Yhteystiedot
Hallintoassistentti
Irina Vainonen
+358 9 310 40285
toimistopalvelut.porolahden.peruskoulu@hel.fi
Hallintoassistentti
Marjo Martiskainen
+358 9 310 27388
toimistopalvelut.porolahden.peruskoulu@hel.fi
Rehtori
Mari Korhonen
mari.susanna.korhonen@hel.fi
Virka-apulaisrehtori
Kristiina Toivola
+358 9 310 82660
kristiina.toivola@hel.fi
Virka-apulaisrehtori
Topi Perälä
+358 9 310 82769
topi.perala@hel.fi
Lukuvuosi 2025-2026
Kielten opetus
Painotettu opetus
Tarjolla sali
Porolahden peruskoulu on yhtenäinen peruskoulu Helsingin Roihuvuoressa, jossa on 1.–9. luokat. Oppilaita koulussa on noin 1 000. Koulu toimii neljässä eri toimipisteessä Satumaanpolulla, Roihuvuorentiellä, Kreijarinkujalla ja Paasitiellä.
Koulussamme on painotettua opetusta musiikissa luokilla 1-9 ja kuvataiteessa luokilla 7-9. Koulussamme on myös erityisen tuen pienluokkia, maahanmuuttajien valmistavaa opetusta sekä joustavan perusopetuksen JOPO-luokat.
Meidän koulu
Valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta on laadittu Helsingin oma kuntakohtainen opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä koulukohtaiset opetussuunnitelmat. Opetusta meidän koulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.
Kaikilla vuosiluokilla opetetaan laaja-alaisten taitotavoitteiden mukaisesti sekä opiskellaan ainakin kaksi ilmiökokonaisuutta vuosittain. Opetus halutaan tuoda mahdollisimman lähelle koululaisten arkea.
Luokilla 1-6 on oma luokanopettaja, joka opettaa pääosan tunneista. Yhdessä oman opettajan kanssa voi työskennellä aineenopettaja, erityisopettaja, resurssiopettaja tai koulunkäyntiavustaja.
Luokilla 7-9 lukuvuosi on jaettu syys— ja kevätlukukauteen. Oppitunteja pitävät aineenopettajat, ja jokaisellla luokalla on oma luokanvalvoja. Lisäksi oppilaan tukena voivat työskennellä erityisopettaja, resurssiopettaja, koulunkäyntiavustaja, maahanmuuttajataustaisten oppilaiden opettaja tai nuorisotyöntekijä.
Oppilaat saavat koulusta maksutta oppikirjat ja muun oppimateriaalin, jonka koulu itse valitsee.
STEAM
STEAM on pedagoginen lähestymistapa, jolla tuodaan erityisesti matematiikan ja luonnontieteiden opiskeluun lisää innostusta ja merkityksellisyyttä. STEAM on kirjainyhdistelmä sanoista Science (luonnontieteelliset alat), Technology & Engineering (teknologiset ja insinöörialat), Arts (humanistiset ja yhteiskunnalliset alat sekä taiteet) ja Mathematics (matematiikka). STEAM:issa yhdistellään uutta luovasti mm. tutkimista, ajattelua, kokeilua, rakentelua, ohjelmointia ja muotoilua. STEAM:issa myös korostuu yhteistyö eri tiedonalojen välillä sekä muiden koulutusasteiden ja työelämän kanssa.
Koulumme on mukana kehittämässä STEAM-pedagogiikkaa Helsinkiin(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) yhteistyössä asiantuntijaopettajatiimin kanssa. Perusopetukseen on kehitteillä mm. vuosiluokittainen STEAM-oppimispolku.
Kieliohjelma
Peruskoulun 1.–6.-luokilla oppilaat opiskelevat yhtä, kahta tai kolmea kieltä suomen kielen lisäksi. A1-kieli on oppilaalle pakollinen kieli ja sen opiskelu aloitetaan 1. luokalta. Vapaaehtoisen A2-kielen opiskelu aloitetaan 3. luokalta. Ruotsin kielen opiskelu alkaa 6. luokalla (B-kieli), mikäli oppilas ei ole valinnut ruotsia aiemmin A1- tai A2-kielekseen.
Luokilla 7–9 opiskellaan vähintään kahta kieltä, A1-kieltä ja B1-kieltä. Oppilas voi jatkaa alakoulussa aloittamaansa A2-kieltä, sekä aloittaa vapaaehtoisena myös uuden B2-kielen kahdeksannelta luokalta. Vapaaehtoisen B2-kielen valinta rajaa muiden valinnaisaineiden valintamahdollisuuksia.
- 1. luokalta alkava vieras kieli (A1): englanti, ranska
- 3. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (A2): englanti, ranska, saksa, ruotsi
- 6. luokalta alkava toinen kotimainen kieli (B1): ruotsi, englanti
- 8. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (B2): espanja, ranska, saksa
Painotettu opetus
Luokilla 7-9 on painotettua kuvataiteen ja luokilla 1-9 painotettua musiikin opetusta. Painotettu opetus toteutuu erillisen opetussuunnitelman mukaan.
Kuvataiteen ja musiikin painotettuun opetukseen yläkouluun hakeudutaan valintakokeella. 1. luokalta alkaneeseen musiikin painotettuun opetukseen otetaan uusia oppilaita 7. luokalle, mikäli musiikkiluokalla on vapaita oppilaspaikkoja.
Painotettuun opetukseen hakeutumisesta ja valintakokeiden aikatauluista tiedotetaan vuosittain koulun kotisivuilla.
Tietoa 1. luokalta alkavaan painotetun musiikin opetukseen hakeutumisesta
Porolahden peruskoulussa järjestetään jo 1. luokalta alkavaa painotettua musiikin opetusta yhteistyössä Itä-Helsingin musiikkiopiston kanssa. Lisätietoa löydät IHMOn kotisivuilta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ja esitteestä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).
Painotettuun musiikin opetukseen hakeminen:
- Valintakoe sisältää ryhmässä tehtävän osion ja yksilöosion.
- Ryhmäosio mittaa musiikillisia perusvalmiuksia. Testi kestää 15-20 minuuttia.
- Yksilöosiossa kartoitetaan lapsen musiikillisia valmiuksia (perussyke, rytmitaju, melodiantoisto ja laulu). Yksilötestiä varten tulee harjoitella laulu "Tuiki tuiki tähtönen".
- Lisäksi on mahdollista antaa vapaavalintainen soitto- tai laulunäyte. Oma soitin tulee olla mukana. Testin kesto on n. 10-15 min.
- Valintakokeiden maksimipistemäärä on 28 pistettä. Alin hyväksytty pistemäärä on 8 pistettä. Luokalle otetaan 26 valintakokeen hyväksytysti suorittanutta oppilasta.
Valintakokeet järjestetään viikoilla 5 erillisen aikataulun mukaisesti. Koululta ollaan yhteydessä koteihin puhelimitse valintakoeajan sopimiseksi.
Mikäli lapsi on sairaana valintakoepäivänä, uusintakoe pidetään mahdollisimman pian varsinaisen koepäivän jälkeen ja viimeistään 11.2.2025 mennessä. Uusintakokeeseen osallistumista varten edellytetään lääkärintodistuksella osoitettua estymistä varsinaiseen koepäivään osallistumisesta.
Koulutulokkaiden kouluun ilmoittautuminen Astissa 7.-26.1.2025
Infopaketti koulutulokkaiden huoltajille (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yläkouluun hakeutuminen Wilmassa 16.12.2024-16.1.2025
Kuvataidepainotuksen valintakoe pidetään Roihuvuorentien toimipisteessä torstaina 6.2. klo 9.00, ja uusintakoe 24.2. klo 13.00.
Musiikkipainotuksen valintakoe pidetään Satumaanpolun toimipisteessä tiistaina 4.2. klo 13.00, ja uusintakoe 25.2. klo 13.00. Yksilökokeet pidetään keskiviikkona 27.2.2025 mennessä Satumaanpolun toimipisteessä (yksilöajat ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti).
Oppilaaksiottopäätökset lähetetään ke 26.3.2025.
Tervetuloa tulevien 7. luokkalaisten yläkouluun hakeutumisen infotilaisuuteen
tiistaina 26.11.2024 klo 17:30 alkaen Satumaanpolun toimipisteen ruokalaan.
Tervetuloa koulutulokkaiden hakeutumisen infotilaisuuteen
maanantaina 2.12.2024 klo 17:30 alkaen Roihuvuorentien toimipisteen ruokalaan.
Lukuvuosi 2024-2025
Lukuvuosi alkaa torstaina 8.8.2024.
Luokilla 1-7 koulupäivä alkaa klo 9:00.
Luokilla 8-9 koulupäivä alkaa klo 10:00.
Koulupäivä päättyy kaikilla klo 12:00.
Koulumme sosiaalisessa mediassa
Kerromme Porolahden peruskoulun arjesta myös Facebookissa ja Instagramissa, otathan meidät seurantaan.
Porolahden peruskoulu Instagramissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Porolahden peruskoulu Facebookissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Kodin ja koulun yhteistyön periaatteet ja toimintatavat on kuvattu jokaisen koulun opetussuunnitelmassa. Siihen kuuluvat mm. vanhempainillat, vanhempainvartit sekä yhteydenpito sähköisen Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta.
Käytännön yhteistyöstä ja toiminnasta sovitaan yhdessä koulun ja huoltajien kanssa. Kodin ja koulun yhteistyö on vastavuoroista. Kouluissa toimii johtokunta ja myös vanhempainyhdistys.
Wilma
Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta huoltajat voivat saada tietoa lastensa opetuksesta, opetusjärjestelyistä ja arvioinnista sekä selvittää poissaoloja. Wilmassa huoltajat saavat koulun lähettämiä tiedotteita ja voivat olla yhteydessä opettajiin ja rehtoriin. Wilmaa käyttävät myös oppilaat ja opiskelijat omien opintojensa seurantaan. Huoltajakohtaiset wilma-tunnukset annetaan syyslukukauden alkaessa siitä koulusta, jossa lapsi on aloittanut.
Opi käyttämään Wilmaa YouTube-videoidemme avulla.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Koulussamme on käytössä kuuden viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite.
