaisuus(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) tulevien ekaluokkalaisten huoltajille järjestetään tiistaina 14.1. alkaen klo 17.30.
Infossa kerromme koulun aloitukseen ja oppimiseen liittyviä asioita sekä vastaamme kysymyksiin. Teemoja ovat mm. vieraiden kielten opiskelu, kaksikielinen ohjelma ja kaksikieliselle luokalle hakeminen, oppimisen tuki sekä aamu- ja iltapäivähoitoon hakeutuminen.
Aikataulu:
- klo 17.30-18.30 yhteinen osuus
- klo 18.30-19.30 kaksikielisen suomi-englantiopetuksen esittely
Tilaisuus on tarkoitettu
- Poikkilaakson, Santahaminan ja Tahvonlahden ala-asteiden sekä Kruunuvuorenranan ja Laajasalon peruskoulun oppilaaksiottoalueilla asuville perheille
- kaikille suomi-englanti kaksikielisestä opetuksesta kiinnostuneille helsinkiläisille.
Teams-info evening(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) will be organized for all guardians of future 1st graders on Tuesday 14.1. at 17.30. In the info session, we will tell about school enrollment, about studying at our school, and also about the bilingual program and how to apply.
9.12.2024 Infotilaisuus painotetun musiikin ja A2-kielten valinnasta
Tervetuloa Teams-infoon(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) painotetun musiikin ja A2-kielten valinnasta keskiviikkona 8.1.2025 klo 17.30. Kolmannesta luokasta alkaen koulussamme on mahdollista opiskella painotettua musiikkia ja A2-kielinä espanjaa, ranskaa ja saksaa.
Hakuaika painotetun musiikin opetukseen on 13.1.-27.1.2025 ja soveltuvuuskokeet pidetään 3.2.-3.3. Oppilaaksiottopäätökset postitetaan koteihin 2.4.2025.
A2-kielten valinta tehdään ennen hiihtolomaa. Tervetuloa kuulemaan lisää ko aineiden opettajilta info-illassa.
Ystävällisin terveisin
Marja Riitta Rautaparta
rehtori
5.12.2024 Vanhempainillan diat 7. luokalle hakeutumisesta ja video-ohje Wilma-lomakkeen täyttämiseen
Laajasalon peruskoulun vanhempainillan diat 7. luokalle hakeutumisesta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) on julkaistu. Vanhempainilta pidettiin huoltajille tiistaina 3.12. Teamsissa.
Lisäksi video-ohjeet seitsemännelle luokalle siirtymisen Wilma-lomakkeen täyttämisestä on julkaistu YouTubeen.
Linkeistä löydät suomenkielisen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ja englanninkielisen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) videon.
Videoon voi valita myös tekstityksen haluamallaan kielellä.
28.11.2024 Seitsemännelle luokalle hakeutuminen, hakeutuminen kaksikieliseen opetukseen, liikunnan painotukseen ja musiikin painotukseen
7.luokalle hakeutumisesta järjestetään Teams-infotilaisuus(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) tiistaina 3.12. klo 17.30 alkaen.
Tilaisuuteen kannattaa ehdottomasti osallistua, mikäli joku koulumme painotuksista kiinnostaa!
Koulussamme järjestetään liikunnan ja musiikin painotusopetusta sekä kaksikielistä suomi-englanti -opetusta. Lisätietoja näistä painotuksista löydät koulumme nettisivujen "koulumme kieliohjelma ja painotettu opetus" -kohdasta.
Painotuksiin pyritään soveltuvuuskokeen kautta. Soveltuvuuskokeisiin ei lähetetä erillistä kutsua, vaan niihin ilmoittaudutaan Wilma-lomakkeella yleisen 7. luokalle hakeutumisen yhteydessä 16.12.2024-16.1.2025 välisenä aikana.
29.1. klo 9.00 Liikunnan painotuksen soveltuvuuskoe. Kokoontuminen Ylätalon aulassa, os. Koulutanhua 1, klo 8.30. Mukaan sisäliikuntavarustus, sisäpelikengät ja juomapullo. Koe kestää koko päivän, koulu tarjoaa kokeeseen osallistuville lämpimän aterian.
30.1. klo 9.00 Kaksikielisen suomi-englanti opetuksen soveltuvuuskoe. Saavu paikalle viimeistään klo 8.45. Kokoontuminen Ylätalon (Koulutanhua 1) Ala-aulassa. Otathan mukaan pientä evästä kieliosioiden välisen tauon aikana nautittavaksi.
