Yhteystiedot
Apulaisrehtori
Merja Sippola
+358 9 310 33251
merja.sippola@edu.hel.fi
Koulusihteeri
Maria Punnonen
+358 9 310 80371
maria.punnonen@hel.fi
Rehtori
Juha Hirvonen
+358 9 310 80370
juha.hirvonen@hel.fi
Lukuvuosi 2024-2025
Kielten opetus
Kaksikielinen opetus
Painotettu opetus
Tarjolla sali
Pikku Huopalahden koulussa on 1.–6. luokat. Lisäksi koulussa toimii alueellinen erityisluokka sekä kaksi perusopetuksen valmistavaa luokkaa.
Yhteensä koulussamme on oppilaita n. 250. Monitoimitalossa koulun yhteydessä toimii Helsingin kaupungin lastenkirjasto, päiväkoti sekä nuorisotalo. Koulumme sijaitsee lähellä keskustan kulttuurikohteita.
Pikku Huopalahden ala-asteen koulu toimii myönteisen ihmiskäsityksen lähtökohdista kehittäen oppilaille turvallista kasvu- ja oppimisympäristöä.
Painotettuna opetuksena tarjoamme 3. luokalta alkavaa kuvataidetta. Koulussamme on englannin kielirikasteinen opetus ensimmäiseltä luokalta alkaen.
Meidän koulu
Valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta on laadittu Helsingin oma kuntakohtainen opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä koulukohtaiset opetussuunnitelmat. Opetusta meidän koulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.
Ensimmäisellä ja toisella luokalla oppiaineita ei yleensä opiskella erillisinä, vaan niiden sisältöä käsitellään aihekokonaisuuksina. Opetus pyritään tuomaan mahdollisimman lähelle koululaisten arkea.
Jokaisella luokalla on oma opettaja, joka opettaa pääosan tunneista. Yhdessä oman opettajan kanssa voi työskennellä erityisopettaja, S2-opettaja, valmistavan luokan opettaja tai koulunkäyntiavustaja.
Oppilaat saavat koulusta maksutta oppikirjat ja muun oppimateriaalin, jonka koulu itse valitsee.
Painotettuna opetuksena tarjoamme 3. luokalta alkavaa kuvataidetta. Lisäksi kuvataidetta tarjotaan sisäisenä painotuksena vuosiluokilla 1.-6. Kuvataide näkyy kuvataidetuntien määrässä sekä valinnaisaineissa.
Koulussamme tarjotaan englannin kielirikasteista opetusta 1. vuosiluokalta alkaen 1.8.2017. Kielirikasteisessa opetuksessa opiskeltavista aineista alle 25 % opetetaan muulla kuin koulun opetuskielellä. Kielirikasteinen opetus on osa koulun yleistä kieliohjelmaa eikä siihen siis hakeuduta soveltuvuuskokeella.
Kieliohjelma
- 1. luokalta alkava vieras kieli (A1): englanti
- 3. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (A2): ranska, espanja
- 6. luokalta alkava toinen kotimainen kieli (B1): ruotsi
Koulussamme tarjotaan englannin kielirikasteista opetusta 1. vuosiluokalta alkaen 1.8.2017. Kielirikasteisessa opetuksessa opiskeltavista aineista alle 25% opetetaan muulla kuin koulun opetuskielellä. Kielirikasteinen opetus on osa koulun yleistä kieliohjelmaa eikä siihen siis hakeuduta soveltuvuuskokeella.
Suomi toisena kielenä -opetusta annetaan tarpeen mukaan oppilaille, joiden äidinkieli ei ole suomi.
Painotettu opetus
Pikku Huopalahden ala-asteella on tarjolla kuvataiteen painotettua opetusta 3. luokalta alkaen. Painotetun opetuksen oppilaat valitaan kevätlukukaudella järjestettävällä soveltuvuuskokeella.
3. luokalta alkavan kuvataiteen painotetun opetuksen oppilaat opiskelevat kuvataidetta 3 tuntia viikossa.
Kuvataiteen painotettu opetus kokonaisuudessaan pyrkii oppilaan luovuuden sekä oman kuvailmaisun kehittämiseen ja omien vahvuuksien löytämiseen.
Opiskelu ja kuvataiteen opetussuunnitelma
Kuvataiteen painotettu opiskelu antaa kuvataiteesta innostuneelle oppilaalle mahdollisuuden perehtyä monipuolisesti kuvataiteen eri alueisiin. Oppilaita ohjataan käyttämään monipuolisesti erilaisia välineitä, materiaaleja, teknologioita ja ilmaisun keinoja.
