Yhteystiedot
Apulaisrehtori
Milja Elomaa
+358 9 310 32442
milja.elomaa@hel.fi
Apulaisrehtori
Sini Latvala
+358 9 310 82500
sini.latvala@hel.fi
Hallintoassistentti
Arja Lappalainen
+358 9 310 86812
toimistopalvelut.puistopolun.peruskoulu@hel.fi
Hallintoassistentti
Henna-Riikka Myllynen
+358 9 310 27964
toimistopalvelut.puistopolun.peruskoulu@hel.fi
Rehtori
Pertti Tossavainen
+358 9 310 86802
pertti.tossavainen@hel.fi
Lukuvuosi 2025-2026
Kielten opetus
Painotettu opetus
Puistopolun peruskoulu eli PPPK toimii kahdessa eri toimipisteessä lähellä toisiaan. Koulussa opiskelee noin 860 oppilasta ja työskentelee noin 100 aikuista.
Puistopolun peruskoulun oppilaat tulevat Vuosaaresta, ja painotettuun opetukseen voi hakea myös Vuosaaren ulkopuolelta.
Puistopolun peruskoulussa on painotettua opetusta urheilussa (Olympiakomitean urheiluluokka), liikunnassa ja taideilmaisussa.
Meidän koulu
Valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta on laadittu Helsingin oma kuntakohtainen opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä koulukohtaiset opetussuunnitelmat. Opetusta meidän koulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.
Luokilla 1.–6. on oma opettaja, joka opettaa pääosan tunneista. Aineenopettajat opettavat luokkia 7-9, ja he vastaavat osin myös opetuksesta luokilla 1-6. Oman opettajan kanssa voi työskennellä erityisopettaja, suomi toisena kielenä -opettaja, resurssiopettaja tai koulunkäyntiavustaja.
Oppilaat saavat koulusta maksutta oppikirjat ja muun oppimateriaalin, jonka koulu itse valitsee. Sähköisiä oppimateriaaleja käytetään muun oppimateriaalin ohella.
Painotettu opetus
Puistopolun peruskoulussa on painotettua opetusta taideilmaisussa, liikunnassa ja urheilussa (Olympiakomitean urheiluluokka). Painotetun opetuksen kouluihin valitaan ensisijaisesti kaupungin omia oppilaita.
Tietoa soveltuvuuskokeista:
Hakeutuminen 3. luokalta alkavaan painotettuun opetukseen
- Hakuaika 13.-27.1.
- Liikunnan soveltuvuuskokeet Merilahden peruskoulun liikuntasalissa (osoite Kallvikinniementie 1) 10.2. klo 13. Lähtö Alapuistosta opettajan johdolla klo 12.15.
- Liikunnan soveltuvuuskokeiden varapäivä Merilahden peruskoulussa 28.2. Lääkärintodistus vaaditaan.
- Taideilmaisun soveltuvuuskokeet Puistopolun peruskoulun Alapuistossa (osoite Punakiventie 4) 3.2. klo 13. Tavataan H-ovella, joka on Alapuiston pääovi.
- Taideilmaisun soveltuvuuskokeiden varapäivä Puistopolun peruskoulun Alapuistossa 24.2. Lääkärintodistus vaaditaan.
Hakeutuminen 7. luokalta alkavaan painotettuun opetukseen
- Hakuaika 16.12.2024-16.1.2025.
- Vanhempainillan diat(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Soveltuvuuskokeet:
- Urheilu-ja liikuntapainotuksen perusosa 29.1.2025 Vuosaaren Urheilutalolla klo 9.00 alkaen. Huom! Kaikki hakijat urheilu- ja liikuntapainotteisille luokille osallistuvat perusosaan. Paikalle on hyvä tulla jo 8.30, jotta ehdit rauhassa vaihtaa kamat ja tulla saliin odottamaan ohjeistusta + alkulämmittelemään.
Soveltuvuuskokeen koulukohtaisena testinä tehdään kaksiosainen testi: pujottelurata (koripallo-säbä) & tramppahypyt (tehdään voimistelun yhteydessä, kynttilä-kerä-x-hyppy ja kasakka).
Muut perusosan testit löydät osoitteesta www.soveltuvuuskoe.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Soveltuvuuskokeen lajiosa (Huom! vain Urhea/urheiluluokille hakevat) 31.1.2025. Lisätietoa lajiosasta: https://urhea.fi/urheilu-ja-opiskelu/ylakoulut/ylakoulutoiminta/haku/urheilu-ja-opiskelu-ylakoulut-ylakoulutoiminta-soveltuvuuskoe-soveltuvuuskokeenlajiosa/(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Urheilu- ja liikuntapainotuksen varakoepäivä 12.2.2025 klo 9 Vuosaaren Urheilutalolla ja lajiosan varakoepäivä 14.2.2025. Varapäivään voi osallistua vain rehtorin luvalla painavasta syystä esim. sairastuminen (lääkärintodistus vaaditaan). Ilmoitus on tehtävä viimeistään testipäivänä.
- Taideilmaisu 27.1.2025 klo 13 Puistopolun peruskoulun Yläpuistossa, osoitteessa Pohjavedenkatu 3. Varapäivä 10.2.2025 klo 13 Yläpuistossa. Varapäivään voi osallistua vain rehtorin luvalla painavasta syystä esim. sairastuminen (lääkärintodistus vaaditaan). Ilmoitus on tehtävä viimeistään testipäivänä.
Tietoa painotetusta opetuksesta
Taideilmaisu
Puistopolun peruskoulun taideilmaisupainotus alkaa alakoulussa 3. luokalta ja yläkoulussa 7. luokalta. Taideilmaisu on valtakunnallisesti ja Helsingissä uusi oppiaine, jonka opetus on alkanut Puistopolun peruskoulussa lukuvuonna 2017. Opetuksessa taito- ja taideaineiden (kuvataide, ilmaisutaito, musiikki ja käsityö) tuntimäärä lisääntyy, ja kyseisiä oppiaineita opetetaan niitä eri tavoin yhdistellen. Opetuksessa painotetaan vuosittain eri taideaineita: Neljänsillä luokilla painotetaan käsitöitä, viidensillä luokilla musiikkia ja kuudensilla luokilla kuvaamataidetta. Yläkoulussa kahdeksannella luokalla painotetaan teatteri-ilmaisua ja yhdeksännellä luokalla keskitytään oman taiteen tuottamiseen. Kolmannella ja seitsemännellä luokalla tutustutaan kaikkiin opetettaviin taiteenaloihin.
Keskiössä ovat oppilaan omat mielenkiinnon kohteet, sekä tutkiva ja kokeileva oppiminen. Monipuolisen taideopetuksen tarjonnan myötä oppilaita kannustetaan löytämään oma, heitä itseään kiinnostava osaamisalueensa, jota on mahdollista syventää opintojen edetessä.
