Yhteystiedot
Apulaisrehtori
Hanna Kettunen
+358 9 310 53258
hanna.kettunen@edu.hel.fi
Hallintoassistentti
Janika Lehtonen
+358 9 310 53251
janika.lehtonen@hel.fi
Rehtori
Niina Pätiälä-Rinkinen
+358 9 310 53250
niina.patiala-rinkinen@hel.fi
Lukuvuosi 2024-2025
Kielten opetus
Toivolan koulu sijaitsee Helsingin Itä-Pakilassa. Se on erityiskoulu, joka tarjoaa yksilöllistettyä perusopetusta oppilaille, jotka tarvitsevat erityistä tukea menestyäkseen opinnoissaan. Koulun oppilaaksiottoalue on koko kaupunki.
Toivolan koulussa on luokka-asteet 1.-9. Oppilaita on satakuusitoista ja opetusryhmiä kaksitoista. Monipuolisilla opetusmenetelmillä annamme oppilaille riittävät perustiedot ja -taidot yhteiskunnassa selviytymiseen. Tiedollisista taidoista painotamme äidinkielen ja matematiikan taitojen omaksumista. Korostamme tekemällä ja kokemalla oppimista.
Meidän koulu
Toivolan koulu sijaitsee Itä-Pakilassa. Olemme yksi Helsingin neljästä suomenkielisestä erityiskoulusta. Olemme yhtenäiskoulu, jossa opiskelee 116 oppilasta. Erityisluokkien lisäksi koulussamme toimii kaksi pidennetyn oppimisvelvollisuuden autismiluokkaa. Toivolan oppilaaksiottoalue on koko Helsingin kaupunki.
Alakoulumme luokissa (1-6 lk) työskentelee työparina erityisluokanopettaja ja koulunkäynninohjaaja. Yläkoulun luokissa (7-9 lk) erityisluokanopettajan työpari voi vaihdella. Opetushenkilöstöä on yhteensä noin 30. Koulumme järjestää myös omaa iltapäivätoimintaa ja tarjoaa vaihtelevaa kerhotoimintaa.
Koulumme tarjoaa perusopetusta tilanteessa, jolloin moninainen tuen tarve ja laaja-alaiset oppimisvaikeudet edellyttävät erityistä tukea. Erityinen tuki muodostuu erityisopetuksesta ja oppilaan muusta tarvitsemasta tuesta. Erityisopetuksen pedagogiset ratkaisut vaihtelevat sen mukaan, mikä parhaiten tukee oppimistavoitteiden saavuttamista. Opetuksen tavoitteet ja keinot kirjataan jokaisen oppilaan henkilökohtaiseen opetuksen järjestämistä koskevan suunnitelmaan (HOJKS), jonka toteutumista arvioidaan vuosittain.
Toivolassa on opetustyöllä pitkät perinteet. Vietimme koulumme 100-vuotisjuhla syksyllä 2022.
Toivolan koulun tarinat -blogi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta on laadittu Helsingin oma kuntakohtainen opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä koulukohtaiset opetussuunnitelmat. Opetusta meidän koulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.
Toivolan koulussa kaikki opetus rakentuu kunkin oppilaan henkilökohtaisessa opetuksen järjestämistä koskevassa suunnitelmassa (HOJKS) asetettujen yksilöllisten tavoitteiden saavuttamisen tukemiseen. Opiskelu tapahtuu korkeintaan kymmenen oppilaan, ja usein vielä tätä pienemmissä ryhmissä.
Osa-aikaisen erityisopetuksen tarkoituksena on suunnitella ja toteuttaa niiden oppilaiden opetusta, jotka luokkamuotoisen erityisopetuksen lisäksi tarvitsevat yksilöllisiä opetusjärjestelyjä ja –menetelmiä saavuttaakseen oppimistavoitteensa. Osa-aikaisessa erityisopetuksessa käytetään entistä yksilöllisempiä tapoja ja tavoitteita oppimisen onnistumiseksi.