Kuvataiteen oppimiskokonaisuudet ovat visuaalinen havaitseminen ja ajattelu, kuvallinen ajattelu sekä esteettinen, ekologinen ja eettinen arvottaminen. (Ks. OPS, kuvataide.)
Sisältöalueet kaikissa oppimiskokonaisuuksissa ovat omat kuvakulttuurit, ympäristön kuvakulttuurit sekä taiteen maailmat. (Ks. OPS, kuvataide.)
Oppimiskokonaisuudet ja sisältöalueet painottuvat eri tavoin luokka-asteen mukaisesti.
Työskentely tähtää itseohjautuvuuteen ja kuvataiteellisen ajattelun kehittämiseen.
Painotetun kuvataiteen infotilaisuus tiistaina 10.12.2024 klo 17.30 Pikku Huopalahden ala-asteen koululla Tilkankatu 19.
Tervetuloa!
Kodin ja koulun yhteistyön periaatteet ja toimintatavat on kuvattu jokaisen koulun opetussuunnitelmassa. Siihen kuuluvat mm. vanhempainillat, vanhempainvartit sekä yhteydenpito sähköisen Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta.
Käytännön yhteistyöstä ja toiminnasta sovitaan yhdessä koulun ja huoltajien kanssa. Kodin ja koulun yhteistyö on vastavuoroista. Kouluissa toimii johtokunta ja myös vanhempainyhdistys.
Wilma
Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta huoltajat voivat saada tietoa lastensa opetuksesta, opetusjärjestelyistä ja arvioinnista sekä selvittää poissaoloja. Wilmassa huoltajat saavat koulun lähettämiä tiedotteita ja voivat olla yhteydessä opettajiin ja rehtoriin. Wilmaa käyttävät myös oppilaat ja opiskelijat omien opintojensa seurantaan. Huoltajakohtaiset wilma-tunnukset annetaan syyslukukauden alkaessa siitä koulusta, jossa lapsi on aloittanut.
Opi käyttämään Wilmaa YouTube-videoidemme avulla.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Koulussamme on käytössä kuuden viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite.
Katso koulun lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
1. KOULUN NIMI
Pikku Huopalahden ala-asteen koulu
2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMINEN
Järjestyssäännöillä edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Säännöt ovat voimassa oppilaan ollessa koulussa tai osallistuessa koulun toimintaan koulun ulkopuolella. Järjestyssääntöjä on noudatettava esimerkiksi opintokäynneillä ja retkillä.
3. OPPILAAN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
Oppilailla on oikeus yhdenvertaiseen ja tasa-arvoiseen kohteluun ja turvalliseen opiskeluympäristöön. Erilaisilla oppijoilla on tasavertainen asema. Kouluyhteisössä edistetään kulttuurisesti moninaista ilmapiiriä, kulttuurien välistä ymmärrystä sekä sukupuolten välistä tasa-arvoa. Koulussamme on käytössä kiusaamista vastustava KiVa koulu –ohjelma.
Oppivelvollisuusikäisen oppilaan velvollisuus on osallistua opetukseen siihen asti, kunnes oppivelvollisuus on suoritettu. Oppilaalla on velvollisuus suorittaa tehtävänsä tunnollisesti ja käyttäytyä asiallisesti. Oppilaalla on velvollisuus osallistua opetukseen, ellei hänelle ole myönnetty lupaa poissaoloon.
4. TURVALLISUUS, VIIHTYISYYS JA OPISKELUN ESTEETÖN SUJUMINEN
Hyvä käytös
1. Kunnioitan muita oppilaita ja koulun henkilökuntaa.
2. Käyttäydyn ja puhun kohteliaasti.
3. Edistän opiskelurauhaa.
4. Puutun kiusaamiseen.
5. Noudatan ohjeita.
6. Noudatan hyviä ruokailutapoja.
7. Noudatan aikatauluja.
Liikkuminen ja oleskelu
1. Kuljen välitunnille ja sisälle reippaasti.
2. Vietän välitunnin aidatulla koulun alueella.
3. Kuljen koulun tiloissa rauhallisesti kävellen.
4. Kuljen kouluun suorinta ja turvallisinta reittiä.
5. Kun koulu loppuu, poistun koulun alueelta sisäpihan puolen ovista.
6. Käyttäydyn myös koulumatkoilla asiallisesti ja hyvin.
7. Voin kulkea koulumatkat polkupyörällä. Käytän pyöräilykypärää ja säilytän pyöräni niille osoitetussa paikassa koulun alueella.