Taidepainotuksen opettajat ovat taito- ja taideaineisiin erikoistuneita luokanopettajia ja aineenopettajia. Opetuskokonaisuuksia suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyönä opettajien eri osaamisalueita monipuolisesti hyödyntäen. Myös ulkopuolisia, kouluun tulevia vierailevia asiantuntijoita käytetään taideilmaisun opetuksessa mahdollisuuksien mukaan. Taideilmaisuluokkien kanssa tehdään retkiä erilaisiin kulttuurikohteisiin ja työpajoihin.
Taideilmaisupainotteiseen opetukseen otetaan oppilaita soveltuvuuskokeen kautta sekä 3. että 7. luokille. Soveltuvuuskokeessa arvioidaan oppilaan innostusta, kiinnostusta, luovuutta ja yhteistyötaitoja. Taideilmaisupainotus sopii kaikille taideilmaisusta kiinnostuneille ja erilaisiin taito- ja taideaineisiin motivoituneille lapsille sekä nuorille.
Liikuntapainotus
Puistopolun peruskoulun liikuntapainotus alkaa 3. luokalta. Liikuntaluokilla opiskellaan liikuntaa neljä tuntia viikossa. Valintojen myötä liikuntatuntien määrä voi olla jopa kuusi tuntia viikossa. Liikuntapainotus sopii kaikille liikunnasta kiinnostuneille sekä aktiivisille harrastajille. Liikuntaluokkien opettajat ovat liikuntaan erikoistuneita luokanopettajia ja liikunnan aineopettajia.
Koulun lajitarjonta on monipuolinen. Liikunnan opetuksessa on mahdollista keskittyä tuttuihin koululiikuntalajeihin, syventää omia lajitaitoja ja tutustua uusiin, koululiikunnassa harvinaisempiin lajeihin.
Koulussa on hyvät liikuntasalit, joista löytyy monipuoliset varusteet eri liikuntalajien harjoittelemiseen. Ulkoliikuntalajien harjoitteluun koulun lähellä on hyvät mahdollisuudet esimerkiksi Heteniityn urheilukentällä, Mustavuoren ulkoilualue, Uutelan ulkoilualue sekä Kartanon kentän alue. Koulun lähellä on Vuosaaren urheilutalo, uimahalli sekä jäähalli, joissa voi harjoitella monipuolisesti ja tehokkaasti.
Puistopolun peruskoulun 3. luokalla alkavalle liikuntapainotteisille luokille otetaan oppilaita soveltuvuuskokeen kautta. Soveltuvuuskoe järjestetään vuosittain tammi-helmikuussa. Testeissä arvioidaan taitoja, koordinaatiota, rytmitajua, harrastuneisuutta ja kiinnostusta liikuntaan.
Urheiluyläkoulu
Urheiluyläkouluilla on Suomen Olympiakomitean myöntämä urheiluoppilaitos-status. Urheiluyläkouluissa rakennetaan valtakunnallista urheiluyläkoulumallia, jossa toteutuu mahdollisuus 10 liikunta- ja urheilutuntiin kouluviikon aikana. Urheiluyläkoulussa tavoitteellisesti urheileva nuori saa ohjausta elämäntaitojensa kehittämiseen sekä valmiuksia opintojen ja urheilun täysipainoiseen yhdistämiseen. Urheiluyläkoulujen koordinoinnista vastaa Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön urheiluakatemiaohjelma.
Puistopolun peruskoulussa on lajivalmennusta yhteistyöseurojen ja liittojen toimesta useissa eri lajeissa, kuten mm. jääkiekko, jalkapallo, koripallo, salibandy, voimistelu (mm. telinevoimistelu ja Team Gym) ja fysiikkavalmennus. Myös muiden lajien urheilijoilla on mahdollisuus aamuharjoitteluun sovittaessa oman valmentajan kanssa.
Yläkouluaika on tärkeä vaihe urheilijan polulla: nuori kasvaa urheilun harrastajasta tavoitteelliseksi urheilijaksi. Innostus syvenee intohimoksi, monipuolisista liikuntataidoista jalostuvat vahvat lajitaidot, hyvä harjoitettavuus tarkentuu systemaattiseksi harjoitteluksi ja urheilulliset elämäntavat luovat edellytykset terveeksi urheilijaksi kasvulle.
Urheiluyläkoulu on urheilusta innostuneelle nuorelle erinomainen mahdollisuus yhdistää koulunkäynti ja urheilu. Urheiluyläkouluissa rakennetaan nuoren urheilijan hyvää arkea ja opetetaan nuoria itsenäiseen työskentelyyn, vastuun ottamiseen ja arjen aikatauluttamiseen. Tämä onnistuu usean eri toimijan yhteistyöllä: mukana ovat koulut ja opettajat sekä lajiliitot, seurat ja urheiluakatemiat.
Jos siis olet urheilusta innostunut 6.-luokkalainen tai hänen vanhempansa, katso lisätietoa urheiluyläkouluista Olympiakomitean sivuilta Urheilua ja elämää varten - Urhea (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja Urheiluyläkoulusta urheiluyläkouluvastaavalta ja Urhea-koordinaattorilta Taina Aholalta, taina.ahola@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), puh. 040 7300944
Kieliohjelma
- 1. luokalta alkava vieras kieli (A1): englanti, ranska, ruotsi
- 3. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (A2): englanti, espanja, ranska, ruotsi, saksa
- 6. luokalta alkava toinen kotimainen kieli (B1): ruotsi
- 8. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (B2): espanja, ranska, saksa
Vuosiviikkotunnit luokka-asteittain
1. luokka-asteella A1-kieltä on 2 tuntia viikossa. 3.-6 luokka-asteilla A1-kieltä on 2 tuntia viikossa. Poikkeuksena 5.luokka, jolloin A1-kieltä 3 tuntia viikossa. 3.-6. luokka-asteilla vaihtoehtoista A2-kieltä on 2 tuntia viikossa. Poikkeuksena 3.luokka, jolloin A2-kieltä on 1 tunti viikossa. 6.-9. luokka-asteilla B1-kieltä on 2 tuntia viikossa. 8.-9. luokka-asteilla B2-kieltä on 2 tuntia viikossa.
Vanhempainillat syksyllä 2024
Tulevien 3lk vanhempainillan diat(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Tulevien 7lk vanhempainillan diat(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Vuosaaren alueellinen vanhempainilta yläkouluun siirtymisestä Merilahden peruskoulussa (Kallvikinniementie 1) ke 20.11. klo 17.
Hakeutuminen 3. luokalta alkavaan painotettuun opetukseen
- Hakuaika 13.-27.1.
- Liikunnan soveltuvuuskokeet Merilahden peruskoulun liikuntasalissa (osoite Kallvikinniementie 1) 10.2. klo 13. Lähtö Alapuistosta opettajan johdolla klo 12.15.
- Liikunnan soveltuvuuskokeiden varapäivä Merilahden peruskoulussa 28.2. Lääkärintodistus vaaditaan.
- Taideilmaisun soveltuvuuskokeet Puistopolun peruskoulun Alapuistossa (osoite Punakiventie 4) 3.2. klo 13. Tavataan H-ovella, joka on Alapuiston pääovi.