Katso koulun lounaslista, Kreijarinkuja(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Katso koulun lounaslista, Satumaanpolku(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Katso koulun lounaslista, Roihuvuori(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Porolahden peruskoulun järjestyssäännöt:
Järjestyssäännöt ovat voimassa kaikessa koulun toiminnassa. Järjestyssäännöt esitellään oppilaille vuosittain. Koulun järjestyssääntöjä käsitellään jokaisessa luokassa oppilaiden ikä-tasoon sopivalla tavalla. Jokainen luokka työstää lukuvuosittain koulun järjestyssääntöjen pohjalta tarkemmat oman luokan säännöt.
- Noudatan koulun järjestyssääntöjä ja voimassa olevaa lainsäädäntöä.
- Järjestyssäännöt ja ohjeet ovat voimassa kouluaikana koulualueella, koulun ulkopuolisissa oppimisympäristöissä sekä koulun järjestämissä tilaisuuksissa.
- Noudatan minulle annettuja turvallisuusohjeita.
- Huolehdin että minulla on oppitunneilla tarvittavat oppimateriaalit, tarvikkeet ja välineet, sekä opetustilanteeseen sopivat varusteet.
- Poistun koulupäivän aikana koulualueelta vain saatuani luvan. Siirryn vain lukujärjestyksen mukaisesti toimipisteestä toiseen koulun määrittämällä tavalla ja määrittämää reittiä.
- Noudatan koulun aikatauluja.
- Käyttäydyn asiallisesti ja kohteliaasti muita kohtaan.
- Annan itselleni ja toisille opiskelu-, työ- ja ruokarauhan.
- En kiusaa, uhkaile, satuta tai syrji ketään. Ilmoitan koulun aikuiselle, jos näen kiusaamista, ilkivaltaa tai muuta turvallisuutta vaarantavaa toimintaa.
- Kohtelen kouluyhteisön jäseniä yhdenvertaisesti ja tasa-arvoisesti.
- Pidän huolta omista ja yhteisistä tavaroista ja kunnioitan toisten omaisuutta. Ymmärrän, että olen vastuussa tahallisesti aiheuttamastani vahingosta.
- Käytän kännykkää ja muuta teknologiaa opetustilanteissa vain opiskelu- ja työtehtävissä. Muuten pidän mobiililaitteen häiriötä aiheuttamattomassa tilassa koulupäivän aikana. En kuvaa toisia enkä toisten tuotosta tai julkaise niitä ilman lupaa.
- Noudatan annettuja tietoturvaohjeita ja käytän vain luvallisia lähteitä ja julkaisuja.
- En tuo kouluun esineitä tai aineita, jotka ovat opiskelun ja työn teon kannalta tarpeettomia tai joilla voidaan vahingoittaa henkilöitä tai omaisuutta.
Porolahden peruskoulun johtokunta on hyväksynyt järjestyssäännöt 6.10.2022.
Henkilökuntamme yhteystiedot
Postilokerot
PL 82301, 00099 Helsingin kaupunki (Roihuvuorentie)
PL 82302, 00099 Helsingin kaupunki (Satumaanpolku)
PL 83301, 00099 Helsingin kaupunki (Paasitie)
PL 82304, 00099 Helsingin kaupunki (Kreijarinkuja)
Sähköpostiosoitteet
Opettajien ja avustajien sähköpostiosoitteet ovat yleisesti muotoa etunimi.sukunimi@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman).
Muutamia poikkeuksia löytyy, joten osoitteet kannattaa tarkistaa opettajalta.
Käyntiosoitteet ja puhelinnumerot:
Satumaanpolku 2, 00820 Helsinki
Opettajat: +358 9 310 82663(Linkki aloittaa puhelun)
Roihuvuorentie 2, 00820 Helsinki
Opettajat: +358 9 310 80795(Linkki aloittaa puhelun)
Paasitie 5, 00830 Helsinki
Opettajat: +358 9 310 80310(Linkki aloittaa puhelun), +358 40 6319651(Linkki aloittaa puhelun)
Kreijarinkuja 4, 00820 Helsinki
Opettajat: +358 9 310 87140(Linkki aloittaa puhelun)
Hallintoassistentit
Hallintoassistentti
Irina Vainonen (alakoulun asiat), puh. +358 9 310 40285(Linkki aloittaa puhelun), toimistopalvelut.porolahden.peruskoulu@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Annukka Pehkonen (yläkoulun asiat), puh. +358 9 310 27388(Linkki aloittaa puhelun) tai +358 40 703 8610(Linkki aloittaa puhelun)
toimistopalvelut.porolahden.peruskoulu@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kanslia on avoinna oppilaille koulupäivien aikana. Kansliassa käsitellään koulun aloitukseen ja oppilaaksiottoon liittyvät asiat, kuten oppilastietoilmoitukset, ainevalintalomakkeet ja matkakorttihakemukset. Hallintoassistentille ilmoitetaan nimen, osoitteen, puhelinnumeron ja henkikirjoitustietojen muutoksista. Hallintoassistentilta voi tilata Wilma -tunnukset.
Rehtori
1.11.2024-31.1.2025
Mari Korhonen
puh. +358 9 310 25840(Linkki aloittaa puhelun), mari.susanna.korhonen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Virka-apulaisrehtorit
Kristiina Toivola (yläkoulun asiat)
puh. +358 9 310 82660(Linkki aloittaa puhelun), kristiina.toivola@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
1.11.2024-31.1.2025
Topi Perälä (alakoulun asiat)
puh. +358 9 310 82769(Linkki aloittaa puhelun), topi.perala@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Johtokunnan puheenjohtaja
Merituuli Airaksinen-Kokkonen
Palveluvastaava
Joonia Reyes-Laaksonen
puh. +358 9 310 33749(Linkki aloittaa puhelun),joonia.reyes@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kohdevastaava
Roihuvuorentie 2 ja Satumaanpolku 2:
Kenneth Linden
puh. +358 40 121 6593(Linkki aloittaa puhelun), kv.porolahti@sol.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kreijarinkuja 4 ja Paasitie 5:
puh. +358 40 121 7342(Linkki aloittaa puhelun), kv.porolahti@sol.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kouluravintolat
Roihuvuorentie 2, puh. +358 9 310 82497(Linkki aloittaa puhelun)
Satumaanpolku 2, puh. +358 9 310 82664(Linkki aloittaa puhelun)
Kreijarinkuja 4, puh. +358 9 310 87137(Linkki aloittaa puhelun)
Paasitie 5, puh. +358 9 310 78968(Linkki aloittaa puhelun)
Erityisopettajat
Erityisopetus, laaja-alainen (luokat 1-6)
Riikka Pahkala
puh. +358 40 143 8845(Linkki aloittaa puhelun)
Ahola Laura
Ylipahkala Laura
Erityisopetus, laaja-alainen (luokat 7-9)
Johanna Kokko
puh. +358 40 189 7018(Linkki aloittaa puhelun), johanna.kokko@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Johanna Backström-Aalto
puh.+358 40 336 2413(Linkki aloittaa puhelun), johanna.backstrom-aalto@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Pinja Pikkarainen
puh. +358 40 660 3710(Linkki aloittaa puhelun), pinja.i.pikkarainen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Matinen Jonna
jonna.matinen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Luokanopettaja, valmistava opetus (yläluokat)
Katrianna Raunio,
katrianna.raunio@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), puh. +358 40 484 2253(Linkki aloittaa puhelun)
TOI-luokka
Pauliina Pohjo 1-4S
puh. +359 9 310 20254(Linkki aloittaa puhelun)
Katri Väänänen 1-9T
puh. +358 9 310 80055(Linkki aloittaa puhelun)
Anne-Mari Raivisto 1-9R
puh. +358 9 310 26684(Linkki aloittaa puhelun)
TOI-iltapäivätoiminta
puh. +358 9 310 26684(Linkki aloittaa puhelun)
POY-luokka
Anu Raito 1-5P
puh. +358 40 334 5012 (Linkki aloittaa puhelun)
Mikaela Ranto 6-9P
puh. +358 40 500 2502(Linkki aloittaa puhelun), mikaela.ranto@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
TOI ja POY-luokkien tiimivastaava, koulukuljetukset
Laura Kautovaara
puh. +358 9 310 80391(Linkki aloittaa puhelun)
JOPO-luokka
opettaja Aki Tervonen
puh. +358 40 671 1681(Linkki aloittaa puhelun)
nuoriso-ohjaaja Jatta Piipari
puh. +358 40 670 4609 (Linkki aloittaa puhelun)
jatta.piipari2@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Koulunkäynninohjaajat
Monikielinen ohjaaja
Samira Hassan, kieli somali
puh. 09 310 26037(Linkki aloittaa puhelun), samira.hassan@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kouluvalmentaja
Jaakko Happonen
puh. 09 310 39739(Linkki aloittaa puhelun), jaakko.happonen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
KouluPT -ohjaaja, koulun liikuntaneuvoja
Jonna Kotivesi
puh. 040 156 2581(Linkki aloittaa puhelun), jonna.kotivesi@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Varaa aika(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Opinto-ohjaajat
Satumaanpolku 2
Anu Vähäsarja
puh. 09 310 20333(Linkki aloittaa puhelun), anu.vahasarja@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Eveliina Piira
puh. 09 310 64006(Linkki aloittaa puhelun), eveliina.piira@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Pauliina Kotiranta
puh. 09 310 39116(Linkki aloittaa puhelun), pauliina.kotiranta@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Psykologi
Saara Salakka. Luokat 7-9.
saara.s.salakka@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) puh. +3589 310 71924(Linkki aloittaa puhelun), +35850 401 3408(Linkki aloittaa puhelun)
Teemu Virtaintorppa. Luokat 1-6. Paikalla maanantaista torstaihin. Työpiste alakoululla Roihuvuorentien toimipisteessä.
teemu.virtaintorppa@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), puh. +358 40 768 5139(Linkki aloittaa puhelun)
Psykologi on terveydenhuollon ammattihenkilö ja edustaa koulussa psykologista asiantuntemusta. Psykologi auttaa oppilasta oppimiseen, tarkkaavaisuuteen ja tunne-elämän liittyvissä vaikeuksissa sekä kriisitilanteissa. Psykologi antaa neuvontaa, konsultointia ja tekee tarvittaessa psykologisia tutkimuksia. Usein ongelmat helpottuvat kodin ja koulun neuvotteluilla sekä erilaisin koulunkäyntijärjestelyin ja tukitoimin. Psykologilta voi saada kahdenkeskistä keskusteluapua lapselle ja psykologi voi työskennellä myös oppilasryhmien kanssa. Psykologin tehtävänä on edistää oppilaiden hyvinvointia ja myönteistä kehitystä sekä tukea oppimista ja koulunkäyntiä yhteistyössä koulun muun henkilöstön kanssa.