4.2. klo 13.00 Musiikin painotuksen soveltuvuuskoe. Kokoontuminen Ylätalon musiikkiluokassa (opasteet aulassa), os. Koulutanhua 1. Musiikin yksilökokeen aikataulu ilmoitetaan kullekin hakijalle erikseen.
Lisätietoja ja tiedot mm. uusintakokeista löytyy: Hakuopas Laajasalon peruskoulun 7. luokalle pyrkivistä oppilaista Hakuopas Laajasalon peruskoulun 7.luokalle pyrkiville oppilaille (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
5.11.2024 Tulevien 7. lk info ti 3.12.2024 klo 17.30 alkaen Teamsissa
Hyvät 6. luokkalaisten oppilaat ja huoltajat
Tervetuloa tulevien 7. luokkalaisten Teams-infoon(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ti 3.12.2024 klo 17:30 alkaen. Kerromme hakeutumisesta yleisesti, sekä painotetun musiikin, liikunnan ja kaksikielisen suomi-englanti opetuksen soveltuvuuskokeista Laajasalon peruskoulussa ja muissa Helsingin kaupungin peruskouluissa. Kutsumme oppilaat tutustumaan Ylätalon arkeen yhdessä luokanopettajansa kanssa marraskuun aikana.
Ilmoittautumis- ja hakuaika on 16.12.2024 – 16.1.2025, joten toivottavasti mahdollisimman moni oppilas ja huoltaja pääsee mukaan infoon.
Ystävällisin terveisin
Marja Riitta Rautaparta
rehtori
21.8.2024 Lukuvuositiedote 2024-2025
Laajasalon peruskoulun lukuvuositiedote 2024-2025(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) on julkaistu.
7.8.2024 Syyslukukausi alkaa
Koulut alkavat torstaina 8.8. Laajasalon peruskoulussa seuraavasti:
klo 9.00 luokat 2 - 7
klo 9.30 ensimmäiset luokat
klo 10.00 luokat 8 - 9
Kodin ja koulun yhteistyön periaatteet ja toimintatavat on kuvattu jokaisen koulun opetussuunnitelmassa. Siihen kuuluvat mm. vanhempainillat, vanhempainvartit sekä yhteydenpito sähköisen Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta.
Käytännön yhteistyöstä ja toiminnasta sovitaan yhdessä koulun ja huoltajien kanssa. Kodin ja koulun yhteistyö on vastavuoroista. Kouluissa toimii johtokunta ja myös vanhempainyhdistys.
Wilma
Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta huoltajat voivat saada tietoa lastensa opetuksesta, opetusjärjestelyistä ja arvioinnista sekä selvittää poissaoloja. Wilmassa huoltajat saavat koulun lähettämiä tiedotteita ja voivat olla yhteydessä opettajiin ja rehtoriin. Wilmaa käyttävät myös oppilaat ja opiskelijat omien opintojensa seurantaan. Huoltajakohtaiset wilma-tunnukset annetaan syyslukukauden alkaessa siitä koulusta, jossa lapsi on aloittanut.
Opi käyttämään Wilmaa YouTube-videoidemme avulla.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Vanhempainyhdistys
Koulussamme toimii vanhempainyhdistys Laava, joka on järjestänyt oppilaille tapahtumia, osallistunut hankintoihin ja lahjoittanut stipendejä. Laavan toimintaan ovat tervetulleita kaikki koulumme huoltajat.
Laava ry;n hallitus vuonna 2024-2025
Anu Kinnunen, puheenjohtaja
Kanerva Koski, varapuheenjohtaja
Susanna Hyypiä, sihteeri
Satu Syvänne, 1 rahastonhoitaja
Wongrit Virolainen 2 rahastonhoitaja
Marja-Riitta Rautaparta, koulun edustaja
Laavaan voi olla yhteydessä sähköpostilla laajikanvanhemmat@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Voit liittyä Laava ry:n jäseneksi Laavan nettisivun kautta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).
Koulussamme on käytössä kuuden viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite.
Katso Alatalon lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Katso Ylätalon lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Noudatamme koulussamme seuraavia järjestyssääntöjä:
- Käyttäydymme ystävällisesti ja huomaavaisesti.
- Emme kiusaa emmekä osallistu kiusaamiseen.
- Emme syrji emmekä osallistu syrjimiseen.