Siisteys ja ympäristöstä huolehtiminen
1. Huolehdin koulun omaisuudesta ja olen vastuussa käyttööni annetuista välineistä ja koulutarvikkeista.
2. Olen vastuussa omista tavaroistani. Omissa tavaroissani ja vaatteissani on nimi. Koulu ei korvaa tavaroitani ja vaatteitani, jos ne menevät rikki tai katoavat.
3. Kunnioitan toisen omaisuutta.
4. En roskaa.
5. Siivoan jälkeni.
6. Olen velvollinen korvaamaan aiheuttamani vahingon.
7. Ilmoitan turvallisuuteen liittyvästä viasta tai puutteesta koulun henkilökunnalle.
Tietokoneen, matkapuhelinten ja muiden mobiililaitteiden käyttö
1. Käytän koulun kaikkia tvt- ja mobiililaitteita opettajan ohjeiden mukaisesti.
2. Oppilaan mobiililaitteesta ei saa aiheutua häiriöitä koulupäivän aikana. Oppituntien ja muun yhteisen toiminnan aikana mobiililaite on oltava tilassa, jossa se ei aiheuta häiriöitä.
3. Oppilastöihin ei saa kopioida tekstiä tai kuvia ilman lupaa ja lähdettä ilmaisematta.
4. Toisesta henkilöstä otettua valokuvaa tai videota ei saa julkaista ilman tämän lupaa internetissä, sosiaalisessa mediassa tai muussa julkisessa paikassa. Toisesta henkilöstä ei saa levittää loukkaavaa tietoa.
Päihteet ja vaaralliset esineet
Oppilaitokseen ei saa tuoda eikä koulupäivän aikana pitää hallussa sellaista esinettä tai ainetta, jonka hallussapito on muussa laissa kielletty tai jolla voidaan vaarantaa omaa tai toisen turvallisuutta taikka joka erityisesti soveltuu omaisuuden vahingoittamiseen ja jonka hallussapidolle ei ole hyväksyttävää syytä, esimerkiksi päihteitä tai teräaseita.
5. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN SEURANTA JA TARKISTAMINEN
Koulun järjestyssäännöt käydään henkilökunnan ja oppilaiden kanssa läpi lukuvuoden alkaessa. Tällöin arvioidaan, onko järjestyssääntöjä tarpeen päivittää. Järjestyssäännöt lähetetään lukuvuoden alussa myös kotiin oppilaiden huoltajien tiedoksi. Säännöt käydään läpi aina uuden oppilaan tai työntekijän tullessa kouluun.
Henkilökuntamme yhteystiedot
Hallintoassistentti
Maria Punnonen
09 310 80371(Linkki aloittaa puhelun), 040 334 8833(Linkki aloittaa puhelun)
maria.punnonen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Paikalla ma, ke ja pe
Hallintoassistentille lmoitetaan yhteystietojen ja nimen muutoksista Wilman tai sähköpostin kautta.
Rehtori
Juha Hirvonen
09 310 80370(Linkki aloittaa puhelun)
juha.hirvonen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Apulaisrehtori
Merja Sippola (sijaiset)
09 310 33251(Linkki aloittaa puhelun)
merja.sippola@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Opettajainhuone
09 310 80373(Linkki aloittaa puhelun)
1.-2. luokat
09 310 32164(Linkki aloittaa puhelun), 040 705 5403(Linkki aloittaa puhelun)
3.-6. luokat
09 310 21661(Linkki aloittaa puhelun), 040 656 9886(Linkki aloittaa puhelun)
Valmistavat luokat
040 664 7189(Linkki aloittaa puhelun)
Kohdevastaava
Klo 7.00-11.00 050 433 3402(Linkki aloittaa puhelun)
Klo 11.00-15.00 050 415 6487(Linkki aloittaa puhelun)
kv.meilahti-ya@sol.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Ruokapalveluvastaava
Tatiana Söderlund
kouluravintola.pikkuhuopalahti@palmia.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
040 3534658(Linkki aloittaa puhelun)
Opettajat
1 Janne Rusama ja Asta Matilainen
2a Anna Lehtiaho
2b Paul Taalikka
3a Veera Lehtinen
3b Terhi Metso
4a Susanna Valtonen
4b Merja Sippola
5 Marika Holmberg ja Noora Nieminen
6a Marko Kähkönen
6b Niko Uusi-Simola
Erityisluokka (ryhmis) Annette Schichmann-Björklund
Valmistavaluokka 3. - 6. Päivi Rinkinen
Valmistavaluokka 3. - 6. Aulikki Mattila
Erityisopettaja Satu Varjonen
Erityisopettaja Aino Carlstedt
S2 Armi Sinerkari
EN, RA, ESP Kaisa Appelqvist
EN,RA, RU Tiina Korhonen
Koulunkäyntiavustajat
Raziyeh Makhtoumi (ryhmis)
Eetu Pesonen
Opettajien sähköpostiosoite: etunimi.sukunimi@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Psykologi
Kuraattori
Tanja Apajamies
09 310 39832(Linkki aloittaa puhelun), 040 355 2374(Linkki aloittaa puhelun)
tanja.apajamies@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Terveydenhoitaja
Kaisa Luokkanen
050 310 5597(Linkki aloittaa puhelun)
Paikalla ma, ke ja pe
Koululääkärille voi varata ajan terveydenhoitajan kautta.