- Taideilmaisun soveltuvuuskokeiden varapäivä Puistopolun peruskoulun Alapuistossa 24.2. Lääkärintodistus vaaditaan.
Hakeutuminen 7. luokalta alkavaan painotettuun opetukseen
- Hakuaika 16.12.2024-16.1.2025.
Soveltuvuuskokeet:
- Urheilu-ja liikuntapainotuksen perusosa 29.1.2025 Vuosaaren Urheilutalolla klo 9.00.
- Soveltuvuuskokeen lajiosa (Huom! vain Urhea/urheiluluokille hakevat) 31.1.2025.
Urheilu- ja liikuntapainotuksen varakoepäivä 12.2.2025 klo 9 Vuosaaren Urheilutalolla ja lajiosan varakoepäivä 14.2.2025. Varapäivään voi osallistua vain rehtorin luvalla painavasta syystä esim. sairastuminen (lääkärintodistus vaaditaan). Ilmoitus on tehtävä viimeistään testipäivänä.
- Taideilmaisupainotuksen soveltuvuuskokeet 27.1.2025 klo 13 Puistopolun peruskoulun Yläpuistossa, osoitteessa Pohjavedenkatu 3. Varapäivä 10.2.2025 klo 13 Yläpuistossa. Varapäivään voi osallistua vain rehtorin luvalla painavasta syystä esim. sairastuminen (lääkärintodistus vaaditaan). Ilmoitus on tehtävä viimeistään testipäivänä.
Kodin ja koulun yhteistyön periaatteet ja toimintatavat on kuvattu jokaisen koulun opetussuunnitelmassa. Siihen kuuluvat mm. vanhempainillat, vanhempainvartit sekä yhteydenpito sähköisen Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta.
Käytännön yhteistyöstä ja toiminnasta sovitaan yhdessä koulun ja huoltajien kanssa. Kodin ja koulun yhteistyö on vastavuoroista. Kouluissa toimii johtokunta ja myös vanhempainyhdistys.
Wilma
Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta huoltajat voivat saada tietoa lastensa opetuksesta, opetusjärjestelyistä ja arvioinnista sekä selvittää poissaoloja. Wilmassa huoltajat saavat koulun lähettämiä tiedotteita ja voivat olla yhteydessä opettajiin ja rehtoriin. Wilmaa käyttävät myös oppilaat ja opiskelijat omien opintojensa seurantaan. Huoltajakohtaiset wilma-tunnukset annetaan syyslukukauden alkaessa siitä koulusta, jossa lapsi on aloittanut.
Opi käyttämään Wilmaa YouTube-videoidemme avulla.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Koulussamme on käytössä kuuden viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite.
Katso alapuistion lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Katso yläpuistion lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Puistopolun peruskoulun järjestyssäännöt
- Toimin turvallisesti
- Kunnioitan toisia
- Kunnioitan ympäristöä ja omaisuutta
Henkilökuntamme yhteystiedot
Toimipisteet
Alapuisto
1.-6. luokat
puh. 09 310 86814
Käyntiosoite: Punakiventie 4, 00980 Helsinki
PL 98314, 00099 Helsingin kaupunki
Yläpuisto
7.-9. luokat, EAU1, EAU2
puh. 09 310 82702
Käyntiosoite: Pohjavedenkatu 3, 00980 Helsinki
PL 98305, 00099 Helsingin kaupunki
Koulusihteerit
Alapuisto Arja Lappalainen
puh. 09 310 86812
toimistopalvelut.puistopolunperuskoulu@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Yläpuisto Henna-Riikka Myllynen
puh. 040 6836720 / 0931027964
toimistopalvelut.puistopolunperuskoulu@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Rehtori
Pertti Tossavainen
puh. 09 310 86802, 050 302 7753
pertti.tossavainen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Virka-apulaisrehtorit
Sini Latvala
p. 0406613150 / 0931082500
sini.latvala@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Milja Elomaa
p. 040 579 8366 / 093103 2442
milja.elomaa@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Ruokala Yläpuisto
puh. 09 310 82809
Opetushenkilöstöön saa yhteyden Wilma-viestillä tai sähköpostilla. Sähköpostiosoitteet ovat muodossa etunimi.sukunimi@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Luokanopettajat
1A Mutanen Annika
1B Tallqvist Jenni
1C Söderholm Katariina
1D Somalahti Katariina
1-3F Lehtonen Sara
1–6T Kettunen Emilia
2A Isoaho Roosa
2B Lakaniemi Kirsi
2C Sairanen Niina
2D Kemiläinen Jaana
2–3F Kujanpää Siri
3A Liikanen Kirsi
3B Wirman Antto
3C Kenkkilä Sonja
3-4F Karèn Valpuri
3–6S Suomi Eeva
4A Haapala Lempi
4B Lehtinen Heidi
4C Haaja Joona
4F Karèn Valpuri
5A Levä Sanne
5B Sillanpää Mirka
5C Hakuli Arttu
5-6F Huusko Liinu
6A Rautiainen Milja
6B Pusthay Oona
6C Väisänen Johanna
6D Paasio Panu
Luokanohjaajat
EAU Merivaara Hanna
EAU Rävholm Nina
7-9B Sjöblom Kilian, Riuttanen Juulia
7A Nilsson Mia
7C Komulainen Ritva
7D Kuntola Hanna
7E Ahola Taina
7F Liukkonen Santeri
7H Karhu Anna
7J Salomaa Tommi
8A Kangaspunta Kirsi
8D Kivistö Jari
8E Sipilä Jari
8F Alftan Marja
8G Venha Adalmiina
8J Konttinen Juuso
9A Raute Riikka
9C Sundus Ali
9D Tyvijärvi Jaakko
9E Hiiros Ville
9G Koyuncu Selma
9H Nevala-Vihavainen Jaana
9J Turkki Kati
Erityisopetus
Hynninen Anne 1lk, 3lk
puh. 09 310 86821, 040 3349130
Joutsenvirta Raija 2lk, 5lk
puh. 09 310 23871, 040 6826818
Kylliäinen Riina 4lk, 6lk
puh. 09 310 86122, 040 3362426
Manninen Heljä, Alakoulun F-luokat
Nyström Pami 1-6T
Raivola Katri 7–9lk
puh. 09 310 86730, 040 3349322
Riihimäki Essi 7-9lk
puh. 09 310 86790, 0403349324
Aineenopettajat
Abdi Mohamoud, islam
Aho Johanna, ruotsi ja ranska
Ahola Taina, liikunta ja terveystieto, Urheiluyläkouluvastaava
Alfonso Kirsi, matematiikka ja fysiikka
Alftan Marja, uskonto ja elämänkatsomustieto
Ali Sundus, matematiikka ja fysiikka
Cavcic Armela, englanti ja saksa
Ghannou Idriss, islam
Hiiros Ville, matematiikka ja kemia
Hinkkanen Samuel, historia ja yhteiskuntaoppi
Homa Jami, islam
Ismail Ahmed Nasir, islam
Kangaspunta Kirsi, äidinkieli ja kirjallisuus, S2
Karhu Anna, espanja
Kinnunen Anna-Leena,
Kivistö Jari, käsityö
Komulainen Ritva, ruotsi
Konttinen Juuso, liikunta ja terveystieto
Kotilainen Hanna, S2
Koyuncu Selma, saksa ja englanti sekä resurssiopetus
Kuntola Hanna, kotitalous