Toivomme yhteydenottopyyntöjä ensisijaisesti Wilma-viestillä. Terveyteen liittyvät tiedot tulee tietoturvasyistä välittää puhelimitse.
Kuraattorit
Maarit Kämäräinen (luokat 1-6). Työpiste Roihuvuorentiellä.
puh. 050 401 3334(Linkki aloittaa puhelun), maarit.kamarainen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Minna Jantunen (luokat 7-9). Työpiste Satumaanpolulla.
puh. 050 466 9647(Linkki aloittaa puhelun), minna.jantunen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kuraattori on koulussa sosiaalityön asiantuntija. Kuraattorilta on mahdollista saada apua silloin, kun lapsella tai nuorella on pulmia koulunkäynnissä, kaverisuhteissa tai hänen elämässään tapahtuu koulunkäyntiin vaikuttavia muutoksia. Kuraattori edistää koulussa oppilaiden hyvinvointia ja myönteistä kehitystä sekä tukee oppimista ja koulunkäyntiä yhdessä vanhempien ja koulun muun henkilöstön kanssa. Kuraattori työskentelee koulussa sekä yksittäisten oppilaiden että ryhmien kanssa. Tarvittaessa kuraattori voi auttaa löytämään myös koulun ulkopuolisia verkostoja oppilaan ja perheen tueksi.
Kouluterveydenhoitajat
Essi Ilola
essi.ilola@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), puh. +358 50 402 2743(Linkki aloittaa puhelun)
(luokkien 7-9 oppilaat, työpiste Satumaanpolulla)
Yasmin Jama
yasmin.jama@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) puh. +358 50 310 5617(Linkki aloittaa puhelun)
(Roihuvuorentien ja Tammisalon toimipisteiden alakoululuokkien oppilaat, työpiste Roihuvuorentiellä)
Johanna Westin
puh. +358 40 668 1681(Linkki aloittaa puhelun)
(Kreijarinkujan toimipisteen oppilaat, paikalla maanantaisin)
Tutustu, miten kouluissamme opitaan ja toimitaan
Aamu- ja iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastukset
Oppilaille on tarjolla aamu- ja iltapäivätoimintaa sekä kerhoja.
Koululaisten aamupäivätoimintaa järjestetään perusopetuslain mukaisesti kaupungin suomenkielisissä ja ruotsinkielisissä kouluissa ja joissakin leikkipuistoissa. Lapset voivat osallistua toimintaan ennen oppituntien alkua.
Ennen oppitunteja järjestettävä aamupäivätoiminta on maksutonta. Se on tarkoitettu 1.–2.-luokkalaisille sekä 3. ja 4. vuosiluokan erityisen tuen oppilaille.
Järjestämme aamupäivätoimintaa tarvittaessa jokaisena koulupäivänä 8.15–9.50. Toimintaa järjestetään sään salliessa ulkona. Voit kysyä lisätietoa koulun aamupäivätoiminnasta virka-apulaisrehtorilta puhelimitse numerosta 09 310 82769.
Lisätietoja koulujen aamupäivätoiminnasta löydät perusopetuksen sivuiltamme.
Perusopetuksen iltapäivätoiminta on maksullista ja suunnattu 1.–2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille.
Perusopetuksen iltapäivätoiminta on ohjattua vapaa-ajan toimintaa 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille. Iltapäivätoiminta tarjoaa lapselle mielekästä tekemistä koulupäivän jälkeen turvallisessa kouluympäristössä. Toimintaan kuuluu päivittäinen ulkoilu, ohjattu toiminta ja yhdessäolo muiden kanssa. Toiminta on maksullista ja siihen kuuluu välipala.
Kehitysvammaisten lasten iltapäivätoiminta
Kaupunki järjestää pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevien, kehitysvammaisten ja autististen koululaisten iltapäivätoimintaa omalla koululla. Iltapäivätoimintaan osallistuvat voivat tarvittaessa ilmoittautua myös koulujen loma-ajan ja kesäajan lomatoimintaan.
Lue lisää iltapäivätoiminnasta ja sen maksuista perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme.
Voit etsiä alueemme iltapäivätoimintapaikat palvelukartalta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Voit palvelukartalla syöttää kotiosoitteesi sille varattuun kenttään.
Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä Harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme löydät lisätietoa kerho- ja harrastustoiminnasta.
Alla on tietoa meidän koulumme kerhoista ja harrastuksista.
Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Ilmoittautuminen on sitova. Harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.
Harrastamisen Suomen mallin harrastukset lukuvuonna 2024–2025
Harrastamisen Suomen mallin maksuttomia harrastuksia on tarjolla 3.–9.luokkien oppilaille kaikissa Helsingin peruskouluissa.
Uusi harrastuskausi alkaa 2.9.2024.
Harrastukset on tarkoitettu ensisijaisesti oman koulun oppilaille. Voit valita myös jollakin toisella koululla järjestettävän harrastuksen. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.
Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Harrastusryhmät täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Olet tervetullut tutustumaan harrastukseen ilman ilmoittautumista, jos ryhmässä on tilaa. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä.
Tiistai
Koripallo (3.-6.lk)
Aika: Tiistai klo 14.30-15.30
Paikka: Roihuvuorentien sali
Tervetuloa mukaan koripalloharrastuksen pariin! WB-Pantterit tarjoaa mahdollisuuden osallistua koripalloharjoituksiin. Opettelemme koriksen perusasioita; pallonkäsittelyä, syöttämistä, harhautuksia, heittämistä ja tietenkin pelaamme. Harjoitusten suunnittelusta ja ohjauksesta vastaavat WB-Panttereiden koulutetut koripallovalmentajat.
Ilmoittautuminen: ilmoittaudu korikseen tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: Mikko Pentti, mikko.pentti@wb-pantterit.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: WB-Pantterit / Harrastamisen Suomen malli
Elokuva (3.-6.lk)
Aika: Tiistai klo 14.30-16
Paikka: Luokka 3016, Roihuvuorentie 2
Harrastuksessa tutustaan elokuvan perusteisiin. Opetellaan muun muassa käsikirjoittamista, kuvaamista ja editointia. Tunneilla voidaan katsoa elokuvia opiskellen aihetta niiden kautta.
Lisätietoja: Arja Tiili p. 050 375 6728, puhelinajat ma, ke ja pe klo 10-12, koordinaattori@breakthefight.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu elokuvaryhmään tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Järjestäjä: Break the Fight / Harrastamisen Suomen malli
Kiipeily (7.-9.lk)
Aika: Tiistai klo 16-17
Paikka: REDI:n kauppakeskus (sisäänkäynti Leonkadun puolelta)
Kiipeily on monipuolinen laji, jossa koko keho saa tehdä töitä. Ohjaustunneilla aloitetaan kiipeilyn perusteista ja osallistujien kehittyessä opetetaan myös edistyneempiä tekniikoita. Kiipeily tuottaa hyvin helposti onnistumisen tunteita, sillä kehittyminen on varsinkin alkuvaiheessa hyvin nopeaa. Sisäkiipeily edistää fyysistä kuntoa, voimaa ja joustavuutta sekä parantaa ongelmanratkaisu- ja keskittymiskykyjä.
Ilmoittaudu: ilmoittaudu kiipeilyyn tästä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: katja.kettunen@kiipeilyareena.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Kiipeilyvisio / harrastamisen Suomen malli
Keskiviikko
Show-tanssi (3.-6.lk)
Aika: Keskiviikko klo 15-16.30
Paikka: Hertsin nuorisotalo
Ihanaa päästä jakamaan tanssin saloja uusille oppilaille - tervetuloa mukaan! Show-tanssitunneilla pääset opettelemaan koreografiaa, tekniikkaa, temppuja sekä improvisaatiota. Opettajana haluan luoda tunneille turvallisen ja lempeän ilmapiirin sekä tukea ja kannustaa jokaista oman tyylinsä löytämisessä. On tärkeää ottaa kaikkien oppilaiden toiveet huomioon, jotta voimme ryhmänä luoda mahdollisimman meidän näköisiä tanssitunteja! Tavoitteena on, että tunnin jälkeen jää kaikille fiilis ”Onpa tanssi kivaa!” Opettaja: Kadi-Ly Pund
Ilmoittautuminen: ilmoittaudu tanssiin tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja: siltamaki@nuorisoseurat.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Siltamäen nuorisoseura / Harrastamisen Suomen malli
Käsikirjoittaminen (6.-9.lk)
Aika: Keskiviikkoisin klo 16-17.30
Paikka: Hertsin nuorisotalo / Herttoniemen kirjasto
Nyt sinulla on mahdollisuus oppia luomaan oma näytelmäkäsikirjoitus. Opi kirjoittamaan vuorosanat, juoni ja draaman kaari. Ehkäpä juuri sinun käsikirjoituksesi päätyy näyttämölle!
Ilmoittautuminen: ilmoittaudu käsikirjoitusharrastukseen tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteyshenkilö: elisa.gylling@taidekoulut.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Pukinmäen taidetalo / Harrastamisen Suomen malli
Kiipeily (3.-6.lk)
Aika: Keskiviikko klo 14.50-15.50
Paikka: REDI:n kauppakeskus (sisäänkäynti Leonkadun puolelta)
Kiipeily on monipuolinen laji, jossa koko keho saa tehdä töitä. Ohjaustunneilla aloitetaan kiipeilyn perusteista ja osallistujien kehittyessä opetetaan myös edistyneempiä tekniikoita. Kiipeily tuottaa hyvin helposti onnistumisen tunteita, sillä kehittyminen on varsinkin alkuvaiheessa hyvin nopeaa. Sisäkiipeily edistää fyysistä kuntoa, voimaa ja joustavuutta sekä parantaa ongelmanratkaisu- ja keskittymiskykyjä.
Ilmoittaudu: ilmoittaudu kiipeilyyn tästä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: katja.kettunen@kiipeilyareena.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Kiipeilyvisio / harrastamisen Suomen malli
Kiipeily (7.-9.lk)
Aika: Keskiviikko klo 16-17
Paikka: REDI:n kauppakeskus (sisäänkäynti Leonkadun puolelta)
Kiipeily on monipuolinen laji, jossa koko keho saa tehdä töitä. Ohjaustunneilla aloitetaan kiipeilyn perusteista ja osallistujien kehittyessä opetetaan myös edistyneempiä tekniikoita. Kiipeily tuottaa hyvin helposti onnistumisen tunteita, sillä kehittyminen on varsinkin alkuvaiheessa hyvin nopeaa. Sisäkiipeily edistää fyysistä kuntoa, voimaa ja joustavuutta sekä parantaa ongelmanratkaisu- ja keskittymiskykyjä.