Oppilas- ja kouluterveydenhuollon henkilöihin saat yhteyden myös Wilman kautta.
Tutustu, miten kouluissamme opitaan ja toimitaan
Aamu- ja iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastukset
Oppilaille on tarjolla monenlaista vapaaehtoista ohjattua toimintaa ennen ja jälkeen koulupäivän – mielekästä tekemistä ja kivaa yhdessäoloa turvallisessa ympäristössä.
Ennen oppitunteja järjestettävä aamupäivätoiminta on maksutonta. Se on tarkoitettu 1.–2.-luokkalaisille sekä 3. ja 4. vuosiluokan erityisen tuen oppilaille.
Koulu järjestää aamupäivätoimintaa tiistaista maanantaihin niinä päivinä, kun koulu alkaa myöhemmin kuin klo 8.15. Koulumme aamupäivätoimintaan voi osallistua ennen oppituntien alkua klo 8.15 – 9.45. Aamupäivätoiminnassa ei tarjota aamupalaa.
Aamupäivätoiminnassa on vapaata leikkiä ja yhdessä tekemistä kavereiden kanssa sovitusti sisällä tai ulkona ohjaajan seurassa. Toiminnassa hyödynnettäviä tiloja ovat koulun pihan lisäksi liikuntasali, vapaa luokkatila ja kirjasto.
Ohjaajana toimii koulun koulunkäyntiavustaja.
Lisätietoja koulujen aamupäivätoiminnasta löydät perusopetuksen sivuiltamme.
Aamupäivätoimintaan ilmoittautuminen
Valitse Wilman yläpalkista ”Hakemukset ja päätökset” -> Tee uusi hakemus ->
Aamupäivätoimintaan ilmoittautuminen syksy 2022 -> Täytä tiedot -> Tallenna tiedot
Aamupäivätoiminnan toteutussuunnitelma
Päivien kokonaisuudet (esimerkkiviikko):
Tiistai
klo 8.15-9.00 Askartelu ja piirtämistä tai lautapelailua
klo 9.00-9.45 Liikuntasalissa
Keskiviikko
klo 8.15-9.00 Ulkoilua
klo 9.00-9.45 Liikuntasalissa
Torstai
klo 8.15-9.00 Kirjastossa lukemista, lautapelailua ja lukupiiri
klo 9.00-9.45 Liikuntasalissa
Perjantai
klo 8.15-9.00 Ulkona
klo 9.00-9.45 Liikuntasalissa
Kokonaisuuksien selvennys
Lasten päivään lisäämme liikuntaa:
Ulkona
Polttopalloa, hyppynaruilla hyppimistä, jalkapalloa, hippaa ja muita pihaleikkejä sekä vapaata leikkiä
Liikuntasalissa
Maa-meri-laiva-leikkiä, polttopalloa, salibandya, patjoilla temppuilua, renkailla ja puolapuilla kiipeilyä, hippaa, vapaata leikkiä yms.
Lukemista ja aivonystyröitä kehitämme:
Kirjastossa
Luetaan kirjoja ja pelataan hauskoja lautapelejä ( esim. Muistipeli, Arvaa kuka, Alias yms.)
Lukupiiri
Ohjaajat lukevat lapsille kirjoja. Lapset voivat esimerkiksi rentoutua patjoilla silmät kiinni tai piirtää samalla kun kuuntelevat satuja.
Askartelua
Askarrellaan ja piirretään. Pyrimme askartelemaan myös teeman mukaan esim. äitienpäiväksi kortit tai joulukortit.
Perusopetuksen iltapäivätoiminta on maksullista ja suunnattu 1.–2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille.