Köngäs Kati, S2
Lam Phung, S2
Liukkonen Santeri, biologia ja maantieto
Manninen Heljä, käsityö ja laaja-alainen erityiopetus
Mygänen Elvira, venäjä
Nevala-Vihavainen Jaana, englanti ja ruotsi
Nilsson Mia, äidinkieli ja kirjallisuus, S2
Penttonen Soili, ortodoksiuskonto
Rajantie Niina, musiikki
Raute Riikka, käsityö
Remy Marianna, S2
Saar Allan, musiikki
Sajaniemi Antje, englanti ja ruotsi
Salomaa Tommi, liikunta ja terveystieto
Schildt-Pohjalainen Paula, kotitalous ja terveystieto
Seppälä Erkki, englanti ja ruotsi
Sipilä Jari, historia ja yhteiskuntaoppi
Taarna Jenni, matematiikka ja tietotekniikka
Temiz Selim, fysiikka ja matematiikka
Turkki Katariina, biologia ja maantieto sekä terveystieto
Tyvijärvi Jaakko, matematiikka ja kemia
Venha Adalmiina, kuvataide
Wiegand Sara, OTE-opetus
Koulunkäynninohjaajat
Alan Polly 4A
El Fadili Hanane, 1-6T
Kosar Sara, 3-6S
Lindfors Merja 5-6F
Ovaskainen-Gulda Merike 1-2F
Nusrat Nipa 2-3F
Santala Joanna, 7-9lk
Tikkakoski Mia, Alapuisto
Akter Farjana, EAU
Halonen Niilo, EAU
Raudas Miiru, EAU
Salonen Kirsi, EAU
Suokallas Pia, EAU
Winti-Hanafiah Noora, EAU
Opinto-ohjaajat
Kinnunen Anna-Leena, puh. 040 530 5666
Siler Martina, puh. 09 301 28664 / 040 159 8375
KouluPT
Hanna-Maija Haikka
projektisuunnittelija/kouluPT
hanna-maija.haikka@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), 040 3533997
Monikieliset ohjaajat
Luay Helal
arabia
luay.helal@edu.hel.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
puh. 09 3108 6575(Linkki aloittaa puhelun), 040 637 5632 (Linkki aloittaa puhelun)
Mukhtar Abib
somalia
mukhtar.abib@edu.hel.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
puh. 040 635 2090 (Linkki aloittaa puhelun)
Suvi Nyström
venäjä
suvi.nystrom@edu.hel.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
puh. 09 3103 4827(Linkki aloittaa puhelun), 040 596 7761 (Linkki aloittaa puhelun)
Terveydenhoitajat
Riitta Hyttinen (Alapuisto)
puh. 050 310 5636
riitta.hyttinen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Sini Ranta-Korpi (Yläpuisto)
puh. 050 310 5620
sini.ranta-korpi@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Koulupsykologi
Eetu Ahonen (vuosiluokat 4-9. Myös vuosiluokkien 1-3 konsultointi)
puh. 09 310 71830
eetu.ahonen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Koulukuraattori
Laisi Leevi (1-3lk)
Koululla tiistaisin, perjantaisin ja parittomien viikkojen keskiviikkoisin
puh. 040 662 7209
leevi.laisi@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Pajunen Riina (4-9lk)
puh. 0407084351
riina.m.pajunen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Koulunuorisotyöntekijä
Yvan Kasongo
yvan.kasango@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kouluvalmentaja
Elisa Kuusisto
puh. 09 310 39718
elisa.kuusisto@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Tutustu, miten kouluissamme opitaan ja toimitaan
Aamu- ja iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastukset
Oppilaille on tarjolla monenlaista vapaaehtoista ohjattua toimintaa ennen ja jälkeen koulupäivän – mielekästä tekemistä ja kivaa yhdessäoloa turvallisessa ympäristössä.
Ennen oppitunteja järjestettävä aamupäivätoiminta on maksutonta. Se on tarkoitettu 1.–2.-luokkalaisille sekä 3. ja 4. vuosiluokan erityisen tuen oppilaille.
Järjestämme aamupäivätoimintaa jokaisena koulupäivänä 8.15–9.50. Toimintaa järjestetään sään salliessa ulkona. Voit kysyä lisätietoa koulun aamupäivätoiminnasta rehtorilta.
Lisätietoja koulujen aamupäivätoiminnasta löydät perusopetuksen sivuiltamme.
Perusopetuksen iltapäivätoiminta on maksullista ja suunnattu 1.–2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille.
Lue lisää iltapäivätoiminnasta ja sen maksuista perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme.
Katso kouluamme lähimpänä olevat iltapäivätoimintapaikat.
Voit etsiä alueemme iltapäivätoimintapaikat palvelukartalta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Voit palvelukartalla syöttää kotiosoitteesi sille varattuun kenttään.
Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä Harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme löydät lisätietoa kerho- ja harrastustoiminnasta.
Alla on tietoa meidän koulumme kerhoista ja harrastuksista.
Harrastamisen Suomen mallin harrastukset lukuvuonna 2024–2025
Harrastamisen Suomen mallin maksuttomia harrastuksia on tarjolla 3.–9.luokkien oppilaille kaikissa Helsingin peruskouluissa.
Uusi harrastuskausi alkaa 2.9.2024. Lukuvuoden 2024–2025 harrastukset löydät Harrastukset-sivustolla osoitteessa harrastukset.hel.fi/suomenmalli. Siirry Harrastukset-sivustolle(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Harrastukset on tarkoitettu ensisijaisesti oman koulun oppilaille. Voit valita myös jollakin toisella koululla järjestettävän harrastuksen. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.
Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Harrastusryhmät täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Olet tervetullut tutustumaan harrastukseen ilman ilmoittautumista, jos ryhmässä on tilaa. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä.
Maanantai
Jääpelit (3.-6.lk)
Aika: Maanantaisin klo 14.30-15.30
Paikka: Vuosaaren jäähalli
Viikingit Jääkiekko tarjoaa matalan kynnyksen jääpelejä aiemmasta kokemuksesta riippumatta. Jääpeleissä tutustutaan jäätoimintaan erilaisten leikkien, kisojen ja pelien muodossa erilaisten pelivälineiden avulla. Tervetuloa mukaan kaikki jääpeleistä kiinnostuneet. Mukaan tarvitset omat luistimet, kypärän ja mailan, jos sellainen on. Jäähallissa on viileää, joten lämpimästi päälle.