Ilmoittaudu: ilmoittaudu kiipeilyyn tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: katja.kettunen@kiipeilyareena.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Kiipeilyvisio / harrastamisen Suomen malli
Torstai
Koodaus ja pelisuunnittelu (3.-6.lk)
Aika: Torstai 14.30-14.45
Paikka: luokka
Koodarit alkeisryhmässä opetellaan ohjelmoinnin peruslogiikkaa koodiblokkeja hyödyntämällä. Taitojen kehittyessä ja ryhmän edetessä koodaamme omia pelejä ja yksinkertaisia ohjelmia.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu koodaukseen tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja: harrastuskoordinaattori@xroc.gg (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: xRoc / Harrastamisen Suomen malli Helsingissä
Minecraft (3.-6.lk)
Aika: Torstai 15.45-17
Paikka: luokka
Minecraft Peliharrastusryhmissä hyppäämme Minecraftin villiin ja arvaamattomaan erämaailmaan tukenamme vain ja ainoastaan toisemme sekä otamme vastaan kaikki pelin tuovat haasteet yhdessä! Jokainen osallistuja pääsee osallistumaan ryhmän sisällön tuottamiseen omilla ideoilla ja tavoitteena olisikin, että jokaisen toive päästäisiin toteuttamaan!
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu Minecraftiin tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja: harrastuskoordinaattori@xroc.gg (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: xRoc / Harrastamisen Suomen malli Helsingissä
Chess in English (grades 3-6)
Time: on Thursday at 15-16
Place: Itäkeskuksen kirjasto
Welcome to play Chess and dive into the world of strategy and insight! Here you'll learn the fundamentals of chess and explore more advanced strategies that enhance your thinking abilities, problem-solving skills, and concentration. We welcome participants of all skill levels. Our instructors are experienced chess players from the Käpylä Chess Club. Join us and discover a new, fascinating hobby through chess!
Sign-up: Sign up to Chess here(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Contact information: Ksenia Palmu, kseniapalmu@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), 044 0155350
Organizer: Käpylän Shakkikerho / Finnish model for leisure activities
Chess in English (grades 7-9)
Time: on Thursday at 16-17
Place: Itäkeskuksen kirjasto
Welcome to play Chess and dive into the world of strategy and insight! Here you'll learn the fundamentals of chess and explore more advanced strategies that enhance your thinking abilities, problem-solving skills, and concentration. We welcome participants of all skill levels. Our instructors are experienced chess players from the Käpylä Chess Club. Join us and discover a new, fascinating hobby through chess!
Sign-up: Sign up to Chess here(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Contact information: Ksenia Palmu, kseniapalmu@gmail.com,(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) 044 0155350
Organizer: Käpylän Shakkikerho / Finnish model for leisure activities
Helsingin kaupungin tarjoamia maksuttomia harrastuksia löydät myös seuraavilta verkkosivuilta:
Maksutonta harrasteliikuntaa nuorille(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Operaatio Pulssi! Maksuttomia harrastuksia, tapahtumia ja retkiä 12–18-vuotiaille: OperaatioPulssi! itä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Kouluun ilmoittautuminen ja hakeminen
Sinua saattaisi kiinnostaa
Koulumme johtokunta
Jokaisessa koulussa toimii johtokunta, joka ohjaa ja kehittää koulun toimintaa. Koulun johtokunta koostuu huoltajien, oppilaiden ja henkilöstön edustajista. Kasvatus- ja koulutuslautakunta valitsee jäsenet neljäksi vuodeksi. Nykyisten johtokuntien toimikausi on 2021-2025. Johtokunta muun muassa hyväksyy vuosittain koulun toimintasuunnitelman.
Huoltajajäsenet
Puheenjohtaja: Merituuli Airaksinen-Kokkonen
Varajäsen: Emma Paju-Torvalds
Henna Dolk Viksten
Varajäsen: Hanna Harris
Matti Ikonen vpj.
Varajäsen: Tero Nikula
Ismail Marian
Varajäsen: Olli Koski
Matti Koivu
Varajäsen: Kimmo Kontra
Henkilökunta
Marjo Martiskainen
Varajäsen: Helbe Polukainen
Opettajakunta
Janne Lempinen
Varajäsen: Leena Kukkonen
Tiia Kivi
Varajäsen: Johanna Paakkari
Kokousaika: tiistaina 28.5.2024 17.38–18.45
Kokouspaikka: Porolahden peruskoulu, Roihuvuorentien toimipiste
Paikalla:
Airaksinen-Kokkonen Merituuli, puheenjohtaja
Ikonen Matti, varapuheenjohtaja
Koivu Matti, huoltajia edustava jäsen
Paakkari Johanna, opettajia edustava jäsen
Lempinen Janne, opettajia edustava jäsen
Martiskainen Marjo, muuta henkilökuntaa edustava jäsen
Muut: Heikkinen Mari, rehtori
Asia/1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan tarkastajien valinta
Asia/2 Porolahden peruskoulun lukuvuoden 2023–2024 toimintakertomuksen hyväksyminen
Asia/3 Lausuntopyyntö koulujen johtokunnille opetussuunnitelman kohdasta 9.2. toisen kotimaisen ja vieraiden kielten opiskelun mahdollisuudet
Asia/4 Porolahden peruskoulun tulevan lukuvuoden 6B-luokan leirikoulun hyväksyminen
Asia/5 Porolahden peruskoulun tulevan lukuvuoden 6D-luokan leirikoulun hyväksyminen
Asia/6 Porolahden peruskoulun tulevan lukuvuoden 6M-luokan leirikoulun hyväksyminen
Asia/7 Porolahden peruskoulun tulevan 9K-luokan leirikoulun hyväksyminen
1
Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjantarkastajien valinta
Päätös:
Porolahden peruskoulun johtokunta totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.
Porolahden peruskoulun johtokunta valitsi pöytäkirjantarkastajiksi: Janne Lempinen ja Johanna Paakkari.
Muutoksenhaku:
Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano
2
Porolahden peruskoulun lukuvuoden 2023–2024 toimintakertomuksen hyväksyminen
Päätös:
Porolahden peruskoulun johtokunta päätti hyväksyä Porolahden peruskoulun lukuvuoden 2023–2024 toimintakertomuksen esittelijän ehdotuksen mukaisesti.
Liite: Koulun toimintakertomus
Esittelijän perustelut:
Porolahden peruskoulun johtokunta on hyväksynyt 9.10.2023 koulun toimintasuunnitelman. Toimintasuunnitelma on pitänyt sisällään kohdat
1. Perustiedot
2. Arvot ja strategiat
3. Koulun toiminnan kuvaus ja opetuksen toteuttaminen
4. Koulun toimintaan liittyvät muut suunnitelmat
Keväällä lukuvuoden loppuessa Porolahden peruskoulun henkilökunta on arvioinut toimintasuunnitelman toteutumista toimintakertomukseen yhdessä oppilashuollon ja yhteistyötahojen kanssa. Henkilökunta on osaltaan käsitellyt toimintakertomuksen koulukokouksessa 22.5.2024.
Eri osa-alueet on arvioitu skaalalla:
Suunnitelma toteutui.
Suunnitelma toteutui osittain.
Suunnitelma ei toteutunut.
Ei tietoa suunnitelman toteutumisesta.
Tarvittaessa kohtaan on kirjattu lisätietoja.
Muutoksenhaku:
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta
3
Lausuntopyyntö koulujen johtokunnille opetussuunnitelman kohdasta 9.2. toisen kotimaisen ja vieraiden kielten opiskelun mahdollisuudet.
Lausunto:
Porolahden peruskoulun johtokunta päätti antaa lausunnon toisen kotimaisen ja vieraiden kielten opiskelun A1- ja A2-kielten sekä B2-kielen vähimmäisoppilasmääristä aloittavissa ryhmissä ja esittää seuraavaa:
Porolahden peruskoulun johtokunta toivoo, että kouluilla säilytetään jatkossakin päätösvalta uusien aloittavien A1- ja A2-kielten opetusryhmän vähimmäisoppilasmäärään, välillä 12–15 oppilasta. Koulussamme on ollut aloittavien A1- ja A2-kielten ryhmäkokona 15 oppilasta. Viime keväänä jouduimme hakemaan opetussuunnitelmamuutosta, jolla mahdollistettiin A1-kielen ranskan aloittaneille mahdollisuus opiskella A2-kielenä englantia, kun oppilasmäärä jäi alle 15 oppilaan. Joustavuus A1- ja A2-kielten ryhmien aloituskoossa voi lisätä muiden kuin A1-englannin houkuttelevuutta. Haluamme taata kouluille mahdollisuuden itse ratkaista resurssien suuntaamisen tarkoituksen mukaisella tavalla.
Esittelijän perustelut
Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan kasvatuksen ja koulutuksen toimialalautakunnan jaostojen tehtävänä on päättää perusopetuslain mukaisen opetuksen kunta- ja koulukohtaisesta järjestämisestä ja mitoituksesta.
Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan perusopetusjohtaja pyytää koulun johtokunnalta lausuntoa perusopetuksen kuntakohtaisen opetussuunnitelman muutoksesta kohtaan 9.2. Toisen kotimaisen ja vieraiden kielten opiskelun mahdollisuudet, jossa määritellään muun muassa alkavan kielten uuden opetusryhmän vähimmäisoppilasmäärä.
Nykyinen Helsingin kaupungin opetussuunnitelmakirjaus
9.2. Toisen kotimaisen ja vieraiden kielten opiskelun mahdollisuudet
Helsingin peruskouluissa A1-kielen opetus aloitetaan ensimmäiseltä vuosiluokalta. Valinnaisen A2-kielen opetus aloitetaan viimeistään kolmannelta vuosiluokalta.
Koulukohtaisessa opetussuunnitelmassa päätetään aloittavan kielen vähimmäisoppilasmäärästä 12–15 oppilaan väliltä.
Jokainen peruskoulu tarjoaa englantia A1-kielenä, mutta oppilaan opinto-ohjelmaan ei tarvitse kuulua A-englantia. Jokaisella neljällä alueella on 1–3 yhtenäistä peruskoulua, jotka tarjoavat kuudennelta luokalta alkaen B1-englantia. Nämä koulut päätetään kieliohjelmassa.