Lue lisää iltapäivätoiminnasta ja sen maksuista perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme.
Katso kouluamme lähimpänä olevat iltapäivätoimintapaikat.
Voit etsiä alueemme iltapäivätoimintapaikat palvelukartalta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Voit palvelukartalla syöttää kotiosoitteesi sille varattuun kenttään.
Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä Harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme löydät lisätietoa kerho- ja harrastustoiminnasta.
Alla on tietoa meidän koulumme kerhoista ja harrastuksista.5
Harrastamisen Suomen mallin maksuttomia harrastuksia on tarjolla 3.–9.luokkien oppilaille kaikissa Helsingin peruskouluissa.
Uusi harrastuskausi alkaa 2.9.2024.
Harrastukset on tarkoitettu ensisijaisesti oman koulun oppilaille. Voit valita myös jollakin toisella koululla järjestettävän harrastuksen. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.
Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Harrastusryhmät täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Olet tervetullut tutustumaan harrastukseen ilman ilmoittautumista, jos ryhmässä on tilaa. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä.
Keskiviikko
Futsal (3.-6.lk)
Aika: Keskiviikkoisin klo 14.15 – 15.15 (alkaen 4.9.)
Paikka: Koulun liikuntasali
Viikottaisilla harrastustunneilla on tarkoitus oppia laji- ja tiimitaitoja, yksilötaitoja unohtamatta. Harrastukset sisältävät toiminnallisia harjoituksia ryhmän motivaation ja harjoittelun ylläpitämiseksi. Futsal on hauskaa, kun pelaat ystävien kanssa!
Ohjaaja: Javier Cuevas
Ilmoittautuminen:ilmoittaudu futsaliin tästä linkistä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: fcviikki@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), 0449880216
Järjestäjä: Viikin urheiluseura ry / Harrastamisen Suomen malli
Pingis (3.-6.lk)
Aika: Keskiviikkoisin klo 15 – 16 (alkaen 4.9.)
Paikka: Ruskeasuon liikuntahalli
Pingistunneilla pääset pelaamaan pöytätennistä rennossa ilmapiirissä. Opit lajin alkeet mukaan lukien ylä- ja alakierteet ja syötöt ammattitasoisen ohjaajan opastuksella. Hän lainaa tarvittaessa mailoja ja pääset kokeilemaan taitojasi nopeatempoisessa ja energisessä lajissa.
Ilmoittautuminen: ilmoittaudu pingikseen tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja: mattivainio@outlook.com (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Mejlans bollförening / Harrastamisen Suomen malli
Torstai
Partiotaidot (3.-6.lk)
Aika: Torstaisin klo 14.15 – 15.15 (5.9. alkaen)
Paikka: Luokkatila ilmoitetaan myöhemmin
Partioharrastuksessa tutkimme luontoa, opettelemme ensiaputaitoja, suunnistusta, retkitaitoja ja paljon muuta! Toiminta on suunniteltu innostavaksi, opettavaiseksi ja ennen kaikkea kaikille sopivaksi. Jokainen lapsi on tervetullut mukaan riippumatta taustastaan. Meillä kukaan ei jää yksin ja jokainen harrastuskerta on uusi mahdollisuus oppia jotain jännittävää.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu partiotaitoihin tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja: Helka Körkkö, helka.korkko@leiri.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), p. 044 723 8121
Järjestäjä: Leirikesä / Harrastamisen Suomen malli Helsingissä
Perjantai
Sirkus (3.-6.lk)
Aika: Perjantaisin klo 14.15 – 15.45 (6.9. alkaen)
Paikka: Koulun liikuntasali
Sirkustunnilla tutustutaan lajin perusteisiin ja heittäydytään erilaisiin haasteisiin. Tunnilla pelataan ja lämmitellään yhdessä, venytellään paikat vetreiksi, kerrataan perusteita ja tutustutaan sirkuslajeihin matalalla kynnyksellä. Osallistujat pääsevät harjoittelemaan tasapainoilua ja jongleerausta erilaisilla välineillä kuten huiveilla, palloilla ja vanteilla sekä akrobatiaa kaikissa sen eri muodoissa (mm. permantoakrobatia, pariakrobatia, pyramidit,
käsinseisonta, notkeus). Tunneilla harjoitellaan myös ilmaisua ja esiintymistä. Ilmoittatumislinkin takaa löytyy 26.8. alkaen lomake "Suomen malli maksutonta sirkusopetusta 3.-6. luokkalaisille". Lomakkeelle täytetään oppilaan tiedot ja ryhmistä valitaan ryhmäksi se Suomen mallin sirkustunti, johon oppilas on tulossa. Osallistujat kuitataan sähköpostitse.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu sirkukseen tästä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja: toimisto@lintsinsirkus.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Linnanmäen sirkuskoulu / Harrastamisen Suomen malli
Kouluun ilmoittautuminen ja hakeminen
Sinua saattaisi kiinnostaa
Koulumme johtokunta
Jokaisessa koulussa toimii johtokunta, joka ohjaa ja kehittää koulun toimintaa. Koulun johtokunta koostuu huoltajien, oppilaiden ja henkilöstön edustajista. Kasvatus- ja koulutuslautakunta valitsee jäsenet neljäksi vuodeksi. Nykyisten johtokuntien toimikausi on 2021-2025. Johtokunta muun muassa hyväksyy vuosittain koulun toimintasuunnitelman.