Ilmoittaudu: ilmoittaudu jääpeleihin tästä linkistä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: Tomi Lesonen, tomi.lesonen@viikingit.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) puh. +358(0) 40 841 5729
Järjestäjä: Viikingit Jääkiekko / Harrastamisen Suomen malli
Biisipaja (7.-9.lk)
Aika: Maanantaisin klo 16-17.30
Paikka: Rastilan nuorisotalo
Haluatko tehdä omia lauluja/räppiä ja/tai oppia biisintuottamista? G Songlab -biisipajassa voit tehdä musiikkia yksin tai yhdessä kavereiden kanssa ja saat apua ammattitaitoiselta ohjaajalta. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta musiikintekemisestä. Tervetuloa!
Ilmoittautuminen: ilmoittaudu biisipajaan tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja: Petter Korkman, petter.korkman@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) p. 050 5500883
Järjestäjä: Tiedon julkistamisen kulttuuritehdas/Harrastamisen Suomen malli Helsingissä
Tiistai
Koodaus ja pelisuunnittelu (3.-6.lk)
Aika: Tiistai 14.45-16
Paikka: Rastilan nuorisotalo
Koodarit alkeisryhmässä opetellaan ohjelmoinnin peruslogiikkaa koodiblokkeja hyödyntämällä. Taitojen kehittyessä ja ryhmän edetessä koodaamme omia pelejä ja yksinkertaisia ohjelmia.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu koodaukseen tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja: harrastuskoordinaattori@xroc.gg (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: xRoc / Harrastamisen Suomen malli Helsingissä
Minecraft (3.-6.lk)
Aika: Tiistai 16-17.15
Paikka: Rastilan nuorisotalo
Minecraft Peliharrastusryhmissä hyppäämme Minecraftin villiin ja arvaamattomaan erämaailmaan tukenamme vain ja ainoastaan toisemme sekä otamme vastaan kaikki pelin tuovat haasteet yhdessä! Jokainen osallistuja pääsee osallistumaan ryhmän sisällön tuottamiseen omilla ideoilla ja tavoitteena olisikin, että jokaisen toive päästäisiin toteuttamaan!
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu Minecraftiin tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja: harrastuskoordinaattori@xroc.gg (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: xRoc / Harrastamisen Suomen malli Helsingissä
Manga (3.-6.lk)
Aika: Tiistai 15-16.30
Paikka: Vuosaaren kirjasto
Tutustutaan mangan valloittavaan maailmaan lukemalla, keskustelemalla ja tekemällä. Harrastusta ohjaavat mangan osalta kokeneet taidekasvattajat, joiden johdolla aiheesta innostuu niin kokenut mangakonkari kuin myös sellainen harrastaja, jolle manga on tuntemattomampi aihe. Harrastuksesta saa hyvän yleiskuvan mangan saloista, jonka pohjalta omaa kiinnostusta on helppo lähteä kartoittamaan tiettyä tyyliä tai alalajia kohti.
Ilmoittautuminen: ilmoittaudu mangaan tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja: sarjakuvaopetus@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Suomen Sarjakuvaseura / Harrastamisen Suomen malli
Keskiviikko
Koripallo (3.-6.lk)
Aika: Keskiviikko klo 14-15 ja 15-16 (kaksi ryhmää)
Paikka: Alakoulun liikuntasali
Tervetuloa mukaan koripalloharrastuksen pariin! WB-Pantterit tarjoaa mahdollisuuden osallistua koripalloharjoituksiin. Opettelemme koriksen perusasioita; pallonkäsittelyä, syöttämistä, harhautuksia, heittämistä ja tietenkin pelaamme. Harjoitusten suunnittelusta ja ohjauksesta vastaavat WB-Panttereiden koulutetut koripallovalmentajat.
Ilmoittautuminen:
Klo 14-15 ryhmä: Ilmoittaudu ensimmäiseen koripalloryhmään tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Klo 15-16 ryhmä: Ilmoittaudu jälkimmäiseen koripalloryhmään tästä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: Mikko Pentti, mikko.pentti@wb-pantterit.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: WB-Pantterit / Harrastamisen Suomen malli
Muotipiirustus (3.-6.lk)
Aika: Keskiviikko klo 14-15.30
Paikka: Kuvisluokka 143 (yläkoulu)
Muotipiirustuksessa kehitetään omaa ilmaisua kokeilemalla eri piirustustekniikoita ja -materiaaleja, tehdään pienempiä harjoitteita ja piirretään suurempia asukokonaisuussuunnitelmia. Tutustutaan vaatesuunnittelun historiaan ja tyyleihin sekä nykysuunnittelijoihin. Ryhmä järjestää myös näyttelyitä koulun tiloihin.
Lisätietoja: info@kulosaarentaidekoulu.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Ilmoittautuminen: ilmoittaudu muotipiirrustukseen tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Järjestäjä: Kulosaaren taidekoulu / Harrastamisen Suomen malli
Partiotaidot (3.-6.lk)
Aika: Keskiviikko klo 14-15
Paikka: Luokka 2206
Partioharrastuksessa tutkimme luontoa, opettelemme ensiaputaitoja, suunnistusta, retkitaitoja ja paljon muuta! Toiminta on suunniteltu innostavaksi, opettavaiseksi ja ennen kaikkea kaikille sopivaksi. Jokainen lapsi on tervetullut mukaan riippumatta taustastaan. Meillä kukaan ei jää yksin ja jokainen harrastuskerta on uusi mahdollisuus oppia jotain jännittävää.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu partiotaitoihin tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja: Helka Körkkö, helka.korkko@leiri.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), p. 044 723 8121
Järjestäjä: Leirikesä / Harrastamisen Suomen malli Helsingissä
Torstai
Chess in English (grades 3-6)
Time: at 15-16
Place: Itäkeskuksen kirjasto
Welcome to play Chess and dive into the world of strategy and insight! Here you'll learn the fundamentals of chess and explore more advanced strategies that enhance your thinking abilities, problem-solving skills, and concentration. We welcome participants of all skill levels. Our instructors are experienced chess players from the Käpylä Chess Club. Join us and discover a new, fascinating hobby through chess!
Sign-up: Sign up to Chess here(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Contact information: Ksenia Palmu, kseniapalmu@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), 044 0155350
Organizer: Käpylän Shakkikerho / Finnish model for leisure activities
Chess in English (grades 7-9)
Time: at 16-17
Place: Itäkeskuksen kirjasto
Welcome to play Chess and dive into the world of strategy and insight! Here you'll learn the fundamentals of chess and explore more advanced strategies that enhance your thinking abilities, problem-solving skills, and concentration. We welcome participants of all skill levels. Our instructors are experienced chess players from the Käpylä Chess Club. Join us and discover a new, fascinating hobby through chess!
Sign-up: Sign up to Chess here(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Contact information: Ksenia Palmu, kseniapalmu@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), 044 0155350
Organizer: Käpylän Shakkikerho / Finnish model for leisure activities
Kuvataide (7.-9.lk)
Aika: Torstai 16.30-18
Paikka: Kallahden nuorisotalon ateljee
Kuvataiteessa kehitetään omaa ilmaisua kokeilemalla laajasti eri tekniikoita ja materiaaleja, tehdään pienempiä harjoitteita ja suuritöisempiä teoksia. Tunneilla tutustutaan kuvataiteen historiaan ja tyyleihin sekä nykytaiteeseen.