Esitetty muutos Helsingin kaupungin opetussuunnitelmaan
9.2. Toisen kotimaisen ja vieraiden kielten opiskelun mahdollisuudet
A1-kielen opetus aloitetaan ensimmäiseltä vuosiluokalta ja B1-kielen opetus kuudennelta vuosiluokalta. Valinnaisen A2-kielen opetus aloitetaan viimeistään kolmannelta vuosiluokalta ja B2-kielen opiskelu viimeistään kahdeksannelta vuosiluokalta.
Uuden aloittavan A1- tai A2-oppimäärän opetusryhmän vähimmäisoppilasmäärä on 15 oppilasta. B2-oppimäärän osalta koulut päättävät vähimmäisoppilasmäärästä 12–15 oppilaan väliltä koulukohtaisessa opetussuunnitelmassa.
Jokaisen koulun kielivalikoimaan kuuluu A1-englanti. Valtakunnallisen opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti sen ei kuitenkaan tarvitse kuulua oppilaan opinto-ohjelmaan. Muilta osin koulukohtainen kielivalikoima määritellään koulun opetussuunnitelmassa.
Perustelut muutokselle
Kaupungin peruskouluissa kielten ryhmien aloituskoko vaihtelee kouluittain. Tavoitteena on yhdenmukaistaa aloituskoko samaksi kaikissa kouluissa. Aloitusryhmän koko tulee olla riittävän suuri, jotta ryhmäkoko ei pienene vuosiluokilla 7–9 liian pieneksi. Tällä hetkellä osassa kieliryhmiä oppilasmäärän koko on alle 6 ja tämä vie koulun resursseja. Päätösesitys ei vaikuta kielipolkuihin eli missä kouluissa valittu A1- tai A2-kieli jatkuu ylemmillä vuosiluokilla.
Muutoksenhaku
Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano
4
Porolahden peruskoulun tulevan lukuvuoden 6B-luokan leirikoulun hyväksyminen
Päätös
Porolahden peruskoulun johtokunta päätti hyväksyä tulevan lukuvuoden 6B luokan leirikoulun Suomenlinnaan Helsingissä ajalla 28.8.-30.8.2024 tehdyn suunnitelman mukaisesti. Leirikoulu merkitään koulun lukuvuoden 2024–2025 toimintasuunnitelmaan. Leirikoulussa ja sen toteuttamisessa noudatetaan toimialan antamien ohjeita.
Esittelijän perustelut
Johtokunta hyväksyy leirikoulut osana koulun toimintasuunnitelmaa. Koska 6B-luokan leirikoulu ajoittuu elokuulle, jolloin lukuvuoden 2024–2025 toimintasuunnitelmaa ei ole vielä hyväksytty, tuodaan asia johtokunnan päätettäväksi erikseen.
Muutoksenhaku
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta
5
Porolahden peruskoulun 6D-luokan leirikoulun hyväksyminen
Päätös
Porolahden peruskoulun johtokunta päätti hyväksyä tulevan lukuvuoden 6D luokan leirikoulun Suomen urheiluopistolle Vierumäelle Heinolaan ajalla 26.-28.8.2024 tehdyn suunnitelman mukaisesti. Leirikoulu merkitään koulun lukuvuoden 2024–2025 toimintasuunnitelmaan. Leirikoulussa ja sen toteuttamisessa noudatetaan toimialan antamien ohjeita.
Esittelijän perustelut
Johtokunta hyväksyy leirikoulut osana koulun toimintasuunnitelmaa. Koska 6D-luokan leirikoulu ajoittuu elokuulle, jolloin lukuvuoden 2024–2025 toimintasuunnitelmaa ei ole vielä hyväksytty, tuodaan asia johtokunnan päätettäväksi erikseen.
Muutoksenhaku
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta
6
Porolahden peruskoulun 6M-luokan leirikoulun hyväksyminen
Päätös
Porolahden peruskoulun johtokunta päätti hyväksyä tulevan lukuvuoden 6M-luokan leirikoulun Pukkilan lomakeskuksessa Visuvedellä ajalla 20.-22.8.2024 tehdyn suunnitelman mukaisesti. Leirikoulu merkitään koulun lukuvuoden 2024–2025 toimintasuunnitelmaan. Leirikoulussa ja sen toteuttamisessa noudatetaan toimialan antamien ohjeita.
Esittelijän perustelut
Johtokunta hyväksyy leirikoulut osana koulun toimintasuunnitelmaa. Koska 6M-luokan leirikoulu ajoittuu elokuulle, jolloin lukuvuoden 2024–2025 toimintasuunnitelmaa ei ole vielä hyväksytty, tuodaan asia johtokunnan päätettäväksi erikseen.
Muutoksenhaku
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta
7
Porolahden peruskoulun 9K-luokan leirikoulun hyväksyminen
Päätös
Porolahden peruskoulun johtokunta päätti hyväksyä tulevan lukuvuoden 9K-luokan leirikoulun Bengtsårin leirisaarelle Hankoon ajalla 14.-16.8.2024 tehdyn suunnitelman mukaisesti. Leirikoulu merkitään koulun lukuvuoden 2024–2025 toimintasuunnitelmaan. Leirikoulussa ja sen toteuttamisessa noudatetaan toimialan antamien ohjeita.
Esittelijän perustelut
Johtokunta hyväksyy leirikoulut osana koulun toimintasuunnitelmaa. Koska 9K-luokan leirikoulu ajoittuu elokuulle, jolloin lukuvuoden 2024–2025 toimintasuunnitelmaa ei ole vielä hyväksytty, tuodaan asia johtokunnan päätettäväksi erikseen.
Muutoksenhaku:
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta
MUUTOKSENHAKUOHJEET
1
MUUTOKSENHAKUKIELTO
Pöytäkirjan 3 §
Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.
Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §
2
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Pöytäkirjan 2, 4, 5, 6 ja 7 §:t.
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.
Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.
Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
· se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
· kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite:helsinki.kirjaamo@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Postiosoite: PL 10
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero: (09) 655 783
Käyntiosoite: Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero: (09) 310 13700 (Yleishallinto)
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
· päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
· miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
· millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
· oikaisuvaatimuksen tekijä
· millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
· oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
3
VALITUSOSOITUS
Tähän päätökseen haetaan muutosta hallintovalituksella.
Valitusoikeus
Tähän päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen).
Valitusaika
Valitus päätöksestä, joka koskee oppilaalle annettavaa kirjallista varoitusta tai oppilaan määräaikaista erottamista, tulee tehdä 14 päivän kuluessa siitä, kun päätös on annettu oppilaan huoltajalle tai muulle lailliselle edustajalle tiedoksi. Muissa tapauksissa valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöks
Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon sinä päivänä, jona päätös on luovutettu asianosaiselle tai hänen lailliselle edustajalle. Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua
kirjeen lähettämisestä. Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen
katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä. Postitse saantitodistusta vastaan lähetetystä asiakirjasta katsotaan
asianosaisen saaneen tiedon saantitodistuksen osoittamana aikana. Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Valitusviranomainen
Valitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle.
Hallinto-oikeuden asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: helsinki.hao@oikeus.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Postiosoite: Radanrakentajantie 5
00520 HELSINKI
Faksinumero: 029 56 42079
Käyntiosoite: Radanrakentajantie 5
Puhelinnumero: 029 56 42000
Valituksen muoto ja sisältö
Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava
· päätös, johon haetaan muutosta
· miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutosta siihen vaaditaan tehtäväksi
· perusteet, joilla muutosta vaaditaan.
Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.
Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai
eheyttä ole syytä epäillä.
Valitukseen on liitettävä
· päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä
· todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisesta
· asiakirjat, joihin valittaja vetoaa, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Oikeudenkäyntimaksu
Muutoksenhakuasian vireille panijalta peritään oikeudenkäyntimaksu sen mukaan kuin tuomioistuinmaksulaissa (1455/2015) säädetään.
Porolahden peruskoulun johtokunta
Merituuli Airaksinen -Kokkonen Mari Heikkinen
puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä
Pöytäkirja tarkastettu
Johanna Paakkari Janne Lempinen
Kokousaika torstai 10.10.2024 klo 17.33–18.15
Kokouspaikka Porolahden peruskoulu, Roihuvuorentien toimipiste
Paikalla Airaksinen-Kokkonen Merituuli puheenjohtaja
Ikonen Matti varapuheenjohtaja
Koski Olli huoltajia edustava jäsen
Kivi Tiia opettajia edustava jäsen
Martiskainen Marjo muuta henkilökuntaa edustava jäsen
Muut Heikkinen Mari rehtori
oppilaiden edustaja
oppilaiden edustaja
§
1 Asia
Asia/1
Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan tarkastajien valinta
2 Asia/2 Läsnäolo- ja puheoikeuden antaminen alaikäisille oppilasjäsenille
3 Asia/3 Porolahden peruskoulun toimintasuunnitelma lukuvuodelle
2024–2025
4 Asia/4 Porolahden peruskoulun johtokunnan lausunto Helsingin kaupungin suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-ajoista lukuvuonna 2025–2026
1
Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan
tarkastajien valinta
Päätös
Porolahden peruskoulun johtokunta totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.
Porolahden peruskoulun johtokunta valitsi pöytäkirjantarkastajiksi Tiia Kiven ja Marjo Martiskaisen.
Muutoksenhaku
Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano
2
Läsnäolo- ja puheoikeuden antaminen alaikäisille oppilaiden edustajille
Päätös
Porolahden peruskoulun johtokunta päätti, että oppilaskunnan nimeämillä oppilaiden edustajilla X ja X on läsnäolo- ja puheoikeus johtokunnan kokouksissa.
Oppilailla ei ole oikeutta ottaa osaa päätöksentekoon eikä läsnäolo-oikeutta silloin, kun käsitellään henkilökuntaa tai oppilaiden kurinpitoa koskevia asioita.
Esittelijän perustelut
Hallintosäännön 29 luvun 7 §:n mukaan muiden toimielinten kokouksissa on läsnäolo- ja puheoikeus esittelijöillä ja sen lisäksi pormestarilla, kaupunginhallituksen määräämällä edustajalla, kansliapäälliköllä sekä asianomaisen toimialan apulaispormestarilla ja toimialajohtajalla. Muiden henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta päättää muiden toimielinten osalta toimielin tai toimielimen asettava viranomainen.
