Yhteystiedot
Apulaisrehtori
Iida Jalli
+358 9 310 86750
iida.jalli@edu.hel.fi
Apulaisrehtori
Tanja Hämäläinen
+358 9 310 28407
tanja.hamalainen@edu.hel.fi
Hallintoassistentti
Jarna Järvo-Geitel
+358 9 310 82522
jarna.jarvo-geitel@hel.fi
Rehtori
Heli Färm
+358 9 310 82557
heli.farm@hel.fi
Lukuvuosi 2024-2025
Kielten opetus
Tarjolla sali
Koulussamme on oppilaita koulussa noin 480. Yleisopetuksen ryhmien lisäksi meillä on kolme alueellista erityisen tuen pienryhmää ja kaksi valmistavan opetuksen ryhmää.
Koulumme toimii kahdessa rakennuksessa. Pihlajiston ala-asteen pääkoulu on väistötiloissa osoitteessa Salpausseläntie 1C ja Viikinmäen sivukoulu toimii osoitteessa Harjannetie 36.
Pihlajiston ala-asteen koulun toiminta-ajatuksena on kasvattaa oppilaista itsenäisiä, tasapainoisia, yhteistyökykyisiä, toisia huomioonottavia ja aktiivisia yhteiskunnan jäseniä. Opetus ja kasvatus tukevat myös oppilaiden kasvua monikulttuurisen yhteiskunnan jäseniksi. Tärkeitä tavoitteita ovat yhteistyökyky erilaisten ihmisten kanssa, vastuullisuus, kasvu hyviin tapoihin ja kestävän kehityksen edistäminen.
Koulumme kasvatuksen ja opetuksen tavoitteena on vahvistaa yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Tavoitteena on oppiainerajat ylittävä osaaminen.
Meidän koulu
Tervetuloa kouluun!
Koulutyö alkaa torstaina 8.8. klo 9.00.
Koulutulokkaiden tutustumisaamut järjestettiin toukokuussa 2024
Koulutulokkaiden info pääkoulu(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Koulutulokkaiden info Viikinmäki(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Liikkumisesta koulun ympäristössä
- Pyydämme noudattamaan erityistä varovaisuutta liikuttaessa koulun ympäristössä autoillen, varmistakaa, että jättöpaikka on turvallinen. Osa oppilaista kulkee koulumatkansa taksilla ja pieniä oppilaita liikkuu paljon koulun ympäristössä erityisesti aamuisin.
- Pienimpien oppilaiden on turvallisinta kulkea koulumatkat kävellen.
- Oppilaat on vakuutettu koulupäivän aikana ja koulumatkoilla, mitään irtaimistoa ei ole vakuutuksen piirissä.
Valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta on laadittu Helsingin oma kuntakohtainen opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä koulukohtaiset opetussuunnitelmat. Opetusta meidän koulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.
Ensimmäisellä ja toisella luokalla oppiaineita ei yleensä opiskella erillisinä, vaan niiden sisältöä käsitellään aihekokonaisuuksina. Opetus pyritään tuomaan mahdollisimman lähelle koululaisten arkea. Jokaisella luokalla on oma opettaja, joka opettaa pääosan tunneista. Yhdessä oman opettajan kanssa voi työskennellä erityisopettaja, suomen kielen opettaja, resurssiopettaja tai koulunkäyntiavustaja.
Yhteisten aineiden lisäksi peruskoulussa opiskellaan aihekokonaisuuksia. Niihin paneudutaan eri oppiaineiden tunneilla tai niitä toteutetaan teemoina, projekteina tai osana koulun muuta toimintaa.
Oppilaat saavat koulusta maksutta oppikirjat ja muun oppimateriaalin, jonka koulu itse valitsee.
Kieliohjelma
- A1-kieli: englanti, saksa (pääkoulu, Salpausseläntie 1C)
- A1-kieli: englanti (Viikinmäen sivukoulu, Harjannetie 36)
- valinnainen A2-kieli 3. luokalta: saksa
- B1-kieli 6. luokalta: ruotsi
A2-kielen ryhmä perustetaan, mikäli ryhmään ilmoittautuu vähintään 12 oppilasta.
Elo-syyskuu: Vanhempainillassa esitellään oppimisen ja arvioinnin yleiset tavoitteet vuosiluokkatasolla. Oppilaat valitsevat laaja-alaisen tavoitteen.
Marraskuu: Luokanopettajat välittävät tiedon oppilaan edistymisestä huoltajille marraskuun oppimiskeskustelussa, jossa käydään läpi oppilaan henkilökohtaisten tavoitteiden saavuttaminen.
Maaliskuu: Opettaja käy oppilaan kanssa henkilökohtaisen keskustelun oppimisen tavoitteiden toteutumisesta. Huoltajalla on halutessaan mahdollisuus osallistua keskusteluun.
Lukuvuositodistus jaetaan oppilaalle viikolla 22.
Lisäksi huoltajat saavat jatkuvaa palautetta oppilaan osaamisesta sekä opinnoissa etenemisestä Wilman välityksellä.
Jokainen kuukausiteema aloitetaan sovittuna päivänä koko koulun yhteisellä “starttitunnilla”. Tämä oppitunti on kaikilla vuosiluokilla samana päivänä, samaan kellonaikaan. Materiaalit, joita käytetään, pohjautuvat paljolti Hyvän mielen taitomerkin tunne- ja vuorovaikutusopetuksen sisältöihin, mutta opetuksessa käytetään myös monien muita tunne- ja vuorovaikutustaitoja edistäviä ohjelmia.
Kodin ja koulun yhteistyö on opetussuunnitelman perusteissa määriteltyä koulun toimintaa, jonka käytännöt koulut sopivat vanhempien kanssa.
Jokaisessa Helsingin koulussa toimii johtokunta, johon kuuluvat vanhempien keskuudestaan valitsemat edustajat. Johtokunnan valitsee Helsingin opetuslautakunta neljäksi vuodeksi. Johtokunta päättää koulun toimintasuunnitelmasta, valitsee vakituiset opettajat, hyväksyy talousarvion ja esittää koulun opetussuunnitelman opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston hyväksyttäväksi.