Lisätietoja: info@kulosaarentaidekoulu.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Ilmoittautuminen: ilmoittaudu kuvataideryhmään tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Järjestäjä: Kulosaaren taidekoulu / Harrastamisen Suomen malli
Perjantai
SOGWOOD-animaatio (3.-6.lk)
Aika: Perjantai 15-16.30
Paikka: Merirastin nuorisotalo
Sogwoodissa media-alan tähtitaivaalle ampaisee kiihtyvään tahtiin ennennäkemättömiä virtuaalisia näytelmiä ja animaatioelokuvia, joita koko maailma voi ihailla netin julkaisualustojen välityksellä. Tuotantotiimin jäsenet pääsevät kehittämään taitojaan animaatiotuotannon, käsikirjoittamisen, kuvan-, videon- ja äänenkäsittelyn parissa.
Lisätietoja: harrastuskoordinaattori@sog.gg(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Ilmoittautuminen: ilmoittaudu animaatioon tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Järjestäjä: School of Gaming Galactic / Harrastamisen Suomen malli
Muuta toimintaa
Katso FunAction –tunnit yläkouluikäisille(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Voit etsiä harrastusta myös Harrastushaun kautta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Katso myös muu Operaatio Pulssi! Idän tarjonta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Kouluun ilmoittautuminen ja hakeminen
Sinua saattaisi kiinnostaa
Koulumme johtokunta
Jokaisessa koulussa toimii johtokunta, joka ohjaa ja kehittää koulun toimintaa. Koulun johtokunta koostuu huoltajien, oppilaiden ja henkilöstön edustajista. Kasvatus- ja koulutuslautakunta valitsee jäsenet neljäksi vuodeksi. Nykyisten johtokuntien toimikausi on 2021-2025. Johtokunta muun muassa hyväksyy vuosittain koulun toimintasuunnitelman.
Huoltajat
Risto Lähteenmäki (varalla Karim Ben Hassan)
Nimco Noor (varalla Maria Lähteenmäki)
Sari-Maria Almukhtar (varalla Pinar Gul)
Nina Kuhlman (varalla Sanna Särkiniemi)
Miikka Särkiniemi (varalla Jussi Sahlberg)
Puheenjohtaja
Risto Lähteenmäki
Varapuheenjohtaja
Nimco Noor
Opettajajäsenet
Anni Valkama
Teemu Qvist (varalla Stina Antila)
Muu henkilökunta
Arja Lappalainen (varalla Mika Tilli)
Opiskelijajäsenet
2 oppilasta ja heidän varajäsenet
Johtokunta myöntää kahdelle 9. luokan oppilaalle puhe- ja läsnäolo-oikeuden johtokunnan kokouksiin. He eivät kuitenkaan ole virallisesti johtokunnan oppilasjäseniä, vaan koulun oppilaskunnan edustajia koulun johtokunnassa.
Puistopolun peruskoulu PÖYTÄKIRJA 2024 / 3
Puistopolun peruskoulun johtokunnan kokous
Aika torstaina 10.10.2024 klo 18.04 – 19.30
Paikka lähikokous: Puistopolun peruskoulun Punakiventien toimipisteen henkilökuntatila
Läsnä: Risto Lähteenmäki, puheenjohtaja, henkilökohtainen varajäsen Karim Ben Hassen
Nimco Noor, varapuheenjohtaja, henkilökohtainen varajäsen Maria Lähteenmäki
Sari-Marja Almukhtar, henkilökohtainen varajäsen Pinar Gul
Nina Kuhlman, henkilökohtainen varajäsen Sanna Särkiniemi
Miikka Särkiniemi, henkilökohtainen varajäsen Jussi Sahlberg
Anni Valkama, opettajakunnan edustaja, henkilökohtainen varajäsen Jaakko Tyvijärvi
Teemu Qvist, estynyt opettajakunnan edustaja, henkilökohtainen varajäsen Mirka Sillanpää
Arja Lappalainen, estynyt. Henkilökunnan edustaja, henkilökohtainen varajäsen Mika Tilli myös estynyt.
Kastanja Rissanen, oppilaskunnan edustaja, asiantuntijajäsen, henkilökohtainen varajäsen Rosita Juamer
Helen Fischer, oppilaskunnan edustaja, asiantuntijajäsen, henkilökohtainen varajäsen Linda Ahlgren
Pertti Tossavainen, sihteeri
Kokoukseen on kutsuttu myös johtokunnan jäsenten henkilökohtaiset varajäsenet, joille ei makseta kokouspalkkiota, jos varsinainen jäsen on paikalla.
1 § Kokouksen avaus
Puheenjohtaja Risto Lähteenmäki avasi kokouksen klo 18.04
2 § Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.
Päätös: Esityksen mukaan
3 § Kokouksen järjestäytyminen
Esitys: Pöytäkirjantarkistajiksi valittaneen Mirka Sillanpää ja Anni Valkama.
Päätös: Esityksen mukaan
4 § Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
Esitys: Esityslista hyväksyttäneen kokouksen työjärjestykseksi.
Päätös: Esityksen mukaan
5 § Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen
Esitys: Johtokunta hyväksynee edellisen kokouksen pöytäkirjan.
Päätös: Esityksen mukaan
6 § Läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen oppilaskunnan edustajille
Esitys Johtokunta myöntänee lukuvuodelle 2024 – 2025 oppilaskunnan valitsemille edustajille (2 kpl) ja heidän henkilökohtaisille varahenkilöilleen läsnäolo- ja puheoikeuden johtokunnan kokouksissa muissa kuin henkilökuntaa ja oppilaiden kurinpitoa koskevissa asioissa.
Päätös Esityksen mukaan
7 § Toimintasuunnitelman osa / Opintokäyntien, vierailujen ja leirikoulujen ajankohtien päättämisen delegointi koulun rehtorille lukuvuonna
2024 – 2025
Kaikkia opintokäynteihin, vierailuihin ja muihin matkoihin liittyviä ajankohtia ei voida määritellä tarkasti. Vakuutusturvan kannalta johtokunta delegoinee kohtien Opintokäynnit ja vierailut sekä Leirikoulut päättämisen rehtorille. (ks. toimintasuunnitelma.)
Esitys: Vuosiluokkien 1 - 9 opintokäynnit, vierailut ja muut matkat järjestetään lukuvuoden 2024 - 2025 aikana rehtorin myöhemmin tarkemmin määrittelemänä ajankohtana.
Päätös: Esityksen mukaan
8 § Puistopolun peruskoulun lukuvuoden 2024 – 2025 toimintasuunnitelman vahvistaminen
Rehtori esittelee toimintasuunnitelman kokouksessa. Toimintasuunnitelma on lähetetty johtokunnan jäsenille sähköisessä muodossa
Esitys: Puistopolun peruskoulun johtokunta päättänee hyväksyä koulun toimintasuunnitelman esittelijän ehdotuksen mukaisesti.
Päätös: Esityksen mukaan
9 § Lausuntopyyntö Helsingin kaupungin suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-ajoista lukuvuonna 2025 - 2026
Esitys: Johtokunta keskustelee asiasta, kuulee oppilaskunnan ja opettajakunnan näkemyksen ja antaa lausunnon kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle
Perusopetuksessa lukuvuosi alkaa 1. päivänä elokuuta ja päättyy 31. päivänä heinäkuuta. Lukuvuodessa on 190 työpäivää. Lukuvuoden työpäivistä vähennetään muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi sattuva itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä (perusopetuslain 23 §).
Lukuvuonna 2025–2026 loppiainen ja vapunpäivä sattuvat muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi, joten ne vähentävät kaksi työpäivää. Koulutyötä tulee siis tehdä 188 työpäivää.
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala pyytää johtokunnan lausuntoa alla olevista vaihtoehdoista liittyen suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-aikoihin lukuvuonna 2025–2026:
1. vaihtoehto
Työaika alkaa syksyllä 7.8.2025 (to) ja päättyy 20.12.2025 (la).
Syysloma on viikolla 42 eli 13.10.2025 (ma) - 17.10.2025 (pe).
Joululoma on 22.12.2025 (ma) - 6.1.2026 (ti).
Työaika alkaa keväällä 7.1.2026 (ke) ja päättyy 30.5.2026 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 16.2.2026 (ma) - 20.2.2026 (pe).
Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi aikaisemmin elokuussa. Joululoma olisi hieman yli kaksi viikkoa niin, että opiskelu alkaisi loppiaisen jälkeen. Lokakuussa olisi viikon syysloma ja helmikuussa viikon talviloma.
2. vaihtoehto
Työaika alkaa syksyllä 12.8.2025 (ti) ja päättyy 20.12.2025 (la).
Syysloma on viikolla 42 eli 16.10.2025 (to) - 17.10.2025 (pe).
Joululoma on 22.12.2025 (ma) - 6.1.2026 (ti).
Työaika alkaa keväällä 7.1.2026 (ke) ja päättyy 30.5.2026 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 16.2.2026 (ma) - 20.2.2026 (pe).
Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi hieman myöhemmin elokuussa, mutta syysloma olisi kaksi päivää. Muuten sama kuin vaihtoehto 1.
Ennen johtokunnan kokousta asia tulee käsitellä opettajien ja muun henkilökunnan keskuudessa näiden mielipiteen selvittämiseksi. Oppilaskunnalta pyydetään oma lausunto, joka liitetään johtokunnan lausuntoon.
Lisäksi perusopetuslain 47 a §:n mukaan opetuksen järjestäjän tulee huolehtia siitä, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä heidän asemaansa liittyvistä asioista. Tämä tarkoittaa, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä edellä olevista vaihtoehdoista esim. äänestämällä. Yhteenveto oppilaiden mielipiteistä tulee toimittaa edellä tarkoitettujen lausuntojen mukana.
Sekä suomenkielisille että ruotsinkielisille kouluille on lähetetty lausunnoille samat vaihtoehdot työ- ja loma-ajoiksi.
Asiakirjat toimitetaan kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle Henrik Hirviniemelle sähköisesti osoitteeseen henrik.hirviniemi@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) 11.10.2024 (to) mennessä.
Lisätiedot:
Henrik Hirviniemi, lakimies, puhelin (09) 310 26086 tai henrik.hirviniemi@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Oppilaskunnan näkemys: oppilaskunnan hallitukset ovat käsitelleet lausuntopyyntöä ja koulun oppilaat ovat voineet äänestää eri vaihtoehdoista. Äänestys suoritettiin digitaalisesti Forms-kyselyn avulla yläkoulun oppilaiden osalta. Alakoulussa äänestys suoritettiin luokissa.
Alakoulun oppilaskunnan hallituksen jäsenet ovat äänestäneet seuraavasti syyskuun aikana:
Vaihtoehto yksi sai äänistä 77,78 % ja vaihtoehto kaksi 16,67 % äänistä. 5,55 % oppilaista äänesti tyhjää.
Yläkoulun oppilaat ovat äänestäneet syyskuun aikana Forms-kyselyn avulla. Äänestäneitä oppilaita oli 192.
Vaihtoehto yksi sai 83,20 % äänistä ja vaihtoehto kaksi sai 16,80 % äänistä. Yksi oppilas äänesti tyhjää.
Koulun henkilökunta on äänestänyt seuraavasti Forms-kyselyn avulla:
Vaihtoehto yksi sai 90 % äänistä ja vaihtoehto kaksi sai 10 % äänistä.
Esitys: Johtokunta päättänee keskustelun jälkeen esittää kasvatuksen- ja koulutuksen lautakunnalle, että suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-ajat ovat lukuvuonna 2024 – 2025 vaihtoehdon yksi (1) mukaisia.
Päätös: Esityksen mukaan
10 § Puistopolun peruskoulun johtokunnan pöytäkirjan nähtävänä pitäminen vuonna 2023
Rehtori päätti, että Puistopolun peruskoulun johtokunnan pöytäkirjat pidetään yleisesti nähtävänä koulun kansliassa Punakiventien toimipisteessä kahden viikon kuluttua kokouksesta vuonna 2024. Tämän kokouksen pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 24.10.2024 alkaen koulun kansliassa Punakiventien toimipisteessä. Johtokunnan pöytäkirja on nähtävissä myös koulun kotisivuilla.
11 § Koulun taloustilanne per 30.9.2024 (kts. liite)
Rehtori esitteli kokouksessa koulun taloustilanteen
12 § Muut asiat
Ajankohtaiskatsaus kuluvasta syyslukukaudesta:
- Koulun tontilla oleva väistötilapaviljongin pystytysurakka valmistuu marraskuussa 2024. Vuoniityn oppilaat ottavat sen käyttöön väistötilana tammikuussa 2025.
13 § Seuraava kokous
Kokous pidettäneen helmikuussa 2025
14 § Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja Risto Lähteenmäki päätti kokouksen klo 19.30
Vakuudeksi
Helsingin Vuosaaressa 10.10.2024
Risto Lähteenmäki Pertti Tossavainen
puheenjohtaja sihteeri
Anni Valkama Mirka Sillanpää
pöytäkirjantarkastaja pöytäkirjantarkastaja
HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2024 / 1 1(4)
PUISTOPOLUN PERUSKOULU
JOHTOKUNTA
PT 14.3.2024
Kokousaika 14.3.2024 klo 18.02 – 19.51
Kokouspaikka Lähikokous, Punakiventien toimipiste, henkilökuntatila
Läsnä:
Risto Lähteenmäki, puheenjohtaja, henkilökohtainen varajäsen Karim Ben Hassen
Nimco Noor, varapuheenjohtaja, henkilökohtainen varajäsen Maria Lähteenmäki
Sari-Marja Almukhtar, henkilökohtainen varajäsen Pinar Gul
Nina Kuhlman, henkilökohtainen varajäsen Sanna Särkiniemi
Miikka Särkiniemi, henkilökohtainen varajäsen Jussi Sahlberg
Anni Valkama, opettajakunnan edustaja, henkilökohtainen varajäsen Jaakko Tyvijärvi.