Oppilaskunnan hallitus nimeää keskuudestaan oppilaiden edustajat johtokuntaan. Johtokunta antaa heille läsnäolo- ja puheoikeuden ensimmäisessä kokouksessaan.
Toimielimen kokouksissa päätöksentekoon osallistuvat vain toimielimen jäsenet ja tarvittaessa esteellisten tai estyneiden jäsenten varajäsenet. Muilla kuin toimielimen jäsenillä on oikeus ottaa osaa vain keskusteluun.
Oppilaiden edustajilla ei ole läsnäolo- ja puheoikeutta johtokunnan kokouksissa silloin, kun käsitellään henkilökuntaa tai oppilaan kurinpitoa koskevaa asiaa.
Muutoksenhaku
Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano
3
Porolahden peruskoulun toimintasuunnitelma lukuvuodelle 2024–2025
Päätös
Porolahden peruskoulun johtokunta hyväksyi Porolahden peruskoulun toimintasuunnitelman lukuvuodelle 2024–2025.
Liitteet
1. Toimintasuunnitelma
Esittelijän perustelut
Koulut laativat lukuvuosittain toimintasuunnitelman. Toimintasuunnitelma pitää sisällään kohdat
1. Perustiedot
2. Arvot ja strategiat
3. Koulun toiminnan kuvaus ja opetuksen toteuttaminen
4. Koulun toimintaan liittyvät muut suunnitelmat
Toimintasuunnitelma on valmisteltu yhteistyössä koulun henkilökunnan, oppilashuollon sekä esiopetuksen yhteistyökumppaneiden kanssa. Toimintasuunnitelman osa-alueita on käsitelty lukuvuoden alussa suunnittelupäivissä, koulu- ja talokokouksissa sekä erilaisten tiimien ja työryhmien kokouksissa. Opettajakunta on hyväksynyt toimintasuunnitelman osaltaan 2.10.2024 kokouksessa.
Muutoksenhaku
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta
4
Porolahden peruskoulun johtokunnan lausunto Helsingin kaupungin suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-ajoista lukuvuonna 2025–2026
Lausunto
Porolahden peruskoulun johtokunta kannattaa kuultuaan oppilaskuntaa, opettajia ja muuta henkilökuntaa vaihtoehtoa 1.
Opettajakunta ja muu henkilökunta kannattaa lukuvuoden työ- ja loma-ajoiksi vaihtoehtoa 1. Myös oppilaskunta kannattaa vaihtoehtoa 1. Oppilaskunnan lausunto esitetään johtokunnan kokouksessa 10.10.2024 ja liitetään pöytäkirjan liitteeksi.
Liite Oppilaskunnan lausunto
Esittelijän perustelut
Perusopetuksessa lukuvuosi alkaa 1. päivänä elokuuta ja päättyy 31. päivänä heinäkuuta. Lukuvuodessa on 190 työpäivää. Lukuvuoden työpäivistä vähennetään muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi sattuva itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä (perusopetuslain 23 §).
Lukuvuonna 2025–2026 loppiainen ja vapunpäivä sattuvat muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi, joten ne vähentävät kaksi työpäivää. Koulutyötä tulee siis tehdä 188 työpäivää.
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala pyytää johtokunnan lausuntoa alla olevista vaihtoehdoista liittyen suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-aikoihin lukuvuonna 2025–2026:
1. vaihtoehto
Työaika alkaa syksyllä 7.8.2025 (to) ja päättyy 20.12.2025 (la).
Syysloma on viikolla 42 eli 13.10.2025 (ma) - 17.10.2025 (pe).
Joululoma on 22.12.2025 (ma) - 6.1.2026 (ti).
Työaika alkaa keväällä 7.1.2026 (ke) ja päättyy 30.5.2026 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 16.2.2026 (ma) - 20.2.2026 (pe).
Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi aikaisemmin elokuussa. Joululoma olisi hieman yli kaksi viikkoa niin, että opiskelu alkaisi loppiaisen jälkeen. Lokakuussa olisi viikon syysloma ja helmikuussa viikon talviloma.
2. vaihtoehto
Työaika alkaa syksyllä 12.8.2025 (ti) ja päättyy 20.12.2025 (la).
Syysloma on viikolla 42 eli 16.10.2025 (to) - 17.10.2025 (pe).
Joululoma on 22.12.2025 (ma) - 6.1.2026 (ti).
Työaika alkaa keväällä 7.1.2026 (ke) ja päättyy 30.5.2026 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 16.2.2026 (ma) - 20.2.2026 (pe).
Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi hieman myöhemmin elokuussa, mutta syysloma olisi kaksi päivää. Muuten sama kuin vaihtoehto 1.
Ennen johtokunnan kokousta asia tulee käsitellä opettajien ja muun henkilökunnan keskuudessa näiden mielipiteen selvittämiseksi. Oppilaskunnalta pyydetään oma lausunto, joka liitetään johtokunnan lausuntoon.
Lisäksi perusopetuslain 47 a §:n mukaan opetuksen järjestäjän tulee huolehtia siitä, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä heidän asemaansa liittyvistä asioista. Tämä tarkoittaa, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä edellä olevista vaihtoehdoista esim. äänestämällä. Yhteenveto oppilaiden mielipiteistä tulee toimittaa edellä tarkoitettujen lausuntojen mukana.
Sekä suomenkielisille että ruotsinkielisille kouluille on lähetetty lausunnoille samat vaihtoehdot työ- ja loma-ajoiksi.
Muutoksenhaku
Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano
Tiedoksi
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
MUUTOKSENHAKUOHJEET
1
MUUTOKSENHAKUKIELTO
Pöytäkirjan 1,2 ja 4 §
Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.
Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §
2
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Pöytäkirjan 3 §
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.
Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.
Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
• se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
• kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite:helsinki.kirjaamo@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Postiosoite: PL 10
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero: (09) 655 783
Käyntiosoite: Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero: (09) 310 13700 (Yleishallinto)
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
• päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
• miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
• millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
• oikaisuvaatimuksen tekijä
• millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
• oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
3
VALITUSOSOITUS
Tähän päätökseen haetaan muutosta hallintovalituksella.
Valitusoikeus
Tähän päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen).
Valitusaika
Valitus päätöksestä, joka koskee oppilaalle annettavaa kirjallista varoitusta tai oppilaan määräaikaista erottamista, tulee tehdä 14 päivän kuluessa siitä, kun päätös on annettu oppilaan huoltajalle tai muulle lailliselle edustajalle tiedoksi. Muissa tapauksissa valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon sinä päivänä, jona päätös on luovutettu asianosaiselle tai hänen lailliselle edustajalle. Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua
kirjeen lähettämisestä. Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen
katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä. Postitse saantitodistusta vastaan lähetetystä asiakirjasta katsotaan
asianosaisen saaneen tiedon saantitodistuksen osoittamana aikana. Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Valitusviranomainen
Valitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle.
Hallinto-oikeuden asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: helsinki.hao@oikeus.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Postiosoite: Radanrakentajantie 5
00520 HELSINKI
Faksinumero: 029 56 42079
Käyntiosoite: Radanrakentajantie 5
Puhelinnumero: 029 56 42000
Valituksen muoto ja sisältö
Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava
• päätös, johon haetaan muutosta
• miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutosta siihen vaaditaan tehtäväksi
• perusteet, joilla muutosta vaaditaan.
Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.
Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai
eheyttä ole syytä epäillä.
Valitukseen on liitettävä
• päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä
• todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisesta
• asiakirjat, joihin valittaja vetoaa, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Oikeudenkäyntimaksu
Muutoksenhakuasian vireille panijalta peritään oikeudenkäyntimaksu sen mukaan kuin tuomioistuinmaksulaissa (1455/2015) säädetään.
Porolahden peruskoulun johtokunta
Merituuli Airaksinen -Kokkonen Mari Heikkinen
puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä
Pöytäkirja tarkastettu
Tiia Kivi Marjo Martiskainen
Kokousaika: maanantai 9.10.2023 17.36-18.23
Kokouspaikka: Porolahden peruskoulu, Roihuvuorentien toimipiste
Läsnä:
Jäsenet:
Airaksinen-Kokkonen Merituuli puheenjohtaja
Ikonen Matti varapuheenjohtaja
Koski Olli huoltajia edustava jäsen
Kivi Tiia opettajia edustava jäsen
Lempinen Janne opettajia edustava jäsen
Muut:
Heikkinen Mari rehtori
oppilaiden edustaja
§ 1 Asia/1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan tarkastajien valinta
2 Asia/2 Läsnäolo- ja puheoikeuden antaminen alaikäisille oppilasjäsenille
3 Asia/3 Porolahden peruskoulun toimintasuunnitelma lukuvuodelle 2023–2024
4 Asia/4 Porolahden peruskoulun johtokunnan lausunto Helsingin kaupungin suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-ajoista lukuvuonna 2023–2024
1
Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan tarkastajien valinta
Päätösehdotus:
Porolahden peruskoulun johtokunta toteaa kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.
Porolahden peruskoulun johtokunta valitsee pöytäkirjantarkastajiksi Tiia Kiven ja Janne Lempisen.
Muutoksenhaku:
Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano
2
Läsnäolo- ja puheoikeuden antaminen alaikäisille oppilaiden edustajille
Päätös:
Porolahden peruskoulun johtokunta päätti, että oppilaskunnan nimeämillä oppilaiden edustajilla XX ja XX on läsnäolo- ja puheoikeus johtokunnan kokouksissa.
Oppilailla ei ole oikeutta ottaa osaa päätöksentekoon eikä läsnäolo-oikeutta silloin, kun käsitellään henkilökuntaa tai oppilaiden kurinpitoa koskevia asioita.
Esittelijän perustelut:
Hallintosäännön 29 luvun 7 §:n mukaan muiden toimielinten kokouksissa on läsnäolo- ja puheoikeus esittelijöillä ja sen lisäksi pormestarilla, kaupunginhallituksen määräämällä edustajalla, kansliapäälliköllä sekä asianomaisen toimialan apulaispormestarilla ja toimialajohtajalla. Muiden henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta päättää muiden toimielinten osalta toimielin tai toimielimen asettava viranomainen.
Oppilaskunnan hallitus nimeää keskuudestaan oppilaiden edustajat johtokuntaan. Johtokunta antaa heille läsnäolo- ja puheoikeuden ensimmäisessä kokouksessaan.
Toimielimen kokouksissa päätöksentekoon osallistuvat vain toimielimen jäsenet ja tarvittaessa esteellisten tai estyneiden jäsenten varajäsenet. Muilla kuin toimielimen jäsenillä on oikeus ottaa osaa vain keskusteluun.
Oppilaiden edustajilla ei ole läsnäolo- ja puheoikeutta johtokunnan kokouksissa silloin, kun käsitellään henkilökuntaa tai oppilaan kurinpitoa koskevaa asiaa.
Muutoksenhaku:
Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano
3
Porolahden peruskoulun toimintasuunnitelma lukuvuodelle 2023–2024
Päätösehdotus:
Porolahden peruskoulun johtokunta hyväksyi Porolahden peruskoulun toimintasuunnitelman lukuvuodelle 2023–2024.
Liitteet
1. Toimintasuunnitelma
Esittelijän perustelut:
Koulut laativat lukuvuosittain toimintasuunnitelman. Toimintasuunnitelma pitää sisällään kohdat
1. Perustiedot
2. Arvot ja strategiat
3. Koulun toiminnan kuvaus ja opetuksen toteuttaminen
4. Koulun toimintaan liittyvät muut suunnitelmat
Toimintasuunnitelma on valmisteltu yhteistyössä koulun henkilökunnan, oppilashuollon sekä esiopetuksen yhteistyökumppaneiden kanssa. Toimintasuunnitelman osa-alueita on käsitelty lukuvuoden alussa suunnittelupäivissä, koulu- ja talokokouksissa sekä erilaisten tiimien ja työryhmien kokouksissa. Opettajakunta hyväksyy toimintasuunnitelman osaltaan 20.9.2023 kokouksessa.
Muutoksenhaku:
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta
4
Porolahden peruskoulun johtokunnan lausunto Helsingin kaupungin suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-ajoista lukuvuonna 2023–2024
Lausunto:
Porolahden peruskoulun johtokunta kannattaa kuultuaan oppilaskuntaa, opettajia ja muuta henkilökuntaa vaihtoehtoa 1.
Opettajakunta ja muu henkilökunta kannattaa lukuvuoden työ- ja loma-ajoiksi vaihtoehtoa 1. Myös oppilaskunta kannattaa vaihtoehtoa 1. Oppilaskunnan lausunto käsiteltiin johtokunnan kokouksessa 9.10.2023.
Liitteet Porolahden peruskoulun oppilaskunnan lausunto
Esittelijän perustelut:
Perusopetuksessa lukuvuosi alkaa 1. päivänä elokuuta ja päättyy 31. päivänä heinäkuuta. Lukuvuodessa on 190 työpäivää. Lukuvuoden työpäivistä vähennetään muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi sattuva itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä (perusopetuslain 23 §).
Lukuvuonna 2024–2025 itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä sattuvat muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi, joten ne vähentävät kolme työpäivää. Koulutyötä tulee siis tehdä 187 työpäivää.
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala pyytää johtokunnan lausuntoa alla olevista vaihtoehdoista liittyen suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-aikoihin lukuvuonna 2024–2025:
1. vaihtoehto
Työaika alkaa syksyllä 8.8.2024 (to) ja päättyy 20.12.2024 (pe).
Syysloma on viikolla 42 eli 14.10.2024 (ma) - 18.10.2024 (pe).
Joululoma on 21.12.2024 (la) - 6.1.2025 (ma).
Työaika alkaa keväällä 7.1.2025 (ti) ja päättyy 31.5.2025 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 17.2.2025 (ma) - 21.2.2025 (pe).
Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi aikaisemmin elokuussa. Joululoma olisi hieman yli kaksi viikkoa niin, että opiskelu alkaisi loppiaisen jälkeen. Lokakuussa olisi viikon syysloma ja helmikuussa viikon talviloma.
2. vaihtoehto
Työaika alkaa syksyllä 12.8.2024 (ma) ja päättyy 20.12.2024 (pe).
Syysloma on viikolla 42 eli 14.10.2024 (ma) - 18.10.2024 (pe).
Joululoma on 21.12.2024 (la) - 1.1.2025 (ke).
Työaika alkaa keväällä 2.1.2025 (to) ja päättyy 31.5.2025 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 17.2.2025 (ma) - 21.2.2025 (pe).
Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi hieman myöhemmin elokuussa. Joululoma olisi vastaavasti lyhempi niin, että opiskelu alkaisi tammikuun toisena päivänä. Lokakuussa olisi viikon syysloma ja helmikuussa viikon talviloma.
Ennen johtokunnan kokousta asia tulee käsitellä opettajien ja muun henkilökunnan keskuudessa näiden mielipiteen selvittämiseksi. Oppilaskunnalta pyydetään oma lausunto, joka liitetään johtokunnan lausuntoon.
Lisäksi perusopetuslain 47 a §:n mukaan opetuksen järjestäjän tulee huolehtia siitä, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä heidän asemaansa liittyvistä asioista. Tämä tarkoittaa, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä edellä olevista vaihtoehdoista esim. äänestämällä. Yhteenveto oppilaiden mielipiteistä tulee toimittaa edellä tarkoitettujen lausuntojen mukana.
Muutoksenhaku:
Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano
Tiedoksi:
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
MUUTOKSENHAKUOHJEET
1
MUUTOKSENHAKUKIELTO
Pöytäkirjan 1, 2 ja 4 §:t.
Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.
Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §
2
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Pöytäkirjan 3 §.
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.
Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.
Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus:
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
· se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
· kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika:
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen:
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite:helsinki.kirjaamo@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Postiosoite: PL 10
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero: (09) 655 783
Käyntiosoite: Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero: (09) 310 13700 (Yleishallinto)
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö:
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:
· päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
· miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
· millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
· oikaisuvaatimuksen tekijä
· millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
· oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja:
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
3
VALITUSOSOITUS
Pöytäkirjan §.
Tähän päätökseen haetaan muutosta hallintovalituksella.
Valitusoikeus:
Tähän päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen).
Valitusaika:
Valitus päätöksestä, joka koskee oppilaalle annettavaa kirjallista varoitusta tai oppilaan määräaikaista erottamista, tulee tehdä 14 päivän kuluessa siitä, kun päätös on annettu oppilaan huoltajalle tai muulle lailliselle edustajalle tiedoksi. Muissa tapauksissa valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon sinä päivänä, jona päätös on luovutettu asianosaiselle tai hänen lailliselle edustajalle. Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttuakirjeen lähettämisestä. Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä. Postitse saantitodistusta vastaan lähetetystä asiakirjasta katsotaan asianosaisen saaneen tiedon saantitodistuksen osoittamana aikana. Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Valitusviranomainen:
Valitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle.
Hallinto-oikeuden asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: helsinki.hao@oikeus.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Postiosoite: Radanrakentajantie 5
00520 HELSINKI
Faksinumero: 029 56 42079
Käyntiosoite: Radanrakentajantie 5
Puhelinnumero: 029 56 42000
Valituksen muoto ja sisältö:
Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava
· päätös, johon haetaan muutosta
· miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutosta siihen vaaditaan tehtäväksi
· perusteet, joilla muutosta vaaditaan.
Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.
Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.
Valitukseen on liitettävä
· päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä
· todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisesta
· asiakirjat, joihin valittaja vetoaa, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Oikeudenkäyntimaksu:
Muutoksenhakuasian vireille panijalta peritään oikeudenkäyntimaksu sen mukaan kuin tuomioistuinmaksulaissa (1455/2015) säädetään.
Pöytäkirja tarkastettu
Tiia Kivi Janne Lempinen
Pöytäkirja on pidetty nähtävänä yleisessä tietoverkossa osoitteessa www.hel.fi.
Kokousaika: tiistai 26.3.2024 17.05–17.38
Kokouspaikka: Porolahden peruskoulu, Roihuvuorentien toimipiste
Läsnä:
Airaksinen-Kokkonen Merituuli, puheenjohtaja
Ikonen Matti, varapuheenjohtaja
Kivi Tiia, opettajia edustava jäsen
Lempinen Janne, opettajia edustava jäsen
Martiskainen Marjo, muuta henkilökuntaa edustava jäsen
Heikkinen Mari, rehtori
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Porolahden peruskoulun johtokunta totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
Porolahden peruskoulun johtokunta valitsee pöytäkirjantarkastajiksi Tiia Kiven ja Janne Lempisen.
5. Käsiteltävät asiat
2
Porolahden peruskoulun vuoden 2024 talousarvion käyttösuunnitelman vahvistaminen
Päätös
Porolahden peruskoulun johtokunta päätti hyväksyä talousarvion käyttösuunnitelman esittelijän ehdotuksen mukaisesti.
Lisäksi johtokunta päätti, että rehtorilla on oikeus kohdentaa johtokunnan tässä kokouksessa päättämän käyttösuunnitelman määrärahoja tiliryhmien ja toimintoalueiden välillä, jos koulun toiminta sitä vaatii. Rehtori tuo seuraavaan johtokunnan kokoukseen tiedoksi tehdyt muutokset.
Esittelijän perustelut
Porolahden peruskoulun johtokunta päättää hyväksyä talousarvion käyttösuunnitelman esittelijän ehdotuksen mukaisesti.
Lisäksi johtokunta päättää, että rehtorilla on oikeus kohdentaa johtokunnan tässä kokouksessa päättämän käyttösuunnitelman määrärahoja tiliryhmien ja toimintoalueiden välillä, jos koulun toiminta sitä vaatii. Rehtori tuo seuraavaan johtokunnan kokoukseen tiedoksi tehdyt muutokset.
Esittelijän perustelut:
Kasvatus- ja koulutuslautakunta hyväksyi 12.12.2023 §275 kasvatuksen ja koulutuksen toimialan vuoden 2024 tulosbudjetin ja oikeutti toimialajohtajan päättämään käyttötalouden ja investointien kokonaismäärärahojen puitteissa määrärahojen vastuuhenkilöt ja heidän määrärahansa ja tarkistamaan niitä tarvittaessa. Toimialajohtaja päätti 30.1.2024 §9 ja muutospäätöksellä 14.2.2024 §12 toimialan palvelukokonaisuuksien käyttömenojen määrärahat sekä niiden vastuuhenkilöt ajalle 1.1.2024 - 31.12.2024.