- Noudatamme aikuisten antamia ohjeita ja aikatauluja.
- Huolehdimme yhteisistä työvälineistä ja -ympäristöstä.
- Annamme työrauhan kaikille.
- Toimimme turvallisesti välitunneilla.
- Koulun alueelta poistutaan vain aikuisen luvalla.
- Käytämme mobiililaitteita asiallisesti ja häiritsemättä.
- Ruokailemme rauhallisesti, siististi ja terveellisesti.
- Vaalimme oppimisen iloa ja hyvää ilmapiiriä.
Henkilökuntamme yhteystiedot
Laajasalon peruskoulu
Pääkoulu (Ylätalo, luokat 6. – 9.)
Koulutanhua 1, 00840 Helsinki
PL 84301, 00099 Helsingin kaupunki
Sivukoulu (Alatalo, luokat 1. – 5.)
Holmanmoisionpolku 1, 00840 Helsinki
PL 84302, 00099 Helsingin kaupunki
Koulusihteerit
Kiia Kairamaa
Alatalo, luokka-asteet 1-5
toimistopalvelut.laajasalon.peruskoulu@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
09 310 80786(Linkki aloittaa puhelun) ja 040 334 8186(Linkki aloittaa puhelun)
Minna Laulajainen
Ylätalo, luokka-asteet 6-9
toimistopalvelut.laajasalon.peruskoulu@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
09 310 26033(Linkki aloittaa puhelun)ja 040 829 2066(Linkki aloittaa puhelun)
Kansliassa käsitellään mm. wilma-tunnuksia, oppilastietoja, osoitteita, tilastoja, tulosteita, matkalippuasioita, taksikuljetuksia ja muita tiedon välitykseen liittyviä asioita. Koulusihteerille ilmoitetaan nimen, osoitteen, puhelinnumeron ja henkikirjoitustietojen muutoksista.
Rehtori
Marja Riitta Rautaparta
09 310 80785(Linkki aloittaa puhelun)
marja.rautaparta@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Vastuualueet: oppilaaksiotto, rekrytointi, tilat, viestintä
Virka-apulaisrehtorit
Pia Helminen
040 621 2880(Linkki aloittaa puhelun)
pia.helminen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Vastuualueet: 1-6 lk. oppilaat ja henkilöstö, turvallisuus
Lilli Härkönen
09 310 32440(Linkki aloittaa puhelun)
lilli.harkonen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Vastuualueet: 7-9 lk. oppilaat ja henkilöstö, oppilashuolto
Kouluvalmentaja
Päivi Kiuru
040 336 1053(Linkki aloittaa puhelun)
Johtokunnan puheenjohtaja
Paula Tyrväinen
ptyrvainen@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Opettajienhuone
09 310 80787(Linkki aloittaa puhelun) (Alatalo)
09 310 80499(Linkki aloittaa puhelun) (Ylätalo)
(älä jätä numeroihin viestiä)
Kohdevastaava
040 121 7532(Linkki aloittaa puhelun)
kv.laajasalo@sol.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kouluravintola
Opettajienhuone
040 653 1298(Linkki aloittaa puhelun) (Alatalo)
09 310 80499(Linkki aloittaa puhelun) (Ylätalo)
Opettajat lukuvuonna 2024-2025
Alatalo
1A Veera Ruuska
1B Liisa Lahtela
1C Iris Lauritsalo
1D Roosa Suontama
1-4E Janika Ristanen
2A Krisse Munck
2B Tiia Thurén
2C Annina Viman
2DE Jasmin Lindqvist ja Hanna Savola
3A Robert Brotherus
3B Janika Eriksson-Sürel
3C Marja Suua
3DE Samuel Koski ja Minja Mäkinen
4A Vera Leppäniemi
4B Charlotte Starr
4C Hanna-Maria Helenius
4D Jonna Lehtinen
4-6E Maarit Heinonen
5A Pihla Pelkonen
5B Leo Lintumäki
5C Tomi Asuintupa
5D Tuuli Suoranta
6A Aili Korteniemi
6B Katriona Aakkula
6C Antti Mikkonen
6D Milka Punttila
6-9E Markus Rossi ja Iiro Oksanen
7A Jonna Tiljander, ko, tt
7B Heli-Maija Jussila, sa, en
7C Tuomas Salo, hi, ue, et
7D Suvi Nykänen, S2, ai
7E Ilkka Saarikoski, mu
7F Annika Naski, en, ru
7G Anna Nuutinen, ma
8A Sanna Kolkka, ma, ke
8B Elina Arala, ra, ru
8C Marja Elo, ai
8D Shadiya Hassan, ma, fy
8E Anniina Leskinen, ai
8F Valtteri Veijanen, li, tt
8G Heidi Nokelainen, li, tt
9A Pentti Huttu, ks
9B Sampo Mustonen, ma, fy
9C Aila Leppikangas, ku
9D Marjo Tuomi, ks
9E Riitta Mustonen, ko, tt
9F Hanna Tölli, ma, ke
9G Kirsi Kämäräinen, ma, fy, ke
9H Essi Suomalainen, ai, S2
Muut opettajat
Olga Apilo S2, saksa
Eija Autio en, ru
Jenni Honkaluoma mu
Heli-Maija Jussila sa, en
Riitta Mustonen ko, tt
Pertti Pasanen en
Pirjo Puhakka en
Ilkka Saarikoski mu
Jonna Tiljander ko, t
Olga Apilo S2 sa en
Jenni Honkaluoma, mu
Danielle Amorim, en, ru
Timo Auvinen, hi, yh
Isabel Granados Hidalgo, oma ai, es
Lotta Jokipaltio-Hari, bg
Maria Kontioinen, ai
Kari Kukko, li
Maritta Paakkinen, ko
Pertti Pasanen, en
Viveca Saarikoski, ru, es
Nina Toivonen-Kiili, bg
Tiina Taristo, hy, ue
Abdullahi Adan Ali, islam
Erityisopetus ja tukiopetus
Emmi Peltola puh. 09 310 32320 ja 040 809 6791
Milli Kontkanen puh. 040 83 55 216
Annelise Kainulainen puh. 09 310 22055 ja 040 8393611
Meritta Mattila puh. 09 310 21771 tai 040 708 2833
Minna Iittiläinen
Alexander Jovanik
Koulunkäyntiavustajat
Aurora Belegu
Naznin Chowdhury
Merja Korhonen
Divya Padmaja Kumari
Tarja Urataipale
Venla Lääperi
Opinto-ohjaajat
Matias Aaltonen
puh. 09 310 82 680 tai 050 345 8195
matias.aaltonen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Pia Kievari
puh. 09 310 26 715 tai 040 718 7480
pia.kievari@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Koulukuraattori
Alatalo (luokat 1-5)
Lassi Mylläri
09 310 25901(Linkki aloittaa puhelun) tai 0401416360(Linkki aloittaa puhelun)
lassi.myllari@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Ylätalo (luokat 6-9)
Patrick Ahlstrand
09 310 71890(Linkki aloittaa puhelun) tai 050 401 3348(Linkki aloittaa puhelun)
patrick.ahlstrand@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Koulupsykologi
Henna Parkas
09 310 21109(Linkki aloittaa puhelun) / 040 768 7305(Linkki aloittaa puhelun)
henna.parkas@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Terveydenhoitaja
Seija Salo (Ylätalo) luokat 6.-9.
09 310 76123(Linkki aloittaa puhelun) tai 050 310 5635(Linkki aloittaa puhelun)
Mira Kettunen (Alatalo) luokat 1.-5.
09 310 68514(Linkki aloittaa puhelun) tai 040 1620 750(Linkki aloittaa puhelun)
Tutustu, miten kouluissamme opitaan ja toimitaan
Aamu- ja iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastukset
Oppilaille on tarjolla monenlaista vapaaehtoista ohjattua toimintaa ennen ja jälkeen koulupäivän – mielekästä tekemistä ja kivaa yhdessäoloa turvallisessa ympäristössä.
Ennen oppitunteja järjestettävä aamupäivätoiminta on maksutonta. Se on tarkoitettu 1.–2.-luokkalaisille sekä 3. ja 4. vuosiluokan erityisen tuen oppilaille.
Järjestämme aamupäivätoimintaa jokaisena koulupäivänä 8.15–9.50. Toimintaa järjestetään sään salliessa ulkona. Voit kysyä lisätietoa koulun aamupäivätoiminnasta rehtorilta.
Lisätietoja koulujen aamupäivätoiminnasta löydät perusopetuksen sivuiltamme.
Perusopetuksen iltapäivätoiminta on maksullista ja suunnattu 1.–2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille.
Lue lisää iltapäivätoiminnasta ja sen maksuista perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme.
Katso kouluamme lähimpänä olevat iltapäivätoimintapaikat.
Voit etsiä alueemme iltapäivätoimintapaikat palvelukartalta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Voit palvelukartalla syöttää kotiosoitteesi sille varattuun kenttään.
Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä Harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme löydät lisätietoa kerho- ja harrastustoiminnasta.
Alla on tietoa meidän koulumme kerhoista ja harrastuksista.
Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Ilmoittautuminen on sitova. Harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.
Harrastamisen Suomen mallin harrastukset lukuvuonna 2024–2025
Harrastamisen Suomen mallin maksuttomia harrastuksia on tarjolla 3.–9.luokkien oppilaille kaikissa Helsingin peruskouluissa.
Uusi harrastuskausi alkaa 2.9.2024.
Harrastukset on tarkoitettu ensisijaisesti oman koulun oppilaille. Voit valita myös jollakin toisella koululla järjestettävän harrastuksen. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.
Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Harrastusryhmät täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Olet tervetullut tutustumaan harrastukseen ilman ilmoittautumista, jos ryhmässä on tilaa. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä.
Maanantai
Geokätköily, 3.-6.lk
Aika: Maanantaisin klo 14.30-16
Paikka: Tila C112
Geokätköilyssä etsitään GPS-avusteisesti geokätköjä maastosta. Geokätköily on hauska, opettava ja helposti liikuntaa lisäävä ulkoiluharrastus. Geokätköily antaa syyn lähteä ulos liikkumaan. Geokätköilyyn liittyy kätköjen etsimisen lisäksi vahvasti mysteerien ratkominen, jossa ideana on selvittää mysteerikätköjen koordinaatit. Geokätköilyssä yhdistyy pulmien ratkominen, ulkona liikkuminen ja uusiin paikkoihin tutustuminen.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu geokätköilyyn(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja: Harri Hirvasniemi, info@kivenalla.fi,(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) p. 050 3225520
Järjestäjä: Kiven Alla / Harrastamisen Suomen malli Helsingissä
Keskiviikko
Oksa-taide (3.-6.lk)
Aika: Keskiviikkoisin klo 14.30-16
Paikka: Tila C010
Tutustutaan erilaisiin taiteellisiin tyylisuuntiin ja kokeillaan erilaisia tekniikoita. Harjoitellaan ihmishahmon, ilmeiden ja kasvojen suunnittelemista erilaisten harjoitusten parissa. Pääset osallistumaan myös leikkimielisiin kilpailuihin, käyttämään omaa mielikuvitusta ja kehittämään luovaa itseilmaisua flow-harjoituksen avulla. Tunneilla käytettävät työvälineet: kynät, puuvärit, tussit, liidut, vesivärit ja muovailumassa.
Ilmoittautuminen: ilmoittaudu taideharrastukseen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteyshenkilö: milla.manualproductions@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Manual Productions / Harrastamisen Suomen malli
Show-tanssi (3.-6.lk)
Aika: Keskiviikko klo 15-16.30
Paikka: Hertsin nuorisotalo
Ihanaa päästä jakamaan tanssin saloja uusille oppilaille - tervetuloa mukaan! Show-tanssitunneilla pääset opettelemaan koreografiaa, tekniikkaa, temppuja sekä improvisaatiota. Opettajana haluan luoda tunneille turvallisen ja lempeän ilmapiirin sekä tukea ja kannustaa jokaista oman tyylinsä löytämisessä. On tärkeää ottaa kaikkien oppilaiden toiveet huomioon, jotta voimme ryhmänä luoda mahdollisimman meidän näköisiä tanssitunteja! Tavoitteena on, että tunnin jälkeen jää kaikille fiilis ”Onpa tanssi kivaa!” Opettaja: Kadi-Ly Pund
Ilmoittautuminen: ilmoittaudu tanssiin(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja:siltamaki@nuorisoseurat.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Siltamäen nuorisoseura / Harrastamisen Suomen malli
Torstai
Käsikirjoittaminen (6.–9.lk)
Aika: Torstaisin klo 15.30–17
Paikka: Keskustakirjasto Oodi, oppimistila 3 (2. krs)
Opi luomaan oma näytelmä-, lyhytelokuva-, manga- tai pelikäsikirjoitus. Opi kirjoittamaan vuorosanat, juoni ja draaman kaari. Ehkäpä juuri sinun käsikirjoituksesi tehdään näyttämölle, elokuvasi tai peliksi!
Harrastus alkaa torstaina 24.10. Maksuton.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu käsikirjoittamiseen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoa: elisa.gylling@taidekoulut.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Pukinmäen taidekoulut / Harrastamisen Suomen malli
Perjantai
Koripallo 3.-4.lk
Aika: Perjantaisin klo 14.30-15.15
Paikka: Alatalon liikuntasali
Tervetuloa mukaan koripalloharrastuksen pariin! WB-Pantterit tarjoaa mahdollisuuden osallistua koripalloharjoituksiin. Opettelemme koriksen perusasioita; pallonkäsittelyä, syöttämistä, harhautuksia, heittämistä ja tietenkin pelaamme. Harjoitusten suunnittelusta ja ohjauksesta vastaavat WB-Panttereiden koulutetut koripallovalmentajat.
Ilmoittautuminen: ilmoittaudu 3.-4.lk korikseen (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: Mikko Pentti, mikko.pentti@wb-pantterit.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: WB-Pantterit / Harrastamisen Suomen malli
Koripallo 5.-6.lk
Aika: Perjantaisin klo 15.15-16
Paikka: Alatalon liikuntasali
Tervetuloa mukaan koripalloharrastuksen pariin! WB-Pantterit tarjoaa mahdollisuuden osallistua koripalloharjoituksiin. Opettelemme koriksen perusasioita; pallonkäsittelyä, syöttämistä, harhautuksia, heittämistä ja tietenkin pelaamme. Harjoitusten suunnittelusta ja ohjauksesta vastaavat WB-Panttereiden koulutetut koripallovalmentajat.
Ilmoittautuminen: ilmoittaudu 5.-6.lk korikseen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: Mikko Pentti, mikko.pentti@wb-pantterit.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: WB-Pantterit / Harrastamisen Suomen malli
Helsingin kaupungin tarjoamia maksuttomia harrastuksia löydät myös seuraavilta verkkosivuilta:
Maksutonta harrasteliikuntaa nuorille(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Operaatio Pulssi! Maksuttomia harrastuksia, tapahtumia ja retkiä 12–18-vuotiaille: OperaatioPulssi! itä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Kouluun ilmoittautuminen ja hakeminen
Sinua saattaisi kiinnostaa
Koulumme johtokunta
Jokaisessa koulussa toimii johtokunta, joka ohjaa ja kehittää koulun toimintaa. Koulun johtokunta koostuu huoltajien, oppilaiden ja henkilöstön edustajista. Kasvatus- ja koulutuslautakunta valitsee jäsenet neljäksi vuodeksi. Nykyisten johtokuntien toimikausi on 2021-2025. Johtokunta muun muassa hyväksyy vuosittain koulun toimintasuunnitelman.
Puheenjohtaja
Paula Tyrväinen, p.tyrvainen@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
varajäsen Mia Tarvainen
Varapuheenjohtaja
Arja Muhonen, varajäsen Tatiana Chernysova
Johanna Laaja, varajäsen Sari Viljanen
Rope Sidebras, varajäsen Laura Kettunen
Lauri Thurén, varajäsen Tero Tolonen
Opettajat
Wille Riihelä, varajäsen Tomi Asuintupa
Pia Kievari, varajäsen Lotta Jokipaltio-Hari
Henkilökunta
Kiia Kairamaa, varajäsen Meeri Tanner
Kokousaika 29.5.2024
Johtokunnan kokouksen pöytäkirja
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Kokousaika ke 29.3.2023
Johtokunnan kokouksen pöytäkirja
Pöytäkirjan teksti
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Kokousaika ti 3.10.2023 klo 17.30-19.35
Kokouksen pöytäkirja pdf
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Kokousaika 31.5.2023
Johtokunnan kokouksen pöytäkirja
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Koulumme sosiaalisessa mediassa
Kerromme koulun arjesta myös Facebookissa, otathan meidät seurantaan.
Laajasalon peruskoulu Facebookissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Sijainti
Reitti pääsisäänkäynnille
- Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
- Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
Sisäänkäynti "vaihtoehtoinen sisäänkäynti"
- Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
- Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa.
- Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.
Sisätilat
- Toimipisteessä on 3 kerrosta.
- Tilassa on pyörätuolin kannalta ahdas hissi, jonka ovi avautuu käsin helposti. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
- Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.
- Toimipisteessä on esteetön wc samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
- Toinen esteetön wc on kerroksessa 2.