Teemu Qvist, opettajakunnan edustaja, henkilökohtainen varajäsen Mirka Sillanpää.
Arja Lappalainen, henkilökunnan edustaja, henkilökohtainen varajäsen Mika Tilli
Anna Kukova, oppilaskunnan edustaja, asiantuntijajäsen, henkilökohtainen varajäsen Inka Tyni
Rosa Kumar Saarinen, oppilaskunnan edustaja, asiantuntijajäsen, henkilökohtainen varajäsen Mohamed Xalima
Pertti Tossavainen), sihteeri
Kokoukseen on kutsuttu myös johtokunnan jäsenten henkilökohtaiset varajäsenet, joille ei makseta kokouspalkkiota.
- Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan tarkastajien valinta
- Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
- Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen
- Koulun käyttösuunnitelman vahvistaminen vuodelle 2024
- Johtokunnalle tiedoksi koulun kiusaamisen vastaisen toiminnan malli
- Ns. rasismi-kohu Puistopolun peruskoulussa: mitä on tapahtunut, mitä on tehty ja mitä tullaan tekemään
- Johtokunnan pöytäkirjan nähtävänä pitäminen
- Seuraava kokous
- Kokouksen päättäminen
1 § Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan
tarkastajien valinta
Esitys Johtokunta toteaa kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Puheenjohtaja Risto Lähteenmäki avannee kokouksen.
Samalla johtokunta valinnee pöytäkirjantarkastajiksi Anni Valkaman ja Arja Lappalaisen
Päätös Esityksen mukaan. Johtokunnan puheenjohtaja Risto Lähteenmäki avasi kokouksen klo 18.02
2 § Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
Esitys Esityslista hyväksytään kokouksen työjärjestykseksi.
Päätös Esityksen mukaan
3 § Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen
Esitys Johtokunta hyväksyy edellisen kokouksen pöytäkirjan.
Päätös Esityksen mukaan
4 § Koulun käyttösuunnitelman hyväksyminen vuodelle 2024
Asia: Puistopolun peruskoulun vuoden 2024 talousarvion käyttösuunnitelman vahvistaminen.
Kasvatus- ja koulutuslautakunta hyväksyi 12.12.2023 §275 kasvatuksen ja koulutuksen toimialan vuoden 2024 tulosbudjetin ja oikeutti toimialajohtajan päättämään käyttötalouden ja investointien kokonaismäärärahojen puitteissa määrärahojen vastuuhenkilöt ja heidän määrärahansa ja tarkistamaan niitä tarvittaessa. Toimialajohtaja päätti 30.1.2024 §9 ja muutospäätöksellä 14.2.2024 §12 toimialan palvelukokonaisuuksien käyttömenojen määrärahat sekä niiden vastuuhenkilöt ajalle 1.1.2024 - 31.12.2024.
Kaupunginhallitus on antanut päätöksellään 12.12.2023 talousarvion noudattamisohjeet (Intra). Määrärahojen vastuuhenkilöt ovat vastuussa talousarvion tavoitteiden saavuttamisesta, euromäärien noudattamisesta sekä tuloarvion ja tulojen perinnän toteutumisesta sekä muista tulosbudjetin toteuttamisen edellyttämistä toimenpiteistä ohjeiden mukaisesti. Perusopetusjohtaja on suomenkielisen perusopetuksen määrärahojen vastuuhenkilö. Rehtori on koulun määrärahojen vastuuhenkilö.
Toimialajohtaja päätti 30.1.2024 ja 14.2.2024 palvelukokonaisuuksien ja hallinnon käyttömenojen sekä investointien määrärahat, joiden pohjalta perusopetusjohtaja päätti 29.2.2024 kehyksen talousarviovuodeksi 2024 tulosbudjetin tavoitteiden ja periaatteiden mukaisesti. Tämän perusteella aluepäälliköt ovat päättäneet yksittäisten koulujen kehyksistä.
Esittelijä toteaa, että koulun talousarvion käyttösuunnitelma on valmisteltu myönnetyn kehyksen puitteissa johtokunnan hyväksyttäväksi.
Puistopolun peruskoulun osalta budjettikehys on yhteensä 9 745 744 euroa. Käyttösuunnitelma perustuu oppilasmäärän keskiarvoon (862), kevään 2024 osalta on 859 oppilasta ja syksyn ennusteen 2024 osalta 865 oppilasta.
Käyttösuunnitelmassa on varattuna määräraha kertaluonteiseen palkitsemiseen, joka on suuruudeltaan 0,955 % henkilöstön säännöllisen työajan palkkasummasta.
Esitys:
Puistopolun peruskoulun johtokunta päättää hyväksyä talousarvion käyttösuunnitelman esittelijän ehdotuksen mukaisesti.
Lisäksi johtokunta päättää, että rehtorilla on oikeus kohdentaa johtokunnan tässä kokouksessa päättämän käyttösuunnitelman määrärahoja tiliryhmien ja toimintoalueiden välillä, jos koulun toiminta sitä vaatii. Rehtori tuo seuraavaan johtokunnan kokoukseen tiedoksi tehdyt muutokset.
Päätös Esityksen mukaan
5 § Johtokunnalle tiedoksi koulun kiusaamisen vastaisen toiminnan malli
Rehtori esitteli toimintamallin liitteineen kokouksessa. Johtokunta keskusteli aiheesta. Kiusaamisen vastaisen toiminnan prosessi merkittiin johtokunnalle tiedoksi.
6 § Johtokunnalle tiedoksi ns. rasismikohu Puistopolun peruskoulussa: mitä on tapahtunut, mitä on tehty ja mitä tullaan tekemään
Rehtori kertoi r-kohun taustan sekä mitä on tapahtunut. Johtokunnan kokouksessa keskusteltiin mitä tullaan koulussa tekemään kevään 2024 aikana ilmiötasolla.
7 § Johtokunnan pöytäkirjan nähtävänä pitäminen
Esitys Esittelijä esittää, että johtokunnan pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Päätös Esityksen mukaan
8 § Seuraava kokous pidettäneen kesäkuun toisella viikolla.
9 § Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja Risto Lähteenmäki päätti kokouksen klo 19.51
Vakuudeksi
Helsingissä 14.3.2024
Risto Lähteenmäki Pertti Tossavainen
puheenjohtaja sihteeri
Anni Valkama Arja Lappalainen
pöytäkirjantarkastaja pöytäkirjantarkastaja
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Koulumme sosiaalisessa mediassa
Kerromme koulun arjesta myös Facebookissa, otathan meidät seurantaan.
Puistopolun peruskoulu Facebookissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)