Kaiken Toivolan koulussa annettavan opetuksen päämääränä on varmistaa niiden perustaitojen oppiminen, joilla mahdollistetaan jatko-opintopaikan saaminen ja turvataan oppilaan kehittyminen itsenäiseksi ja täysivaltaiseksi yhteiskunnan jäseneksi.
Peruskoulun 1.–6.-luokilla oppilaat opiskelevat yhtä tai kahta kieltä oman äidinkielen lisäksi. A-kieli on oppilaalle pakollinen kieli ja sen opiskelu aloitetaan yleensä 3. luokalta. Vapaaehtoisen A-kielen opiskelu aloitetaan 4. luokalta ja siinä saavutetaan 6. luokan loppuun mennessä sama taso kuin pakollisessa A-kielessä.
Luokilla 7.–9. opiskellaan vähintään kahta kieltä. Jos oppilas ei ole aiemmin aloittanut ruotsin kielen opiskelua, hän aloittaa sen kuudennella luokalla (B-kieli).
Koulussamme voi opiskella seuraavia kieliä: englanti (A1).
- A1-kieli: englanti
- B1-kieli: ruotsi
Tuntijako: A1-kielessä 3.,4., 6. ja 7. luokalla 2 vvt, 5., 8. ja 9. luokalla 3vvt. B1-kielessä 6.-9. luokalla 2 vvt.
Kielten opiskeluryhmät ovat pääsääntöisesti samat kuin muissakin oppiaineissa.
Koulun oppilailla on erityisen tuen päätös, jonka yhteydessä voidaan päättää kielten oppimäärien yksilöllistämisestä. Tarvittaessa oppilaalle voidaan hakea vapautusta oppimäärän opiskelusta.
Oppimäärien yksilöllistämisellä pyritään takaamaan oppilaan kykyjen mukainen opetus ja tuki jatko-opintoihin hakeutumiselle.
Oppilaalla on mahdollisuus hakemalla saada ylläpito-opetusta osaamaansa vieraaseen kieleen.
Toivolan koulun "senioripäivää" vietetään maanantaina 2.12.2024 klo 12-14. Kaikki entiset Toivolan oppilaat ovat silloin tervetulleita vierailemaan koulussa ja kertomaan kuulumisiaan.
Kodin ja koulun yhteistyön periaatteet ja toimintatavat on kuvattu jokaisen koulun opetussuunnitelmassa. Siihen kuuluvat mm. vanhempainillat, HOJKS -keskustelut sekä yhteydenpito sähköisen Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta.
Käytännön yhteistyöstä ja toiminnasta sovitaan yhdessä koulun ja huoltajien kanssa. Kodin ja koulun yhteistyö on vastavuoroista. Kouluissa toimii johtokunta ja myös vanhempainyhdistys.
Wilma
Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta huoltajat voivat saada tietoa lastensa opetuksesta, opetusjärjestelyistä ja arvioinnista sekä selvittää poissaoloja. Wilmassa huoltajat saavat koulun lähettämiä tiedotteita ja voivat olla yhteydessä opettajiin ja rehtoriin. Wilmaa käyttävät myös oppilaat ja opiskelijat omien opintojensa seurantaan. Huoltajakohtaiset wilma-tunnukset annetaan syyslukukauden alkaessa siitä koulusta, jossa lapsi on aloittanut.
Opi käyttämään Wilmaa YouTube-videoidemme avulla.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Koulussamme on käytössä kuuden viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite.
Katso koulun lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
(koulun johtokunta hyväksynyt § 6/21.3.2017)
1. Yleistä
Koulun tehtäviin kuuluu ohjata ja totuttaa oppilaita hyviin tapoihin. Toivolan koulun oppilaat ovat osallistuneet koulun järjestyssääntöjen laadintaan perusopetuslain 47 a §:n mukaisesti.
Järjestyssäännöt on laadittu siksi, että jokaisella koulussa työskentelevällä ja opiskelevalla olisi työrauha ja että koulu olisi kaikille turvallinen ja viihtyisä paikka. Järjestyssäännöillä pyritään lisäksi selventämään ja täsmentämään voimassa olevia lakeja.
Jokainen on omalta osaltaan vastuussa siitä, että työrauha koulussa säilyy.