Varsinaiset jäsenet/huoltajien edustajat
1. Henriikka Rosti, puheenjohtaja
2. Katja Sandberg
3. Piritta Puhto
4. Heidi Liljestrand
5. Henrik Kaila, varapuheenjohtaja
Opettajien edustajat
6. Marika Holmberg
7. Paul Taalikka
Muun henkilökunnan edustaja
8. Maria Punnonen
Henkilökohtaiset varajäsenet/huoltajien edustajat
1. Matti Rutonen
2. Hanna Nissinen
3. Venja Henningsen
4. Sakari Turunen
5. Matilda Rosti
Opettajien henkilökohtaiset varajäsenet
6. Armi Sinerkari
7. Janne Rusama
Muun henkilökunnan edustajan henkilökohtainen varajäsen
8. -
Esittelijä/sihteeri
Juha Hirvonen, rehtori
Pikku Huopalahden ala-asteen koulun johtokunnan kokous 1/2024
Aika: Tiistai 19.03.2023 klo 17:30
Paikka: Pikku Huopalahden ala-asteen koulu
Tilkankatu 19,00300 Helsinki
Läsnä:
Henriikka Rosti, puheenjohtaja
Heidi Liljestrand
Katja Sandberg
Piritta Puhto
Marika Holmberg
Janne Rusama
Maria Punnonen
Juha Hirvonen, sihteeri
Poissa:
Henrik Kaila
Paul Taalikka XX oppilasjäsen
XX oppilasjäsen
PÖYTÄKIRJA
1§ KOKOUKSEN AVAUS
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.38 ja totesi osallistujat.
2§ KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS
Kokouskutsu on lähetetty johtokunnan jäsenille sähköpostitse 13.3.2024. Kokous on laillinen, mikäli yli puolet jäsenistä on läsnä.
Päätös: Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.
3§ KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN
Päätös: Puheenjohtajana toimii Henriikka Rosti ja sihteerinä Juha Hirvonen. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Marika Holmberg ja Janne Rusama, jotka tarvittaessa toimivat ääntenlaskijoina.
4§ KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS
Päätös: Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi.
5§ PIKKU HUOPALAHDEN ALA-ASTEEN KOULUN VUODEN 2024 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMAN VAHVISTAMINEN
Päätös: Pikku Huopalahden ala-asteen koulun johtokunta päätti hyväksyä talousarvion käyttösuunnitelman esittelijän ehdotuksen mukaisesti.
Lisäksi johtokunta päättää, että rehtorilla on oikeus kohdentaa johtokunnan tässä kokouksessa päättämän käyttösuunnitelman määrärahoja tiliryhmien ja toimintoalueiden välillä, jos koulun toiminta sitä vaatii. Rehtori tuo seuraavaan johtokunnan kokoukseen tiedoksi tehdyt muutokset.
Esittelijän perustelut: Kasvatus- ja koulutuslautakunta hyväksyi 12.12.2023 5275 kasvatuksen ja koulutuksen toimialan vuoden 2024 tulosbudjetin ja oikeutti toimialajohtajan päättämään käyttötalouden ja investointien kokonaismäärärahojen puitteissa määrärahojen vastuuhenkilöt ja heidän määrärahansa ja tarkistamaan niitä tarvittaessa. Toimialajohtaja päätti 30.1.2024 59 ja muutospäätöksellä 14.2.2024 512 toimialan palvelukokonaisuuksien käyttömenojen määrärahat sekä niiden vastuuhenkilöt ajalle 1.1.2024 - 31.12.2024.