Kodin ja koulun yhteistyötä varten on luotu sähköinen Wilma-järjestelmä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), joka toimii vanhempien ja koulujen välisenä tiedotuskanavana. Wilmasta vanhemmat saavat ajankohtaista tietoa lapsensa koulunkäynnistä, ja sen kautta käsitellään oppilaiden opetusjärjestelyihin ja opetukseen liittyviä asioita. Wilman kautta voi myös seurata, miten oma lapsi osallistuu opetukseen.
Koulu tiedottaa oppilaan ja koulun asioista kotiin. Vastaavasti odotetaan, että vanhemmat kertovat koululle lapsen asioista, esimerkiksi poissaoloista. Oppilaan arviointi on osa kodin ja koulun välistä yhteistyötä.
Lukukauden alussa pidetään vanhempainilta, jossa esitellään koulun henkilökunta ja opettajat antavat luokkakohtaista informaatiota. Tuleville ensimmäisen luokan oppilaille ja huoltajille pidetään tutustumisilta toukokuun alussa ja toisluokkalaisten oppilaiden vanhemmille pidetään kielivalintailta.
Lukuvuositodistuksen lisäksi opettajat pitävät vähintään yhden arviointikeskustelun, johon osallistuvat oppilas ja huoltajat. Tämä pidetään syyslukukauden lopussa.
PIHLAVA - Pihlajiston ala-asteen ja Viikinmäen sivukoulun vanhempaintoimikunta edistää koulun oppilaiden vanhempien sekä kasvatusyhteisön välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä. Järjestämme myös tapahtumia, joilla vahvistetaan oppilaiden osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Pihlavan Facebook(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)-sivut ja sähköpostiosoite pihlava.vanhemmat@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman).
PIHLAVA - Parents Action Group of Pihlajisto Elementary School (including Viikinmäki school) promotes interaction and cooperation between the parents of the school's pupils and the educational community (school and afternoon club). We also organise events to strengthen pupils' inclusion and sense of community. Pihlava Facebook(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) pages and email pihlava.vanhemmat@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman).
Järjestyssäännöillä edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä.
- Noudatan ohjeita ja sääntöjä sekä hyviä tapoja
- Käytän asiallista kieltä
- Kunnioitan kaikkien koskemattomuutta enkä kiusaa ketään
- Huomioin toiset ja autan muita
- Noudatan aikatauluja ja teen tehtäväni tunnollisesti
- Tuon kouluun vain tarvittavat tavarat ja välineet
- Huolehdin hyvin omista ja käyttööni annetuista välineistä ja tarvikkeista
- Liikun ja käytän ääntäni koulun tiloissa tilanteeseen sopivalla tavalla
- Pidän ympäristöni siistinä ja korvaan mahdollisesti aiheuttamani vahingot
- Tuon matkapuhelimen tai muita arvoesineitä kouluun omalla vastuullani
- En poistu ilman lupaa koulun alueelta
Järjestyssääntöjen tarkistamisen tarpeellisuus arvioidaan vuosittain toimintasuunnitelman laatimisen yhteydessä. Järjestyssäännöt hyväksyy koulun johtokunta (Helsingin kaupungin opetustoimen johtosääntö § 7).
Koulussamme on käytössä kuuden viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite.
Katso Salpausseläntien koulun lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Katso Viikinmäen koulun lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Henkilökuntamme yhteystiedot
Pihlajiston ala-asteen koulu
Käyntiosoite Salpausseläntie 1C, 00710 Helsinki
PL 71302, 00099 Helsingin kaupunki
Avoinna koulutyöpäivinä kello 8.00–15.00
Viikinmäen sivupiste
Käyntiosoite Harjannetie 36, 00710 Helsinki
PL 71303, 00099 Helsingin kaupunki
Avoinna koulutyöpäivinä kello 8.00–15.00
Hallintoassistentti
Jarna Järvo-Geitel
puh. 09 310 82522(Linkki aloittaa puhelun), jarna.jarvo-geitel@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Hallintoassistentille ilmoitetaan nimen, osoitteen, puhelinnumeron ja henkikirjoitustietojen muutoksista.
Rehtori
Heli Färm
puh. 09 310 82557(Linkki aloittaa puhelun) , heli.farm@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Apulaisrehtorit
Tanja Hämäläinen (Pihlajisto)
puh. 09 310 28407(Linkki aloittaa puhelun)
Iida Jalli (Viikinmäki)
puh. 09 310 86750(Linkki aloittaa puhelun)
Johtokunnan puheenjohtaja
Suvi Laru
Aamu-ja iltapäivätoiminta Puuhala
puuhala@ippuuhala.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Pihlajisto puh. 050 340 8795(Linkki aloittaa puhelun)
Viikinmäki
aamutoiminta puh. 050 537 2990(Linkki aloittaa puhelun)
iltapäivätoiminta puh. 050 410 5142(Linkki aloittaa puhelun)
Kohdevastaava
Pihlajisto Kristin Muinasmaa
puh. 044 467 2801(Linkki aloittaa puhelun)
Viikinmäki Janne Martikainen
puh. 044 467 3560(Linkki aloittaa puhelun)
Kouluravintolat
Pihlajisto puh. 09 310 82572(Linkki aloittaa puhelun)
Viikinmäki puh. 09 310 27744(Linkki aloittaa puhelun)
Pihlajiston toimipiste
Apulaisrehtori Tanja Hämäläinen
1A Katri Amzil
1P Noora Huotari
2P Soile Kumpulainen
3P Marika Saarelma
3P Tuuli Syrjäläinen
4P Urpo Hangasmaa
4P Julia Himilä
4P Maj Petterberg
5A Kaisa Hurmeranta
5B Iida Nätkynmäki
5C Santeri Savonlahti
5D Tuomas Juusela
6A Aino Mällinen
6B Mervi Kumpulainen
6C Matti Määttänen
3-6A Helena Serimaa
3-6B Linda Fischer
3-6B Sirja Puurtinen
Ela Noora Saarinen
Ela Anna Sarvi
EN Kaisa Ahtiainen
EN/SA Maija Knuutila
RU/SA Tanja Hämäläinen
S2 Päivi Koivukangas
S2 Outi Ojaniemi
S2 Lyyti Selin
Viikinmäen sivupiste
Apulaisrehtori Iida Jalli
1V Laura Holmström
1V Ossi Kärpänen
1V Sonja Rauhalammi
2Va Riikka Pölyvuori
2Vb Heini Sirkkanen
2Vc Iida Jalli
2-3A Taija Zellama
3Va Vuokko Ahokas
3Vb Johanna Rauhala
Ela Pinja Kuitunen
EN/SA Maija Knuutila
Islam
Nadira Beciroski
Idir Cheref
Henriikka Lehtonen
Ort Maria Ruohomäki
Venäjä Ilona Spelman
Sirpa Albrecht
Sannaleena Loukkalahti
Mira Pashur
Tiina Ranta
Psykologi
Saara Ollikainen (5.-6. luokat)
puh. 09 310 53008(Linkki aloittaa puhelun)
Kuraattori
Jonna Halmela-Eltaher (Pihlajisto luokat 3., 5. & 3-6A, Viikinmäki)
puh. 09 310 40433(Linkki aloittaa puhelun)
Reeta Savolainen (Pihlajisto luokat 1., 2., 4. & 6.)