Järjestyssäännöt ovat voimassa oppilaan ollessa koulussa tai osallistuessa koulun toimintaan koulun ulkopuolella (esim. luokkaretkillä, leirikoulussa ja työelämään tutustumisessa).
2. Koulualueet
Koulualueen muodostavat koulurakennus ja sitä ympäröivä tontti sekä Toivolanmäen perheryhmäkodin kenttä. Välituntialuetta eivät ole: kouluisännän piha, grillialue, väestönsuojan, B- ja C-sisäänkäyntien edustat eikä pysäköintialue.
3. Käyttäytyminen koulussa
3.1.
Oppilaan on pyrittävä olemaan kohtelias ja avulias kaikille, joiden kanssa hän on tekemisissä. Oppilaan velvollisuus on myös suorittaa hänelle annetut tehtävät tunnollisesti ja käyttäydyttävä asiallisesti (Perusopetuslaki 35 §).
3.2.
Kaikilta edellytetään rauhallista ja hyvää käytöstä. Käytävillä ei huudeta, eikä juosta, ovia ei saa paiskoa, kiroileminen ei kuulu hyväksyttyyn kielenkäyttöön, ketään ei saa nimitellä tai kiusata.
3.3.
Kouluun ei saa tuoda laissa kiellettyjä, vaarallisia tai omaisuuden vahingoittamiseen tarkoitettuja esineitä tai aineita. Näin ollen esim. teräaseiden tai muuten vaarallisten esineiden tuonti kouluun on kielletty. Samoin päihteiden ja tupakointivälineiden tuonti kouluun ja niiden käyttö koulussa on kielletty. Suurten rahasummien ja arvokkaiden esineiden tuomista kouluun tulee välttää. Oppilaiden pitää mahdollisuuksiensa mukaan huolehtia omaisuudestaan.
3.4.
Koulun ja toisten oppilaiden omaisuutta ei saa vahingoittaa. Jokainen joutuu vastaamaan tuottamuksesta (jotakin tehdään varomattomasti, huolimattomasti, ajattelemattomasti tai jotakin laiminlyödään) tai tahallisesti aiheutetusta vahingosta.
3.5.
Seinien likaaminen ja niihin piirtäminen on ehdottomasti kielletty. Myöskään pulpetin kanteen ei saa piirtää tai tehdä viiltoja. Perusopetuslain mukaan oppilaan on mahdollista korvata aiheuttamansa vahinko esim. siivoamalla.
3.6.
Sammuttimiin ja muihin pelastusvälineisiin ei saa koskea, jollei kyseessä ole hätätilanne.
3.7.
Jos käyttäytyy uhkaavasti, väkivaltaisesti tai häiritsevästi, häntä voidaan ojentaa tai rangaista kurinpidollisesti perusopetuslain 36 §:n mukaisesti.
4. Oppitunnit
4.1.
Oppituntien aikana jokainen on vastuussa työrauhan säilymisestä luokassa.
4.2.
Oppitunneille saavutaan ajoissa lukujärjestyksen mukaan.
4.3.
Matkapuhelin suljetaan tai laitetaan äänettömälle oppitunnin ajaksi.
4.4.
Oppitunneilla on oltava mukana tarvittavat opiskeluvälineet ja kirjat. Liikuntatunneilla tulee olla mukana sopivat varusteet ja sopiva vaatetus.
4.5.
Turvallisuussyistä on tärkeää toimia koulun henkilökunnan antamien ohjeiden mukaan. Turvaohjeiden noudattaminen on edellytys etenkin käsityö-, liikunta-, kuvataide- ja kotitaloustunneille osallistumiselle.
5. Välitunnit
5.1.
Myös välitunnilla noudatetaan hyviä käytöstapoja. Ketään ei saa kiusata. Ympäristön sotkeminen ja omaisuuden vahingoittaminen on ehdottomasti kielletty myös välitunnilla.
5.2.
Välitunneille mennään ja sieltä palataan viivyttelemättä ja muiden luokkien työrauhaa häiritsemättä. Välitunnit vietetään ulkona, ellei muuta ohjattua välituntiohjelmaa ole järjestetty.
5.3.