Kaupunginhallitus on antanut päätöksellään 12.12.2023 talousarvion noudattamisohjeet (Intra). Määrärahojen vastuuhenkilöt ovat vastuussa talousarvion tavoitteiden saavuttamisesta, euromäärien noudattamisesta sekä tuloarvion ja tulojen perinnän toteutumisesta sekä muista tulosbudjetin toteuttamisen edellyttämistä toimenpiteistä ohjeiden mukaisesti. Perusopetusjohtaja on suomenkielisen perusopetuksen määrärahojen vastuuhenkilö. Rehtori on koulun määrärahojen vastuuhenkilö.
Toimialajohtaja päätti 30.1.2024 ja 14.2.2024 palvelukokonaisuuksien ja hallinnon käyttömenojen sekä investointien määrärahat, joiden pohjalta perusopetusjohtaja päätti 29.2.2024 kehyksen talousarviovuodeksi 2024 tulosbudjetin tavoitteiden ja periaatteiden mukaisesti. Tämän perusteella aluepäälliköt ovat päättäneet yksittäisten koulujen kehyksistä.
Esittelijä toteaa, että koulun talousarvion käyttösuunnitelma on valmisteltu myönnetyn kehyksen puitteissa johtokunnan hyväksyttäväksi.
Pikku Huopalahden ala-asteen koulun osalta budjettikehys on yhteensä 2376510,00 euroa. Käyttösuunnitelma perustuu oppilasmäärän keskiarvoon, kevään 2024 osalta on 235 oppilasta ja syksyn ennusteen 2024 osalta 240 oppilasta.
Käyttösuunnitelmassa on varattuna määräraha kertaluonteiseen palkitsemiseen, joka on suuruudeltaan 0,955 % henkilöstön säännöllisen työaja palkkasummasta.
LIITEET: Koulun käyttösuunnitelma
Tulo- ja menoerittely menolajiryhmittäin ja toiminnoittain
6§ SEURAAVAN KOKOUKSEN AJANKOHTA
Päätös: Seuraavan kokouksen ajankohta sovitaan myöhemmin.
7§ KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18.16
Pikku Huopalahden ala-asteen koulun johtokunnan kokous 2/2024
Aika:
Tiistai 11.06.2024 klo 17:30
Paikka:
Pikku Huopalahden ala-asteen koulu
Tilkankatu 19,00300 Helsinki
Läsnä:
Henriikka Rosti, puheenjohtaja
Heidi Liljestrand
Katja Sandberg
Piritta Puhto
Matilda Rosti, varajäsen
Armi Sinerkari, varajäsen
Janne Rusama, varajäsen
Maria Punnonen
Juha Hirvonen, sihteeri
Poissa:
Marika Holmberg
Henrik Kaila
Paul Taalikka
XX oppilasjäsen
XX oppilasjäsen
PÖYTÄKIRJA
1 § KOKOUKSEN AVAUS
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.35 ja totesi osallistujat.
2 § KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS
Kokouskutsu on lähetetty johtokunnan jäsenille sähköpostitse 4.6.2024. Kokous on laillinen, mikäli yli puolet jäsenistä on läsnä.
Päätös: Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.
3 § KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN
Päätös: Puheenjohtajana toimii Henriikka Rosti ja sihteerinä Juha Hirvonen. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Armi Sinerkari ja Janne Rusama, jotka tarvittaessa toimivat ääntenlaskijoina.
4 § KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS
Päätös: Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi.
5§ PIKKU HUOPALAHDEN ALA-ASTEEN KOULUN TOIMINTAKERTOMUS LUKUVUODELTA 2023 - 2024
Päätös: Johtokunta hyväksyi lukuvuoden 2023–2024 toimintakertomuksen (liite1).
6 § LAUSUNTOPYYNTÖ KOULUJEN JOHTOKUNNILLE OPETUSSUUNNITELMAN KOHDASTA 9.2 TOISEN KOTIMAISEN JA VIERAIDEN KIELTEN OPISKELUN MAHDOLLISUUDET
Päätös: Johtokunta vastustaa opetussuunnitelman kohtaan 9.2 esitettyä muutosta uuden aloittavan A1- tai A2-oppimäärän opetusryhmän vähimmäisoppilasmäärän muuttamista 15 oppilaaksi.
Perustelut: Pikku Huopalahden ala-asteen koulun oppilaat joutuvat koulun ja kaupungin sisällä eriarvoiseen asemaan koulun oppilasmäärän vuoksi. Pienissä kouluissa on lähtökohtaisesti suppeampi kielivalikoima ja ryhmäkoon nostaminen vaikeuttaisi entisestään kieliryhmien muodostumista. Koulun aloittavien oppilaiden määrä vaihtelee lukuvuosittain ja siksi esitys rajaa oppilasmäärältään pienen koulun oppilaiden oikeutta ja mahdollisuutta opiskella valinnaista A2-kieltä 3.vuosiluokalta alkaen.