puh. 09 310 38871(Linkki aloittaa puhelun)
Terveydenhoitaja
Nelli Haatainen
puh. 050 310 5576(Linkki aloittaa puhelun)
Vastaanotot ajanvarauksella.
Terveydenhoitaja vastaanottaa oppilaita ilman ajanvarausta arkisin klo 9.45-10.15 ja 12.00-12.30. Terveydenhoitajan tavoittaa myös Wilman kautta.
Kiireelliset tapaukset ja sairauksien hoito omalla terveysasemalla: Pihlajamäen terveysasema Meripihkatie 8, 00710 Helsinki puh. 09 310 59800(Linkki aloittaa puhelun)
Helsingin terveysneuvontanumero: 09 310 10023(Linkki aloittaa puhelun)
Hammashoito
Keskitetty ajanvarausnumero 09 310 51400(Linkki aloittaa puhelun). Ilta-, viikonloppu- ja arkipyhäpäivystyksen ajanvarauksen puhelinnumero on 09 471 71110(Linkki aloittaa puhelun).
Tutustu, miten kouluissamme opitaan ja toimitaan
Aamu- ja iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastukset
Oppilaille on tarjolla monenlaista vapaaehtoista ohjattua toimintaa ennen ja jälkeen koulupäivän – mielekästä tekemistä ja kivaa yhdessäoloa turvallisessa ympäristössä.
Koululaisten aamupäivätoimintaa järjestetään perusopetuslain mukaisesti kaupungin suomenkielisissä ja ruotsinkielisissä kouluissa ja joissakin leikkipuistoissa. Lapset voivat osallistua toimintaan ennen oppituntien alkua. Ilmoittautuminen tapahtuu Wilman(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta. Lisätietoa aamupäivätoiminnasta.
Perusopetuksen iltapäivätoiminta on maksullista ja suunnattu 1.–2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille.
Lue lisää iltapäivätoiminnasta ja sen maksuista perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme.
Katso kouluamme lähimpänä olevat iltapäivätoimintapaikat:
Pääkoulun (Salpausseläntie) lähimmät toimintapaikat
Viikinmäen sivukoulun lähimmät toimintapaikat
Voit etsiä alueemme iltapäivätoimintapaikat myös palvelukartalta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Kirjoita palvelukartalla osoite sille varattuun kenttään.
Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä Harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme löydät lisätietoa kerho- ja harrastustoiminnasta.
Alla on tietoa meidän koulumme kerhoista ja harrastuksista.
Koulun kerhotoiminta lukuvuonna 2024-2025
Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset).
Tulevan lukuvuoden kerhotoiminta päivitetään sivulle koulun alkaessa elokuussa 2024.
Harrastamisen Suomen mallin harrastukset lukuvuonna 2024–2025
Harrastamisen Suomen mallin maksuttomia harrastuksia on tarjolla 3.–9.luokkien oppilaille kaikissa Helsingin peruskouluissa.
Uusi harrastuskausi alkaa 2.9.2024. Lukuvuoden 2024–2025 harrastukset löydät Harrastukset - sivustolta osoitteesta harrastukset.hel.fi/suomenmalli. Siirry Harrastukset-sivustolle(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Harrastukset on tarkoitettu ensisijaisesti oman koulun oppilaille. Voit valita myös jollakin toisella koululla järjestettävän harrastuksen. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.
Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Harrastusryhmät täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Olet tervetullut tutustumaan harrastukseen ilman ilmoittautumista, jos ryhmässä on tilaa. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä.
Maanantai
Games’N’Fun (3.–6.lk)
Aika: Maanantaisin klo 14–15.30 (2.9. alkaen)
Paikka: Leppä-solussa, 1. krs
Harrastusryhmä tarjoaa hauskaa tekemistä ja yhdessä oloa kaikille, jotka pitävät erilaisista peleistä (esim. lautapelit ja digitaaliset pelit) ja haluavat oppia samalla englantia. Osallistumalla pääset itse vaikuttamaan siihen, mitä tunneilla tehdään. Tule mukaan ja tuo ystäväsikin!