Välitunnilla ei saa poistua koulun alueelta ilman lupaa.
5.4.
Kivien, käpyjen, lumipallojen tms. heittäminen on kielletty.
6. Ruokailu
6.1.
Ruokailuun mennään sovittuun aikaan rauhallisesti ja hyvässä järjestyksessä. Ruokailu on myös opetustilanne, jossa noudatetaan hyviä käytös- ja pöytätapoja.
6.2.
Lautaselle otettu ruoka pyritään syömään aina loppuun.
6.3.
Toisten ruokaan ja ruokailuvälineisiin ei saa koskea.
7. Koulumatkat
7.1.
Koulumatkalla suositellaan noudattamaan järjestyssääntöjä, liikennesääntöjä ja hyviä käytöstapoja.
7.2.
Polkupyörällä ja mopolla ajaminen on koulupäivän aikana kielletty. Jos oppilas tulee kouluun esim. pyörällä tai mopolla, hän vastaa kulkuneuvostaan.
7.3.
Koulumatkalla ei saa kiusata eikä häiritä muita oppilaita ja liikenteessä olijoita.
7.4.
Taksikuljetuksessa olevat oppilaat odottavat taksia sovitussa paikassa sovittuun aikaan. Taksissa tulee noudattaa hyviä tapoja ja kuljettajan ohjeita. Koululla on valmiudet vastaanottaa kouluun tuleva taksioppilas 30 minuuttia ennen aamun ensimmäisen oppitunnin alkua.
8. Poissaolot
8.1.
Oppilaalla on velvollisuus osallistua opetukseen, ellei oppilaalle ole myönnetty lupaa poissaoloon.
8.2.
Oppilaan huoltajan on ilmoitettava poissaolon syy, mikäli oppilas ei pääse kouluun. Lupa koulusta poissaoloon esim. perheen matkan vuoksi anotaan etukäteen kirjallisesti. Luokanvalvoja voi myöntää luvan enintään viideksi päiväksi. Lupa pitempään poissaoloon anotaan rehtorilta.
8.3.
Perusopetuslain 26 §:n perusteella opetuksen järjestäjän tulee seurata oppilaan poissaoloja ja ilmoittaa luvattomista poissaoloista oppilaan huoltajille. Toivolan koulussa tehtävä kuuluu oppilaan luokanvalvojalle. Luvattomista poissaoloista voi olla seurauksena esimerkiksi kasvatuskeskustelu.
Henkilökuntamme yhteystiedot
Koulusihteeri
Janika Lehtonen
puh. 09 310 53251
janika.lehtonen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kanslia on avoinna oppilaille pääsääntöisesti ma, ke-pe klo 9.00-15.00.
Kansliassa käsitellään koulumatka-asioita ja sieltä saa koulunkäyntiin liittyvät lomakkeet. Koulusihteerille ilmoitetaan nimen, osoitteen, puhelinnumeron ja henkikirjoitustietojen muutoksista.