Myöskään alueella olevien muiden ala-asteen koulujen kanssa yhteistyö valinnaisen A2-kielen opetuksen toteuttamiseksi ei ole mahdollista koulujen erilasten kielitarjontojen vuoksi. Kielivalintojen väheneminen voi entisestään lisätä ns. koulushoppailua, eli hakeutumista pois Pikku Huopalahden lähikoulusta.
7§ SEURAAVAN KOKOUKSEN AJANKOHTA
Päätös: Seuraavan kokouksen ajankohta sovitaan myöhemmin.
8 § KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18.50
Vakuudeksi 11.6.2024
______________________ _____________________
Henriikka Rosti, puh.joht. Juha Hirvonen, sihteeri
Pöytäkirja tarkistettu ja hyväksytty
______________________ _____________________
Armi Sinerkari Janne Rusama
Pikku Huopalahden ala-asteen koulun johtokunnan kokous 3/2024
Aika: Keskiviikkona 9.10.2024 klo 17:30
Paikka: Pikku Huopalahden ala-asteen koulu
Läsnä: Henriikka Rosti, puheenjohtaja
Katja Sandberg
Piritta Puhto
Henrik Kaila
Marika Holmberg
Paul Taalikka
XX oppilasjäsen
XX oppilasjäsen
Juha Hirvonen, sihteeri
Poissa: Heidi Liljestrand
Maria Punnonen
PÖYTÄKIRJA
1 § KOKOUKSEN AVAUS
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17:35 ja totesi osallistujat.
2 § KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS
Kokouskutsu ja esityslista on lähetetty johtokunnan jäsenille sähköpostitse 2.10.2024. Kokous on laillinen, mikäli yli puolet jäsenistä on läsnä.
Päätös: Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.
3 § KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN
Todettiin, että puheenjohtajana toimii Henriikka Rosti ja sihteerinä Juha Hirvonen. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Marika Holmberg ja Paul Taalikka, jotka tarvittaessa toimivat ääntenlaskijoina.
4 § KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS
Päätös: Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi.
5 § LÄSNÄOLO- JA PUHEOIKEUDEN ANTAMINEN KAHDELLE (2) KOULUN OPPILASEDUSTAJALLE JOHTOKUNNAN KOKOUKSIIN LUKUVUODEKSI 2024 - 2025
Päätös: Johtokunta antoi läsnäolo- ja puheoikeuden kahdelle (2) koulun oppilasedustajalle johtokunnan kokouksiin lukuvuodeksi 2024–2025.
6 § TOIMINTASUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN LUKUVUODELLE 2024–2025 (LIITE 1)
Päätös: Johtokunta hyväksyi toimintasuunnitelman lukuvuodeksi 2024–2025.
7 § LAUSUNTOPYYNTÖ HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISTEN PERUSKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJOISTA LUKUVUONNA 2025–2026 (LIITE 2)
Päätös: Kuultuaan Pikku Huopalahden ala-asteen koulun opettajien, muun henkilökunnan ja oppilaskunnan lausunnot johtokunta esittää H:gin kaupungin suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-ajoiksi lv:na 2025–2026 vaihtoehtoa 1.
9 § SEURAAVAN KOKOUKSEN AJANKOHTA
Seuraava kokous sovitaan myöhemmin.
10 § KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo18:25.
Vakuudeksi 10.10.2024
______________________ _____________________
Henriikka Rosti, puh.joht. Juha Hirvonen, sihteeri
____________________ _____________________
Marika Holmberg Paul Taalikka
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Koulumme sosiaalisessa mediassa
Kerromme koulun arjesta myös Instagramissa, otathan meidät seurantaan.
Pikku Huopalahden ala-aste Instagramissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Sijainti
Reitti pääsisäänkäynnille
- Ainoa esteetön autopaikka sijaitsee ulkona yli 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on alle 3,6 m.
- Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
- Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
Pääsisäänkäynti
- Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
- Sisäänkäynnin ovet ovat vaikeasti havaittavat. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi avautuu käsin helposti.
Sisätilat
- Toimipisteessä on 2 kerrosta.
- Tilassa on hissi, johon mahtuu pyörätuoli ja jonka ovi avautuu käsin helposti. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
- Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.
- Toimipisteessä on esteetön wc samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.