Ilmoittautuminen:Ilmoittaudu täällä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoa: Marja Storås, info@kielikoulumasto.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Kielikoulu Masto / Harrastamisen Suomen malli
Tiistai
Oksa-taide (3.–6.lk)
Aika: Tiistaisin klo 14.15–15.45 (3.9. alkaen)
Paikka: Leppä-solussa, 1. krs
Tutustutaan erilaisiin taiteellisiin tyylisuuntiin ja kokeillaan erilaisia tekniikoita. Harjoitellaan ihmishahmon, ilmeiden ja kasvojen suunnittelemista erilaisten harjoitusten parissa. Pääset osallistumaan myös leikkimielisiin kilpailuihin, käyttämään omaa mielikuvitusta ja kehittämään luovaa itseilmaisua flow-harjoituksen avulla. Tunneilla käytettävät työvälineet: kynät, puuvärit, tussit, liidut, vesivärit ja muovailumassa.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoa: milla.manualproductions@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Manual Productions Oy / Harrastamisen Suomen malli
Tanssi (3.–6.lk)
Aika: Tiistaisin klo 14.15–15.45 (3.9. alkaen)
Paikka: Viikinmäen sivukoulu, liikuntasali
Ihanaa päästä jakamaan tanssin saloja uusille oppilaille - tervetuloa mukaan! Show-tanssitunneilla pääset opettelemaan koreografiaa, tekniikkaa, temppuja sekä improvisaatiota. Opettajana haluan luoda tunneille turvallisen ja lempeän ilmapiirin sekä tukea ja kannustaa jokaista oman tyylinsä löytämisessä. On tärkeää ottaa kaikkien oppilaiden toiveet huomioon, jotta voimme ryhmänä luoda mahdollisimman meidän näköisiä tanssitunteja! Tavoitteena on, että tunnin jälkeen jää kaikille fiilis ”Onpa tanssi kivaa!” Opettaja: Kadi-Ly Pund
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoa: siltamaki@nuorisoseurat.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Siltamäen nuorisoseura / Harrastamisen Suomen malli
Keskiviikko
Padel (3.–6.lk)
Aika: Keskiviikkoisin klo 15–16 (4.9. alkaen)
Paikka: Padel Viikki, Jokisuuntie 2
Tervetuloa harrastamaan Padel Viikkiin! Padel on hauska ja kaikille sopiva sosiaalinen liikunnan muoto! Tunnilla tutustutaan lajiin, sen tekniikkaan ja pelaillaan rennolla otteella valmentajamme Markon opastuksella. Yhdelle tunnille mahtuu mukaan 10 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Järjestäjä: Padel Viikki / Harrastamisen Suomen malli
Torstai
Parkour (3.–6.lk)
Aika: Torstaisin klo 14.15–15 (5.9. alkaen)
Paikka: Viikinmäen liikuntasali
Harrastuksessa otetaan lasten mielipiteet huomioon, jotta jokainen harrastaja voi tehdä omaan taitotasoonsa sopivia harjoitteita mielenkiinnon ja tarpeen mukaan. Toimintaympäristö, jossa lapsia kuunnellaan aidosti ja heitä tuetaan kiinnostuksensa kohteen parissa vahvistaa käsitystä myös oman kehon käytöstä. Vuorovaikutteisen harjoittelun tavoitteena on motivoida lapsia liikkumaan myös vapaa-ajallaan ja antaa hyvät perusvalmiudet turvalliseen liikkumiseen yksin tai kavereiden kanssa erilaisissa ympäristöissä.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoa: stadinpallo@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Stadin Pallo / Harrastamisen Suomen malli
Helsingin kaupungin tarjoamia maksuttomia harrastuksia löydät myös seuraavilta verkkosivuilta:
- Maksutonta harrasteliikuntaa 3.–6.luokkalaisille: EasySport(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
- Maksutonta harrasteliikuntaa 13–17-vuotiaille vuotiaille: FunAction(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
- Operaatio Pulssi! Maksuttomia harrastuksia, tapahtumia ja retkiä 12–18-vuotiaille: OperaatioPulssi! länsi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), OperaatioPulssi! itä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ja OperaatioPulssi! pohjoinen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
- Nuorten Helsinki(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Kouluun ilmoittautuminen ja hakeminen
Sinua saattaisi kiinnostaa
Koulumme johtokunta
Peruskoulun johtokunta koostuu vanhempien ja henkilöstön edustajista. Oppilaiden edustajilla on johtokuntien kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus. Johtokuntien tehtävät määritellään Helsingin kaupungin hallintosäännössä.
Johtokunta mm. hyväksyy vuosittain koulun opetussuunnitelmaan perustuvan toimintasuunnitelman, lukuun ottamatta vuotuisia työaikoja. Johtokunta hyväksyy myös koulun järjestyssäännöt tai antaa muut koulussa tai lukiossa sovellettavat järjestysmääräykset. Lisäksi johtokunta voi erottaa peruskoulun oppilaan enintään kuukaudeksi ja päättää, että erottaminen voidaan panna täytäntöön ennen kuin päätös on lainvoimainen.
Johtokunnan pöytäkirja tuodaan tälle sivulle kunkin kokouksen jälkeen heti, kun pöytäkirja on tarkastettu.
Jäsenet
Huoltajat
Laru Suvi (n)/ varajäsenenä Mylläri Kaisu (n)
Pihkanen Tuija (n)/ varajäsenenä Paavilainen Pekko (m)
Eyongmbanda Noora (n)/ varajäsenenä Lindqvist Tuomo (m)
Vainikka Aleksi (m)/ varajäsenenä Lindbäck Sara (n)
Sinkkonen Mikko (m)/ varajäsenenä Palo Johanna (n)
Opettajat
Jussila Sanna / varajäsenenä Anne Kivimäki
Pölyvuori Riikka / varajäsenenä Rauhalammi Sonja
Muu henkilökunta
Lillback Sari / varajäsenenä Janger Tanja
HELSINGIN KAUPUNKI
Pihlajiston ala-asteen koulu
Johtokunta PÖYTÄKIRJA 3 / 2023
Salpausseläntie 1
PL 71302
00099 Helsingin kaupunki
Kokousaika Maanantai 2.10.2023 klo 17.00
Paikka Pihlajiston ala-asteen pääkoulu, Salpausseläntie 1
KUTSU: Laru Suvi puheenjohtaja huoltajien edustaja
Eyongmbanda Noora huoltajien edustaja
Jussila Sanna opettajien edustaja
Lillback Sari muun henkilökunnan edustaja
Pihkanen Tuija huoltajien edustaja
Pölyvuori Riikka opettajien edustaja
Sinkkonen Mikko huoltajien edustaja
Vainikka Aleksi huoltajien edustaja
xx oppilaiden edustaja
xx oppilaiden edustaja
Färm Heli esittelijä, sihteeri
1 § Kokouksen avaus
Puheen johtaja avasi kokouksen klo 17.07.
2 § Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi
3 § Pöytäkirjan tarkastajien valinta
Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Riikka Pölyvuori ja Sanna Jussila.
4 § Oppilaiden edustajien läsnäolo- ja puheoikeus johtokunnan kokouksessa
Esitys: Esittelijä esittää, että johtokunta antaa oppilaiden edustajille läsnäolo- ja puheoikeuden johtokunnan kokouksissa.
Päätös: Esityksen mukaan.
5 § Lausuntopyyntö Helsingin kaupungin suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-ajoista lukuvuonna 2024-25
Perusopetuksessa lukuvuosi alkaa 1. päivänä elokuuta ja päättyy 31. päivänä heinäkuuta. Lukuvuodessa on 190 työpäivää. Lukuvuoden työpäivistä vähennetään muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi sattuva itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä (perusopetuslain 23 §).
Lukuvuonna 2024–2025 itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä sattuvat muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi, joten ne vähentävät kolme työpäivää. Koulutyötä tulee siis tehdä 187 työpäivää.
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala pyytää johtokunnan lausuntoa alla olevista vaihtoehdoista liittyen suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-aikoihin lukuvuonna 2024–2025:
1. vaihtoehto
Työaika alkaa syksyllä 8.8.2024 (to) ja päättyy 20.12.2024 (pe).
Syysloma on viikolla 42 eli 14.10.2024 (ma) - 18.10.2024 (pe).
Joululoma on 21.12.2024 (la) - 6.1.2025 (ma).
Työaika alkaa keväällä 7.1.2025 (ti) ja päättyy 31.5.2025 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 17.2.2025 (ma) - 21.2.2025 (pe).
Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi aikaisemmin elokuussa. Joululoma olisi hieman yli kaksi viikkoa niin, että opiskelu alkaisi loppiaisen jälkeen. Lokakuussa olisi viikon syysloma ja helmikuussa viikon talviloma.
2. vaihtoehto
Työaika alkaa syksyllä 12.8.2024 (ma) ja päättyy 20.12.2024 (pe).
Syysloma on viikolla 42 eli 14.10.2024 (ma) - 18.10.2024 (pe).
Joululoma on 21.12.2024 (la) - 1.1.2025 (ke).
Työaika alkaa keväällä 2.1.2025 (to) ja päättyy 31.5.2025 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 17.2.2025 (ma) - 21.2.2025 (pe).
Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi hieman myöhemmin elokuussa. Joululoma olisi vastaavasti lyhempi niin, että opiskelu alkaisi tammikuun toisena päivänä. Lokakuussa olisi viikon syysloma ja helmikuussa viikon talviloma.
Ennen johtokunnan kokousta asia tulee käsitellä opettajien ja muun henkilökunnan keskuudessa näiden mielipiteen selvittämiseksi. Oppilaskunnalta pyydetään oma lausunto, joka liitetään johtokunnan lausuntoon.
Lisäksi perusopetuslain 47 a §:n mukaan opetuksen järjestäjän tulee huolehtia siitä, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä heidän asemaansa liittyvistä asioista. Tämä tarkoittaa, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä edellä olevista vaihtoehdoista esim. äänestämällä. Yhteenveto oppilaiden mielipiteistä tulee toimittaa edellä tarkoitettujen lausuntojen mukana.
Oppilaskuntaa ja henkilöstöä on kuultu. Oppilaiden mielipide oli selkeästi vaihtoehdon 1 kannalla, oppilaskunnan hallituksen lausunto liitteenä. Henkilöstöllä on ollut mahdollista ilmaista kantansa asiaan. 16 henkilöä otti asiaan kantaa ja kaikki olivat vaihtoehdon 1 kannalla.
Esitys: Johtokunta antaa lausunnon lukuvuoden 2024-25 työ- ja loma-ajoista pyynnön mukaisesti.
Päätös: Johtokunta antoi lausunnon, jonka mukaisesti se päätyi kannattamaan vaihtoehtoa 1 lukuvuoden 2024-25 työ- ja loma-ajoiksi.
6 § Pihlajiston ala-asteen koulun toimintasuunnitelma lukuvuodelle 2023-24
Esittelijä esittelee toimintasuunnitelman
Esitys: Johtokunta hyväksyy toimintasuunnitelman lukuvuodelle 2023-2024
Päätös: Esityksen mukaan.
7 § Tiedoksi Ajankohtaiset asiat koulussa Muutokset johtokunnan kokoonpanossa
8 § Seuraava kokous
Seuraava kokous kutsuttaneen koolle helmi-maaliskuussa 2024
9 § Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 17.51
________________________________ _____________________________
Suvi Laru Heli Färm
puheenjohtaja sihteeri
______________________________ _____________________________
Riikka Pölyvuori Sanna Jussila
pöytäkirjan tarkastaja pöytäkirjan tarkastaja
Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen:
Pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävänä 16.10.2023 koulun kansliassa
HELSINGIN KAUPUNKI
Pihlajiston ala-asteen koulu
Johtokunta PÖYTÄKIRJA 1 / 2024
Salpausseläntie 1
PL 71302
00099 Helsingin kaupunki
Kokousaika Maanantai 25.3.2024 klo 17.00
Paikka Salpausseläntie 1, pääkoulu
Kutsu Laru Suvi puheenjohtaja, huoltajien edustaja Albrecht Sirpa muun henkilökunnan edustaja
Eyongmbanda Noora huoltajien edustaja
Jussila Sanna opettajien edustaja
Pihkanen Tuija huoltajien edustaja
Pölyvuori Riikka opettajien edustaja
Sinkkonen Mikko huoltajien edustaja
Vainikka Aleksi huoltajien edustaja
xx oppilaiden edustajat
xx
Heli Färm esittelijä, sihteeri
1 § Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.01
2 § Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi
3 § Pöytäkirjan tarkastajien valinta
Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Sanna Jussila ja Riikka Pölyvuori
4 § Oppilaiden edustajien läsnäolo- ja puheoikeus johtokunnan kokouksessa
Esitys: Esittelijä esittää, että johtokunta antaa oppilaiden edustajille läsnäolo- ja puheoikeuden johtokunnan kokouksissa.
Päätös: Esityksen mukaan.
5§ Tiedoksi Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisen jaoston päätökset 31.10.2023 ja 5.3.2024 Muutokset Pihlajiston ala-asteen koulun johtokuntaan: Huoltajavarajäsen Tuomo Lindqvistin tilalle Katja Englund Muun henkilökunnan edustajajäsen Sari Lillbackin tilalle Sirpa Albrecht Muun henkilökunnan edustaja varajäsen Tanja Jangerin tilalle Mira Pashur.
Päätös: Merkittiin tiedoksi.
6 § Pihlajiston ala-asteen koulun vuoden 2024 talousarvion käyttösuunnitelman vahvistaminen
Rehtori esittelee talousarvion käyttösuunnitelman.
Esitys: Pihlajiston ala-asteen koulun johtokunta päättää hyväksyä talousarvion käyttösuunnitelman esittelijän ehdotuksen mukaisesti.
Lisäksi johtokunta päättää, että rehtorilla on oikeus kohdentaa johtokunnan tässä kokouksessa päättämän käyttösuunnitelman määrärahoja tiliryhmien ja toimintoalueiden välillä, jos koulun toiminta sitä vaatii. Rehtori tuo seuraavaan johtokunnan kokoukseen tiedoksi tehdyt muutokset.
Esittelijän perustelut:
Kasvatus- ja koulutuslautakunta hyväksyi 12.12.2023 §275 kasvatuksen ja koulutuksen toimialan vuoden 2024 tulosbudjetin ja oikeutti toimialajohtajan päättämään käyttötalouden ja investointien kokonaismäärärahojen puitteissa määrärahojen vastuuhenkilöt ja heidän määrärahansa ja tarkistamaan niitä tarvittaessa. Toimialajohtaja päätti 30.1.2024 § 9 toimialan palvelukokonaisuuksien käyttömenojen määrärahat sekä niiden vastuuhenkilöt ajalle 1.1.2024 - 31.12.2024.
Kaupunginhallitus on antanut päätöksellään 12.12.2023 talousarvion noudattamisohjeet (Intra). Määrärahojen vastuuhenkilöt ovat vastuussa talousarvion tavoitteiden saavuttamisesta, euromäärien noudattamisesta sekä tuloarvion ja tulojen perinnän toteutumisesta sekä muista tulosbudjetin toteuttamisen edellyttämistä toimenpiteistä ohjeiden mukaisesti. Perusopetusjohtaja on suomenkielisen perusopetuksen määrärahojen vastuuhenkilö. Rehtori on koulun ja oppilaitoksen määrärahojen vastuuhenkilö.
Toimialajohtaja päätti 30.1.2024 ja 14.2.2024 palvelukokonaisuuksien ja hallinnon käyttömenojen sekä investointien määrärahat, joiden pohjalta perusopetusjohtaja päätti 29.2.2024 kehyksen talousarviovuodeksi 2024 tulosbudjetin tavoitteiden ja periaatteiden mukaisesti. Tämän perusteella aluepäälliköt ovat päättäneet yksittäisten koulujen kehyksistä.
Esittelijä toteaa, että koulun talousarvion käyttösuunnitelma on valmisteltu myönnetyn kehyksen puitteissa johtokunnan hyväksyttäväksi.
Pihlajiston ala-asteen koulun osalta budjettikehys on yhteensä 5 966 422,00 euroa. Käyttösuunnitelma perustuu oppilasmäärän keskiarvoon, oppilasmäärä kevään 2024 osalta on 481 oppilasta ja syksyn ennusteen 2024 osalta 478 oppilasta.
Käyttösuunnitelmassa on varattuna määräraha kertaluonteiseen palkitsemiseen, joka on suuruudeltaan 0,955% henkilöstön säännöllisen työajan palkkasummasta.
Päätös: Esityksen mukaan.
7 § Koulun järjestyssääntöjen päivitys Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla on perusopetuksessa laadittu ohjeistus mobiililaitteiden käytöstä koulupäivän aikana. Koulun järjestyssääntöjä on muokattu tämän ohjeen ja Opetushallituksen ohjeen mukaisesti.
Järjestyssääntöjen päivityksessä on kuultu oppilaita oppilaskunnan hallituksen kautta sekä huoltajia erillisellä Forms-kyselyllä.
Esitys: Esittelijä esittää, että koulun johtokunta hyväksyy päivitetyt järjestyssäännöt ja päättää niiden astuvan voimaan 1.8.2024.
Päätös: Esityksen mukaan.
8 § Ajankohtaiset asiat koulussa Rehtori kertoi koulun kuulumisista
9 § Seuraava kokous
Seuraava kokous pidetään 27.5. 2024 klo 17.00
10 § Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 17.53
________________________________ _____________________________
Suvi Laru Heli Färm
puheenjohtaja sihteeri
______________________________ _____________________________
Riikka Pölyvuori Sanna Jussila
pöytäkirjan tarkastaja pöytäkirjan tarkastaja
Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen:
Pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävänä 8.4.2024 koulun kansliassa sekä koulun kotisivuilla.
HELSINGIN KAUPUNKI
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala Perusopetuspalvelut
Pihlajiston ala-asteen koulu
Johtokunta PÖYTÄKIRJA 2 / 2024
PL 71302
00099 Helsingin kaupunki
Kokousaika Maanantai 27.5.2023 klo 17.00
Paikka Pihlajiston ala-aste, Salpauseläntie 1
Osallistujat: Laru Suvi puheenjohtaja, huoltajien edustaja
Albrecht Sirpa muut henkilökunnan edustaja
Eyongmbanda Noora huoltajien edustaja
Jussila Sanna opettajien edustaja
Pihkanen Tuija huoltajien edustaja
Pölyvuori Riikka opettajien edustaja
Vainikka Aleksi huoltajien edustaja
x oppilaiden edustajat
x
Heli Färm esittelijä, sihteeri
1 § Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.03.
2 § Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.
3 § Pöytäkirjan tarkastajien valinta
Päätös: Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Sirpa Albrecht ja Riikka Pölyvuori
4 § Oppilaiden edustajien läsnäolo- ja puheoikeus johtokunnan kokouksessa
Esitys: Esittelijä esittää, että johtokunta antaa oppilaiden edustajille läsnäolo- ja puheoikeuden johtokunnan kokouksissa.
Päätös: Esityksen mukaan
5 § Esityslistan hyväksyminen
Päätös: Esityslista hyväksyttiin.
6 § Koulun toimintakertomuksen hyväksyminen
Esittelijä esittelee Pihlajiston ala-asteen koulun toimintakertomuksen lukuvuodelta 2023-24
Esitys: Pihlajiston ala-asteen koulun johtokunta hyväksynee koulun toimintakertomuksen.
Päätös: Esityksen mukaan
7 § Lausuntopyyntö koulujen johtokunnille opetussuunnitelman kohdasta 9.2.toisen kotimaisen ja vieraiden kielten opiskelun mahdollisuudet
Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan kasvatuksen ja koulutuksen toimialalautakunnan jaostojen tehtävänä on päättää perusopetuslain mukaisen opetuksen kunta- ja koulukohtaisesta järjestämisestä ja mitoituksesta.
Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan perusopetusjohtaja pyytää koulun johtokunnalta lausuntoa perusopetuksen kuntakohtaisen opetussuunnitelman muutoksesta kohtaan 9.2. Toisen kotimaisen ja vieraiden kielten opiskelun mahdollisuudet, jossa määritellään muun muassa alkavan kielten uuden opetusryhmän vähimmäisoppilasmäärä.
Nykyinen Helsingin kaupungin opetussuunnitelmakirjaus
9.2. Toisen kotimaisen ja vieraiden kielten opiskelun mahdollisuudet
Helsingin peruskouluissa A1-kielen opetus aloitetaan ensimmäiseltä vuosiluokalta. Valinnaisen A2-kielen opetus aloitetaan viimeistään kolmannelta vuosiluokalta.
Koulukohtaisessa opetussuunnitelmassa päätetään aloittavan kielen vähimmäisoppilasmäärästä 12–15 oppilaan väliltä.
Jokainen peruskoulu tarjoaa englantia A1-kielenä, mutta oppilaan opinto-ohjelmaan ei tarvitse kuulua A-englantia. Jokaisella neljällä alueella on 1–3 yhtenäistä peruskoulua, jotka tarjoavat
kuudennelta luokalta alkaen B1-englantia. Nämä koulut päätetään kieliohjelmassa.
Esitetty muutos Helsingin kaupungin opetussuunnitelmaan
9.2. Toisen kotimaisen ja vieraiden kielten opiskelun mahdollisuudet
A1-kielen opetus aloitetaan ensimmäiseltä vuosiluokalta ja B1-kielen opetus kuudennelta vuosiluokalta. Valinnaisen A2-kielen opetus aloitetaan viimeistään kolmannelta vuosiluokalta ja B2-kielen opiskelu viimeistään kahdeksannelta vuosiluokalta.
Uuden aloittavan A1- tai A2-oppimäärän opetusryhmän vähimmäisoppilasmäärä on 15 oppilasta. B2-oppimäärän osalta koulut päättävät vähimmäisoppilasmäärästä 12–15 oppilaan väliltä koulukohtaisessa opetussuunnitelmassa.
Jokaisen koulun kielivalikoimaan kuuluu A1-englanti. Valtakunnallisen opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti sen ei kuitenkaan tarvitse kuulua oppilaan opinto-ohjelmaan. Muilta osin koulukohtainen kielivalikoima määritellään koulun opetussuunnitelmassa.
Perustelut muutokselle
Kaupungin peruskouluissa kielten ryhmien aloituskoko vaihtelee kouluittain. Tavoitteena on yhdenmukaistaa aloituskoko samaksi kaikissa kouluissa. Aloitusryhmän koko tulee olla riittävän suuri, jotta ryhmäkoko ei pienene vuosiluokilla 7- 9 liian pieneksi. Tällä hetkellä osassa kieliryhmiä oppilasmäärän koko on alle 6 ja tämä vie koulun resursseja. Päätösesitys ei vaikuta kielipolkuihin eli missä kouluissa valittu A1 tai A2 kieli jatkuu ylemmillä vuosiluokilla.
Esitys: Johtokunta antaa lausunnon Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan perusopetusjohtajalle.
Päätös: Johtokunta antoi lausunnon, jonka rehtori toimittaa toimialalle
8 § Tiedoksi ajankohtaiset asiat koulussa
Rehtori kertoi koulun ajankohtaisista kuulumisista.
9 § Seuraava kokous
Seuraava johtokunnan kokous alustavasti maanantaina 7.10.2024 klo 17.00.
10 § Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18.00.
________________________________ ___________________________________
Suvi Laru, puheenjohtaja Heli Färm, sihteeri
______________________________ ___________________________________
Sirpa Albrecht, pöytäkirjan tarkastaja Riikka Pölyvuori, pöytäkirjan tarkastaja
HELSINGIN KAUPUNKI
Pihlajiston ala-asteen koulu
Johtokunta Pöytäkirja 3 / 2024
Salpausseläntie 1
PL 71302
00099 Helsingin kaupunki
Kokousaika Maanantai 7.10.2024 klo 17.00
Paikka Pihlajiston ala-asteen pääkoulu, Salpausseläntie 1
KUTSU: Pihkanen Tuija puheenjohtaja, huoltajien edustaja
Albrecht Sirpa muun henkilökunnan edustaja
Eyongmbanda Noora huoltajien edustaja
Jussila Sanna opettajien edustaja
Pölyvuori Riikka opettajien edustaja
Sinkkonen Mikko huoltajien edustaja
Vainikka Aleksi huoltajien edustaja
XX oppilaiden edustaja
XX oppilaiden edustaja
Färm Heli esittelijä, sihteeri
1 § Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.00.
2 § Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.
3 § Pöytäkirjan tarkastajien valinta
Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Riikka Pölyvuori ja Sirpa Albrecht.
4 § Oppilaiden edustajien läsnäolo- ja puheoikeus johtokunnan kokouksessa
Esitys: Esittelijä esittää, että johtokunta antaa oppilaiden edustajille läsnäolo- ja puheoikeuden johtokunnan kokouksissa.
Päätös: Esityksen mukaan
5 § Lausuntopyyntö Helsingin kaupungin suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-ajoista lukuvuonna 2025-26
Perusopetuksessa lukuvuosi alkaa 1. päivänä elokuuta ja päättyy 31. päivänä heinäkuuta. Lukuvuodessa on 190 työpäivää. Lukuvuoden työpäivistä vähennetään muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi sattuva itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä (perusopetuslain 23 §).
Lukuvuonna 2025–2026 loppiainen ja vapunpäivä sattuvat muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi, joten ne vähentävät kaksi työpäivää. Koulutyötä tulee siis tehdä 188 työpäivää.
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala pyytää johtokunnan lausuntoa alla olevista vaihtoehdoista liittyen suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-aikoihin lukuvuonna 2025–2026:
1. vaihtoehto
Työaika alkaa syksyllä 7.8.2025 (to) ja päättyy 20.12.2025 (la).
Syysloma on viikolla 42 eli 13.10.2025 (ma) - 17.10.2025 (pe).
Joululoma on 22.12.2025 (ma) - 6.1.2026 (ti).
Työaika alkaa keväällä 7.1.2026 (ke) ja päättyy 30.5.2026 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 16.2.2026 (ma) - 20.2.2026 (pe).
Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi aikaisemmin elokuussa. Joululoma olisi hieman yli kaksi viikkoa niin, että opiskelu alkaisi loppiaisen jälkeen. Lokakuussa olisi viikon syysloma ja helmikuussa viikon talviloma.
2. vaihtoehto
Työaika alkaa syksyllä 12.8.2025 (ti) ja päättyy 20.12.2025 (la).
Syysloma on viikolla 42 eli 16.10.2025 (to) - 17.10.2025 (pe).
Joululoma on 22.12.2025 (ma) - 6.1.2026 (ti).
Työaika alkaa keväällä 7.1.2026 (ke) ja päättyy 30.5.2026 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 16.2.2026 (ma) - 20.2.2026 (pe).
Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi hieman myöhemmin elokuussa, mutta syysloma olisi kaksi päivää. Muuten sama kuin vaihtoehto 1.
Ennen johtokunnan kokousta asia tulee käsitellä opettajien ja muun henkilökunnan keskuudessa näiden mielipiteen selvittämiseksi. Oppilaskunnalta pyydetään oma lausunto, joka liitetään johtokunnan lausuntoon.
Lisäksi perusopetuslain 47 a §:n mukaan opetuksen järjestäjän tulee huolehtia siitä, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä heidän asemaansa liittyvistä asioista. Tämä tarkoittaa, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus
ilmaista mielipiteensä edellä olevista vaihtoehdoista esim. äänestämällä. Yhteenveto oppilaiden mielipiteistä tulee toimittaa edellä tarkoitettujen lausuntojen mukana.
Sekä suomenkielisille että ruotsinkielisille kouluille on lähetetty lausunnoille samat vaihtoehdot työ- ja loma-ajoiksi.
Esitys: Johtokunta antaa lausunnon lukuvuoden 2024-25 työ- ja loma-ajoista lausuntopyynnön mukaisesti.’
Päätös: Esityksen mukaan. Johtokunta puoltaa ehdotetuista vaihtoehdoista vaihtoehtoa 1.
6 § Pihlajiston ala-asteen koulun toimintasuunnitelma lukuvuodelle 2024-25
Esittelijä esittelee toimintasuunnitelman
Esitys: Johtokunta hyväksyy toimintasuunnitelman lukuvuodelle 2024-2025
Päätös: Esityksen mukaan
7 § Muutos Pihlajiston ala-asteen koulun opetussuunnitelmaan kohtaan Valinnaiset aineet 13.2.
Esitys: Esittelijä esittelee ehdotuksen muutoksesta lähetettäväksi edelleen perusopetusjohtajalle päätettäväksi (Liite1)
Päätös: Esityksen mukaan.
8 § Tiedoksi Ajankohtaiset asiat koulussa
9 § Seuraava kokous
Seuraava kokous kutsuttaneen koolle helmi-maaliskuussa 2025 tai rehtorin virkavalintaa koskien aiemmin.
10 § Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18.08.
________________________________ ___________________________________
Tuija Pihkanen, puheenjohtaja Heli Färm, sihteeri
______________________________ ___________________________________
Riikka Pölyvuori Sirpa Albrecht
pöytäkirjan tarkastaja pöytäkirjan tarkastaja
Koulumme sosiaalisessa mediassa
Kerromme koulun arjesta myös Instagramissa, otathan meidät seurantaan.
Pihlajiston ala-asteen Instagram(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Sijainti
Reitti pääsisäänkäynnille
- Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
- Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
- Kulkureitillä on 1 porrasaskelma.
Pääsisäänkäynti
- Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
- Sisäänkäynnin yhteydessä on 1 porrasaskelma.
- Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa.
- Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.
- Tuulikaappi on ahdas.
Sisätilat
- Toimipisteessä on 2 kerrosta.
- Tilan keskeisillä kulkureiteillä on vähintään 4 porrasaskelmaa, jossa on käsijohteet molemmilla puolilla.
- Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.
- Toimipisteessä on esteettömäksi merkitty wc kerroksessa 2. Wc:n ovea ei ole helppo avata ja sulkea. Wc-istuimen toiselta tai molemmilta puolilta puuttuu käsituki.