Rehtori
Niina Pätiälä-Rinkinen
puh. 09 310 53250
niina.patiala-rinkinen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Apulaisrehtori
Hanna Kettunen
puh. 09 310 53258
hanna.kettunen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
(tiedustelut harjoitteluista ja kouluun tutustumisista)
Johtokunnan puheenjohtaja
Matti Enroth
Iltapäivätoiminta
Iltapäivätoiminnan vastuuohjaaja Pirjo Saarijärvi
puh. 09 310 83011, 040 3580697
Iltapäiväkerho Liikkis
puh. 0400 382 464
Iltapäivätoiminta (EAU)
puh. 09 310 33373
Tiimivastaava Maaret Elfving
puh. 09 310 22123
Iltapäivätoiminnan aluekoordinaattori Eeva Elsinen
puh. 09 310 89205, 040 3345825
eeva.elsinen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kohdevastaava
Diego Ilan
puh. 044 467 2639
toivolankoulu@rtkpalvelu.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kouluravintola
ruokapalveluvastaava Sari Puumalainen
puh. 09 310 82470, 040 334 8811
Opettajat puh. 09 310 53252
Luokanvalvojat 2024-2025
1.H Henna Pekurinen puh. 09 310 20378
2.R Riikka Pätiälä puh. 09 310 20379
2.-3.R Riikka Hovi puh. 09 310 32330
2.-5.E 3.-4.E Elisa Laukkarinen-Gökce puh.09 310 32333
3.-4.M Mia Martin puh. 09 310 32392
4.-5.K Katariina Syrjäsuo puh. 09 310 20373
4.-8.T Tessa Rinkinen puh. 09 310 33372
6.A Arto Lassila puh. 09 310 20380
7.J Jyrki Kadenius puh. 09 310 20377
7.-9. H Hanna Kettunen puh. 09 310 53258
8.-9.J Juha Pitkänen puh. 09 310 72079
9.A Annu Lius puh. 09 310 87149
Opettajat
Päivi Tuovinen, laaja-alainen erityisopettaja, S2, puh. 09 310 72078
Sami Kuoppala, TN puh. 09 310 53274
Leena Vähä-Erkkilä, TS, TT puh. 09 310 20375
Koulunkäynninohjaat
puh. 09 310 53252
Hodan Barre Minea Fogelholm
Riitta Haverinen
Nadja Isaksson
Teemu Kangas
Amina Kaniz
Tuomas Lauriala
Sampo Lauri
Minna Lind
Linnea Lindfors
Vilma Matila Niilo Perttunen
Pirjo Saarijärvi
Ari Salmi
Jonna Salo, sij. Seamus Bergdahl Eetu Turkka
Murugadas Veeradurai
Marjo Virtanen
Tiimivastaava
Maaret Elfving
puh. 09 310 22123
maaret.elfving@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Opinto-ohjaajat
Helsingin erityiskoulujen yhteinen opinto-ohjaaja
Ida Kauppinen
puh. 09 310 28332, 040 646 8847
ida.kauppinen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Koulupsykologi
Linnea Vallius
puh. 09 310 25809
paikalla maantaisin
Koulukuraattori
Saija Mäntynen
puh. 09 310 71868
paikalla maanantaisin
Kouluterveydenhoitaja
Johanna Sinkko
puh. 09 310 27129
paikalla maanantaisin
Tutustu, miten kouluissamme opitaan ja toimitaan
Aamu- ja iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastukset
Koululaisten aamupäivätoimintaa järjestetään perusopetuslain mukaisesti kaupungin suomenkielisissä ja ruotsinkielisissä kouluissa ja joissakin leikkipuistoissa. Toimintaa järjestetään 1.-4. luokkalaisille erityisen tuen oppilaille sekä kehitysvammaisille ja autismikirjon oppilaille koko peruskoulun ajan.
Lapset voivat osallistua ohjattuun toimintaan ennen oppituntien alkua. Aamutoiminta pitää sisällään esimerkiksi leikkimistä, pelaamista, ulkoilua, lepäämistä, lukemista ja kaverisuhteiden harjoittelemista. Aamupalaa ei tarjoilla. Toiminta on vapaaehtoista ja maksutonta. Toimintaa ei järjestetä koulujen loma-aikana eikä lauantaikoulupäivinä.
Toivolan koulussa aamutoimintaan on mahdollista osallistua klo 8.30 -9.15. Tiedotamme aamupäivätoiminnan järjestämisestä lukuvuoden alussa.
Aamupäivätoimintaan ilmoittaudutaan Wilman(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta valitsemalla Wilman yläpalkista ”Hakemukset ja päätökset” -> Tee uusi hakemus -> Aamupäivätoimintaan ilmoittautuminen -> Täytä tiedot -> Tallenna tiedot
Toivolan koulu järjestää koululaisten iltapäivätoimintaa koulupäivän jälkeen. Iltapäivätoiminta on ohjattua vapaa-ajan toimintaa, joka tarjoaa lapselle mielekästä tekemistä koulupäivän jälkeen turvallisessa ympäristössä koulun tiloissa. Toiminta pitää sisällään esimerkiksi leikkimistä ja yhdessäoloa kavereiden kanssa, päivittäistä ulkoilua ja liikkumista sekä pieniä retkiä lähiympäristöön. Toiminta on maksullista ja siihen kuuluu välipala sekä vakuutus.