Kaupunginhallitus on antanut päätöksellään 12.12.2023 talousarvion noudattamisohjeet (Intra). Määrärahojen vastuuhenkilöt ovat vastuussa talousarvion tavoitteiden saavuttamisesta, euromäärien noudattamisesta sekä tuloarvion ja tulojen perinnän toteutumisesta sekä muista tulosbudjetin toteuttamisen edellyttämistä toimenpiteistä ohjeiden mukaisesti. Perusopetusjohtaja on suomenkielisen perusopetuksen määrärahojen vastuuhenkilö. Rehtori on koulun määrärahojen vastuuhenkilö.
Toimialajohtaja päätti 30.1.2024 ja 14.2.2024 palvelukokonaisuuksien ja hallinnon käyttömenojen sekä investointien määrärahat, joiden pohjalta perusopetusjohtaja päätti 29.2.2024 kehyksen talousarviovuodeksi 2024 tulosbudjetin tavoitteiden ja periaatteiden mukaisesti. Tämän perusteella aluepäälliköt ovat päättäneet yksittäisten koulujen kehyksistä.
Esittelijä toteaa, että koulun talousarvion käyttösuunnitelma on valmisteltu myönnetyn kehyksen puitteissa johtokunnan hyväksyttäväksi.
Porolahden peruskoulun osalta budjettikehys on yhteensä 13867 101,00 euroa. Käyttösuunnitelma perustuu oppilasmäärän keskiarvoon, kevään 2024 osalta on 1103 oppilasta ja syksyn ennusteen 2024 osalta 1149 oppilasta.
Käyttösuunnitelmassa on varattuna määräraha kertaluonteiseen palkitsemiseen, joka on suuruudeltaan 0,955 % henkilöstön säännöllisen työajan palkkasummasta.
Muutoksenhaku
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta
3
Porolahden peruskoulun johtokunnan esitys muutoksesta opetussuunnitelman lukuun 12.4. Valinnaisuus perusopetuksessa, paikallinen tarkennus
Päätösehdotus
Porolahden peruskoulun johtokunta päätti esittää perusopetusjohtajalle, että Porolahden peruskoulun opetussuunnitelman luvun 12.4 Valinnaisuus perusopetuksessa, paikallinen tarkennus päivitetään liitteen mukaisesti vuosiluokkien 4–6 ja 8–9 osalta 1.8.2024 alkaen.
Esittelijän perustelut
Porolahden peruskoulun oppilaat opiskelevat valinnaisia aineita vuosiluokilla 4–6 ja 8–9. Valinnaisaineiden tarjontaa halutaan päivittää vuosiluokilla 4–6 ja 8–9 oppilaiden, huoltajien ja opettajien kyselyissä esittämien toiveiden pohjalta.
Muutoksenhaku
Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano
4
Porolahden peruskoulun 9C-luokan leirikoulun hyväksyminen
Päätösehdotus
Porolahden peruskoulun johtokunta päätti hyväksyä 9C-luokan leirikoulun Bengtsårin leirisaarella Hangossa ajalla 27.-29.5.2024 tehdyn suunnitelman mukaisesti. Leirikoulussa ja sen toteuttamisessa noudatetaan toimialan antamien ohjeita.
Esittelijän perustelut
Johtokunta hyväksyy leirikoulut osana koulun toimintasuunnitelmaa. Koska 9C-luokan leirikoulua ei on kirjattu toimintasuunnitelmaan, tuodaan asia johtokunnan päätettäväksi erikseen.
Muutoksenhaku
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta
5
Porolahden peruskoulun 9K-luokan leirikoulun hyväksyminen
Päätösehdotus
Porolahden peruskoulun johtokunta päätti hyväksyä 9K-luokan leirikoulun Meriharjun leirikeskuksessa ajalla 29.-30.4.2024 tehdyn suunnitelman mukaisesti. Leirikoulu on merkitty koulun lukuvuoden 2023–2024 toimintasuunnitelmaan. Leirikoulussa ja sen toteuttamisessa noudatetaan toimialan antamien ohjeita.
Esittelijän perustelut
Johtokunta hyväksyy leirikoulut osana koulun toimintasuunnitelmaa. Koska 9K-luokan leirikoulu on kirjattu toimintasuunnitelmaan vain mahdollisuutena ilman tarkempaa ajankohtaa ja paikkaa, tuodaan asia johtokunnan päätettäväksi erikseen.
Muutoksenhaku
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta
6
Porolahden peruskoulun 9M-luokan leirikoulun hyväksyminen
Päätösehdotus
Porolahden peruskoulun johtokunta päätti hyväksyä 9M-luokan leirikoulun Bengtsårin leirisaarella Hangossa ajalla 28-31.5.2024 tehdyn suunnitelman mukaisesti. Leirikoulu on merkitty koulun lukuvuoden 2023–2024 toimintasuunnitelmaan. Leirikoulussa ja sen toteuttamisessa noudatetaan toimialan antamien ohjeita.
Esittelijän perustelut
Johtokunta hyväksyy leirikoulut osana koulun toimintasuunnitelmaa. Koska 9M-luokan leirikoulu on kirjattu toimintasuunnitelmaan vain mahdollisuutena ilman tarkempaa ajankohtaa ja paikkaa, tuodaan asia johtokunnan päätettäväksi erikseen.
Muutoksenhaku
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta
7
Porolahden peruskoulun 6C-luokan retken hyväksyminen
Päätösehdotus
Porolahden peruskoulun johtokunta päätti hyväksyä 6C-luokan retken Lahteen 25.4.2024 tehdyn suunnitelman mukaisesti. Retken toteuttamisessa noudatetaan toimialan antamien ohjeita.
Esittelijän perustelut
Johtokunta hyväksyy leirikoulut osana koulun toimintasuunnitelmaa. Koska 6C-luokan retki suuntautuu pääkaupunkiseudun ulkopuolelle ja sitä ei ole kirjattu toimintasuunnitelmaan, tuodaan asia johtokunnan päätettäväksi erikseen.
Muutoksenhaku
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta
8
Porolahden peruskoulun 8-9J-luokan leirikoulun hyväksyminen
Päätösehdotus
Porolahden peruskoulun johtokunta päätti hyväksyä 8-9J-luokan leirikoulun Velskolan seurakunnan leirikeskuksessa Espoossa ajalla 22.-23.5.2024 tehdyn suunnitelman mukaisesti. Leirikoulu on merkitty koulun lukuvuoden 2023–2024 toimintasuunnitelmaan. Leirikoulussa ja sen toteuttamisessa noudatetaan toimialan antamien ohjeita.
Esittelijän perustelut
Johtokunta hyväksyy leirikoulut osana koulun toimintasuunnitelmaa. Koska 8-9J-luokan leirikoulu on kirjattu toimintasuunnitelmaan vain mahdollisuutena ilman tarkempaa ajankohtaa ja paikkaa, tuodaan asia johtokunnan päätettäväksi erikseen.
Muutoksenhaku
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta
9
Porolahden peruskoulun 9A-luokan leirikoulun hyväksyminen
Päätösehdotus
Porolahden peruskoulun johtokunta päätti hyväksyä 9A-luokan leirikoulun Meriharjun luontotalo Helsingissä ajalla 6.-7.5.2024 tehdyn suunnitelman mukaisesti. Leirikoulu on merkitty koulun lukuvuoden 2023–2024 toimintasuunnitelmaan. Leirikoulussa ja sen toteuttamisessa noudatetaan toimialan antamien ohjeita.
Esittelijän perustelut
Johtokunta hyväksyy leirikoulut osana koulun toimintasuunnitelmaa. Koska 9A-luokan leirikoulu on kirjattu toimintasuunnitelmaan vain mahdollisuutena ilman tarkempaa ajankohtaa ja paikkaa, tuodaan asia johtokunnan päätettäväksi erikseen.
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Muutoksenhaku
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta
MUUTOKSENHAKUOHJEET
1
MUUTOKSENHAKUKIELTO
Pöytäkirjan 3 §
Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.
Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §
2
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Pöytäkirjan 2, 4, 5, 6, 7, 8, ja 9 §:t.
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.
Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.
Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
• se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
• kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite:helsinki.kirjaamo@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Postiosoite: PL 10
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero: (09) 655 783
Käyntiosoite: Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero: (09) 310 13700 (Yleishallinto)
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
• päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
• miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
• millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
• oikaisuvaatimuksen tekijä
• millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
• oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
3
VALITUSOSOITUS
Tähän päätökseen haetaan muutosta hallintovalituksella.
Valitusoikeus
Tähän päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen).
Valitusaika
Valitus päätöksestä, joka koskee oppilaalle annettavaa kirjallista varoitusta tai oppilaan määräaikaista erottamista, tulee tehdä 14 päivän kuluessa siitä, kun päätös on annettu oppilaan huoltajalle tai muulle lailliselle edustajalle tiedoksi. Muissa tapauksissa valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon sinä päivänä, jona päätös on luovutettu asianosaiselle tai hänen lailliselle edustajalle. Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua
kirjeen lähettämisestä. Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen
katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä. Postitse saantitodistusta vastaan lähetetystä asiakirjasta katsotaan
asianosaisen saaneen tiedon saantitodistuksen osoittamana aikana. Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Valitusviranomainen
Valitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle.
Hallinto-oikeuden asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: helsinki.hao@oikeus.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Postiosoite: Radanrakentajantie 5
00520 HELSINKI
Faksinumero: 029 56 42079
Käyntiosoite: Radanrakentajantie 5
Puhelinnumero: 029 56 42000
Valituksen muoto ja sisältö
Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava
• päätös, johon haetaan muutosta
• miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutosta siihen vaaditaan tehtäväksi
• perusteet, joilla muutosta vaaditaan.
Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.
Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai
eheyttä ole syytä epäillä.
Valitukseen on liitettävä
• päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä
• todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisesta
• asiakirjat, joihin valittaja vetoaa, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Oikeudenkäyntimaksu
Muutoksenhakuasian vireille panijalta peritään oikeudenkäyntimaksu sen mukaan kuin tuomioistuinmaksulaissa (1455/2015) säädetään.
Porolahden peruskoulun johtokunta
Merituuli Airaksinen -Kokkonen, puheenjohtaha
Mari Heikkinen, pöytäkirjanpitäjä
Pöytäkirja tarkastettu
Tiia Kivi Janne Lempinen
Koulumme sosiaalisessa mediassa
Kerromme Porolahden peruskoulun arjesta myös Facebookissa ja Instagramissa, otathan meidät seurantaan.