Iltapäivätoimintaan haetaan vuosittain hakuaikana keväisin. Lapset valitaan iltapäivätoimintaan lukuvuodeksi kerrallaan. Iltapäivätoimintaa ei järjestetä koulun loma-aikoina eikä lauantaikoulupäivinä.
Lisätietoa ja ohjeet iltapäivätoimintaan hakemiseen Iltapäivätoiminta
Koulussa järjestetään ulkopuolisten toimijoiden vetämää kerhotoimintaa, joka on maksutonta. Kerhotoiminnan sisällössä on vaihtelua lukuvuosittain. Ohjelmasta tiedotetaan lukuvuoden alussa.
EasySport Erityiset liikuntakerho 2024-25
EasySport Erityiset liikuntakerho järjestetään maanantaisin 3.-7. luokkalaisille oppilaille. Lisätietoja antaa Hanna Kettunen p. 09 310 53258.
Harrastamisen Suomen mallin harrastukset lukuvuonna 2024–2025
Harrastamisen Suomen mallin maksuttomia harrastuksia on tarjolla 3.–9.luokkien oppilaille kaikissa Helsingin peruskouluissa. Toivolan koulussa kokoontuu Tanssikerho torstaisin klo 14-14.45.
Uusi harrastuskausi alkaa 2.9.2024. Lukuvuoden 2024–2025 harrastukset julkaistaan Harrastukset-sivustolla osoitteessa harrastukset.hel.fi sekä tällä sivulla elokuun loppupuolella. Siirry Harrastukset-sivustolle (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Harrastukset on tarkoitettu ensisijaisesti oman koulun oppilaille. Voit valita myös jollakin toisella koululla järjestettävän harrastuksen. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.
Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Harrastusryhmät täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Olet tervetullut tutustumaan harrastukseen ilman ilmoittautumista, jos ryhmässä on tilaa. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä.
Maksuttomia harrastuksia omalla koululla ja lähiympäristössä
Tule mukaan harrastamaan!
Harrastamisen Suomen mallin maksuttomat harrastukset jatkuvat 2.9.2024 alkaen. Ilmoittautuminen alkaa 26.8.2024 klo 12. Harrastusryhmät täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä.
Listan harrastuksista löydät Harrastukset-sivustolta osoitteesta harrastukset.hel.fi/suomenmalli (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)ja koulujen verkkosivuilta. Voit osallistua myös muilla kouluilla järjestettäviin harrastuksiin. Koulun kerhoista kerrotaan erillisessä viestissä.
Torstai
Tanssi (3.-6.lk)
Aika: Torstai klo 14-14.45
Paikka: Luokka ilmoitetaan myöhemmin
Harrastus on suunnattu erityisopetuksen oppilaille. Tanssikerhossa tanssitaan osallistujien lempimusiikkien tahtiin ja tehdään erilaisia luovia tanssiharjoituksia, joiden kautta jokainen saa löytää omanlaisensa tavan liikkua ja tanssia. Harrastuksessa opetellaan rennosti erilaisia nykytanssin tekniikoita ja liikkumistaitoja sekä harjoitellaan ryhmässä toimimista ja esiintymistä. Ryhmässä on kaksi ohjaajaa ja koulun puolesta avustajia.
Yhteyshenkilö:hsm.yhteisotanssiiry@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Ilmoittautuminen: ilmoittaudu harrastukseen tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Järjestäjä: Yhteisö tanssii / Harrastamisen Suomen malli
Ilmoittaudu suoraan harrastuksen järjestäjälle. Olet myös tervetullut tutustumaan harrastukseen ilman ilmoittautumista, jos ryhmässä on tilaa. Jos et pääse osallistumaan, muistathan perua ilmoittautumisen. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.
Lisää Helsingin kaupungin tarjoamia maksuttomia harrastuksia löydät Harrastukset-sivustolta osoitteesta harrastukset.hel.fi.
Tervetuloa harrastamaan ja ota kaverisikin mukaan!
Terveisin,
Susan Demirtas
Harrastamisen Suomen mallin koordinaattori
susan.demirtas@hel.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Harrastuspuhelin: 09 31027201
harrastukset.hel.fi/suomenmalli(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
nuorten.hel.fi/suomenmalli (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kouluun ilmoittautuminen ja hakeminen
Sinua saattaisi kiinnostaa
Koulumme johtokunta
Jokaisessa koulussa toimii johtokunta, joka ohjaa ja kehittää koulun toimintaa. Koulun johtokunta koostuu huoltajien, oppilaiden ja henkilöstön edustajista. Kasvatus- ja koulutuslautakunta valitsee jäsenet neljäksi vuodeksi. Nykyisten johtokuntien toimikausi on 2021-2025. Johtokunta muun muassa hyväksyy vuosittain koulun toimintasuunnitelman.
Johtokunnan puheenjohtaja Matti Enroth
enrothmatti(at)gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
puh. 044 045 4015
Aika Maanantai 7.10.2024 klo 17.00 – 18.10
Paikka Toivolan koulun opettajainhuone
Läsnä Enroth Matti, puheenjohtaja
Pätiälä Riikka, opettajajäsen
Salmi Ari, muun henkilökunnan edustaja
Huoltajajäsen
Huoltajajäsen
Oppilasjäsen
Oppilasjäsen
Poissa Huoltajajäsen
Huoltajajäsen
Pöytäkirjanpitäjä Pätiälä-Rinkinen Niina rehtori, esittelijä
§1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Todettiin kokous laillisesti kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.
§2 Pöytäkirjan tarkistajien valinta
Pöytäkirjan tarkistajiksi valittiin Ari Salmi ja huoltajajäsen.
§ 3 Työjärjestyksestä päättäminen
Päätettiin käsitellä kokouksen asiat esityslistan mukaisessa järjestyksessä.
§4 Johtokunnan oppilasjäsenet
Päätettiin myöntää oppilaskunnan keskuudestaan valitsemille oppilasjäsenille läsnäolo- ja puheoikeus Toivolan koulun johtokunnassa lukuvuodeksi 2024–2025.
Oppilasjäsenet osallistuivat kokoukseen kohdasta 5 lähtien.
§5 Lukuvuoden 2024–2025 toimintasuunnitelman käsittely ja hyväksyminen
Rehtori esitteli Toivolan koulun toimintasuunnitelman lukuvuodelle 2024–2025.
Toimintasuunnitelma oli lähetetty sähköpostitse jäsenille 1.10.2024 etukäteen tutustumista varten.
Päätettiin käsittelyn jälkeen hyväksyä Toivolan koulun luku- vuoden 2024–2025 toimintasuunnitelma.
§6 Lausunto työ- ja loma-ajoista
Päätettiin käsittelyn jälkeen antaa opetuslautakunnan suomenkieliselle jaostolle lausunto lukuvuoden 2025–2026 työ- ja loma-ajoista ja lähettää se Kasvatuksen ja koulutuksen toimi-
alalle. Johtokunta esittää vaihtoehtoa 1 lukuvuoden 2025–2026 työ- ja loma-ajoiksi. Myös oppilaskunta esittää vaihtoehtoa 1 omassa lausunnossaan.
§7 Seuraava kokous
Seuraava johtokunnan kokous pidettäneen myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana, todennäköisesti maaliskuussa 2025.
§8 Tämän kokouksen täytäntöönpano
Toivolan koulun johtokunta päätti, että tämän kokouksen päätökset saadaan panna täytäntöön mahdollisista oikaisuvaatimuksista tai valituksista huolimatta, ellei toisin ole päätetty tai myöhemmin päätetä.
Vakuudeksi Niina Pätiälä-Rinkinen, rehtori
Tarkistanut Matti Enroth, puheenjohtaja
Olemme tänään 7.10.2024 tarkistaneet edellä olevan pöytäkirjan ja todenneet sen noudattavan kokouksen kulkua ja siinä tehtyjä päätöksiä.
Pöytäkirjan tarkastaja Ari Salmi, muun henkilökunnan edustaja
Pöytäkirjan tarkastaja, Huoltajajäsen
Pöytäkirjan teksti
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen